De la ce apare rana pe col?
Buna tuturor!
Am fost la un control pentru a demara operatiunea bebe, dar surpriza! Sunt posesoarea unui mic chist ovarian, pana in 2,5 cm, si a unei rani pe col!!! Nu folosesc tampoane interne.
Analizele paps si secretii au iesit azi, toate bune, slava Domnului!
Dar, zapacita cum sunt, si, evident, emotionata, caci nu merg in fiecare luna sa vad analize care pot depista cancer..., am uitat sa intreb doctorita de la ce a aparut acea rana pe col.
Am tratament cu ovule pentru vreo 3 luni, dupa care consult si sper sa rezolv si sa ma apuc de bb :)
Stie careva de la ce apar aceste rani?
Fericirea e ceva ce nu se atinge niciodata... dar pentru cautarea ei merita sa alergi toata viata.
Raspunsuri
Lo_li_Ta spune:
Ranile pe col pot aparea intr-adevar datorita utilizarii indelungate a tampoanelor interne, dar la tine zici ca nu e cazul. Alte cauze ar mai putea fi chiuretajele (prost facute sau prea numeroase), candidoze repetate netratate la timp sau alte infectii vaginale, o incompatibilitate sexuala, fiziologic vorbind. Cu toata elasticitatea vaginului, exista cazuri, foarte rare ce-i drept, in care barbatul este pur si simplu prea "dotat". Sexul in aceste conditii poate duce in timp la asa ceva, mai ales in lipsa unei lubrifieri corespunzatoare. Cea mai des intalnita varianta insa este cea a infectiilor netratate la timp.
Iael spune:
Eu stiu ca aceste rani pe col sunt produse de cele mai multe ori de un virus HPV (Human Papiloma Virus)
Cauta informatii despre acest virus .
Lo_li_Ta spune:
Infectia cu virusul HPV este vinovata de evolutia acestor rani catre cancer de col, nu produce efectiv rana. Presupun ca oricum te-a trimis medicul sa-ti faci si aceasta analiza...sau macara Papanicolaul...
dienutze spune:
Am facut papanicolau, a iesit ok.
Mi-a zis ca nu e cazul sa fac analiza pt virusul acela.
Intr-adevar, am avut candida o perioada lunga, de la un tratament mai lung cu antibiotice.
Mi-a mai spus ca si chistul acela mic ovarian ar fi putut fi cauza unei infectii avute in timpul ciclului!
Multumesc pt raspunsuri :*
Multa sanatate!
Fericirea e ceva ce nu se atinge niciodata... dar pentru cautarea ei merita sa alergi toata viata.
anamaria spune:
mie dr mi-a explicat ca 'de vina' pot sa fie secretiile vaginale, pt ca in functie de persoana, acestea pot fi mai mjult sau mai putin acide; deci fara sa fie vb de vreo infectie, doar secretiile tale 'rod' mucoasa pana cand se formeaza rana.
in aceasta idee, e important sa pastrezi igiena corespunzatoare, si mie de ex mi-a recomandat cate o spalatura vaginala/ saptamana, sau 1 data la 10 zile.
si inca ceva vreau sa-ti spun: am consultat si eu medici care mi-au recomandat tratament cu ovule pt rana pe col; s-a dovedit ineficient, si apoi cand am consultat alt medic mi-a explicat ca in primul rand trebuie facut tratament pentru a scapa de secretii (timp de 3 luni am facut acest tratament), apoi am facut colposcopia si cauterizare.
dansul mi-a spus ca ranile se pot vindeca numai prin cauterizare - electrica sau chimica, sau, in cazuri mai serioase, prin operatie: conizatie se cheama.
la mine nu a fost un caz grav, asa ca am facut cauterizare chimica si dupa 3 luni eram 'ca noua' 
multa sanatate si sa auzim de bine!
Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
amelie_p spune:
Parerile sunt impartite. Si mie, la un consult facut acum cateva luni, mi s-a spus ca sunt "posesoarea" unei astfel de rani pe care ar trebui sa o tin sub control. Am facut timp de 13 zile (parca) tratament cu ovule. La un al doilea control, am aflat ca "rana e inca acolo si va trebui sa o monitorizam". Imi doresc mult un bebe, asa ca am decis sa mai consult si o a doua opinie. Zis si facut! Numai ca de data aceasta, ecografia pelvina iesind ok, doctorul n-a mai considerat necesara analizarea ranii despre care tot am incercat sa-i povestesc. :) Cica nu duce la cancer, nu are niciun efect asupra sarcinii... :D Probabil ca va mai trebui sa consult si o a treia parere. Sper sa nu fie diferita de primele 2. :)
Numai bine!
nora2005 spune:
Poate apare si de la sterilet, oare ?
Doar ma intrebam si eu...nu sunt sigura.
Nora 
Start slabire: 16.03.2008
Finish 6 weeks:27.04.2008
16.03: 79.5; 39.1; 47.7
19.03: 78.0; 38.2; 48.3
24.03: 75,2; 36,3; 49,2
"Invingatorii sunt cei ce fac lucrurile sa se intample.
Invinsii lasa lucrurile la voia intamplarii."
sorinake spune:
am avut si eu o rana pe col care a aparut acum 4 ani. am facut testul papa in fircare an si a iesit negativ. anul acesta cand am mers sa fac din nou papa, surpriza...rana nu mai era acolo!! nu am facut tratament si pur si simplu a disparut. mie dr mi-a explicat ca o rana pe col poate aparea si de la o raceala netratata sau de la spalaturile vaginale.
in mod normal, daca 2 ani la rand iti iese papa negativ, poti face testul o data la doi ani.
multa sanatate!
http://tt.lilypie.com/IiZQp2.png
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html
octopusu spune:
Si mie cand eram insarcinata(a doua sarcina), un medic tanar mi-a spus ca am o rana pe col, dar ca nu am ce sa fac tb sa astept sa nasc si dupa aceea sa ma ocup de ea. Eu intre timp am schimbat medicul care mi-a urmarit sarcina si cu care am nascut (unul cu mai multa experienta). Dupa ce am nascut , la controlul de 6 saptamani i-am spus de problema mea si mi-a spus dupa ce mi-a facut control normal ca nu am nimic si ca in sarcina se produc ft multe modificari si din aceasta cauza a aparut aceasta rana. Sincer nici eu nu stiu ce sa fac, as mai cere si alta parere.....
dalina2x2 spune:
Mie mi-a spus dr ca rana mea pe col a aparut din cauza scurgerilor vaginale, o raceala netratata la timp sau candidoza..