Somn de pranz la gradi

Somn de pranz la gradi | Autor: Roxana_G

Link direct la acest mesaj

Pana de curand fetita mea dormea foarte bine la gradi, fie ca era vorba numai de jumatate de ora sau o ora. Insa de o luna nu mai vrea sa doarma deloc, motiv pentru care este certata mereu si fortata sa stea in pat. Rezultatul a fost ca nu mai vrea sa ramana la gradi dupa-amiezele si nu mai merge cu placere, ca sa nu mai spun ca a capatat teama de persoana care ii repeta obsesiv ca este cea mai obraznica la somn. Aceasta fiind ingrijitoarea care sta cu ei dupa ce educatoarea isi termina programul, adica dupa ce sunt pusi in patuturi si li se citeste povstea de culcare. Cand am discutat problema la gradinita am inteles ca nu ar fi personal sa stea cu cei care nu vor la somn si nici in aceeasi incapere nu poate sta sa coloreze pentru ca o vad si alti copii si nu vor sa mai doarma.

Va rog sa imi spuneti cum este la voi. Toti copiii dorm la pranz? Mi se pare imposibil ca in gradinite cu 50 copii la program intreg sa doarma chiar toti. Acolo unde nu dorm, ce activitati fac? Sau ce solutii s-au gasit pentru copiii care nu pot sa doarma?

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La baiatul meu la gradi (de stat) toti stau in pat. Dorm sau nu, habar n-am (al meu doarme). Probabil stau cuminti cu ochii in tavan. Stiu o mamica care isi ia copilul dupa masa de pranz pt ca nu mai vrea sa doarma...si sa nu dernjeze ceilalti copii.
Nu ar avea nici spatiu, nici personal sa se ocupe de copiii ca re vor alte activitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

mi s-ar parea normal sa aibe personal fie el si necalificat(ingrijitoare) care sa aibe grija de copilashii care nu pot sa doarma...decat sa-i tina obligat-fortzat acolo in pat...pentru ca intr-o zi poate sa fie un copilash, in alta zi altul si tot asa(si decat sa fie tinut in pat sa se fatzaie si sa-i deranjeze pe ceilalti si sa se enerveze si cel mic si d-na mai bine deseneaza sau vizioneaza un desen, etc)...doar nu sunt robotzei si la comanda sa adoarma...
da...daca se tot repeta si acelasi copilash nu poate sa doarma la pranz...atunci da...mai bine ar fi sa fie luat acasa de mamica/bunica si poate acasa in patutul lui si alaturi de cineva drag il apuca si somnicul

monica

Daca doriti sa ne vedeti in concurs ne gasiti www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=23" target="_blank">Intre Flori

mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Fie-mea nu ar dormi nici acasa, nu locatia e problema, doar merge la gradi la 1 an jumate si a dormit acolo fara probleme, ci faptul ca ii culca prea devreme si ea este un copil extrem de energic, trezita la 8 nu cred ca se poate culca la 1, iar cu varsta nevoia ei de somn a scazut. In weekend acasa nu se culca pana dupa ora 3 dupa-amiaza, dar de dormit doarme pana la urma. Acasa nu are cu cine sta, abia am gasit bona pentru cel mic, si oricum dupa-amiaza la gradi au o serie de activitati optionale la care participa, nu ar avea sens sa o aduc acasa.

Uitasem sa precizez ca este o gradi particulara, deci nu e o gradi de stat unde oricum personalul este destul de redus. Sunt de acord ca ar trebui si sa ea stea linistita, dar pe de alta parte sa ii ceri unui copil de 4 ani sa stea nemiscat in pat 1-2 ore mi se pare destul de aiurea.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ti-am raspuns si la pitici, dar aici sint detalii noi.
mie, personal mi se pare incorect ca gradinita o streseaza pe Alex sau ca iti paseaza problema tie (cum ar fi s-o iei acasa).
cred ca ei ar putea gasi o solutie daca ar gindi un pic constructiv.
cu atit mai mult cu cit e o gradi particulara. sau nu ...
de pilda, eu am impresia ca "la stat" o educatoare este mereu la grupa, nu e nici un interval orar in care sa fie doar ingrijitoare.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Roxana, la ora 13 nici ai mei nu ar adormi nici acasa...e cam devreme...dar ceilalti copilashi adorm chiar toti?
adica ma gandesc ca puteti schimba putin orarul gradinitei...macar jumatate de ora acolo...caci ma gandesc ca este imediat dupa masa de pranz ori nimeni nu poate si nici nu este bine sa adoarma imediat dupa masa
bafta!

monica

Daca doriti sa ne vedeti in concurs ne gasiti www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=23" target="_blank">Intre Flori

mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Rox,

he he... aceiasi problema. Mara sta in patut si face puzzle sau coloreza... Sugereaza-le asta; spune-le ca "dincolo" asa se face.

Gabi

Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Multumesc pentru sugestii. O sa incerc marti la sedinta cu parintii sa deschid subiectul, poate mai sunt si alti parinti care au aceeasi problema.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana MC spune:

Roxana,

aici exista notiunea de quiet time pentru copiii care nu dorm la prinz. Nici Matei al meu nu doarme totdeauna sau adoarme mai tirziu decit ceilalti copii. In timpul asta stie ca nu trebuie sa deranjeze si e lasat sa se joace cu puzzle, lego, jucarii sau i se citeste o carte de catre doamnele educatoare. Stie insa ca ar trebui sa doarma, dar nu se fac presiuni asupra lui.

Sper sa se rezolve si mai ales sa-i placa din nou Alexandrei sa mearga la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Vine o vreme cand unii copilasi renunta la somnul de pranz. Si atunci nu-i poti forta, nici acasa, nici la gradi. La Robert la gradi doar cei mai micuti inca mai dorm, cam de pe la 4 ani nu mai vor si atunci stau cu ingrijitoarea sau educatoarea (chiar si de la alta grupa, daca ale lor pleaca in pauza de masa) si asculta povesti sau sunt lasati pur si simplu in pace sa se joace linistiti.

Clipe de viata- concurs:
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=12" target="_blank">crocodil
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=15" target="_blank">desenand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

intrebarea e ce fac ingrijitoarele sau educatoarele in timp ce dorm copii?sunt platite,e serviciul lor si ar fi normal sa gaseasca preocupari pt micutii care nu vor sa doarma.

aici o ingrijitoare are grija de 3-4 copii.daca unul dintre ei nu doarme este pus sa coloreze intr-o camera alaturata.

Mergi la inceput