Mamici de mai-iunie 2008 (45)
Raspunsuri - Pagina 19
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by Andree27
Am intrat putin pe fuga sa va citesc ca eu si la ora asta fac curatenie ca noi tinem ambele paste pt ca sotul e reformat,si acuma fac curatenie ca maine sa fac mancare ca pana la 14 lucrez!!!
Nu am un an de munca numai in 16 aprilie fara intrerupere la firma asta!!!!:(((
Si din partea noastra fetelor si familiilor care isi sarbatoresc pastele!!!Paste fericit!!!Si multi pupicei!!!!!
Poze
Andreea29+ in asteptare de un ingeras:
Eric
nici io nu stiu legile bine, dar din concediu medical nu te pot da afara. Asha ca...incearca sa bagi medical -3 sapt si apoi prenatal.
Pe de alta parte, pana pe 16 aprilie nici nu ar mai fi mult. Crezi ca fac mishcarea asta acum?
A, tu nu mai ai si zile de CO? sa le iei inainte?
Uf, nu stiu ce sa zic. Cred ca e singurul lucru care iti lipsea: emotii la munca. Si dupa cum imi aduc aminte in provincie, nu e nicio frica fatza de ITM/Protectia muncii/presa etc. cum e in Bucureshti.
Cred ca cel mai bine mergi la ITM si sa intrebi; culmea, acum realizez ca eu peste 1 sapt (la 1 aprilie...s-au cam pacalit cu mine
O mai intreb pe soacra mea in weekend.
si stai linishtita pana ajungi lui la ITM.
34+
soarele din viatsa noastra si o burticutsa AMR 5 sapt
Andree27 spune:
Cleo, mai am zile de concediu,dar asa mi-a zis o contabila ,ca indiferent daca intru in concediu si firma se lichideaza,ei pot sa ma puna in somaj!Incerc pana luni sa ma linistesc ca nu ii face bine la bebe dar asa stau ca pe ghimpi!
Diana_d am primit pe mail alea de la tine,imediat ma pun sa le citesc si multumesc mult!Noroc cu Gabitza ca altfel chioara de mine nu observam ca esti din Cj.Tu unde o sa nasti si la dr?
Multumesc tuturor!!!
Ma pun sa citecs ce mi-a trimis Diana!
Poze
Andreea
29+ in asteptare de un ingeras:
Eric
MissParker spune:
cleo78, PDA-ul e peridurala (prescurtarea in germana, sorry, m-a luat gura pe dinainte), iar CTG-ul e cardiotocograma, nu ii zice la fel si in romana? Ei, vezi daca am plecat din Romania la 22 de ani si terminasem Limbile Straine in loc de Medicina, imi lipsesc cunostinte de baza ;-)
Simonixule,
bravo pt. toate detaliile juniorului... Apropo de marimea picioarelor (la al meu nu le-a masurat) si de marimea ... stiti voi a ce, doctorul meu se incapataneaza sa-mi dea de fiecare data 2 ecografii cu fatza lui bb si musai una cu putza. Ultima oara i-am zis direct "Haideti sa mai prindem una mai clara cu fatza", dar el tot incerca sa prinda putzulica, sanchi "asta e pt. sot"... Barbatii astia, ce ti-e cu concurenta asta a lui "cine-o are mai mare" ;-)
Si apropo de asta, pentru cine stie bine engleza, va recomand sa intrati pe YouTube si sa dati un Search dupa George Carlin. Fetelor, asta e cel mai mare stand-up comedian care a trait vreodata!!!!!! Am ras la unele chestii ale lui de imi tremura burta si nu mai puteam sa respir!!
Fetelor, eu mai fac ecografie in a 30-a saptamana, iar daca doctorul imi spune ca totul e ok, nu mai fac dupa aceea. Si mie mi-e clar ca pe bebici ii deranjeaza, chiar daca nu s-a dovedit inca daca le-ar dauna cu ceva (si la Röntgen a durat 50 de ani pana s-a aflat ca totusi nu e asa inofensiv cum s-a crezut pe vremuri). Adica, daca nu mai e cazul, de ce sa-l deranjez?
Moasa de la haptonomie mi-a atras atentia asupra unui aspect cat se poate de adevarat: multi viitori parinti se concentreaza prea mult pe poze, sa-l vada pe "bebe la televizor", pe chestii vizuale, astfel neglijand putin aspectul senzorial, care e f.f.f. important. Eu m-am decis sa comunic mai mult cu bebele pe simtite, sa-l vizualizez mental, chiar daca nu-l mai vad la 4 saptamani pe ecranul ala...
Doloress, nu te supara dar mi-e lene sa mai caut eu acum linkurile, intra te rog pe subiectul "Carti electronice pentru mamici si copii" de la Cabinetul Psi, acolo gasesti datele serverului unde am incarcat si cartea lui Robin Norwood si Alice Miller si Scott Peck si mai multe materiale interesante de psihologie si autocunoastere.
Ah, v-am zis ca am citit intr-o carte scrisa de o moasa englezoaica despre faptul ca ii putem ghida pe bebei sa se intoarca frumusel cu capul in jos? Cica se ia o lanterna si se lumineaza putin deasupra zonei pubiene, iar ei inregistreaza diferenta de luminozitate si - daca sunt cu capul in sus - de multe ori se intorc si se pun cu capul in jos ca sa vada ce e cu lumina aia. Eu o sa incerc in saptamana 30, daca Doamne fereste imi spune doctorul ca bb e in pozitie gresita... Deocamdata e bine, cu capul in jos.
Andree27, uite aici un
Imi pare rau ca nu cunosc deloc legislatia si conditiile din Romania, ca sa te ajut macar cu un sfat. Iti spun doar ca suntem alaturi de tine si tin'te tare!!
P.S. gabitzam, acu' vazui ca ai explicat si tu cum e cu prescurtarile astea, mersi mult!!
V-am pupat, ma duc sa mananc ... PATEURI!!
Felicia
26+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
Andree27 spune:
Miss Paker multumesc pt tot si mai ales ca ai pus acolo si faza cu cartea moasei englezoaice.Nu de alta dar am o pritena care este si ea graviduta in saptaman 35,daca nu ma insel, si fetita ei inca nu s-a intors si e putin speriata de cezariana,si chiar am dat copy la ce ai scris si i-am trimis pe mail sa vada si sa incerce poate o ajuta !!Deci ai impuscat 2 iepuri dintr-un sut!!
Pofta mare la pateuri!!!
Am terminat curatenia in sfarsit,ma duc sa fac o baita ca de cand am terminat numai la povesti stau cu niste pritene care nu sunt din Cj si le aratam poze cu mine graviduta si cum am renovat deci nu am apucat nici sa citesc!MA duc sa ma dusulesc si apoi mai revin la o poveste si la citit!!
Poze
Andreea
Eric
Andree27 spune:
Ce am uitat sa va spun,eri cand am fost la dr mi-a masurat si catcantareste copilul,are 1250g ,si m-a intrebat cat m-am ingrasat si am zis ca 10kg si mi-a zis ca sa am grija ca pana la sfarsitul sarcinii sa nu pun mai mult de 12 kg pe mine!Si eu bineinteles ca nu l-am intrebatde ce.Nu stiti voi oare de ce mi-a zis asa?
Poze
Andreea
Eric
Andree27 spune:
Fetelor, sa vedeti ce-mi debiteaza capul,doar sunt singurica acasa si pot sta cat vreau la calculator cu toate ca maine lucrez si ar trebui sa fiu fresh!!!![]()
Dupa ce nastem fiecare dintre noi ne punem pe alt subiect???Si daca da,care naste prima le asteapta si pe celelate sa nasca ca sa se deschida subiectul,nu?Ca sa fim toate in aceasi loc,nu???Sa ramanem acelasi
daca nu mai multe!!!!Neaparat sa-mi raspundeti ca eu nu stiu si sunt super curioasa!!!!
Poze
Andreea
Eric
gabitzam spune:
Andreea, la odiseea mea trecuta am deschis capitolele de bebici de-abia dupa ce au nascut toate burticile, le-am asteptat pe toate
Si ne-am mutat atunci de la "Odiseea..." la "Clubul scutecelor".
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
cleo78 spune:
Andree27, iti raspund io. Deci cu intorsul, stiu caz in sapt 38 cand bb s-a balansat, nemaivbrand sa stea in cap, a venit cu fundul in jos. Dr insa nu a mai asteptat nici 2 zile, si a profitat de asta- pt cezariana. Banui ca daca bb a intors funduletsul...putea in 1-2 zile sa mai se intoarca cu capul 1 data.
Despre greutate, depinde f. mult de medic, si de greutatea ta de start. Daca ai fo mai plinutsa, adica daca ai avut probleme si inainte de sarcina cu mentinerea unei greutati, cu sigurantsa vei avea aceeasi problema si dupa; medicul incearca sa previna asta. De ex, site-urile de greutate au etaloane diferite pt sub nutrite, cele cu greutate normala, supraponderale iar la obeze... am avut un shoc, considera normal sa ia 8 kile si ATAT. E mai riscanta o sarcina la o gravidutsa... prea dodolana; iar medicii se feresc de asha ceva. Am avut curajul sa citesc putin pe la forumurile de 'burtici mari', si am avut asha nishte strangeri in spate ![]()
Dupa ce nasttem, stam aici!!! Pana naste si ultima dintre fete! va sustinem moral, ca doar si voi ne-ati sustinut pe noi, alea cu burtica mai inaintata!!! Ar fi o tradare, mai ales ca noi deja avem experientsa. Apoi vom face un grup de mamici si puiutsi. Hai pup, fuji la culcare; io inclin steagul deja... dar nicio problema, asha cum v-am obisnuit, va urma mesajul de la ora 3 dim!!!!
34+
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 5 sapt
Andree27 spune:
Si acolo la clubul scutecelor pana cand vom fi?
Merci Gabitzule tu de fiecare data ma lamutresti cu orice!!
Poze
Andreea
Eric
Andree27 spune:
Cleo chiar ma gandeam cand scrii....hihihi.....Imediat ma duc si eu la nani cu toate ca nu imi e somn,dar ce sa fac?Acuma vroiam sa profit ca pot sta linistita la calculator ca sotul meu de cand sunt pe forum tot rade de mine si spune ca sunt dependenta...;))
Ne auzim maine dimineata!!!Pupicei si noapte buan la toate!!!Poate unele deja dorm bustean!!
Poze
Andreea
Eric