M-am hotarat.........adoptie(46)
Raspunsuri - Pagina 16
misha71 spune:
Nici nu stiu de ce mai sper sa mai gasesc OAMENI la DPC ca de fapt m-am lamurit de mult. Bineinteles ca nu m-au sunat, insa nici eu nu am putut vorbi cu nimeni, pentru ca la telefon nu a raspuns nimeni toata ziua.
O sa stau cu mobilul in priza si am sa sun pina se termina si curentul din priza poate ca vor raspunde pina la urma.
Tzuni iubita, nu stiu ce sa mai zic de legea asta. Parca a inghetat tot in tara din cauza asta. Am inteles - tot de la voi- ca s-au cam sistat cu adoptiile pina in jur de 15 mai ca sa se ajunga cumva la un consens in privinta nebuniei asteia. In cazul asta de ce te-ar mai presa sa o finalizezi. Sau exista totusi un termen limita si la asta? Ca asta nu stiu.
Pupici.
claudia72 spune:
Buna seara ,
Am si eu o intrebare cate dintre fete care au atestat nu au gasit un bb?
Ati cautat peste tot?
Claudia
misha71 spune:
Da Claudia. Nu sint copii. Au disparut ca prin farmec cu totii. Sa stii ca noua lege i-a speriat atit de tare pe biologici ca le e frica deja sa dea cu ochii de noi, asa ca prefera sa-si tina copiii cu ei acasa.
Eu, dupa cite vezi, am atestat de 7 luni sui sper ca pe undeva, bb-ul meu ma asteapta sa vin sa-l iau acasa.
Am cautat in Calarasi, Bacau, Buzau, Constanta, Prahova, Brasov, Bucuresti, adica acolo am depus cite o cerere si o copie a atestatului (ca sa ma ia in baza de date, cica, desi am inteles de la fetele de pe forum ca ar trebui ca cei de la DPC sa ne dea ei prin tara, dupa cam o luna de la luarea atestatului, in cazul in care nu au gasit un bb care sa corespunda). Intrebari am pus in mai toata tara pe unde am cunostinte.
diciu spune:
Tzuniscumpa...pai de ce nu finalizezi adoptia? Va fi ca in situatia lui Catty fara sa mai cheme biologicii la incuviintare si scapi pe legea veche, fara alte complicatii, nu au cum sa te judece dupa presupusa noua lege sau ordonanta, nici nu e in monitorul oficial, sau ma insel?
Fetelor, asa fac cei de la Dpc-uri, mereu, spun ca nu au copii adoptabili, nu e ceva de moment si chiar nu sunt sau sunt putini pt ca nu se ocupa de ei sa devina adoptabili sau dureaza ani de zile pt un copil pt ca nu depinde numai de ei, mai e si politia implicata, judecatoriile.
De aceea una dintre solutii ar fi gasirea de copii cu situatii neclare si luptat pt ei sa devina adoptabili. Daca il ai acasa si ii pisezi se ocupa si ei mai temeinic, considerand ca nu e o cauza pierduta. Desigur sunt riscuri, dar va spun sunt f multi copii parasiti efectiv de parinti prin maternitati, sectii de pediatrie, biologici cu date false ce nu vor mai fi gasiti in veci si nu se ocupa nimeni de ei, stau cu lunile prin spitale..
Pararea mea, nu va bazati pe DPC-uri, nu prea au cum sa va ajute, si daca vor.
Poze Sabina Teodora
anda
"daca dragoste nu e...nimic nu e"
misha71 spune:
Prin spitale nu am incercat pina acum ca nu am avut intrare nicaieri, dar pina la urma o sa-mi fac si pe acolo, ca vad ca nu prea am incotro. Pe cale legala reusesc mult prea putini. Doar sa ai bafta super-mare.
diciu spune:
quote:
Originally posted by misha71
Prin spitale nu am incercat pina acum ca nu am avut intrare nicaieri, dar pina la urma o sa-mi fac si pe acolo, ca vad ca nu prea am incotro. Pe cale legala reusesc mult prea putini. Doar sa ai bafta super-mare.
Misha nu este nimic ilegal sa iei un copil in plasament de urgenta acasa sau in plasament simplu si sa astepti pana acesta sa devina adoptabil ca apoi sa faci cerere de adoptie. Este ceva perfect legal, incadrandu-se in legea 272. Totul se rezolva in instante. Doar ca exista riscuri.
Dar dupa cum vezi si cu noua presupusa schimbare a legii vor exista acuma riscuri.
Poze Sabina Teodora
anda
"daca dragoste nu e...nimic nu e"
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by diciu
Tzuniscumpa...pai de ce nu finalizezi adoptia? Va fi ca in situatia lui Catty fara sa mai cheme biologicii la incuviintare si scapi pe legea veche, fara alte complicatii, nu au cum sa te judece dupa presupusa noua lege sau ordonanta, nici nu e in monitorul oficial, sau ma insel?
...mie mi-au spus ca se va face dupa legea noua si chiar daca nu cheama biologicii, le trimit acasa decizia finala cu datele mele...
Tzuni mic si drag si scump si pisicos
criadi spune:
Si noi am depus actele astazi pentru incuvintarea adoptiei si ni s-a spus ca se va judeca deja dupa legea noua chiar daca nu a aparut in Monitorul Oficial. Problema la noi e ca mama nu a putut fi gasita niciodata doar bunici, frati, etc., copilul fiind declarat adoptabil prin decizie judecatoreasca si se pare ca nevenind nici acum la proces se va tergiversa foarte mult: termene peste termene, citarea la usa tribunalului, intr-un ziar de larga circulatie etc. Se pare ca trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare...nu stiu de unde s-o mai luam ca de vreo 2 ani si jumatate tot asta ni se spune...
Bucharest spune:
Tzuni, nu ma mir ca cei de la DPC te strang cu usa si iti sugereaza ca 'de fapt nu vrei copilul'. Suntem vecine, si cam am idee cu cine lucrezi. Poti sa te mai astepti si la alte surprize.