*Clopotei de Ianuarie - Februarie 2008* (11)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Boonnn, sa o luam in ordine:

Carmilia - stim cat s-a recoltat pentru celule stem din rezultatul criogenarii sangelui, pe care btw l-am primit abia acum 3 zile, iar eu am nascut in 26 dec.

Tina - esti o frumusica si ai doi baieti superbi care seamana cu tine! iar referitor la fofo...nu vreau sa te sperii, asa a inceput si la mine la fix 5 sapt de cand am nascut - s-a facut o galma mica si violacee la firul de la intrare in vagin, s-a indurat taietura si apoi...anyway materialul clientului e de vina - intoleranta la corpi straini :(
In aceeasi ordine de idei Honey - tot cu intoleranta la corpi straini la nasterea anterioara am facut un edem la firul de pe aponevroza(din interior - sub piele) care s-a manifestat cum zici tu - de parca as fi avut un sarpe sub piele - a trecut cu unguent fenilbutazona.

Eu tocmai ce m-am intors acasa cu gaza de la vaccin - nu mai avea nici fir de rosu in gat, i-am facut vaccinul - Infanrix hexa - n-a plans deloc, dar deloc, pana la vreo 10 min dupa vaccin cand si-a amintit ca-i e foame si-a inceput circul, fomista lu'mamai-am dat tzitzi si am rezolvat pb. Sper sa nu avem nici o reactie.


Natalia - de 2 ori mamica Stefania-Irina 26.12.2007 si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Eliza, stiu ce zici tu,si crede-ma, l-am urmarit.Cand il doare burtica, am vazut ca se strange de picioruse...se face covrig.
Iar "burp"-urile... incercam sa le facem cat mai des. Il las sa suga pana face o pauza, il pun pe umar, il masez sau bat usor...face "bac" ..mutat la celalat san..si tot asa.

I-am dat si eu si Gripe Water (care pe noi nu ne-a ajutat foarte mult ) si Mylicon (pe baza de simethicone).
Dar zilele astea, chiar a fost..."altfel".Si nu cred sa fi fost prag de crestere...caci..ar insemna sa fi avut vreo 3 praguri..in decurs de-o saptamana????
Si...de ce nu-mi ia in greutate???
Offf...uite, in momente ca acesta...asa mi-as dori sa fiu in Romania, unde asistenta de la Clinica iti vine acasa...sau dai tu o fuga pana la policlinica..nu stai sa astepti sa fii programata.

Iar la Urgente... banuiesc ca stii cum este aici.Te lasa sa staia colo cu orele...ca doar nu-ti dai sufletul. Eventual... te intorci acasa si cu alte 7 boli si virusi... de la ceilalti bolnavi care asteapta.



Pozici de tot felu'
Poze Andrew
My silly cats
Cum crestem


Mamica de Andrew - John (21 Februarie 2008)


Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Asaaaa... aseara i-am facut baita lui Andrew.
By the way.,.. multumesc fetelor pentru pontul invelirii lui intr-un scutecel.E mai bine. Primele 5 minute.
Ii dau sa pape inainte cu 15-20 de minute...asa, un "snack" si apoi purcedem la baita. Unde, v-am zis..sta cumintel ...cat il spal pe corp. Cand ajung sa-l spal pe capushor, incepe circul..urla, se zbate,da din toate membrele, se face rosu-vinetiu.
Aseara insa, m-a speriat ca niciodata... il scosesem din baita (plangand) si-l pusesem pe prosop, sa-l invelesc si sa-l sterg. No...si numai ce-l vad ca se invineteste, nu mai scoate nici un sunet,fatza i se umfla ..iar mainile ii erau deasupra capului.... betze!!! Era incordat tot... n-am putut sa-i misc mainile deloc!!!

Pentru cateva secunde, cred ... bebele meu a incetat cred sa respire...L-am luat in brate.... si l-am masat pe spate si abia atunci si-a revenit... plangand normal.
Nu sunt deloc o mama buna.... daca ii provoc asa ceva lui bebe. Iar sotul statea pe margine, spectator.
Am niste nervi...asa... netratati.

Cred ca eu acum incep sa intru in depresia postpartum.

Pozici de tot felu'
Poze Andrew
My silly cats
Cum crestem


Mamica de Andrew - John (21 Februarie 2008)


Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza spune:

Honey nu ai nici un women center pe acolo( acolo sunt specialistii in lactatie)? La noi fiecare spital are. Daca exista suna la ei si spune-le ca tu crezi ca nu a luat destul in greutate si ca ai vrea sa-l cantaresti(aici se pot si inchiria cantare de bebe de la ei).Stiu ca poti sa te duci sa faci self check la ei pt greutate(adica il cantaresti singura), dar trebuie intrebat. Nu trebuie sa ajungi la urgente. Proba cu cantarul de adulti nu e buna zic eu decat ca sa te sperie si eu sunt sigura ca a luat mai mult de 300g. La noi Emma nu strange piciorusele decat cand o doare f tare, in rest e maraita si ar sta la san, dar nu sa manance doar sa traga asa putin( si asta trebuie sa vezi daca inghite cand sta la san sau te foloseste pe post de suzeta). La multe, multe luni



Eliza
Emma(19.02.2008)
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

am gasit asta:
"Scriu mai jos , pentru cine e interesat, schemele de vaccinare:

MINISTERUL SANATATII (vaccinurile gratuite )
2 luni DTP + AP + AHB
4 luni DTP + AP (VPOT )
6 luni DTP + AP (VPOT )
1 an ( 12 luni ) DTP + AP
1 an si 3 luni (15 luni) Priorix
2 ani si 6 luni (30 luni) DTP

GlaxoSmithKline
2 luni Hexa Infanrix
4 luni Infanrix – IPVHIB
6 luni Hexa Infanrix
1 an ( 12 luni ) Infanrix – IPVHIB
1 an si 3 luni (15 luni) Priorix


Aventis Pasteur
2 luni Pentaxim + Euvax B
4 luni Pentaxim
6 luni Pentaxim + Euvax B
1 an ( 12 luni ) Pentaxim
1 an si 3 luni (15 luni) Priorix

Vaccinuri suplimentare:
1 an si 4 luni:
- Avaxim / Havrix (hepatita A) 2 doze la 6 luni
- Varil-Rix (varicela)
- Pneumo23 (antipneumococic)

Preturi informative:
- Hexa Infanrix ( 260 lei )
- Infanrix – IPVHIB (230 lei)
- Pentaxim (150 lei)
- Euvax B (34 lei)
- Priorix (60 lei)
- Avaxim (80 lei)
- Varil-Rix (150 lei)
- Pneumo23 (80 lei)"

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

si asta:
"Gimnastica lauzelor

De-a lungul sarcinii, corpul sufera modificari. Toti muschii sunt suprasolicitati. Incepe cat poti de repede gimnastica si vei fi surprinsa cat de repede iti revii la "normal".

Exercitii pentru a reglementa circulatia sangelui, pentru o mai buna oxigenare a corpului si a intari pelvisul

Pentru aceste exercitii: corpul va fi intins pe spate, talpile pe podea, usor indepartate, genunchii ridicati
Intre exercitii revii la pozitia initiala. Aceste exercitii fa-le cat de repede poti.

1. ridica un picior in aer si
- strangeti degetele picioarelor si da-le drumul (de 10 ori)
- indoaie si intinde genunchiul cu putere (de 20 de ori)
- descrie cercuri cu picioarele, de 5 ori cu unul, de 5 ori cu celalalt, revino.
Repeta totul si cu celalalt picior.

2. mainile intinse, pe pat, palma in jos si
- apropie mainile de corp (de 20 de ori)
- mainile de-a lungul corpului, incoarda degetele si relaxeaza bratele (de 10 ori)

3. mainile relaxate, de-a lungul corpului. Inspira pe nas si ai grija ca aerul sa ajunga in burta, coaste, piept, in aceasta ordine. Expira incet pe gura.

4. Exercitiul de baza pentru muschii pelvieni: Incoarda uretra, vaginul si anusul si impreuna cu burta incearca sa duci totul inspre buric, pe urma relaxeaza burta si muschii pelvieni. Repeta cat poti de des acest exercitiu.
Principiu de baza: 5 secunde incorzi, 10 secunde relaxezi.

Gimnastica din prima saptamana dupa nastere

Aceste exercitii e indicat sa le incepi din ziua a doua de dupa nastere, de 2 ori pe zi.
Toate exercitiile presupun sa stai intinsa pe pat, fara perna si fara patura.
Intre exercitii inspira si expira adanc, scutura-ti picioarele sau lasa-le sa atarne. Daca ai dureri, ar fi bine sa faci pauza.

Toate exercitiile se fac cu muschii pelvieni incordati.

1. pe spate, talpile pe pat, departate, genunchii ridicati, mainile pe langa corp, incorzi muschii fundului, mentii 6 secunde. Sa nu uiti sa respiri.
Repeta de 5 ori.

2. pe spate, genunchii ridicati, talpile pe pat, cotul drept se trage inspre genunchiul stang. In punctul maxim, se mentine 5 secunde pozitia. Incet revii si relaxezi. Repeta si cu cotul stang.
Repeta de 3 ori.

3. pe spate, genunchii ridicati, talpile pe pat. Mana dreapta se ridica incet de tot de-asupra capului, vertical. In punctul maxim, mentii pozitia 5 secunde si revii incet la pozitia initiala, relaxezi. Repeta si cu mana stanga.
Repeta de 3 ori cu fiecare mana.

4. pe spate, mainile pe langa corp, genunchii ridicati si talpile usor departate, pe pat, muschii fundului incordati, apropii si departezi genunchii.
Repeta de 5 ori.

5. pe spate, talpile pe pat, cu genunchii ridicati, cu amandoua mainile incerci sa prinzi calcaiul drept; capul si umerii vor urma mainile. cand ai atins maximul, stai asa 5 secunde si revino incet la pozitia initiala. La fel si inspre stanga.
Pe fiecare parte repeta de 3 ori.

6. pe spate, mainile pe langa corp, talpile pe pat, ridica bazinul, incoarda muschii fundului, intorci bazinul inspre stanga. Repeta si inspre dreapta.
Pe fiecare parte repeta de 3 ori.

Exercitii pentru a intari muschii burtii si pelvieni

1. pe spate, picioarele si calciurile apropiate, muschii pelvieni incordati. Incorda picioarele. Ambele maini prins calcaiul stang, capul si umerii in consecinta. Mentine 5 secunde si revino incet la pozitia initiala. Repeta si cu calcaiul drept.
Repeta pe fiecare parte de 3 ori.

2. pe spate, genunchii ridicati, muschii pelvieni incordati. Incoarda si muschii fundului in timp ce genunchii ii apropii si ii indepartezi incet.
Repeta de 5 ori.

3. pe spate, mainile sub cap, muschii pelvieni incordati. apropie genunchiul drept de cotul stang. in punctul cel mai apropiat, stai 5 secunde. Repeta si pe cealalta parte.
Repeta de 3 ori pe fiecare parte.

4. pe spate, mainile departate, pe pat. muschii pelvieni incordati. Muschii fundului incordati, ridici bazinul si mentii. Misca bazinul inspre stanga, revenind la pozitia initiala. Relaxeaza. Repeta si pe partea dreapta.
Repeta de 3 ori pe fiecare parte.

5. pe spate, muschii pelvieni incordati. Mana dreapta de-a lungul corpului, ridica umarul si capul cat poti. Mentine pozitia 5 secunde, revino incet la pozitia initiala. Repeta si cu stanga.
Repeta de 3 ori pe fiecare parte.

6. pe spate, mainile departate, pe pat, genunchi ridicati. muschii pelvieni incordati, muschii fundului incordati, ridici bazinul, incorzi gamba dreapta, degetele picoarelor le intinzi. Incorzi muschii pelvieni, picioarele revin, bazinul revine si relaxezi. Repeta si cu celalalt picior.
Repeta de 3 ori pe fiecare parte.

7. pe spate, mainile sub cap. Picioarele si calcaiele apropiate, picioarele incordate si lasate pe pat. Muschii pelvieni incordati. Cotul drept incearca sa atinga genunchiul stang, capul si umerii in concordanta. In punctul maxim, tii 5 secunde si revii cat poti de incet la pozitia initiala. Repeta si cu cotul stang.
Repeta de 3 ori pe fiecare parte.

Exercitii pentru perioada de lauzie

Ar fi bine sa faci exercitii inca mai multe saptamani de 2 ori pe zi.
Poti sa incepi sa lucrezi pentru intarirea celorlalti muschi ai burtii, muschii spatelui si ai picioarelor.

1. pe spate, picioarele si calciurile apropiate, muschii pelvieni incordati. Mainile pe pat, cu palma in jos. Adu mainile in pozitie verticala si tine-le 8 secunde. Lasa-le incet jos si fara sa atinga patul repeta.
Repeta de 5 ori.

2. pe spate, muschii pelvieni si ai fundului incordati, genunchii ridicati, calcaiurile apropiate. Descrie cu bazinul 2 cercuri inspre dreapta, mentinand muschii incordati. Revino la pozitia initiala, relaxeaza. Repeta si inspre stanga.
Repeta de 2 ori pe fiecare parte.

3. pe spate, picioarele intinse, una peste alta. muschi pelvieni si ai fundului incordati. ridica incet picioarele de-asupra capului si mentine 5 secunde. Incet revino la pozitia initiala, relaxeaza.
Repeta de 5 ori.

4. pe spate, genunchii ridicati, ridici talpile cat poti.
Repeta de 3 ori.
Mai tarziu poti sa-l pui pe bebe pe glezne, astfel faceti impreuna gimnastica si el va adora sa zboare :)

5. pe spate, picioarele apropiate, ridici genunchii si talpile, apropii si departezi talpile de cap, mentinand genunchii si talpile pe aceeasi linie (orizontal)
Repeta de 3 ori."

Refacere rapida!



mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anandrei spune:

Apropo, am si eu o intrebare pt mamicile mai cu experienta, voi cum reusiti sa faceti treaba in casa? Adik mancare si curatenie, ca fi-miu nu sta singur o clipita si nici nu mai doarme ziua decat rar. Noroc ca m-ajuta mama...

Tin sa impartasesc cu voi ca mi-am incalcat unul dintre principii: il pun pe picioare . Pur si simplu are zile cand e agitat, nu plange dar se batzaie intr-una si ma oboseste cumplit. Incerc sa nu fac exces, dar stiu ca o sa se invete. Mai face cineva ca mine? Iar mamicile cu doi copii, cum l-ati dezvatat de leganat si la ce varsta? Am zis ca vine baby expo acuma si o sa ne luam o "balanganitoare", un leagan care se batzaie singur. Chiar nu pot sa-l las sa se agite ca dup-aia il apuca un plans...si are fi-miu niste plamani, cat sa trezeasca tot blocul...

Ana-Maria de David pufosu' (11.01.2008)si cel mai fericit tatic, Andrei

Primele poze ale lui Iepurica
Poze cu mine dragutz
Hainele lui Iepurica
Poze cu mine gravidutz
Poze cununie si nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Habar nu am , Eliza de women center sau de specialisti in lactatie.
Mie nu mi-a zis nimeni nimic, nu mi-a aratat nimeni nimic.
tot ce fac cu bebe, fac din ce am citit aici .. pe forum. Tot ce stiu referitor la bebei...am invatat de aici si din carte.

Nici cum sa alaptez, nu mi-au aratat in spital. Mi l-au pus pe bebe in brate si... norocul nostru a fost ca..eu am sfarcurile destul de ok ca marime , iar bebe s-a lipit de ele imediat.
Nici cand am plecat, nu mi-a zis nimeni nimic de cum sa-l ingrijesc.
Doar o pustoaica de la "nursery" m-a intrebat daca...am ceva intebari referitoare la ingrijirea lui bebe... mi-a dat niste raspunsuri rapide..si... cam asta a fost.

Iar ... cand i-am dat formula completare..acum 2 nopti... deci dupa atatea ore de stat la san... on and off....si fiind treaz for so long... am luat pompa si am incercat sa ... scot acolo..orice..sa-i dau cu biberonul, tot laptic de-al meu. dupa 20 de minute, n-am scos decat 3 picaturi,doar dintr-un san!!!!!Unde, inainte scoteam ..macar un 30 ml...
Nu ma inteleg nici cu sotul. Ca nah... daca sunt "secata" si lui bebe inca ii e foame...doar nu o sa-l las nemancat.
Asa ca, i-am preparat o sticla de formula, din care a supt doar vreo 30ml si apoi s-a linistit. Si mi-a dormit de la 12 noaptea pana la 5:30.

Nu mai stiu sincer, ce si cum.
Nu ar trebui sa inceapa sa fie mai usor.... o data ce se maresc???


Pozici de tot felu'
Poze Andrew
My silly cats
Cum crestem


Mamica de Andrew - John (21 Februarie 2008)


Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Honey eu am dat "de usor" cand am dus-o la gradi....raiul pe pamant...clasa I a fost extrem de obositoare pt mine nu pt copil...din clasa a II-a am dat iar de ushor iar acum in clasa a III-a...am luat-o de la capat cu Tudor...peste 3 ani cand merge la gradi Ozi va fi in plina pubertate...astept sa ma relaxez la pensie dak nu voi trece preA rapid bona la nepoti...

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Am o pb: bb Tudor tzipa ca vrea tzatza si suge lacom cam 2-3 minute dupa care scuipa sanul, da din cap, iar il baga in gura, se ineaca cu el...il mut la celalalt si idem... I-am dat bibe cu lapte praf si l-a scuipat...nu a luat nimic...are in schimb niste gaze dde trabant si ragaie ca un mistretz chiar si la o ora de la supt. Helllpppp!!!!

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput