Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (50)
Raspunsuri - Pagina 15
boticelina spune:
Anka hai nu mai fii botoasa ca sunt solutii pentru toate. Intrerupatorul si prizele le-am luat de la Praktiker.
Si acum sa luam problemele tale pe rand
:
- mucegai exista solutii antimucegai la bidoane mari, se da cu trafaletul in 2 timpi si 3 miscari peste lavabilul existent, apoi mai dai un strat de lavabil, maxim 2 zile/camera cu timpi de uscare cu tot si scapi for ever de mucegai, solutie probata, maine iti zic cum se numeste solutia ca tot de pe la alde Praktiker sau Bricostore a fost luata.
- usa de la balcon nu trebuie sa fie neaparat din termopan, noi vom pune din mdf, ca si celelalte usi din casa, daca o iei plina e vreo 250 de lei cu tot cu tocuri, daca o iei cu geamuri (sa intre lumina mai multa din balcon in casa) e vreo 380 lei. Montajul n-ar trebui sa sara de un milion. Si sunt bune, au si ele chedere care izoleaza, deci nu va sufla vantul in sufragerie, si arata si mai sexy, ca doar e lemn, nu plastic.
- Salteluta patut bebe ingust e o solutie s-o faci pe comanda, e f important sa ai spatiu de desfasurare, plus e la fel ca pret ca alea standard, so...
-mama cicalitoare vii si-ti versi amarul aici si ei ii zici la telefon "da, mama, ai dreptate, mama, asa vom face, te tin la curent..." stii tu, ce vor mamele sa auda ![]()
- balconul e mai complicat, cere bani si timp si nervi, noi l-am amanat din aceleasi motive. Trebuie izolat cu polistiren expandat sus, pe laturi si cu polistiren extrudat pe jos, dar operatia asta cam trebuia facuta inainte de montarea termopanelor. Totusi, un mester cu experienta ar putea izola si pe linga termopanul existent, doar ca va mai manca din rame. Daca n-aveti bani, mai bine amani decat sa ai iarasi aceeasi supriza.
Eu am citit multe despre amenajari inainte sa ma apuc si pentru ca am pus termopane voi pune si aer conditionat pentru dezumidificare ca si de-aici apar problemele: termopanele izoleaza foarte bine si daca nu ai dezumidificator sau nu ventilezi indeajuns, hop, infloreste mucegaiul...
Didi, eu initial ma gandisem la mocheta dar s-ar putea totusi sa fie mai practic un covor, doar il scoti si il dai la spalat am si am si o gama mai mare de modele din care sa aleg. Mochetele pentru copii sunt incredibil de putine modele in Ro, eu personal nu am depistat mai mult de 4-5 modele si niciuna nu merge la garga in camera asa cum o vad io camera.
Monica
24+ si gargaritza Nancy 
bunurile gargaritzei
"If you are unware of your choices, then you have none"
boticelina spune:
Sunule iti las azi coduri pe privat, saru'mina. Bai ce ma oftic ca n-avem Ikea si aici, ca am excitat tot cercul de cunostinte cu chestii de luat de pe acolo. Si mi-ar placea sa vad metrajele, am inteles ca-s mai multe decat in catalog, doar ca alea ar trebui sa le vad io si sa le pipai, nu merge prin intermediari.
Cat despre dubiile mele mocheta versus covor - initial am zis mocheta ca are parul scurt si io am o hoarda de pisici care mai lasa par si ma gandeam ca se curata mai usor. Apoi insa mi-am dat seama ca ar trebui sa extrag mocheta de sub toata mobila daca vreau s-o curat si in conditiile astea e mai bun un covor, e mai mobil, doar ca cum toate covoarele sunt foarte pufoase, vor fi aspirator de praf si par de pisica.
Cred ca mai bine investesc si-ntr-un aspirator bengos ![]()
Monica
24+ si gargaritza Nancy 
bunurile gargaritzei
ankalaura spune:
Helau
Ce credeti ca am facut! Am mutat deja una din piesele din sufragerie, la Eliza in camera. E un fel de corp mic de biblioteca cu rafturi. Am scos cartile din ea si am pus-o la Eliza.
Sus pe ea, pus veioza si casetofonul Elizei, pe rafturi pus toate cutiile cu jocuri si puzzle si cartile si enciclopediile care pana acuma stateau care pe unde se nimerea.
Cartile din sufragerie... in debara cu ele. Nu mai citeste nici naiba in franceza mai nou! Doar ca "la metru" aratau frumos ![]()
Toate celelalte jucarii din camera le-am inghesuit in cele doua cosuri mari, pana saptamana viitoare cand ajungem la IKEA sa iau turnul ala cu cutii de depozitare (ca nu merge sa le tin in cosuri cu bebe mic in casa, care baga totul in gurita...)
BOTI - noi am dat deja cu solutie din aia, am luat ALPINA. Si var pentru "dopo" e tot Alpina, dar cu varul nu am am ajuns sa dam... Urmeaza....
Aer conditionat am pus anul trecut cand am zis ca se moare de cald in Bucuresti.
Daca ma mobilizez, poate incepem ceva si cu balconul... nu de alta, da' mama cica imi da ea bani. Pai sa imi dea, ca si asa mai avem veo x mii de euro datorie la ei, da' asta e....
Usa la sufragerie n-as prea face-o din altceva, ca usile existente sunt de pe vremea lui pazvante, asa ca macar pe aia sa o fac termopan, baremi sa semene cu geamurile existente. Daca ar mai fi si aia d eun fel, m-ar apuca si alte crize ulterior, ca nu seamna ![]()
Daca rezolv cu balconul, aman usa. Daca balconul rezulta totusi prea scump, pun usa. Asa m-am gandit.
Poate reusim sa ne luam amandoi concediu 29 apr - 2 mai, eu am sigur, nu stiu Ovidiu. Daca ne luam amandoi, ne apucam de dat cu var pe unde trebuie.
Asta daca nu cade muntele de rufe peste mine intre timp.
Ma duc sa papam si apoi continui la Eliza in camera. Nu de alta dar tocmai faceam o pauza de la calcat - de-aia am mutat corpul ala din sufragerie.
Macar atata inspiratie am avut, mobila de la Eliza si cea din sufragerie se completeaza excelent - sunt aceeasi gama ![]()
Si cu biroul de la calculator care e acum la noi si il vom muta in sufragerie, in locul comodei cu rafturi mutate la Eliza...
Anca mami de Eliza si
26+ cu
Ligia Stefania
Gabriela82 spune:
buna fetelor!
Incepand cu saptamna 28 - 30 se pot monitoriza loviturile bebelusului ptr a stii daca este bine. Trebuie sa numarati cel putin 10 miscari ale bebelului in 2 ore, fara sa calculati perioada de somn care poate dura pana la 4 ore. (am aflat si eu metoda asta tot de la o gravidutza de iulie)
http://www.baby2see.com/medical/kick_count.html
eu am facut si un tabel in format xls dar nu stiu cum sa-l atasez. daca-mi spuneti si mie cum ar trebui sa fac il atasez cu mare drag.
fetelor mie mi s-au umflat fooooarte tare picioarele. Am fost ieri sa-mi cumpar de incaltat si nu am reusit :(, atat erau de umfalate. Cei drept am luat si cam mult in greutate (nu stiu daca are vreo legatura). La 23 de sapt aveam 10 kg in plus, acum la 27 cred ca am aproape 15 kg.
boticelina spune:
Ankule
Ce fac hormonii astia din omul gravid
Ne-a lovit amenajarea, abia astept sa vad poze, si eu acuma tot fac permutari mentale cu mobila ce-o am. Fetele, care ni se mai alatura? Pina cum eu, Anka si Anaxena ne-am aruncat pe camera copilului, va asteptam...
Gabi, poate ar fi bine sa mai tai din sare, sa nu ti se mai umfle asa de tare picioarele, stiu si eu, alt sfat nu-mi vine in minte, dar de-acuma sa te tii, venim si noi din urma cu umflaturile. Mada zicea ca i-a crescut marimea la picior cu un numar si asa a ramas...
Monica
24+ si gargaritza Nancy 
bunurile gargaritzei
AnnaBaby spune:
Buna fetelor!
Tin sa multumesc tare mult tuturor fetelor care m-au felicitat ieri de ziua mea si sa le urez si eu numai bine si multa sanatate si lor si uiutilor lor!
Am avut o zi tare plina ieri, cu musafiri in continuu, nu m-am stresat eu prea tare cu pregatirile ca am comandat din timp mai multe chestii de la catering, soacra mi-a facut 2 torturi (ca am anuntat-o ca o sa am multi invitati - in total cred ca am fost vreo 16) dar oricum s-a facut dezordine in casa si azi m-am mobilizat la curatenie.
Am vazut si eu pozele de la intalnirea burticilor si mi-au placut tare mult, am recunoscut pe unele dintre voi, noroc cu explicatiile ca altfel nu as fi stiut exact cine este fiecare. Sunteti parca diferite de cum va stiu din pozele voastre. Oricum sunt convinsa ca toata lumea intorcea capul dupa voi - oricum oamenii se uita din instinct dupa
daramite cand sunt atat de multe la un loc!
Anaxena camera Mariei este absolut senzationala, imi place la nebunie!
Anna
24+ cu
Maria
AMR 16
vinebarza
bebe
poze
narcisa.s spune:
Daaaa, Ankalaura, s-a schimbat ora, acum sunt 6 ore distanta intre noiii.Nu te enerva ca nu rezolvi nimic, de plouat in balcon tot va ploua siu daca esti atat de suparata incat sa mergi in Congo mai bine vii pana aici!!Si eu cred ca ai avut o idee buna sa muti la Eliza in camera o parte din biblioteca din sufragerie.Pai si mami tau daca vrea sa-ti dea ea bani, las-o sa-ti dea
Promit ca la intalneala cu copii vin si eu cu voi!!!Nu va mai las asa, de capul vostru, da??
Didi, te-am recunoscut, si pe Anaxena am recunoscut-o, si pe Rontzi, pe Tecky, pe Analaura, pe Iri, pe Cris, pe Galu - bien sur...pe Caprioara n-am recunoscut-o,mi se pare atat de delicata, parca are 15 ani...Cred ca l-ati cam derutat pe chelnerul ala.Oricum dupa ce am vazut inghetzata m-am dus si mi-am cumparat...da' fara frisca
Anaxena, esti o scumpa, declar aici... Maria e Maria, ma uit si eu la mobila imediat
Mada, las ca-i mai bine ca nu punetzi acum faiantza...Ca asa cum te stiu si in travaliu te-ai apuca sa montezi ceva, sa curetzi ceva, sa-l suni pe domnul cu antena sa vina sa o monteze repede ca tu tre sa mergi sa nasti...
Clona mea, care ne-ai uitat tu pozele la birou, muicaaaaaaa...Da acum m-am prins ca mai poze pe masa va trebuia acolo, cred ca va dadea chelneru afaraa
Nati, ma uit si eu acusica dupa Alba ca Zapada...Cand mergi la Tokyo sa pui poze ca-s curioasa
Atb-ule, spor la invatat...Punem si noi pozici acusica acusica
Sursula,stiu ca esti actritza, esti singura actritza pe care o avem pe aici...Intrebam doar ce filmezi, pentru ce filmezi acum.Era doar o curiozitate
Gabriela 82, nu stiu cum se pune tabelul dar te ajuta fetele mai descurcaretze.Si mie mi se umfla picioarele cateodata, stai linistita
Boti puiule, eu zic covoras antiderapant...Arata si mai aerisit cred si e mai usor de sters parchetul si de curatzat covorul...
Ma duc sa pregatesc si eu cafeaua, papa de dimineatza si mai intru sa va citesc...
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa (21+)si Vil asteptand o 
AMR 19
atb spune:
Narcisa, sa stii ca nu ma apuc inca de invatat, acu doar ma stradui sa merg la toate cursurile. De invatat ma apuc din iunie incolo, ca daca ma apuc de pe-acuma, pana incepe sesiunea uit tot, ca am mintea scurta!
Abia astept pozici!
M-a luat un drag de raceala de nush cum sa scap de ea, imi curge nasul si ma pisca in gat, imi ard ochii in cap! Asa ca azi am program de stat in pat. 
Spor tuturor cu renovarile, Boti, Anka. Eu o sa am concediu de odihna din 14 aprilie si ma apuc atunci de treaba, de inchis balconul, pus aer conditionat, izolat peretii ce dau in exterior, si daca da caldura pana atunci, poate punem si centrala. O sa am un CO pe cinste! 
Pup fetele! Fug in pat la caldurica!
Adriana
21+ 
anaxena spune:
mda din ciclul"am avut discutii cu mama" vin si eu cu dureri de cap si o portzie de plans:ma duc eu in mall la noi la o cafea si ma mananca palma sa cumpar un baldaquin pt patutul Mariei ,il cumpar si mai cumpar o pereche de sosetele si un body pt nou-nascut..totul bine si frumos,,,ma indrept spre casa mamei..intru pe poarta si incep sa ma laud ca mi-am luat baldaquin,mama stramba din nas apoi ii arat sosetelele si body-ul la care ea incepe"auzi,n-ai de gand sa te opreshti,nu vezi ca exagerezi!!!"eu nu zic nimik si ii spun ca mi-au placut si-mi face placere sa-i cumapar Mariei de toate,la care mama"la copil se cumpara de nevoie nu de placere,tu exagerezi fantastic si te rog sa te opreshti!!"apoi ma intreaba cat am dat pe sosetele si body si ii zic 9lei sosetzelele si 11 lei body-ul..iar ea"vai,20lei pt o saptamana,tu chiar nu eshti sanatoasa!",m-am ridicat si i-am spus ca plec acasa ca m-am enervat si nu are rost sa stau..la care tot ea:"sa-ti fie rushine!!"
si acum imi vine sa plang de nervi..dupa ce ca toata viatza a trebuit sa fac ce si cum vrea ea,auzi nici copilului nu-i pot lua ce vreau eu din banii mei!!!dc erau banii ei mai ziceam sa-mi tzina socoteala...in fine,m-am enervat rau si am plans si acum imi vine sa plang de ciuda...ca toata copilaria mea n-am avut hainele mele si ma imbracau cu haine de la altii si am avut 2 papushi toata viata mea..si normal ca imi e drag sa-i iau copilului meu!!si e normal ca ei i se pare ciudat!!si mai vroia sa ma mut 3 luni la ea,sa ma ajute cu copilul..pai cred ca fac crize de nervi sa-mi zica ce si cum sa fac
eu o iubesc mult pe mama mea,dar comportamentul ei m-a marcat mult in copilarie si vrea mereu sa fac ce si cum vrea ea si nu prea sunt eu genul de om care sa faca ca altii...eu fac cum cred eu..ca dc greshesc nu plateshte nimeni in locul meu.
nu zic ca poate nu exagerez cu hainutele de bb,dar imi e drag sa-i cumpar de toate,mai ales ca am posibilitatea...si oricum ii fac si altcuiva un bine ca o sa le poarte si alti copii!!
v-am plictisit,shtiu..dar tare rau m-am necajit
Ana-Maria
28+
am o
MARIA!!!AMR 12sapt-numaratoarea inversa a inceput
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/video/x4a86k_grigoras-ana-maria_fun" target="_blank">filmuletze bebe new!!
anaxena spune:
SUN am remediat gresheala si-mi cer scuze,am pus link-ul din obishnuinta de pe flicker
intrebare: de care saltea trebuie luata pt patutz??nu de alta dar salteau mi se pare cea mai importanta ,eu avand probleme cu coloana shtiu mai bine
ca am vazut cu cocos,fara cocos..cu arcuri,saltea ortopedica..deja nu mai shtiu ce sa mai aleg
Ana-Maria
28+
am o
MARIA!!!AMR 12sapt-numaratoarea inversa a inceput
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/video/x4a86k_grigoras-ana-maria_fun" target="_blank">filmuletze bebe new!!