M-am hotarat.........adoptie(46)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zambarici74 spune:

Multumesc pentru raspuns si pentru urarile de bun venit nicoll75, IreneCAM, miha 74.

Sa fie pentru toate asteptarea cat mai scurta si usoara.

Se pare ca noi nu o sa facem cursuri deocamdata pentru ca nu se mai organizeaza o perioada.

Deocamdata mi-au trecut emotiile. Urmeaza o saptamana de pauza. Spre sfarsitul saptamanii viitoare o sa stabilim a doua intalnire cu asistenta sociala si pesemne si cu psihologul.

Imi amintesc trairile prietenelor care au fost gravide.

Imi pun aceleasi intrebari, am aceleasi temeri.

Se spunea ca reactiile femeilor gravide se datoreaza modificarilor hormonale din timpul sarcinii.

S-or produce modificari hormonale si in perioada de atestare pentru adoptie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zambarici74 spune:

nicoll75

Pe noi ne-au sunat la 2 zile dupa ce am ridicat de la posta scrisoarea prin care ne-au informat numele persoanei responsabile de dosarul nostru. Banuiesc ca au sunat in momentul in care a ajuns la ei confirmarea de primire a scrisorii de la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariastoica spune:

Buna ziua,fete dragi.Scuzati-ma ca nu am mai intrat de mult dar am fost plecata in cautarea bebelusului.Bun venit fetelor celor noi si multa bafta.Asteptarea atestatului a fost plina de emotii,cand l-am avut am plans de fericire dar n-am stiut ce ma asteapta.Nu stiu in ce parte s-o mai apuc,toata lumea imi spune ca ma ajuta dar cand este vorba de ceva concret toti dau inapoi.Am gasit in provincie dosare aproape gata dar trebuie sa astept.Ma termina asteptarea asta!Asa ca,dragele mele atestatul este cel mai usor prag de trecut.Imi pare rau daca sunt pesimista dar asta este realitatea mea,sper sa nu fie si a voastra si sa va bucurati cat mai repede de copii vostri.A!!! si inca ceva, nici pentru noi adoptia nu a fost ultima optiune dar pana acum nu a contat.Va doresc tuturor o saptamana de vis cu multe impliniri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Irene doamnele tale poate n-au cautat unde trebuie.Intr-adevar majoritatea cuplurilor care se indreapta spre adoptie o fac ca o ultima speranta.Sunt oameni obositi psihic de asteptare si macinati de esecuri.Am vazut si eu o doamna, aspiranta care era atat de daramata ca mereu plangea.Nu putea sa zica nimic.Mi-a fost atat de mila de ea, pentru ca ii era atat de greu, pentru ca a acumulat prea multa durere.Acum e o mamica fericita.

Eu tot in asteptare



Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

Pentru toate fetele care sunt pe acest forum si sunt in asteptarea unui ingerash le doresc mult noroc si sper ca intr-o zi sa avem toate zambetul pe buze si sa ne simtim in sfarsit implinite.
Pentru cele care au avut ancheta sociala acasa : in ce consta?
Sa vada casa,nr de camere?
Noi locuim singuri insa apartamentul e pe numele soacrei (ea are casa ei )oare sa intimpinam probleme pe chestia asta?Sotul e singur la parinti deci e singurul mostenitor.
va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll75 spune:

Dragele mele,au venit si la noi in ancheta sociala.Partea frumoasa este ca eu m-am apucat de curatenie generaladar pe asistenta sociala nu a deranjato.A stat cam o ora,a pus cateva intrebari si a vazut casa.Asta a fost tot.Urmeaza sa ma sune pentru psihologic.Sa vedem cand!!!!!
Zambarici cred ca fiecare DPC are anumite reguli nescrise dupa care merg si mai ales la noi unde santem 10 familii in curs de atestare.
Dar toate trec si vom avea si noi atestatul.
Dariastoica ai dreptate cand spui ca atestarea este partea usoara,pe noi ne-a anuntat ca am avea de astepat foarte mult(nu sant copii adoptabili-asa cum vrem noi).Dar eu cred ca fiecare avem o stea si la momentul potrivit vom fi calauziti spre puiul nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll75 spune:

Asi,fruntea sus.Sant atat de multe lucruri de facut cand astepti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

simo75 - cand au venit(asistenta si psihologul) prima oara in vizita, nu s-au uitat deloc prin casa...au intrat direct in sufragerie si am stat un pic de vorba
maine vin iar, si trebuie sa am niste rude acasa....
Cu psihologul am terminat.
E clar- fiecare bordei...cu cate un obicei, ca la mine a fost total aiurea fata de restul fetelor. Dar conteaza? nu, sa avem atestatul si pornim si noi in cautari.
dariastoica si asi- spor la cautari.

Eu sunt foarte linistita acum, apropos de ce spuneai tu zambarici74...dar probabil ca in momentul cand voi avea atestatul....sa te tii!

Va pup pe toate,
Miha

http://tt.lilypie.com/ybP9p2.png
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Zambarici, si eu am cateodata mari emotii, exact ca in perioada sarcinii, cand mi-am depus dosarul ma simteam ca la ecografii:)...Desi nu vreau sa-mi fac nici planuri nici mari sperante (decat in maare secret:D), ca sa nu fiu dezamagita apoi, nu ma pot opri sa nu ma gandesc cum o sa arate copilasul sau cum o sa-l cheme:).

Simo, la noi nu au intrat decat in sufragerie, am discutat cam o ora si jumatate si asta a fost tot. Nu ai de ce sa-ti faci probleme cu locuinta, cred insa ca o sa va trebuiasca un document care sa ateste dreptul de a o folosi. Noi de exemplu stam cu chirie si am depus o copie legalizata a actelor de inchiriere.

Dariastoica, da...din pacate se pare ca partea grea abia urmeaza, dupa obtinerea atestatului. Sper sa il gasesti pe bb cat mai curand

Asi, si eu am fost mirata de reactia lor, chiar m-am simtit putin ciudat, ma tot intrebau de ce nu raman gravida, daca am probleme medicale si de ce nu fac un copil al meu, de ce vreau sa adopt etc. Am scos-o la capat pana la urma:)...Asteptare usoara si cat mai scurta iti doresc

Miha, cand trebuie sa iei atestatul?

"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Simo de obicei in periaoda de evaluare se urmareste ce fel de familie sunteti, daca aveti conditii materiale minime pentru un copil,ce anturaj frecventati,motivul pentru care adoptati, relatiile cu familia extinsa si prietenii etc.In nici un caz nu urmaresc cat e de mare casa si ce conturi aveti.Ei evalueaza familia in care urmeaza sa creasaca copilul.Asta e si scopul evaluarii psihologice sa vada potentialul parental al sotilor sau pesoanei adoptatoare.

Irene si pe mine m-au intrebat motivul adoptiei , prima data ca acum nu a mai fost cazul, si nu puteau intelege cum eu am vrut sa adopt din totdeauna.

Nicoll intre timp, cat astept sper sa si terminam casa sa primim pe bebe2 in casa noua.E adevara ca am ce face dar tot nerabdatoare sunt.

Azi am vorbit cu asistenta sociala si se pare ca deocamdata mai asteptam.Poate prin vara sau toamna.





Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput