Somn de pranz la gradi
Raspunsuri - Pagina 2
Manuc spune:
Offf, asta e si problema noastra. Adoarme greu si nu sta nimeni cu ei, din cate imi povesteste Costin. Mai vine din cand in cand si ii cearta pe cei care nu dorm, dar nu sta nimeni sa le citeasca o poveste. Zilnic avem aceeasi discutie, nu vrea la gradi pentru ca nu poate sa doarma acolo si nici in pat nu poate sa stea atat timp fara sa faca nimic. Chiar eram curioasa daca si pe la alte gradinite de stat este la fel.
Roxana_G spune:
Gradinita noastra este particulara si tot exista problema asta.
Sunt perfect de acord cu ideea de quiet time, chiar ar avea nevoie si ei de putina odihna chiar daca nu dorm. Dar nici nu ii poti pune sa stea nimiscati daca nu le este somn.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
happiness spune:
Este destul de greu cu somnul de pranz,fetita mea il uraste,dar nu am ce sa ii fac,asta este regula.Spatiul gradinitei nu permite sa faca altceva in alta grupa,iar in aceeasi incapere nici nu se pune problema,ca apoi ar vrea toti.In ceea ce le priveste pe educatoare,le judecati prea aspru.Cum adica ce fac ele cat dorm copiii?Ganditi-va cam cate hartii fac,fise de lucru,fise de observatie etcEste complicat,intr-adevar,solutii ar fi doar daca exista un spatiu special amenajat pentru copiii care nu vor sa doarma.
simali spune:
quote:
Fie-mea nu ar dormi nici acasa, nu locatia e problema, doar merge la gradi la 1 an jumate si a dormit acolo fara probleme, ci faptul ca ii culca prea devreme si ea este un copil extrem de energic, trezita la 8 nu cred ca se poate culca la 1,
quote:
Poti incerca sa o trezesti la 7 in loc de ora 8.
Nici mie nu-mi place faptul ca TOTI copiii sunt obligati sa stea in pat intre orele 13 si 15; al meu dormea o zi din 5 la inceput. Dar ce-i drept, din cauza ca-l aduceam la ora 8 si se trezea la 7 era si cel mai odihnit. Gradinitele de stat au programul astfel incat sa poata avea acces si copiii muncitorilor; muncitorii incep serviciul la ora 7 si aduc copiii la 6
alice
anya spune:
Simali, de acord cu programul...unde e cazul. In multe gradinite se pune in discutie modificarea programului pt ca foarte multi parinti incep serviciul la 8-9 si il termina dupa 18-19. La ora 8 la gradinita la baiatul meu (gradi de stat) abia daca gasesti 5 copii, marea majoritate vin dupa 8.30 care teoretic e limita. In schimb trebuie chemate bone/bunici sa ia copiii la 17.30 si sa mai stea cu ei pana la 19-19.30 cand reusesc parintii sa vina acasa. Eu am noroc cu bunicii pt ca sunt multe zile in care si eu si sotul meu ajungem pe la 21-21.30 acasa. In plus, cel putin in Bucuresti poti face 1-1.30 ore doar pe drum de la serviciu - acasa.
Iti dai seama ca daca ajung la 21.30 acasa (in cazul in care gasesc si loc de parcare si nu ma invart 20 min dupa el) cel devreme la 22.00 reusesc sa-i duc la baie, la 22.30 in pat si pana adorm se face 23.00. Asa ca as prefera sa-i las sa doarma pana la 8-8.30 (as dormi si eu daca n-ar trebui dus la gradi
)