Sunt in fata celei mai grave dileme din viata mea
Raspunsuri - Pagina 7
sileriki spune:
Draga Mihaela as vrea sa iti raspund in doua cuvinte
am facut un avort si nu mai pot face copii ...De ce?
am vrut sa imi salvez casnicia si atunci am crezut ca cea mai buna solutie sa raman insarcinata , am si ramas sotul efectiv m-a obligat la avort aveam 9 saptamani , a fost foarte greu ...........tot ne -a parasit de atunci au trecut ani buni situatia noastra s -a inbunatatit complet acum mi as putea permite sa intretin si 2-3 copii , dar Dumnezeu m -a pedepsit pt pacatul meu....
as vrea sa dau timpul inapoi sa merg mai departe si totusi
mi ar placea sa stiu ca sunteti bine
iti doresc tot binele din lume
marina.s spune:
Draga Mihaela,vreau sa ti spun ca am 38 de ani si sunt mama a 2 fete superbe,prima de aproape 15 ani si cea mica de un an.
Nu ma asteptam sa mai am un copil dar cand am aflat ca sunt insarcinata m-am bucurat.
A fost o sarcina grea dar am avut grije de mine,nu mi-a trecut niciodat prin minte ca as putea face avort,nimanui nu am dat voie sa mi zica ca de ce mai vreau un copil la varsta asta,am simtit ca trebuie sa mi apar puiul din burta.Fetita mare a fost cu mine la medic la aproape toate ecografiile,era fascinata de bebelus cum il vedea pe monitor,cand ne-a zis ca este fetita a fost o adevarata sarbatoare.
Am nascut la 35 de saptamani cu cezariana,m-am simtit bine si am umblat mai repede ca mamicile de 20 de ani.
Dora are acum un an si doua luni este bucuria noastra.
Apropo ma simt mult mai tanara alaturi de ea si-i multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat un copil sanatos.
Iti doresc o sarcina usoara si un bb sanatos1
mamiseli_11 spune:
Draga Mihaela, nu pot sa spun sa sunt pe aproape de anii tai(am 27 de ani) sau ca am experienta ta de viata dar singurul gand care imi vine in minte, dupa ce am citit toate post-urile la subiectul tau, este ca tatal tau ti-a facut un cadou, ti-a dat cu ajutorul lui D-zeu un suflet nou sa nu mai resimti atat de tare pierderea lui. Lasa-l sa creasca in burtica ta, sa se faca mare si dupa ce se va naste il vei vedea pe tatal tau prin ochii lui inocenti de copil. Sarcina usoara si totul sa se termine cu bine. Te pup.
Mamiseli_11 5+
amoodia spune:
si eu vreau sa te incurajez sa pastrezi sarcina.un copil e o minune.si eu acum sunt iarasi insarcinata, desi am avut grija de mine asa a vrut Dumnezeu sa fie.mai am un baiat de 3 ani si jumatate si o fetita de 1 an si jumatate, si ma gandesc ca o sa ne fie greu ca sunt toti mici iar reactiile la mine au fost cam la fel IL LASI SI PE ASTA? DAR O SA TE CHINUI ENORM....il las, ca unde au loc 2 mai are loc unul, chiar daca sunt mici.cresc toti odata si poate e mult mai bine pentru ei, mai ales ca la noi viata sociala e cam moarta.
mai vreau sa-ti povestesc de sora mea cea mai mica.in ianuarie acum 19 ani a murit mama mamei mele si la sfarsitul lui ianuarie mama a ramas insarcinata.sora mea e acum sufletul mamei, toate suntem, dar ea asa mai speciala. e o relatie intre ele asa de calda si probabil de fiecare data cand o priveste isi aminteste de mama ei.
iar la situatia ta materiala nu te mai gandi.noi suntem 3 si nu am avut lux, imprumutam haine una de la alta, dar in schimb singura bogatie care ne-au dat-o parintii nostri e ca suntem 3 surori.ne avem una pe alta si sunt atat de multe situatii in viata asta cand banii nu pot face absolut nimic, dar un frate sau o sora la care sa tragi sau cui sa te plangi valoreaza totul.asa ca fruntea sus si fii optimista, cand tu nu vei mai fi copiii tai se vor avea unul pe altul.
Luna75 spune:
a deveni mama e cel mai frumos lucru care ti se poate intampla in viata indiferent de varsta
tu asculta-ti inima si lasa in pace gura targului
asculta un CD cu Ducu Bertzi
Cu gandul la copilarie traiesc din plin www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">emotia copilariei m-am transformat din in , si lupt neinfricat PENTRU EGALITATE
lacrabaciu spune:
Am o fetita de 2 ani si 8 luni pentru care nici nu stiu cum sa-i multumesc lui Dumnezeu; Si as dori cu disperare sa-i fac o surioara dar nu am reusit nicidecum; colac peste pupaza, au aparut complicatii la operatia de cezariana si a trebuit sa ma operez recent (si-nca 2 interventii); asa ca ... timp de vre-un an iar e exclus sa incerc macar sa raman insarcinata caci as avea alte necazuri;
Morala: mereu mi-am dorit o fetita (una SINGURA) gandindu-ma ca nu voi fi in stare sa ma impart in acelasi moment la 2 copii daca ar fi cazul. Acum insa ma gandesc la Diana ... va creste si nu va avea nici o sora, nici un frate ... iar eu am 3 surori si afirm cu tarie ca e minunat ... pur si simplu minunat ...
In plus, si eu am ramas insarcinata exact cand a murit cumnata mea si am simtit ca Dumnzeu i-a trimis sotului meu un fel de compensatie pentru pierderea surorii.
Aceasta e situatia mea, dar tu te cunosti cel mai bine; parca as indrazni sa afirm ca daca mama ta va avea un nou nepot ar mai putea sa se ia cu bebele si sa mai atenueze din soc ... (in ipoteza ca ii plac copiii mici caci mai sunt si cazuri izolate ...)
Si eu am o relatie speciala cu tatal meu si am trecut prin focurile Iadului saptamana trecuta cand i s-a spart un vas de sange ... inca mai face anticoagulante ... (Cristi, pt ajutor). Incerc sa sugerez sa te gandesti si la ce si-ar fi dorit tatal tau pentru tine ... cred ca depasesc limita ...
soledad spune:
mikim, te rog, nu am timp sa citesc acum tot ce s-a scris. Iti spun decat ca eu am trecut prin foarte multe greutati, am doi copii mici, locuiesc cu chirie. Dar daca ar fi sa raman insarcinata accidental nu mi-as pune poblema sa renunt la copilul respectiv. E ca si cum te-ar pune cineva sa alegi: dragostea sau banii... Un copil e o minune.
Asculta-ti inima mai bine.
2copii spune:
Decizia de a mai avea un copil nu poate fi decat a voastra.
Dupa ce am nascut primul meu copil, mi-l doream cu disperare pe al 2-lea. De fapt, cred ca dintotdeauna mi-am dorit 2 copii. Sotul meu a dorit doar unul, dar il iubeste pe al 2-lea in egala masura cu primul.
In discutiile mele cu prietenele, am auzit urmatoarea idee: "NU VREAU AL 2-LEA COPIL, SIMT CA AS LUA DE LA PRIMUL CEVA CA SA II OFER CELUI DE-AL 2-LEA!"
O aberatie gandita in necunostinta de cauza. In situatia mea, dupa nasterea celui de-al 2-lea copil am simtit ca am, dintr-o data, mult mai multa dragoste de oferit, mult mai multa rabdare, mult ai multa putere de munca. Nu am simtit niciodata ca am luat ceva de la primul, pentru a da la al 2-lea si invers. Totul depinde de disponibilitatea ta de a oferi dragoste la 2 copiii in loc de unul. Iar problemele materiale tot tu ai sa le rezolvi, prin munca si nimic altceva.
Va veni insa timpul in care vei primi totul la dublu inapoi: dragoste, alinare, ajutor, surprize placute, iar atunci vei fii cu siguranta de cel putin 2 ori mai fericita si mai implinita.
JARMO spune:
Faptul ca i-ai auzit "inimioara batind " chiar in postul SFINTELOR SARBATORI ALE PASTELUI , cred ca deja un semn divin .Sanatate si numai bine
oana_r spune:
mikim,eu iti urez sarcina usoara si un BB sanatos.
nici noua parintii nu au avut ce sa ne dea,am avut la inceput o garsoniera,apoi apartamentu si acum ne construim o casa,sanatosi sa fim ca restul le facem.
condoleante pentru tatal tau,imi pare rau,nu am treut prin asta dar faptul ca acest moment va veni candva, sper cat mai tarziu,ma ingrozeste.
eu mi-am propus,daca totul va fi bine sa-l fac pe-al treilea cand ania va intra la scoala si atunci a-si avea 38 ani;
Multa sanatate.
Anya-Dumitra si Matei
oana si matei(12 NOV.2003)si ania-dumitra(26.10.2007)http://community.webshots.com/user/oana_r_76?vhost=ania