Azoospermie - cap 17 -
Raspunsuri - Pagina 11
adelaalba spune:
MIKI_ multumesc din suflet!.MULTI_MACA- unde se gaseste?La farmacie sau la Plafar?
http://tt.lilypie.com/0MQep2.png
pisix spune:
Adelaalba –deci nu e draqul chiar atat de negru …Hai succes fata draga si sper sa ne dai vesti bune in curand
Evanescence – eu nu stiu decat ca am vazut pe prospectul de la Gonal exact indicatia asta de a creste FSH la barbati… Da poate n-ar strica sa mai mergeti la un medic sa vedeti oalta propunere
Mikilina – dr a zis sa duc o viata normala asa ca …de ce sa nu ii plimb ? Ar fi super daca ti-ar iesi faza cu Belgia,in primul rand ca e mocca, inal doilea rand ca se pare ca Belgia e bazata pe infertilitate masculine.
Sotul lui LucaLuca a facut inainte de FIV-ul asta in Belgia si oanademunck tot in Belgia a facut
Uite link cu mai multe clinici din belgia : http://www.pregnancymd.org/art-ivf-belgium.htm.
Tine -ma la curent daca vorbesti cu fetele , mie mi-a fost nu stiu cum sa le abordez ca ma gandeam ca o sa ma ia la mustrat ca nu astept rezultatul,dar …stii cum sunt eu,am nevoie de masuri de siguranta din-ainte
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)
Cel mai tare film !
miki-miki spune:
Evanescence, eu auzisem ca pregnyl e pt FSH mic la barbati. Am cautat in arhiva si am vazut ca sotul lui Gabid a facut tratam cu pregnyl pt FSH mic si a avut o imbunatatire. De Gonal F nu stiu pe nimeni care sa-l fi luat (barbati adica)
Pisix , viatza normala inseamana: servici, papa bun, un filmuletz, nani la ore normale, .... nu avioane in tari cu steag verde OK? Eu zic ca in Z 3-4 de la ET sa stai tu mai mult pe acasa ca at se implanteaza bbpisixuletzii tai.
Nu merge site-ul acela. Dar cred ca tb sa am si eu carte de identitate belgiana si sa platesc taxe la stat ca sa beneficiez gratis de FIV -ri, nu? Cand vine sotzul am sa-l intreb ce plateste el acolo si dc imi plateste si mie ceva ca stiu ca a tb sa ne scoatem amandoi certificatele de nastere in model nou pt ca-i tb acolo . O sa le contactez zilele astea pe cele 2 fete din Belgia si am sa-ti spun ce mi-au zis. Nu mai zgaltzai bbpisixuletzii , OK?
Miki
Anul asta pui de-un pui
LucaLuca spune:
quote:
Sotul lui LucaLuca a facut inainte de FIV-ul asta in Belgia si oanademunck tot in Belgia a facut
...dar, vorba bancului, "si la ce le-a folosit?!" :rasu-plansu:
(rectific, l-am intrebat acum, sotul meu a fost doar consultat la Brx, acum aproape un deceniu, de catre profesorul care a inventat icsi). Ce voiam sa va zic: Bruxelles (sau orice alt centru superreputat) NU ESTE O GARANTIE! In plus: acolo, tocmai datorita/din cauza reputatiei, se fac fiv-uri la modul ...industrial. Iar uneori ...experimental. Cititi in urma ce a descris Oanademunck. La fel se intampla la celebul Spital american din Paris, care sta foarte-foarte bine (doar?) la capitolul marketing - si exista suspiciuni (am citit pe forumuri fr, nu luati informatia drept sigura) ca transfera doar embrioni foarte buni, ca sa le iasa bine statisticile (deci, daca e asa, la ei eu probabil nici nu as fi ajuns la ET). In Franta (ca tot intreba Ioana pe topicul cu campania, o sa scriu si acolo), securitatea sociala plateste cele patru tentative de fiv, indiferent de tipul clinicii unde alegi sa faci - de stat sau privata, la cele private se pare ca ar fi in plus doar eventuala spitalizare din ziua transferului, dar daca ai o mutuelle (asigurarea suplimentara) buna, este suportata integral. Eu am ales un spital de stat, dintr-un motiv foarte simplu: era cel mai aproape de unde locuiesc eu. :)) (ok, ok, m-am uitat si pe statistici, au rate de succes usor superioare mediei nationale franceze, iar medicul nostru de familie a zis ca e o alegere buna). Eu nu vreau sa va descurajez cand va ganditi sa va reorientati catre o clinica occidentala, nu neg nici ca au tehnici/aparatura mai avansate decat in Romania, iar in cazul azoospermiei tehnica chiar are un cuvant colosal de spus - dar va rog sa va informati inainte. Si sa nu uitati ca nu exista garantii. :(( Oanademunck la celeba clinica din Brx nu a ajuns nici macar la ET, iar sotul ei nu era azoo... :(
Eu va tin pumnii tare-tare, indiferent de deciziile pe care le luati (dar sa fie bune:). Pisix, tu nici macar nu ai nevoie sa mai cauti variante, va fi bine de data asta! :) (ai scris in urma ca pleci si ti-e teama ca nu poti face bhcg-ul fara trimitere de la medic; nu stiu in ce tzara vei fi, dar in cele mai multe dintre cele pe care le cunosc eu, poti face testul cu conditia sa platesti, prescriptia iti este necesara doar pentru rambursare). Numai bine! :)
evanescence spune:
mikimerci de raspuns,am sa caut si eu in arhiva
Gonal f este ca si pregnyl adica tot fsh contine,dar
medicul zice ca ar fi mai bun si doar o singura
farmacie din TM aduce din strainatate si numai pe
baza de comanda de aceea si pretul pe masura,din pacate chiar
daca ar da rezultate noi nu cred ca ne putem permite
dar vroiam macar sa ma asigur ca are vreun efect....viata e mult prea grea pentru unii
Va doresc succes si sanatate la toate
in asteptarea unui ingeras
pisix spune:
evanescence - deci cate fiole de Gonal are nevoie sotul tau ?
Ele se gasesc si in reteaua sensiblu (unde am si vazut ca au acum in TM) sau in reteaua helpnet (nu au momentan, dar iti pot aduce pe comanda, fara costuri suplimentare)
Daca iti faci card Help Net, fiola costa 73 lei in loc de 75 (daca iei mai multe se simte)
Pe de alta parte, Pregnyl e 60 lei 3 fiole parca.
Nu renunta de tot,incearca macar si varianta mai ieftina
miki-miki spune:
LucaLuca multumim pt informatii . Cred ca m-am razgandit cu Brx . Dc transfera numai embrioni super buni nu am ce cauta acolo. Numai dc aflu ca pot face gratis m-as duce. Felicitari pt sarcina, esti f norocoasa. Mi-a placut f mult povestea ta, mi-a mers la suflet.
Evanescence , Gonalul asta il recomanda pt ca e ultima chestie de pe piata, plus ca sunt sub forma de pen si sunt unele de concentratie mai mare altele mai slaba, fetele de la FIV in Ungaria stiu mai bine. Intra acolo si intreaba cam cat te-ar costa al tau dc tb sa-i faci dozele rec de dr. Posibil sa va tb unul mai mic. Inca un sfat, duceti-va la dr Damian si vedeti ce tratam ii da. Dc pregnyl e ac lucru cu Gonal F at spuneti ca vreti Pregnyl. Pregnylul banuiesc ca e mai ieftin.
Miki
Anul asta pui de-un pui
pisix spune:
Luca - nu stau nicaieri cainii cu colaci in coada dar nici nu pot sa ma resemnez ca peste tot e la fel si sa nu mai incerc nimic ...
Deocamdata sunt in stadiu de research asa ca mai vedem
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)
Cel mai tare film !
bytzi spune:
Buna fetelor
Mikisor puiule,zici ca pleci an strainatate ? si pe noi cui ne lasi ,dar ne mai vizitezi da?ce ne facem noi fara noastra caci tu ne-ai ajutat atat de mult , si cu leacuri si cu sfaturi... apropo nu ai primit rezultatul la inhibina sant atat de curioasa nu sant 2 saptamani?Pisix am crezut ca deja esti la plaja,m-am gandit eu ca pleci an tarile calde toata