*Clopotei de Ianuarie - Februarie 2008* (12)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk.m spune:

quote:
Originally posted by virgo

Fetelor eu va sfatuiesc sa nu renuntati asa usor la alaptat . Chiar daca pare imposibil si presiunea celorlalti e mare .

Eu sunt un exemplu ca se poate fara dureri de cap , chin , stress , epuizare . Alaptatul trebuie sa fie comunicare , intimitate , un moment al vostru , exclusiv , miraculos . Mie nu-mi iese ever din cap imaginea acelor ochi ce-i cauta pe ai mei , intr-un soi de multumire si admiratie fara limite in acelasi timp . Pentru privirea aceea l-as alapta pana la majorat !

Asta e parerea mea .

Asa simt si eu, Virgo, dar uneori chiar nu se poate. Si eu am fost la un pas de a introduce si lapte praf in alimentatia bebelusului meu, dar pe urma mi-am revenit. Am incercat sa accept ideea ca bebe va fi bine chiar daca va papa un biberon pe zi de lapte praf, am luat si un remediu homeopat, am inceput sa mananc mai consistent si sa beau peste 2 litri de lichide pe zi, si se pare ca este laptic suficient, deocamdata. Dar daca va fi nevoie de lapte praf, voi accepta ideea, spre binele copilului meu, pe care nu il pot tine nemancat. Asa cum am acceptat si cezariana, desi mi-am dorit f mult sa nasc natural, dar i-as fi pus viata in pericol daca insistam.
Si nu trebuie sa ne simtim vinovate, e drept, auzim atatea pareri despre beneficiile laptelui matern incat avem sentimentul ca ne nenorocim copiii daca le dam lapte praf! Nu neg importanta laptelui matern, dar asta nu inseamna ca laptele praf e chiar atat de dezastruos. Mituri sunt multe, eu stiam ca daca faci cezariana laptele vine mai greu, aiurea, mie mi-a venit din a doua zi, dar fiindca bebe papa lapte praf si era si cam somnoros de la anestezie, in cele 5-10 minute cat mi-l aducea la supt nu sugea decat f putin, eu fiind la reanimare, asa ca mi s-au intarit sanii groaznic, , si nici nu am simtit, nu m-au durut deloc, asa cum zicea toata lumea ca se intampla, iar din a 3-a zi, cand mi l-au adus in salon, el nici nu avea putere sa traga, asa de tari erau. Daca nu ar fi existat o doamna infirmiera acolo care sa ma maseze si sa ma mulga cate 15-20 de minute, acum nu as fi avut lapte ci probabil mastita...La noi nu se da o importanta prea mare alaptatului, ar trebui sa existe in fiecare maternitate cel putin 2 persoane care sa se ocupe exclusiv de asta cu mamicile incepatoare mai ales, dar si cu celelalte.
Hai ca am facut si eu filosofie, dar stiu prin ce am trecut si cate zile si nopti am plans pe chestia asta cu laptele. Acum am ajuns sa cred ca nu e chiar asa o tragedie sa dai lapte praf, daca intr-adevar este nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

quote:
Originally posted by virgo

Fetelor eu va sfatuiesc sa nu renuntati asa usor la alaptat . Chiar daca pare imposibil si presiunea celorlalti e mare .

Eu sunt un exemplu ca se poate fara dureri de cap , chin , stress , epuizare . Alaptatul trebuie sa fie comunicare , intimitate , un moment al vostru , exclusiv , miraculos . Mie nu-mi iese ever din cap imaginea acelor ochi ce-i cauta pe ai mei , intr-un soi de multumire si admiratie fara limite in acelasi timp . Pentru privirea aceea l-as alapta pana la majorat !

Asta e parerea mea .

frumos spus!

irina de bebe rares

http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

virgo, daca ai sti ce dezamagita am fost cand bruno a renuntat la san, si-l privea asa cu o indiferenta de ma sageta in suflet... dar el era fericit la 7 luni:))

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

http://b3.lilypie.com/A2Xhp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

si, sa nu uit,

eris pentru ieri (cand am absentat)

si Gatta pentru azi

sa va bucurati de anii si clipele vietii, de noile comori ale voastre in fiecare zi!!!

Monica de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/sets/72157600515391346/" target="_blank"> poze cu cupilu'
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Revin in prima dimineata libera pe care o am dupa 2 saptamani pline, in care baietii mei s-au acomodat unul cu altul, sau mai bine zis sunt in curs de acomodare. Dar mai tot timpul trebuie sa i-l acord celui mare. Pe Andrei micul de el il bag in seama doar cand il alaptez, il spal si il schimb. Norocul meu e ca am o cumintenie de bebe.
Am facut vaccinul de 2 luni. A mers foarte frumos, fara reactii adverse.
Azi e o zi mare pentru familia noastra pentru ca e prima zi de gradi a lui Marc. Chiar acum fug sa-l iau si am mari emotii sa vad cum a fost.
Va pup si incerc sa recuperez din urma sa vad si eu ce ati mai facut.

Roli mamica de Andrei(16 ianuarie 2008) si Marc(9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Ha...vad ca ati mai recuperat cu vorbitul...incepem bine saptamana! Imi place cand se umplu paginile...

Noi am venit de la doctor. Totul e bine, cu exceptia greutatii. Ma asteptam, ca doar o cantarim in fiecare seara. Piticuta noastra are 4,220 si 57 cm acum la doua luni, cu 3.100 si 51 cm la externarea din maternitate. Conform "standardelor", si mediei de 750 grame pe luna pe care ar trebui sa le ia, e i n urma cu vreo 400 grame. Iarasi mi-a calculat cat ar trebui sa manance la o masa (cam 100 ml) si iarasi am fost sfatuita sa ma tin de acest gramaj, ca sa primeasca toate caloriile necesare. Adevarul e ca in ultima perioada nu prea mai monitorizasem eu cine stie ce, mai ales ca sapt trecut a tot primit completare din motive de san invalid.

Miri, vreau sa iti multumesc pentru incurajarile tale neobosite de la inceputul "mamiciei" mele, si celorlalte fete care m-au sprijinit ulterior cu alaptatul. Am avut atatea motive sa renunt...dureri cumplite, crestere in greutate deficitara, acum infectia...dar mesajele voastre m-au facut sa simt ca NU TREBUIE sa renunt la alaptat, oricate lacrimi si momente de disperare m-ar costa. La noi nu a fost alaptat exclusiv, din motivele de mai sus, dar nu vreau sa zic "din pacate", pentru ca formula nu e otrava, ci e lapte bun pentru piticei, chiar daca nu are anticorpii lapticului de mama. Si formula asta salveaza si ea niste situatii la urma urmei.

Nu stiu de ce am simtit nevoia sa scriu cele de mai sus...probabil starnita de discutiile recente...care e bine ca au aparut, se puncteaza niste lucruri. Eu iarasi sunt intr-o perioada in care sanii mei sunt "damaged", dar iarasi nu voi renunta, pentru ca acum stiu ca o sa vina si perioade mai bune (ha-ha, am apucat si eu doua saptamani de momente miraculoase si relaxante cum zice Virgo!!!). Dar formula va fi pe raft, in caz de urgente. Cert e fiecare din noi incearca din toate puterile sa aiba un copil satul si sanatos, indiferent de "metoda". Si e foarte bine asa!!!

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Povestea nasterii Sofiei
Poze Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Ereena super albumul,multumim pt efortul depus,toti bebelusii sunt absolut minunati,nu a fost unul sa nu-mi placa.Vreau si eu in album pe ce adresa de mail trebuie sa trimit pozele???

Madalina de Sofia 01.02.2008

calea sigura a esecului este sa renunti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaatudor spune:

Buna dimineata la pranz..asa suntem noi..dormim cat putem..desi acum a inceput sa mai doarma si noaptea...

am citit in urma si imi dau seama bine ca cine se aseamana se aduna..adik noi..zuze mamici..ma inscriu si eu in clubul celoir care nu mai mananca asa ca odinioara...daca sapt trecuta m-a frecat de mi-au sarit fulgii si mi-a crescut iar productia..acu ma lasa cu sanii astia pepenasi (galbeni..ca sunt micuti amaratii)...ea doarme nestingherita ca m,a si sperie ca nu mai vrea sa manance..azi noapte a mancat la 4 jumate ..dar cum la noi procesul dureaza am zabovit pana la 6 (20 min tre sa stea in sus din cauza de reflux plus ca ..in timpul suptului a facut iar o mare de caca ce a treebuit schimbat...ma rog)..la 9 cand s-a trezit a baut asa..cat sa isi ude gatlejul...iar la 12..nimik..3 inghitituri...si doarme..imi zic in gand sa nu ma ingrijorez...dar ..totusi....chiar asa..la 3 tre sa mergem la vaccin...sper sa se trezeasca si sa manance ceva pana atunci...

Erreenaa..frumos tare albumul...si ti-am mai zis..ma bucur ca nu ai putut incarca si pozezle noastrea/...trimit altele..chiar acum....aa..si sanatate multa Mateiasului

virgo..mi-a placut chesyia cu alaptatul pana la majorat..asa ma gandeam si eu azi nopate..ca tre sa merg la serviciu la 1 iulie si ma rog la Dumnezeu sa nu se intarce pitik...ar fi o drama pentru mine...sufleteste vorbind..si asa traiesc cu groaza in sufl;et ca nu o sa ma iubeasca mult mult din cauza ca eu voi incerca sa fiu o mama echilibrata si sa o educ...in conditiile in care se pare ca mircea si restul familieie ii vor cauta in coarne..precis..si as vrea sa continuam alptatul ..momentul nostru special ..muuult si bine..pana la majorat chiar

Va pup apasat pritenele mele..

ps..simt ca este un grup de prietene..stiti de ce..ca ne mai suparam una pe alta asa...ca ne pasa..adik..numai cui ii pasa se mai si supara..dar pt ca tinem tare una la cealalta supararea e pe moment si..nu tine ..

Poze cu ingerasul

Ingerasul creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Alina, ce dulce ai fost tu cu temerile tale legate de cine tre' sa fie babau, in charge cu educatia copilului
Sa stii ca Stefania n-o sa te iubeasca mai putin.....as putea spune chiar din contra!
Zic asta pt. ca la fel e si la noi, eu sunt cea 'dura' in casa, cea cu regulile, cu pedepsele, etc. Din pacate, sotul meu e un om fff tolerant (sau din fericire pt. mine?), asa ca nu pedepseste, nu cearta, de tras cate una la fundulet nici vorba! In consecinta nici nu e ascultat de Markus ca mine, dar parca nici iubit ....ei, glumesc, dar deep inside simt ca copilul ma prefera, desi eu sunt cea 'rea' in situatiile cand intrece masura. Si cand il apuca si pe el 'educatia', din an in pasti, Markus il cam ignora, ghici dc? Pt. ca 'educatia' lui nu e constanta si permanenta, iar copilul il vede doar ca pe un partener de joaca si 'parintele tolerant', pe care il 'fenteaza' cum vrea el.....
Uff, sper c-am fost coerenta, ca scriu cu Mathias in brate, care are o zi tare agitata, nicicum nu poate dormi....isi ia revansa pt. somnul de 8h jumate de azinoapte, oare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmilia spune:

Buna la toate fetele!
HELP,Tzamburica al meu are un ochisor rosu!Ce sa-i fac???L-o fi tras curentul sau s-a iritat de la manusa?Pt.ca puiul meu sta cu manutele la ochi,nas si gura jumatate de zi,cred!Temperatura nu are,mucisori ca de obicei,a stranutat de vreo 3 ori si a tusit de 2.In gat nu m-am uitat,ca nu stiu.Iar maine facem vaccinul!Ce- fi cu el?

Carmilia si Alex,puiul mic

Mergi la inceput