Mamici de Martie-Aprilie 2008!! (136)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriuta spune:

Acum am observat ca linkul pentru NATY e compromis:))

E prima data cand mi se intampla chestia asta....hmmmm
Am incercat sa bag spatii dar nu ma lasa si mi-e ciuda ca sunt chestii ff interesante si multe dintre noi ne confruntam cu probleme cand vine vb. de somnic.
Mamica de randunel

http://family.webshots.com/album/562700911nTVyVE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

in primul rand sunt tare nervoasa...asa ca imi vars naduful. Am trimis in decembrie niste acte la o organizatie medicala de aici. Pentru ca au trecut mai bine de 3 luni si actele nu au inceput sa fie procesate am sunat sa vad care e baiul....si ei....cica nu au ajuns actele...cum draci nu daca au fost in acelasi plic cu actele sotului si ale lui sunt in procesare? raspuns.......s-a intamplat ceva cu actele dvs...pai sigur s-a intamplat adormitilor...le-ati pus voi aiurea. zici ca astia si-au facut stagiul in birocratia din romania. imi tresalta carotida de nervi....trebuie iar sa adun actele...bla, bla, bla.

am venit si de la control...iar o preafericita de doctorita imi spune triumfatoare ca are capul mobil...si ca inductia se face la 10 zile dupa DPN...si eu cum am declarat DPNul pe 8 aprilie...la anu' si la multi ani...am zis bine ca nasc la Inaltare. ariel, cap mobil inseamna bebe care nu a luat-o la vale. capul lui este inca mobil deasupra simfizei pubiene. prin carti zice ca la nulipare capul se fixeaza la 36-38 sapt, la multipare se poate fixa chiar numa in travaliu...asa ca zic eu ca la tine nu are relevanta. oricum descrierea e destul de larga...mai corecta este o descriere gen cu a avut violeta...cap la -1. la noi fiind mobil atunci este cel putin cap la +1. asa ca nascarea mai asteapta.

elara...de unde ai scos prostiile astea cu dormitul pe stanga si piciorusul fetei? tu crez ca uterul ala e foita de hartie care la cea mai mica presiune se mototoleste? gandeste-te la uter ca la o roata de masina...e dur, nu se comprima asa usor...nu asta a influentat piciorusul...ci pozitia copilului in burta...si aia nu aveai tu cum controla. si foarte bine ca ai dormit pe stanga...ai asigurat astfel o oxigenare cat mai buna a placentei si o crestere cat mai sanatoasa a fetei...uita-te la mine...ca numa' pe spate dorm...oricat as incerca sa ma controlez...si asta chiar nu este recomandat in nici o carte. lasa piciorusul...ca se rezolva...bucura-te ca pitica e bine cu inimioara si savureaza bucuria de a fi mama si nu te stresa si condamna inutil...CA NU AI MOTIV.

iar colurile alea ale voastre care se lungesc si se scurteaza de la o saptamana la alta ma scot din minti. nu va pot spune cu ce le-am asociat ca nu e tare femeiesc...dar am convingerea ca medicii din romania se plictisesc ingrozitor si trebuie la fiecare control de gravida sa isi justifice existenta si atentia primita.

stiu ca sunt nesimtita dar trebuie sa va spun o poveste. intr-o noapte sunt chemata ca sa transport un copil ce isi taiase din greseala jugulara, de la un spital (cu putine paturi) unde fusese operat, stabilizat, tinut sub observatie pe perioada critica, la un spital care doar sa il cazeze pana se puteau scoate firele si externat. ohhhh, cand am auzit diagnosticul initial...am bulbucat ochii gandindu-ma ca ce oi avea de lucru. ajung sa preiau copilul insotit de parinti si....surpriza...placuta...copilul constient, stabil, pe picioarele lui, povestind de zor asta dupa ce in urma cu o saptamana fusese in stop cardiorespirator...necesitase resuscitare...necesitase sange etc. duc copilul la spitalul la care mi se ceruse, povestesc cu familia usurata, totul frumos...la care medicul de garda se uita pe sub ochelari la parinti si le zice cu o mina super serioasa...DOMNILOR, SA STITI CA STAREA COPILULUI ESTE FOARTE GRAVA!!!! Mama sa pice lata alba la fata si toata tremuranda. asa ca in nesimtirea mea, i-am luat deoparte pe parinti si le-am explicat f. clar ca dl doctor s-a gandit sa isi mareasca finantele in acea noapte si de aceea le-a zis asa. si asa a fost...pentru ca acel copil nu a necesitat decat un pat in care sa doarma inca cateva zile pana a primit unda verde sa mearga acasa. asa ca...uneori unii medici...pentru a-si justifica existenta mai fac si chestii din astea tragice....vai, va este deschis colul...noroc cu mine care vi l-am gasit deschis si v-am prevenit...bla, bla, bla.

si ca sa va mai zic...aici un ginecolog trebuie sa isi pastreze asigurarea de malpraxis pana ce ultimul copil urmarit si mosit de el implineste varsta de 25 de ani. avocatii le stau cu pistolul la tampla si latul in jurul gatului. credeti voi ca daca ar fi fost atat de importanta verificarea colului asta...nu mi-ar fi facut pana acum? ca asta chiar nu costa nimic...dar nu...azi am 38+sapt si nici azi ca in nici o zi pana acum nu a fost curios nimeni ce am eu acolo.
contractii? da, am si eu...doua zile zici ca se frange burta in doua...doua zile liniste....dar atata vreme cat bebe ii bate inima bine, misca activ...cui ii pasa de col???? apoi...deie Domnu' sa fie inmuiat...ca de nu ...picamerul ma asteapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

si sa continuam:

ariel in mod normal nu ar trebui sa fie bai cu tensiunea mica, ca de aia ai si perfuzia pusa. doar ca in romania le e cam lene sa urmareasca o gravida tot travaliul..asa ca scot motive la inaintare. ia-o asa...daca ai necesita o operatie salvatoare de viata...si ai fi cu tensiune mica...ce crezi ca nu ti-ar mai da anestezia si te-ar opera pe viu...sau ca nu ti-ar face operatia????? eu ma indoiesc...asa ca tensiune mica....bla, bla, bla....

La Multi Ani! midasnu. sanatate, fericre si bucurii langa bebe neplangacios, necolicos si musai papacios!

mihutza...rupe membrana aia...ca iar sta coada in loc...si parca vad ca in cateva zile treci tu la nascare si dupa tine buluc inca vreo 10 fete...si agitatele astea nu or face fata. apropo, ai burtica de nota 10. sper sa ajung si eu sa ma pozez pana nasc...acum ca in sfarsit s-a tuns si sotul ca sa arate cat de cat omeneste in albumul familie si nu ca omul pesterii.

ccris_ccris reteta de la fete de aici am furat-o. sarmanu' sot de cateva luni tot trebe sa serveasca ciorba radauteana.

bubu in cinstea trufelor tale azi fac prajitura. am ceva praji ca de la dr. oetker...2 plicuri, 2 linguri de apa si un ou si gata...imi iese prajitura cu caramel. sigur...ca acum 2 zile cand am cumparat cutia nu am vazut ca e expirata din noiembrie 2007...sper sa nu imi apara bube pe

si ca tot povesteam de bube...mai ursuleata...da' cine crezi tu ca spala la spital scutecele de bebe la mana???? lasa aiurelile...usureaza-ti viata si spala la masina. iar cu detergentii vostri hipoalergici si alte alea...sunt persoane care fac alergii si la medicamentele antialergice. stati mai usor cand dati banii pe chestii din astea. asteptati si voi sa vedeti ce spune bebele si pielea lui.

mamip...zici tu zici...dar noroc cu tine ca mi-am amintit ca nu am luat termometru la bebe. sigur ca fiind medic...si gandidu-ma ca nu am nici o aspirina in casa...nu e de mirare ca nu am termometru. ca sa nu mai zic ca habar nu am ce produse anticolicoase sunt aici in comert...dar traiesc cu speranta ca voi fi norocoasa si fara parturi dureroase. oricum, zice domnu sot...ca nu exista produs anticolicos real...ca daca ar fi existat imediat companiile farmaceutice ar fi sarit sa il produca si sa se imbogateasca pe seama lui...ca vorba aia...daca la un carusel te mai uiti la pret...la o solutie din asta ce ti-ar putea garanta nopti linistite si minte relaxata nu te-ai da inapoi de la cheltuit banii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Neatza!

LA MULTI ANI MIDASNU!!!

La multe luni pentru Clara si Bogdan Alexandru!

gecko - nu esti singura care spera sa nasca la 38+, dar nu pana pe 1 aprilie, ca mi-i plecat dr., si nici nu pe 1 aprilie, ca nu ma crede nimeni fain spital, faina si treaba cu asigurarea la dr.

bubu - meriti o bataita buna pentru poza criminala

Adriutza - cred ca faza cu REM s-a inventat ca si consolare pentru parintii obositi de ne-somnul copiilor . Asa ma consolam si eu cu ne-somnorosul meu, si ma ajuta gandul cadesteptaciunea nu-l lasa sa doarma!

Mami 37+ cu Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Neata!
Eu sunt o somnoroasa azi dupa ce ieri am muncit pe la bucatarie
In dimineata asta trebuie sa ma duc la monitorizare, apoi sa fug cu rezultatul in policlinica la dr si dupa-aia ma duc sa duc niste bijuterii la lustruit, inclusiv cerceii care o sa-i puna Dienutzei

36+ cu Diana

AMR 4 saptamani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ali_bia spune:

Buna dimineata!!!

LA MULTI ANI MIDASNU!!! SA AI PARTE DE TOT CE E MAI BUN IN VIATA ALATURI DE CEI DRAGI!!!

Am venit si noi de la control-bebe, cap f mobil(asa sa exprimat), col lung pai acum 1 sapt era scurt , nu mai inteleg , am c-am mult lichid(pana acum nu am avut, acum am) si am intrebat-o c-am pe cand se apropie sorocul si mi-a zis peste maxim 2 saptamani ,daca nu mai devreme, mi-a zis sa vin miercurea viitoare , deja am morcovei
m-ai innebunit bubu cu tortuletul...
ma duc sa-mi beau cafeluta si revin...

_
Mamica de Bianca(23oct2003) si acum de 2
Alina37+
Alexandra-Ioana

Pozele mele

AMR-max.17 zile pana la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Neata , gravidute si mamici!

Mai frate, m-a plans aseara fetita de am capiat, nimic nu-i convenea, nici in brate, nici in carucior, nici in scoica, niciunde...Am facut cu randul, o tineam cand eu, cand sotul, a plans si la baita si dupa baita, nu mai vorbesc ca atunci chiar nu-i place...Si nu de burtica, era agitata de oboseala caci ieri toata ziua a avut doar motaieli scurte. Eu ma chinuiam 2 ore s-o culc si ea dormea 20 de minute. Nu stiu ce sa mai fac , caci ziua doarme prea putin...si daca oboseste nu se mai intelege nimeni cu ea si nici n-o mai ia somnul.
In schimb, la 22.30 intotdeauna este ora ei de somn si doarme bustean toata noaptea! Macar atata!

Midasnu, LA MULTI ANI, MULTA SANATATE, FERICIRE SI BEBE SUPER SANATOS!

POZE

POVESTEA NASTERII

mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Bubu, m-ai dat gata!!! Dar mai stai si tu locului mamico, chiar n-ai stare??

Gecko, cred ca ai dreptate. Prea e ciudat ca o saptamana sa ai colul scurt, o saptamana colul lung si tot asa... Unii doctori cred ca exagereaza aiurea! Frate, ori e scurt, ori e lung..., nu cred ca poate fi 3 zile asa si 3 zile invers!!!

Elara, e tare dulcica bebelusha ta! Stai linistita cu piciorusul ca se rezolva. Si Rebe a stat inghesuita in uter si are aceeasi problemuta la picior. Mergem la masaj de 3 ori pe saptamana si-i fac si eu acasa cum m-a invatat doctorita de la cabinet si intr-o luna se rezolva problema. Mi-a garantat ca totul o sa fie foarte bine.

Adriuta, ce mesaj lung si frumos ai scris tu! Ce mai face puiul mic?

Violeta, am vazut ca nu ai avut o experienta prea placuta cu epidurala, imi pare tare rau. Bine ca totul s-a terminat cu bine, asta conteaza acum .

Voiam sa mai scriu, dar o aud pe micuta cum scanceste. Am fugit...

POZE

POVESTEA NASTERII

mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Neata
Am mai citit si eu pe aici una alta, nu tot fir-ar sa fie!
Promit sa va arat si niste poze curind, dar eu nu pot sa le incarc pe site ca nu ma lasa...sau nu ma pricep eu.Incerc sa fac un montaj, e mai simplu asa.Dar sa gasesc intii timpul necesar, ca trece ziua ca secunda, zau!
Vreau sa marturisesc ca oameni ca Naty si Gecko ma fac sa-mi schimb parerea proasta despre medici.Bravo!
Cit priveste povestile despre tratamentul (obeservatia) gravidei in strainataturi si in Romania, him! Mie nu mi se pare corect nici asa, nici asa.Ca nici cu procedura in mina si cu pistolul la timpla ca in State sau Australia nu cred ca iese treaba mai buna.Iar in Romania e la moda excesul de zel pe banii si nervii gravidei.Uite colul , nu e colul...uite toxoplasmoza , nu e toxoplasmoza...asta e medicina in general.Eu cred ca depinde mult de tot de fiecare dintre noi, ca nimeni nu simte mai bine ca tine daca e sau nu totul in regula.Iar sistemul asta din Romania cu alesul medicului de familie e bestial.Alege-l daca ai de unde , ca si cum ei umbla pe strada cu CV-ul de git si tu faci selectie din mers.Nu exista nicio baza de date, nimic.Poti merge la cel mai apropiat dispensar, despre care nu stii daca e bun sau nu, sau poti sa te interesezi la prieteni care au trecut deja prin asta si care au pe cineva sa-ti recomande.Doamne, ca in tara asta nu se termina bataia de joc!
Noi acum cautam o bona.Nu e mare presiune, pentru ca voi sta o vreme acasa...dar am inceput din timp, ca sa nu intram in panica pe ultima suta.
Despre noi, ce sa va zic.Colicii s-au mai dus, dar pare ca a ramas rasfatul.E bine in brate si bebe ager a observat deja asta
Am citit despre geloziePai sa va zic ca si draguta de surioara a lui Vladutz la cei numa' 15 anishori ai ei e geloasa?Him..Pai ea , care povesteste rar si greu ceva de la scoala, acum ar povestii dar exact cind plinge Vladutz....Si la lectii are nevoie de ajutor tot cind plinge Vadutz..Of, of, mai, mai...Vine ea si vacanta!Dar problema mare e ca mai avem o serie de teze cu subiect unic pina atunci si eu sunt cam crizata, mai ales ca am stabilit botezul in plina "sesiune".
A, era sa uit.De ieri a revenit acasa si ciinele! Plinge cind aude copilul plingind, va vine a crede? Deocamdata nu s-au intilnit, dar marturisesc ca am mari emotii sa nu-l confunde cu vreo jucarie de-a lui.
Si hai ca sar de la una la alta.Si noi tinem copilul fara caciulita, inclusiv dupa baita.Si nu il ungem cu nimic decit la fundulet cu bepanthene.Pina acum totul e ok, Doamne Ajuta!
Randunele mamici si randunele bortosele

Simona,mamica de Teo (14 ani) si Vlad Alexandru (1 luna si 2 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Vaa multumesc din suflet fetelor, bebe Petru e linistit, dar are si el momentele lui, mai ales noaptea, cred ca toti au la fel..... suge, noi nu avem biberon, se pare ca ia in greutate 30g pe zi, i-a luat randunoiu cantar, in rest incerc sa-l tin cuminte, sa nu se agite, e nascut prematur si trebuie avut mare grija cu el, in doua luni am voie sa ies cu el la aer, sa vedem ce mai zice dr.

Va pupam si va multumim mult de urarile si gandurile voastre bune!

Elena fericita mamica de Petru 17.03.2008

Mergi la inceput