cum sa scap de candida?
Buna...mai era un subiect pe forum referitor la candida dar acolo s-a vb mult despre produse naturista, spalaturi, vaccinuri...eu am o intrebare...am candida de vreo 4 ani, acu am 22 de ani si nu scap in nici un chip de ea,am facut destule tratamente...intrebarea mea este daca a scapat cineva DEFINITIV de candida cu ajutorul vreunui ovul sau a unui medicament...Eu am fost din nou la doctor si mi-a dat alte ovule...pimafucin...aveti idee daca sunt bune de ceva ca eu mi-am cam pierdut orice speranta!Multumesc anticipat!
Raspunsuri
maricar spune:
Este cat se poate de importanta stabilirea cauzei care a dus la ruperea echilibrului si la aparitia infectiei cu candida.
Cauzele care duc la producerea candidozei pot fi diferite :
• antibioticele - luate in tratamente de lunga durata, care pot duce la dezechilibrul florei intestinale
• transformari hormonale - datorate pilulelor contraceptive, menstruatiei, sarcinii
• diabetul netratat
• o toaleta vaginala inadecvata - sapunuri dure, spalarea zonei genitale din spate in fata
• haine stramte, lenjerie intima din materiale sintetice
Pentru a evita infectiile trebuie sa eviti purtarea de lenjerie din materiale sintetice, sa eviti purtarea de haine stramte si care nu sunt din bumbac, la ciclu, sa folosesti mai mult tampoane externe si mai putin interne, igiena perfecta, inlocuirea, cu acordul medicului, a antibioticelor ce iti pot declanseaza infectia.
elyanne spune:
Ar trebui sa faci si culturi din col + antibiograma, sa vezi la ce anume e sensibila... pt. ca nu este acelasi lucru general valabil la toata lumea sau e posibil sa fi facut tratament cu fix ce nu trebuia.
Deasemenea trebuie tratat si partenerul (daca exista). Antibiotic + unguent. Altfel o s-o pasati de la unul la celalalt mereu.
Iti spune dr. ce tratament trebuie si pt. el.
Eu de ex. fac imediat cand iau antibiotic. Indiferent daca pun sau nu ovule in paralel cu asta...
Ovule care la mine au functionat mereu cervugid. dar tratamentul dureaza 12 zile.
Oricum trebuie intrebat dr.
Daca va plac pozele noastre, votati-ne! www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">cei trei sau www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=22" target="_blank">in2 ... sau amandoua
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
adaca spune:
ROSCAVITZA si eu fac foarte des candida. De Pimafucin am auzit, dar de unguent. L-am folosit la unul din gemeni care a facut candida cand avea 1 anisor. Ca sa scape de ea l-am spalat 3 luni de zile cu ceai de musetel cu putin bicarbonat in el(sa-i schimbe ph-ul) si il ungeam cu Pimafucin.
Eu si sotul meu am folosit Lomexim, dar recomandate de dr.
Medicul tau ginecolog ce zice?
Ade cea mai fericitasi DARIUS, CAIUS si RARES
www.flickr.com/photos/14340770@N02" target="_blank">GAZELE MELE
witeflower spune:
Un medicament bun ar fi MYCOSIST. Se ia si ovule si, paralel pastile orale - atat tu cat si partenerul (el poate lua si altceva, poate la el are efect ceva mai comun, de ex Nizoral). Se ia neaparat si oral, pt ca Candida se afla pe tot tractul digestiv si tinde sa reapara in sfera genitala cand organismul are imunitatea scazuta sau cand zona genitala este foarte uscata sau cu aciditate scazuta.
Si neaparat evita spalaturile intravaginale, absorbantele zilnice, spalatul intens sau f. frecvent al zonei genitale (si exten, iar intern deloc) si mai ales nu folosi apa prea calda sau sapunuri agresive. Toate astea pt a da voie sa se refaca flora normala intravaginala, care te apara de candida.
Si iti prinde bine sa ai la indemana un unguent antimicotic, recomandat de medic pe care sa-l folosesti de indata ce simti primele simptome.
De asemenea, pe perioada tratamentului, evita contactele sexuale (inclusiv stimularea cltoridiana...) - ca sa te poti bucura mai bine dupa...
hristina spune:
Mei,zice-se ca ff bune sunt spalaturile cu apa cu bicarbonat in alternantza cu ceai de codita soricelului sau apa cu lamaie! Adica,intr-o seara bicarbonat,in urmatoarea apa cu lamaie sau ceai de codita! Asta se face 10 zile; cumnata mea a facut si a scapat de ea!
Saptamanile trecute imi reinviase si mie si am tot facut spalaturi cu Tantum rosa si-am pus si ovule Macmiror; foarte bune sunt si ovulele Polyginax;insa,dupa tot tratamentul, am facut si 10 zile de spalaturi combinate!
Acum ramane de vazut pe termen lung ce efect vor avea,ca imediat au avut efect!
dooku3 spune:
Roscavita,din putinele mele cunostinte medicale,omul este purtator sanatos de specii de candidoza,acestea devin patogene in anumite conditii,unele dintre acestea le-a mentionat miracar mai sus.Cauta cauza mai intai,apoi vei trata/tine sub control cu usurinta candidoza.Diabet,anticonceptionale inadecvate,steroizi..?Leziuni col uter,vagin ai controlat?Vreun medic ginecolog pe aici sa ne ajute mai mult?:-)
hristina spune:
Mei,zice-se ca ff bune sunt spalaturile cu apa cu bicarbonat in alternantza cu ceai de codita soricelului sau apa cu lamaie! Adica,intr-o seara bicarbonat,in urmatoarea apa cu lamaie sau ceai de codita! Asta se face 10 zile; cumnata mea a facut si a scapat de ea!
Saptamanile trecute imi reinviase si mie si am tot facut spalaturi cu Tantum rosa si-am pus si ovule Macmiror; foarte bune sunt si ovulele Polyginax;insa,dupa tot tratamentul, am facut si 10 zile de spalaturi combinate!
Acum ramane de vazut pe termen lung ce efect vor avea,ca imediat au avut efect!
Clover spune:
Nu inteleg ce spui, esti bolnava de 4 ani? Trece si reapare? La fiecare diagnostic ti s-a facut analiza? Sigur nu ai altceva?
Eu as zice sa incerci un regim fara zahar si carbohidrati(paine, cartofi) pentru doua saptamani. Organismul tau pare in dezechilibru si poate asta il ajuta. De asemenea ia extract de usturoi pastile si adauga condimente in mancare. Si incearca sa nu faci spalaturi.
If all else fails, look cute.
silvana75 spune:
Eu am colectat candida din spital cand am nascut. Ani la rand m-am tratat si eu si sotu cu diferite ceaiuri, ovule si creme, mergeam in fiecare luna la ginecolog, deja nu mai stia ce sa-mi dea si la un moment dat imi zice sa incerc si vaccinul pentru candida. L-am luat si am inceput sa-l fac, 3 luni la rand cate 10 zile pe luna, pauza 6 luni dupa care se repeta ... pot spune ca am scapat definitiv de candida pentru ca de cand fac acest vaccin nu mi-a mai aparut. Vaccinnul il fac de cativa ani buni si se numeste Imunostimulent cu candidina.
Silvana si Paul
Poze cu noi
blog DC, Timisoara impreuna
Daca nu poti trece prin munte, ocoleste-l. Daca nu poti sa-l ocolesti, treci peste el. Daca nu poti trece peste el, intreaba-te daca este chiar atat de important sa ajungi de cealalta parte. Daca este, incepe sa sapi un tunel
blue eyes spune:
Si eu am trecut prin chinurile candidozei. Ciuperca traieste, daca este hranita. Am scapat de ea cand am suprimat din alimentatie painea, dulciurile, zaharul; in schimb am consumat mai multe acrituri, iaurt, in special bifidus, si nu mai stiu ce am consumat atunci in cura de 1 luna. Inca ceva legat de iaurt, sfatul doctorului: in crizele acute se introduce un tampon inmuiat in iaurt; pentru exterior, tampoane cu iaurt. (stiu ca suna ca naiba, dar ajuta). Prea multe medicamete, ovule, pot afecta mucoasa vaginala si asa scapi de dracul, dar dai de taica-sau.
www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free