Pacientele optimiste si gravi dr Tutunaru 53

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lalitica2000 spune:

eu m-am lamurit cu programarile astea. degeaba te programezi la o anumita ora ca tot trebuie sa stai sa astepti, asa ca eu la cabinet luna asta am fost doar pe la 7 si jumate si mai mult de 20 min nu am asteptat si m-am dus si fara programare. Chiar ultima data cand am fost la cabinet, Tutu mi-a zis sa vin peste 2 zile la 7 si jumate seara si Ramona (sau cum o fi chemand-o pe asistenta aia) nu mi-a facut nici o programare. Ceea ce imi place e cand merg la spital, ca acolo ma ia imediat, singurul inconvenient e ca ma cheama la 07:30 ceea ce pentru mine e o ora tare matinala avand in vedere ca eu imi pun ceasul sa sune de obicei la 8 dimineata.

Mai am si eu o intrebare pentru voi. Cand e momentul cel mai propice sa prestezi, chiar dupa ce se sparge foliculul sau inainte, si e obligatoriu sa simti vreo durere la ovar atunci cand se sparge?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

am gasit ceva interesant despre clomifenul pe care il luam noi pt stimulare:
Clomid sau Serophene (Clomifen citrat)

Indicatii:
Clomid este deseori prima alegere in tratamentul infertilitatii datorita eficientei sale si a faptului ca este folosit de peste 25 ani. Acest medicament este indicat femeilor care sufera de insuficienta ovulatorie. Clomid si Serophene (denumiri comerciala pentru clomifen citrat) sunt antiestrogeni #8211;actioneaza asupra hipotalamusului si a glandei pituitare (hipofiza) care elibereaza hormonii ce vor stimula ovarele sa produca ovule. Gonadoliberina (GnRH) este produsa de hipotalamus, iar FSH (hormonul stimulator folicular) si LH (hormonul luteinizant) sunt produsi de hipofiza. Clomid si Serophene sunt deseori asociate in cadrul tehnicilor de reproducere asistata (inseminarea artificiala, de exemplu).

Doza initiala de clomifen citrat este de 50 mg pe zi timp de 5 zile. Primul comprimat va fi luat in a treia, a patra sau a cincea zi a ciclului menstrual. Ovulatia va incepe dupa sapte zile de la luarea ultimei doze. Daca nu se produce ovulatia, doza va fi marita cu 50 mg lunar pana ajunge la 150 mg. Dupa inceperea ovulatiei, medicii recomanda sa nu se administreze clomifen citrat mai mult de sase luni. Daca in acest interval de timp sarcina nu este obtinuta, se va administra un alt medicament.

Eficacitate:
La 60 - 80% din pacientele care iau clomifen citrat se produce ovulatia, iar la jumatate dintre acestea se instaleaza sarcina. Majoritatea sarcinilor sunt obtinute in intervalul a trei cicluri menstruale.

Special pt Magdita ca sa se mai inveseleasca putin

Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdita spune:

Feli, multumesc fff mult pentru informatii si incurajari. Chiar ma gandeam ca poate e prea devreme marti sa se vada ceva, din moment ce eu luni seara la ora 17.30 am luat ultimele pastilutze de costy. Stiti ce am auzit ieri la cabinet? Ca cel mai bun ar fi ovamitul, nu closty. Ca e mai eficient. Imi spunea o tipa care lucreaza in demeniul medical. Asa ca de-acum incolo sa stim. Dar parca l-as intreba si pe Tutu ce m-ar sfatui sa iau, ovamit sau closty, data viitoare. Oricum ieri l-am intrebat daca mai e nevoie sa mai iau ceva si mi-a zis ca nu. Acum astept sa creasca si ma rog la Dumnezeu sa am rezultate.Maine dimineata la 7.00 voi fi la spital.
Va pup pe toate si va imbratisez cu mult drag

Vine cu
magdita
http://tt.lilypie.com/rrnbp2.png
aspiranta din aprilie 2004

"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Doamne ajuta tuturor

Vine cu
magdita

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lalitica2000
Mai am si eu o intrebare pentru voi. Cand e momentul cel mai propice sa prestezi, chiar dupa ce se sparge foliculul sau inainte, si e obligatoriu sa simti vreo durere la ovar atunci cand se sparge?

Lali, cel mai indicat este dupa ce se certifica spargerea foliculului. Si inseminarea se face de obicei tot atunci. Nu e obligatoriu sa simti durere de ovar, insa eu simt in fiecare luna, din fericire, si fara monitorizare, stiu exact cand ovulez.
Doamne ajuta

Vine cu
magdita

Mergi la inceput

magdita, merci de raspuns. chiar o sa fiu atenta zilele astea sa vad daca o sa simt ceva durere la ovarul stang.

si eu merg maine dimineata la spital, dar la 07:30. Poate te mai prind acolo

Mergi la inceput

Lali, sper sa ne cunoastem. Eu sunt blonda cu parul lung si port ochelari de vedere.
Doamne ajuta

Vine cu
magdita

Mergi la inceput

magdita, si eu port ochelari si sunt satena si voi avea o casca de motor roz cu floricele albe. poate o sa ne nimerim totusi maine sa mai impartim impresii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreuk spune:

Buna fetele!
Mie cand imi trece durerea asta de burta de la laparo?
Azi am fost la serviciu prima zi si ma doare buuuurta tare...Maine fac o saptamana de la operatie.Pe voi cat timp v-a durut burtica?
Va poop pe toate, luna asta vreau sa aud numai vesti despre si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada23 spune:

Rocsy...din pacate acum am vazut mesajul tau, la ora aia eram in drum spre cabinet ....nu stiu ce sa zic de ce a hotarat ca nu are rost sa facem inseminarea, azi z17 aveam foliculul de 40mm si ceva, eu tot am insistat cu al doilea pregnyl dar a zis nu.......stie el mai bine, cred ca difera de la persoana la persoana..........am sa incerc si luna care vine, asta e... trebuie sa merg inainte.
Elaa..la Bucuresti la dr. Tutunaru.
Andreuk...pe mine cam dupa doua saptamani am inceput sa nu mai simt nici o durere
Magdita...tin pumnii pentru maineDoamne ajuta!

in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz
asteptand miracolul

Mergi la inceput