Mamici norocoase de sept-oct(29)
Raspunsuri - Pagina 18
alinushca spune:
Va multumesc mult pentru impartasirea miturilor.

La mine e un mix din toate asa ca ar putea fi orice. Dar mi-a shoptit mie cineva ca ar putea fi fetitza pentru ca nu suport ideea de carne...
Abia peste o luna aflu........
Dyanira da, am crescut si noi nu mai suntem chiar asa codashii ![]()
bitza eu stiu ca asa e bine sa te apleci in sarcina chiar si daca nu ai scolioza! ![]()
beatrice legume la gratar (ciuperci, vinete, ardei gras roshu, verde, capia, ceapa de apa), salata de vinete, somon cu mix de legume si sos alb ![]()
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
9+
bitza2008 spune:
In ceea ce priveste celulele stem cred ca este o moda, multi parinti isi inchipuie ca dak dau 1000-2000euro asigura sanatatea copiilor- dar nu e asa, cum zicea si Eva operatiile se fac in China, in rest nu sunt aprobate si costa sute de mii de euro.Eu una nu recoltez pt ca aici in Olanda e o chestie f rar intalnita. Moasa habar n-avea cine, ce , cum recolteaza. A zis sa ma interesez eu.
Sper sa avem bebei sanatosi sa nu fie nevoie de transplanturi. La urma urmei in caz de nevoie se pot preleva celule stem si din coloana vertebrala!
Dupa "babisme" voi avea un baietzel; culmea e ca asa zic si eu chiar dak nu cred in asa ceva!
16+
EvaF spune:
Eh, Joy, am niste prieteni, ea englezoaica, el francez, care vroiau sa se casatoreasca in Anglia si au renuntzat pt Frantza...De ce? Pentru ca trebuiau sa faca teste genetice inainte de cununie, asa cum facem noi grupa sanguina si HIV+Wassermann. Daca erau incompatibili genetic...ce sa faca? Sa isi spuna nu?
Ma rog, eu ma abtin in privintza principiilor geneticienilor englezi.
I don't want to hurt anyone's feelings...
14+ 
Poze cu noi
BEBE
Nocom spune:
Eva F eu trebuie sa spun ca nu sunt de caord cu ce ai scris tu. Recoltarea de celule stem nu costa foarte mult, aprox 1500 de euro si include si pastrarea lor timp de 10 sau 15 ani. Dupa aceea exista o taxa de 150 EUR/an pentru pastrare, taxa care iarasi mi se pare derizorie.... Aceste celule ce sunt extrase din cordonul oblicical nu le recoltezi ca sa le folosesti in primii ani de viata, asa ca si peste 15 daca se vor face op de genul asta in Romania (ma indoiesc) sau undeva in Europa tot este foarte bine. Bineinteles ca celulele recoltate de la tine, ajung la tine si nu la altul, ca nu se potrivesc decat la copilul tau, si la altii nu!!!! Daca Doamne Fereste copilul tau va descoperii ca are leucemie la 30 de ani, crezi ca nu ai da 100.000 EUR pt operatia din China ca sa ii salvezi viata?!?!?! Dar daca nu ai fi avut aceste celule , puteai sa platesti oricat, caci oricum nu aveai ce face!!!! NU crezi?!??!
12+ Nocom (asa spunea baietelul meu Noroc, cand era mai micutz)
poze eco
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev269pr_.png
denisa.g spune:
Fetelor, la voi la munca v-au adus deja perosana inlocuitoare??
Mie deja mi s-a nominalizat persoana pe care trebuie sa o instruiesc si de luni o sa incep sa-i arat una alta sa se obisnuiasca ( au zis ca in caz de vreo spitalizare mai timpurie sa stie cineva ce sa faca in lipsa mea)
Pe de o parte ma buucr , ma gandesc ca o sa stau cu bebe, dar pe de alta parte ma oftic: atatia ani aici si acum arat tot ce stiu, tot ce am invatat eu in timp asa.. pe tava unei colege!!
Poate sunt rautacioasa dar ma cam oftic !!
Si voi sunteti ofticoase ca mine?? 
viitoare mamica de septembrie 2008
14 +
bitza2008 spune:
Alinushca, mie reumatoloaga mi-a zis ca toata lumea, gravide sau nu, cu scolioza sau nu trebuie sa tinem toata viata spatele drept-- sa nu ajungem ghebosi la batranete. mi-a zis si cand imi iau blugii pe mine, de ex, trebuie sa o fac stand in fund, nu facand echilibristica in picioare!!
16+
alinushca spune:
denisaq, eu nu. ca in jobul meu omu ori pricepe, ori nu pricepe si atunci oricum de pomana ii explic. iar daca pricepe cu atat mai bine ca se mai distribuie munca... dar daca as face ceva foarte specific si personal, m-as oftica cu siguranta!!
EvaF, multam pentru linkuri! 
andy_galro, pai eu am niste poze dar nu-s puse pe Public asa ca tre sa fac scheme si sa trimit un link pe mail pe care apoi sa il copiez aici... bla bla o sa o fac dar nu acusha pentru ca tre sa pregatresc papa pentru la munte! 
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
9+
laureta spune:
quote:
Originally posted by Joy21
Despre celulele stem.
Eu am vazut un documentar pe Discovery, legat de cat de etic este sa iti doresti inca un copil care sa salveze viata surioarei/fratiorului mai mare. Un cuplu din UK incerca de cativa ani sa aiba un copil (prin FIV) compatibil, care sa salveze viata baietelului lor de aprox. 4-6 ani, grav bolnav.
Ceea ce aveau ei nevoie de la copilul pe care se straduiau din rasputeri sa-l conceapa erau celulele stem.
Mai aveau si o fetita de 2 ani parca, insa celulele ei stem nu fusesera compatibile.
Acum nu mai stiu ce boala avea baietelul, dar stiu ca doar celulele stem ii puteau salva viata.
Cand am vazut documentarul nici nu ma gandeam la o sarcina, asa ca la vremea respectiva nu am acordata atentie prea mare subiectului.
Cert este ca eu ma voi interesa de recoltare. Daca copilul meu poate profita de descoperirile stiintei (fie si pentru un pret mai piperat) o voi face.14+
Bebe mic se face mare
Poze cu gagalicea mea
"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George
Joy am vazut si eu emisiunea aia. Si i inteleg perfect pe parinti. Ei trebuiau sa nasca un copil compatibil cu baietelul bolnav. Orice parinte ar fi facut la fel daca i se ofera o sansa la viata pt copilul lor.
Eu sunt deacord cu recoltarea celulelor stem.Nocom ai zis exact ce am gandit si eu.
Dar la urma urmei fiecare mama face ce vrea

Denisa deja inlocuitoare? Asa repede?
Laureta bb2
si galusca Inisa
(10 iunie 2004)
EvaF spune:
Nocom,
. Din ce stiu eu, la spital esti pusa sa semnezi un contract, unde nu se garanteaza nimic, decat ca de la banca din Polonia, sau din Ro daca ai chef sa risti, celulele ajung la tine in cel mai scurt timp (cam cand, cand sunt gata studiile?). Eu nici nu stiu sa poata fi "criogenizate" 30 de ani, adica ce sa zic... asteptam mai multe opinii...eu recunosc ca sunt o persoana f sceptica..."Errare humanum est", asa ca nu as avea nici o garantzie ca celulele stem recoltate din sange placentar sau ombilical ajung fix la mine...
Nici cumnata-mea in Frantza cand a nascut nu si-a recoltat, de fapt nu prea stiu ca afara sa se faca efectiv ceva in sensul asta.
14+ 
Poze cu noi
BEBE
Nocom spune:
Pai Eva, sigur ca esti sigura ca celulelel tale ajung la tine!! Tu esti stapana pe ele, ei doar ti le depoziteaza. Daca vrei sa le folosesti, ti de dau, daca nu, ei sunt obligati sa le pastreze acolo, pentru tine, si 80 de ani daca vrei si platesti.....
Sa zicem ca pe o perioada de 80 de ani, recolatrea si pastrarea lor te costa max 10.000 de EUR. Pai nu merita viata copilului tau 10.000 de EUR???? Este adevarat ca s-ar putea sa nu-i foloseasca sa nu fie niciodata bolnav de o boala incurabila in care numai aceste celule l-ar salva, si atunci poti considera ca ai aruncat 10.000 de EUR pe geam. Dra revin la intrebarea: Daca va avea nevoie? Nu o sa iti reprosesi ca ai fi putut sa-l ajuti, dar n-ai vrut sa cheltui banii degeaba??? Anyway, tu ii poti pastra depozitul asta pana la 30 de ani sa zicem, iar atunci va hotara el daca va vrea sa si-l pastreze el in continuare sau medicina a ajuns la alt nivel, adica nu ar mai fi nevoie de celulelel recoltate la nastere.... Oricum cand e vorba de viata copilului, nici un cost nu mi se pare prea mare....
Te-am convins???![]()
12+ Nocom (asa spunea baietelul meu Noroc, cand era mai micutz)
poze eco
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev269pr_.png