Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (48)
Raspunsuri - Pagina 17
bujo spune:
Ina sarumana
nu stiam ca au si la Metro. Io tot astept sa-l aduca la reprezentanta. O sa dau o fuga la Metro.
Saraca Mona, prin cate tre sa treaca. Dar ii tinem pumnii sa treaca cu bine peste incercari.
bujo
23+ cu Filip
album de nunta
burtik
mini Bujo
mishuc spune:
Buna gravidutzelor,
Sper ca totul sa fie bine cu Mona si sa ajunga cu sarcina macar pana la 32 desaptamani!!!
Cate dintre voi optati pentru nastere vaginala cu epidurala? ati auzit de vreun medic care sa descurajeze folosirea acestui tip de anestezii?
eu una optez pentru ea si cateodata devin chiar nervoasa cand ma gandesc ca poate se intampla ceva si nu o sa beneficiez de ea. nu ca nu as suporta durerea dar nu stiu la ce sa ma astept 
va pup pe toate!
Mishuc
25+ 
Louana_me spune:
Buna fetelor.
Bujo,am vazut ca mai ai 6 saptamani pana la prenatal. Mie dr de fam mi-a zis ca imi da din saptamana a 32 a....si tu iti iei la 29 din cate imi dau seama. Tu ai inteles cum de poti sa iti iei asa repede? Eu nu mai inteleg nimik...cine ma poate ajuta cu data la care poate incepe prenatalul? Pe mine ma intereseaza in mod direct pentru ca tb sa intru pe ultima suta de metri la concediu medical si vreau sa stiu sigur ce sa vb cu dr ginecolog diseara. Multumesc!
Totul este greu pana devine usor....
Louana
25+ cu iubita mica
AnnaBaby spune:
Louana concediul pre si post natal are in total 126 zile din care obligatoriu dupa nastere trebuie sa iei 42. Restul ti le organizezi dupa cum vrei tu, ori inainte, ori dupa. Abia dupa terminarea acestora intri in concediul de crestere a copilului, cel de 2 ani.
Anna
23+ cu
Maria
AMR 17
vinebarza
bebe
poze
M&M spune:
quote:
Originally posted by mishuc
Buna gravidutzelor,
Sper ca totul sa fie bine cu Mona si sa ajunga cu sarcina macar pana la 32 desaptamani!!!
Cate dintre voi optati pentru nastere vaginala cu epidurala? ati auzit de vreun medic care sa descurajeze folosirea acestui tip de anestezii?
eu una optez pentru ea si cateodata devin chiar nervoasa cand ma gandesc ca poate se intampla ceva si nu o sa beneficiez de ea. nu ca nu as suporta durerea dar nu stiu la ce sa ma astept
va pup pe toate!
Mishuc25+
Mishuc si eu tot vaginal cu epidurala vreau sa nasc. Sincer nu stiu ce sa zic , de ce ar descuraja vreun medic epidurala cand e atat de binevenita in acele momente!!!!
Poate daca ai avea probleme mari cu coloana ...Cristina
19+ ,cu
Mihai Daniel " Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"
AnnaBaby spune:
Mishuc nu stiu medici care sa descurajeze folosirea epiduralei, doar ca sunt multi anestezisti care nu se baga la asa ceva. De exemplu la mine la Bacau s-a facut, dar numai de cateva ori. oricum, in cazul in care nu e administrata corect si la timp, banuiesc ca stii ca exista riscul utilizarii forcepsului, ceea ce nu e o perspectiva tocmai incantatoare pt BB. Am inteles ca pot sa apara o gramada de complicatii ulterioare la copil. De aceea sunt eu mai reticenta in privinta epiduralei, si ma refer aici strict la Romania, nu la alte tari unde se practica de multi ani.
Anna
23+ cu
Maria
AMR 17
vinebarza
bebe
poze
mcoca spune:
Mishuc, o prietena de-a mea a nascut o data in ro (la Timi) si o data in fr, cu epidurala de fiecare data. Ea mi-a zis ca in ro e vax albina epidurala, ca nu ti-o pun decat la inceput si cand te-ai dilatat 7-8cm efectul trece si nu iti mai face alta. Deci de fapt ea a simtit toate durerile mari. In fr iti pune epidurala cand vrei tu, cand simti ca nu mai poti, si apoi ti-o dozezi singur : ai in spate bagata un fel de perfuzie si un fel de buton pe care apesi daca vrei sa te anesteziezi mai tare. Deci eu cred ca trebuie sa te interesezi la maternitatea unde vei naste ce si cum.
Vicky
26+ si
Maya
Bebele casei
Louana_me spune:
Anna, multumesc de raspuns. Staim teoretic, dar de-abea acum am calculat si eu cu pixul si calendarul si imi dau seama ca imi pot lua prenatal mai devreme decat mi-a zis medicul de fam. Sper doar sa imi dea.
Am o prietena care va naste in spitalul din Bacau, dar nu prea stie conditiile de acolo, ea nefiind chiar din Bacau. Ai ceva detalii privind conditiile de cazare si cum merg "plocoanele" la dr si asistente (infirmiere)?
De Mona mai stiti ceva?
Totul este greu pana devine usor....
Louana
25+ cu iubita mica
bujo spune:
Louana nu intru la 28 sapt. Am zis ca mai am aprox 1 luna jumate, intru in prenatal pe 14 mai. Aseara am vb cu dr de fam, ca ea da concediu prenatal, si a zis ca se imparte asa: 63 zile prenatal, 63 postnatal. Daaaar... daca medicul gineco iti da o recomandare medicala (sa zicem ai contractii frecvente) poti intra mai repede cu 2 sapt in prenatal. Insa trebuie musai sa-ti ramana 42 zile postnatal. Daca nu ai recomandarea respectiva se imparte 63+63 si intri la 32 sapt.
Cu epidurala intr-adevar depinde mai mult de anestezist decat de ginecolog. De exemplu la clinica unde o sa nasc eu din 500 nasteri cate s-au facut de cand s-a infiintat clinica, doar 2 au fost fara epidurala pt ca asa au vrut mamicile. Se face pe la dilatatie 4-5 si este cu injector din asta treptat. Adik nu risti sa treaca efectu pana la dilatatie 8 si nici nu risti sa fie doza prea mare si sa nu simti cand tre sa impingi si sa fie nevoie de forceps. Eu am insistat la curs sa ne explice ca nu vreau surprize. Asadar cel mai bine intrebati acolo unde nasteti. Mai sunt maternitati (cum e cea de stat de aici) care nu fac epidurala decat daca iti cumperi tu trusa si vb cu anestezistu si il platesti sa vina in caz ca nu e de garda atunci.
bujo
23+ cu Filip
album de nunta
burtik
mini Bujo
AnnaBaby spune:
Louana despre conditiile din maternitatea din Bacau am auzit ca s-au imbunatatit simtitor in ultimii ani, exista rezerve care arata bine, cu ochii mei nu le-am vazut ca eu sunt cam prima din grupul meu de prieteni si cunoscuti care sparge gheata la bebelusi. Din cate am auzit cam de luna viitoare incepe si renovarea maternitatii, lucrare care o sa dureze ceva vreme, ca dr mea mi-a spus ca in iulie cand am eu DPN o sa fie reparatiile in toi, drept pt care nu stie sa-mi spuna exact care rezerve o sa fie disponibile (asta fiindca sotul meu ar fi vrut sa "inchirieze" un de pe acum, ca la hotel
).
In ceea ce priveste "atentiile" pt asistente, habar nu am. Trebuie sa incep sa intreb in dreapta si in stanga, sa ma interesez si cam cat costa o cezariana, etc.
Anna
23+ cu
Maria
AMR 17
vinebarza
bebe
poze