Gravidute & Mamici de Iasi (42)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

am zis ca ma duc la nani, dar v-am pacalit!!!

ralu dau un sa treaca si supararea si raceala!

eu n-am dat bani la mana a doua nici la prima nici la a doua sarcina... nici eu n-am inteles exact care e treaba lor... in general sunt rezidenti, si fac practica pe noi...de ce sa le mai dau si bani!

miha interesanta schema! de cand o ai, ca eu cand am fost cu raisa avea alta schema!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

Miha, m-ai lamurit...
Ca tot veni vorba, ce mai fac Vladut si Aime?

Diana, faci glume cu noi? Da' de ce n-ai mai plecat la nani, daca tot erai pornita?

Fara pupaturi, da? Ca am virusii dupa mine si nu cred ca-i vrei...
www.flickr.com/photos/24498379@N03/?saved=1" target="_blank">Poze recente
Foto Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by addiana
miha interesanta schema! de cand o ai, ca eu cand am fost cu raisa avea alta schema!!!



Adica era mai buna? Hai baga aici sa vedem si noi...
E de trei ani,de cand era Vladu (si Robert ) bebelus.


Miha,mami de www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=1" target="_blank">2 picaturi pline de www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=13" target="_blank">curiozitate

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

miha nu stiu daca e mai buna... dupa sfaturile dr-ei: eu am inceput cu sucurile de fructe, prima data morcov, apoi mar, piersica(nectarina), apoi cu supa (cum ai scris si tu) si dup-aia pireu (papa pasata). fiecare aliment nou se da in prima zi o lingurita, in a adoua zi- doua lingurite..si tot asa pana la 5 lingurite in a 5-a zi, apoi al doilea aliment tot asa, o lingurita, doua...cinci...

eu am mers la siminiceanu de cand am nascut-o pe raisa, imediat dupa ce am ajuns acasa,a venit si a vazut-o de cateva ori, apoi doar la cabinet...asta pana pe la 1 an si cateva luni cand nu mi-a picat bine o chestie si am schimbat directia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

voi mai stati?
eu... parca m-as retrage...


www.flickr.com/photos/24498379@N03/?saved=1" target="_blank">Poze recente
Foto Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

nici eu nu mai stau!

noapte buna si somn usor!

ralu mai baga niste aspirina de-aia buna tare!!! poate iti trece raceala mai repede...si supararea!!!

celia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

Celia... cam e pe la Disparuti... :( Sper ca e totul in regula la ei.

Nu mai iau nicio aspirina de aia. Ca n-am putere nici sa-mi fac vant pana la pat...

Noapte linistita si vise placute!
Miha, stingi tu lumina? Sau deja dormi langa Robert?

www.flickr.com/photos/24498379@N03/?saved=1" target="_blank">Poze recente
Foto Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

quote:
Originally posted by mariussimiuc

Divesificarea alimentatiei incepe cel mai devreme dupa 5 luni jumatate de viata, ptr sugarul alimentat exclusiv la san.

Primul aliment introdus sunt cerealele ptr sugari 4-6 luni, cereale cu orez, porumb si tapioca (Nestle, Nutriben). Portia este de 4 lingurite zilnic, distribuite intr-o singura masa sau in doua mese.In primele 3-4 zile dimineata inainte de masa de san, 2 lingurite cereale inmuiate in laptic de la mami, cate putin, cate putin, apoi completare san. Celelalte 2 lingurite la masa de la 18 si apoi completare san. Dupa cele 4 zile (cand se presupune ca bebele a gustat si altceva decat san), la masa de dimineata dat o lingurita de mar ras cu o lingurita cereale, celelalte 3 lingurite seara, mereu completare san.
Apoi se incepe cu supa de legume (cam la 5 luni si 3 saptamani). Supa se face astfel: in prima zi se fierbe in putina apa plata 2 rondele de morcov si 2 rondele de patrunjel, se paseaza si se subtiaza cu supa in care au fiert legumele, adaugi 2 lingurite de cereale+o picatura de ulei de masline. In a doua zi la supa adaugi si pastarnac (f sanatos) si procedezi la fel, a 3a zi telina, a 4a zi sfecla rosie, a 5a zi ardei gras, a 6a zi ceapa (dar nu o pasezi inca, o arunci, o pastrezi in supa cam dupa 7 luni), a 7a zi cartof, a 8a zi dovlecel. Asa ai cam acoperit toate legumele permise. Cu fiecare zi cresti si nr de picaturi de ulei pana ajungi la 20 picaturi. Uleiul este f important acum ptr ei, ajuta la mielenizarea celulei nervoase (se gasesc sticlute mici cu picurator). De asemeni se poate mari cantitatea de cereale daca vrei in supa( 2 e suficient), dar per total zi sa nu depasesti 4 lingurite.
Deci in momentul asta ii dai : dimineata mar ras (in prima zi o lingurita, apoi cresti 2, 3...pana la vreo 5-6 lingurite, nu mai mult, ca sa pape si san) cu o lingurita de cereale + completarea de san, la pranz supa de legume + completare san.

Acum, dupa ce ai terminat cu legumele (totul dureaza cam o saptamana) incepi sa-i introduci carnita, de pui sau gaina, piept sau pulpa, astfel: in prima zi pui la fiert legumele (cam cate o rondea, doua din fiecare) si separat fierbi o farama de carne (o lingurita ), pasezi legumele si carnita (nu pui zeama in care a fiert carnea) si subtiezi cu zeama de legume+cereale+ completare san. In fiecare zi cresti cantitatea de carnita pana ajungi la 50 g aprox (perioada coincide cu implinirea celor 6 lunite). Din momentul ala ii poti pune si zeama in care a fiert carnea. De acum o numim supa de carne si o poti acri (nu-i obligatoriu, dar vit C va mai creste un pic pofta de papa) cu putina zeama de lamaie.
Odata cu terminarea etapei carnita, ati ajuns si la 6 luni si introduci la masa de seara branza calcica delactozata. Asta o obtii astfel : din un sfert litru lapte Dorna 1.5% su 2 tablete calciu lactic, fiert si scurs obtii branzica ptr 2 zile. Incepi la fel cu o lingurita de branza si cresti in fiecare zi pana la 50 g pe care o amesteci cu mar ras sau pere, caise, mango, prune, pepene galben si cerealele aferente.
Acum se poate trece la sucul de fructe:max 75 ml/zi, suc obtinut preponderent din mere, morcov, pere si cate o felie de portocala (nu preponderent portocala, cum se practica). In general marul este baza ptr ca e cel mai bine tolerat de stomacelul lor incepator.

Uite un meniu: dimineata: mar ras + cereale + san
la 11: suc de fructe
la 13-14 : supa de legume /supa de carne +san
la 18 : branzica + un fruct + cereale + san
la 21 : san

La 7 luni introduci inca 3 alimente: oul, ficatelul si iaurtul
Oul : numai galbenusul, in prima zi un sfert de galbenus, a 2a zi o jumate, a 3a trei sferturi, a 4a zi un galbenus intreg. Oul in pui in legumele pasate si in ziua respectiva nu faci supa de carne, doar legume + ou, si ii dai o zi ou cu legume, o zi supa de carne, apoi iar out cu legume. Astfel sa ii dai o zi da si una ba ou, alternat cu supa de carnita. Oul daca e de la tara sa nu aiba mai putin de 4 zile dar nici mai mult de 7.
Ficatelul : de pui, fiert in apa (nu in lapte) adaugat la supa de legume in care sa fie putin mai mult cartof (ficatul se va da mereu in combinatie cu cartoful, ptr ca amidonul din cartof fixeaza fierul din ficat).
Iaurtul : natural, fara fructe, gen Danone natural sau din piata autohtona cu termen de valabilitate f mic ( de la magazinul Strunga sau de la Gigel) cca 150 g/zi. Eu i-l dadeam la masa de dimineata cu o lingurita de cereale. Acum poti diversifica cerealele, deci poti lua si cu gluten.

8 luni: alimente noi: banana, smantana, biscuiti simpli, legume noi
Poti folosi banana in branza sau simpla si la masa de seara ii poti da branzica calcica delactozata cu smantana 12% si cu mamaliguta. Sucul de fructe se poate imbunatati cu mai multa portocala.
La supa se mai adauga spanac, brocoli, pastai.
Biscuitii ii dadeam sa rontaie sau ii mai amestecam cu fructele seara.


9 luni: aliment nou: pestele: crap, salau, stiuca, pastrav.
Pestele fiert si amestecat in supa de legume sau cu piure de cartof.
Se pot incerca fructe noi: capsuni, cirese, struguri, pepene rosu

La 10 luni are o alimentatie variata si acoperitoare. Nu se pune sare, ptr ca alimentele au deja sodiu si potasiu destul ptr rinichii lor. Se mentine cantitatea de 4 lingurite de cereale pe zi, ptr a nu forta indicele glicemic si nici greutatea copilului.Cantitatea de suc sa nu depaseasca 75 ml/zi si incearca sa i-l dai la intervale suficient de mari fata de masa principala. Se da si apa plata, max 50 ml/zi.

Dupa 10 luni sticksuri fara sare, paine, fructe taiate bucati, chec facut in casa, covrigi, biscuiti petit beurre

La 11 luni gratar de piept de pui.

Dupa 1 an, ou fiert tare cu albus, oul se poate face moale cu painita si iaurt sa mearga pe gat sau omleta in f putin unt. Si la 1 an si 2 luni am trecut la mancare nepasata, doar taiata marunt si ff putin sarata.

Asta e schema pe care am primit-o de la Aime.





Miha,mami de www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=1" target="_blank">2 picaturi pline de www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=13" target="_blank">curiozitate

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...






Multumim frumos. Eu as avea ceva de obiectat, de exemplu la capsuni, dar...

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)



"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

quote:
Originally posted by Nonna76

Si eu ma bag acus la nai,de nevoie mai mult decit de voie.A adormit barbatelu si nu stiu cit il tine.Acus se scoala(poate nu) si tre sa-l tin in brate sau cu nasu'n tzitza.

Azi a mincat niste iaurt si in rest lapte de la mami lui.Asa cumpar eu cereale,pere si tot le arunc.Legume nici nu m-am deranjat sa-i dau,nu minca el nici in zilele lui bune dar acum.

Imi pare rau ca-i lumea suparata.Sper ca nu-i nimic asa grav.

ralu vreau si eu peste cu mamaliga dar al meu sotz asa se strimba cind fac peste (zice ca miroase) si imi taie toata pofta.Dar lui vlad ii place.Mi-ai facut o pofta.....
Daca e sa fiu disperata dupa o mincare ,dupa peste sunt.Si cel mai mult tot pestele prajit cu mamaliga imi place.Dar maninc orice fel,la steamer,gratar,in folie,afumat.
Deci miine daca nu pot sa fac peste,un macrou afumat tot imi cumpar.

Monica,mama lui Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)




Nonna, incearca Pangasius. Nu miroase asa tare, apropae deloc. Si e delicios. eu lui Stefan ii fac numai din asta (Stefan e mare fan peste, trebuie sa manance cel putin o data pe saptamana; si pastrav ii place, cand luam proaspat din Metro. Asta pana am descoperit Pangasius si papam si noi)
Sanatate multa lui Andrei. O sa treaca si asta. Of! Saracutul. Mi-e asa mila de ei, ca sunt asa micuti...

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)



"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

quote:
Originally posted by Nonna76

Imi place schema Miha.
Si eu cam asa am facut cu Andrei,doar ca am inceput cu legumele si apoi am trecut la cereale si acum la fel,nu-i dau masa de cereale ci le adaug in fructe,iaurt sau legume cite putin.Suc de fructe nu-i dau ,prefer fructe rase,ii dau lapte la cerere(e mare cererea) si apa plata Izvorul alb(i-am mai dat si alt tip cind n-am avut).

Monica,mama lui Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)




Monica, si noi procedam la fel. Am inceput la 6 luni cu supica de legume, apoi cu legume pasate, asa, pe rand, iatai morcov, apoi am adaugat dovlecel etc. Cum am mai procedat eu diferit fata de Siminiceanu?
* Am dat un aliment 3 zile, apoi am introdus altul.
* Nu ii dau nici acum zeama in care am fiert carnea.
* Branzica i-o fac din lapte cu 3,5% in care, cand fierbe, pun 1-2 linguri iaurt.
* Nu ii dau suc de fructe, doar apa plata (Izvorul alb)

Acum, la 8 luni si meniul nostru arata cam asa:
Dimineata, la trezire:
* san
Pe la 9-10 (depinde de cand se trezeste):
* fructe in care uneori pun o lingurita de cereale (am folosit mereu Orez cu roscove de la Nestle). Fructe ii dau: mar, para, piersica, afine (astea doua din borcane, de la Hipp), mai recent banana (am testat sa vad reactii, bubite, ceva; nu a fost cazul). Uneori i le combin
Daca mai vrea, inainte de somnul de la 10-11 san
La 12-13-14
* Piure de legume (morcov, pastarnac, telina, dovlecel, cartof, cartof dulce, brocoli, recent spanac). In diverse combinatii. De la 7 luni i-am adaugat carne. Apoi galbenus. Acum ii dau 5 zile/sapt carne (nu stiu gramajul, cam cat un galbenus), 1 zi/sapt galbenus. In piure pun iart, ca asa ii place lui
Dupa pranz bea cam o canita de apa (ma rog, o parte curge, ca prefera sa sufle in cana decat sa bea)
San, de asemenea, la cerere
La 18-19
* Iaurt cu cereale (1-2 lingurite) si fruct
sau Branza cu fruct
sau Cereale cu fruct
sau Iaurt cu branza si eventual fruct


Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)



"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput