Mamici de mai-iunie 2008 (45)
Raspunsuri - Pagina 14
acina spune:
Buna dragelor,
Am revenit si eu pe aici dupa o indelungata absenta, timp in care s-au intamplat f multe.
Ca sa nu ma zapacesc o s-o iau cu inceputul.
Am facut triplutest si mi-a iesit cu risc crescut de sindrom Down.Nebunie mare, stres, nervi, plansete.M-am hotarat sa fac amniocenteza.Recoltarea la Medlife de catre dr Silviu Predoi
-un profesionist.m-a durut un pic dar e deja de domeniul trecutului.
Rezultatul F bun copilul era fara sindrom Down siguranta testului 98%.
Broscuta din burtica e fetita , stiam dar cu ocazia asta s-a demosntrat si genetic.Suntem f fericiti ca e fetita, noi avem deja un baietel si fetita era chiar ce ne-am dorit.
In rest toate sunt bune, fetita e mai mare decat varsta ei gestationala cu vreo 2 saptamani, asta ma ingrijoreaza un pic ca eu vreau sa nasc natural si acum.Dar vedem ce va fi.Am facut ecografia de morfologie fetala, dar deja stiam ca nu va aparea nici o problema pt ca deja testele de genetica rezultate la amniocenteza erau edificatoare.
Alte noutati...am fost la Bv la o intalnire cu singurul medic din tara asta(ce pacat ca e doar el)care asista nasteri in mediul acvatic .
Uite asa m-am decis ca broscuta noastra grasuta sa se nasca in apa.
Abia astept evenimentul desi mai am 2 luni de asteptat.
Dat fiind faptul ca e al doilea copil, medicul e de parere ca se va face mai mare ca primul si asta inseamna ca va fi un copil maaare.Andrei a avut 4 kg la nastere.Totusi am nascut usor, desi a fost nastere indusa , el nu voia sa se nasca si trecusem de termen.
Eu in general ma simt bine, cu mici insomnii nocturne, contractii relativ suportabile pt ca srcina e destul de joasa si bataile de rigoare ale copilului in col imi dau niste stari f nasoale .Incerc sa ma relaxez cat pot , sa nu intru in panica desi cate o data ma doare de imi vine sa plang, dar tot eu ma imbarbatez zicandu-mi ca ce a fost mai greu a trecut.Mai e putin si o sa o vad pe fetita mea.
Ne-am gandit si la nume.Se va numi Ana Maria.
Andrei baietelul meu , reactioneaza f frumos fata de burtica.
daca ma vede cu burtica goala ma cearta "mami pune bluza, vine figul la Ana", sau ma inveleste cu paturica lui.
Il intreb :
"Andrei unde este mami Ana?"
"la mami in buitica", apoi scoate suzi din gurita si pupa burtica.
Ma topeste copilul asta cu fazele astea.Ce ii trece lui prin minte si are 2 ani...
Cam asta despre noi dragelor, o sa incerc sa intru mai des pe aici.
va pupicesc pe toate fara exceptie si va doresc sarcini usoare in continuare si bebei sanatosi.
Anca
30 sapt+ mami de Buburuz Andrei
(13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii
Lilly79 spune:
quote:
Originally posted by Andree27
Neatza ,
Toata noaptea nu am putut dormi ca tot m-am gandit la aia 950.
Lilly aseara am povestit cu sotul meu si nici noi nu avem de unde sa dam daca e 950 de euro ,doar nu sunt picata in cap ,cum ai spus si tu mai bine ii iau la copil pat si ce mai am nevoie!!!Nu stiu cum sa facem sa aflam de fapt ce sunt lei sau euro.Tu cand mai mergi la control?Si eu ma gandeam ca ma duc sa mai ia altcineva in evindenta ,dar sa nu ma injure ca vin asa tarziu!!!VAi ca sunt disperata si ma gandesc si la tine ca tu esti mai inaintata la sarcina ca mine!!!!!!!!!!!
Poze
Andreea29+ in asteptare de un ingeras:
Eric
Am intrat rapid inainte de-a ma reapuca de-un document nashpa pe care trebuie sa-l termin si-am observat ca ai postat chiar inaintea mea.
Eu ma duc joi la control, si-o intreb pe doctorita cat costa. Si daca e 950 euro, ii spun f frumos ca noi nu dam atatia bani (nu ne dau banii afara din casa), si sa-mi zica la ce doctor sa ma duc (sa-l sune intai sa-l anunte ca burtoasa aia din luna a-8a care merge pt prima data la el la control ii trimisa de ea
Daca nu va avea chef sa ma recomande presupunand ca totusi voi ramane le ea la particular, ma iau singura si ma prezint la Stanca si vorbesc eu cu Diculescu(nu l-am vazut in viata mea) sau cu careva de-acolo sa ma primeasca.
Dar d-rul tau nu va mai ramane la Gine1? Sa-i zici ca tu vrei sa nasti la stat, nu la particular?
Nu-ti face probleme, ca tot nastem noi (in cel mai rau caz acasa
Scuze fetelor dar nu am mai avut timp sa citesc ce-ati scris de cand am postat eu, si-acum ma intorc la document

toate feteleLilly
30+ 
gabitzam spune:
Luminel, ar fi frumos sa se nasca fetita ta chiar de Constantin si Elena, si sa o cheme si Elena. Asa este sora mea, Elena, nascuta pe 21 mai. E destul de maricica. Pina la urma e hotarat deci cezariana la tine.
Cate persoane invitati la botez?
Acina, o sa te duci la Brasov sa nasti? Asta inseamna sa te duci cu ceva vreme inainte, nu? Sa nu ai surprize pe drum. V-ati facut planuri unde o sa stati, unde sta tati, ce faceti cu Andrei?
Frumos nume Ana Maria. O sa aiba in septembrie doua sile onomastice una dupa alta :)
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
acina spune:
Gabitzam
noi ne-am mai intalnit si pe la redutiste...
Da vreau sa nasc in apa.
Medicul spune ca prin saptamana 39 incercam sa inducem nasterea, datorita faptului ca bibi e cam mare, dar eu cred ca se va naste mai devreme.
IN principiu el ne-a recomandat sa cautam vreo pensiune prin imprejurimi sa stam pana se declanseaza nasterea daca nu se poate induce.
Dar mie personal ideea asta imi displace total pt ca am experienta primei sarcini.Eu am pierdut dopul cu 10 zile inainte sa nasc provocat, deci si acum e posibil sa fie la fel.Pana la urma daca se declanseaza nasterea sigura, pana la Bv faci cam 3 ore mers incet.Atunci sunt convinsa ca sotul meu nu va merge incet.
Poate pare o nebunie dar asa gandesc...
edit: Andrei va ramane acasa cu mama.Va veni la clinica dupa ce nasc cu sora mea si cu ai mei.
Anca
30 sapt+ mami de Buburuz Andrei
(13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii
Luminel spune:
quote:
Originally posted by gabitzam
Luminel, ar fi frumos sa se nasca fetita ta chiar de Constantin si Elena, si sa o cheme si Elena. Asa este sora mea, Elena, nascuta pe 21 mai. E destul de maricica. Pina la urma e hotarat deci cezariana la tine.
Cate persoane invitati la botez?
Acina, o sa te duci la Brasov sa nasti? Asta inseamna sa te duci cu ceva vreme inainte, nu? Sa nu ai surprize pe drum. V-ati facut planuri unde o sa stati, unde sta tati, ce faceti cu Andrei?
Frumos nume Ana Maria. O sa aiba in septembrie doua sile onomastice una dupa alta :)
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Gabitzam, ar fi super...d-ra mi-a zis ca cezariana se face in general la 38 de saptamani, iar pe 21 mai eu as implini 39 ... sper sa stea bebelina cuminte pana atunci si sa nu se grabeasca...mai ales ca nu e uriasa...
La botez avem in jur de 45 de persoane...

Lumi
30+
Elena Cristiana
Luminel spune:
Am si eu o intrebare: dimineata in drum spre birou, cand am vrut sa cobor din autobuz erau niste mosi senili in usa care nu se dadeau la o parte si atunci cei din spate m-au impins in ei cu burta...m-am speriat tare pentru ca de unde pana atunci fetita misca, dupa nu a mai miscat o perioada...acum misca din nou, din fericire...
Credeti ca o poate afecta faptul ca m-au apasat destul de tare pe burtica? Sau ea e bine protejata de lichid? Voi ati pati asa ceva?
Sincer m-am speriat rau de tot...nu ma mai urc niciodata in autobuz
Merci frumos
Lumi
30+
Elena Cristiana
simonacip spune:
quote:
Originally posted by dordia2000
'Neatza burtici!!!
Sa speram ca e una buna, fara certuri si discutii aprinse...ca sincer nu isi au rostul.
Simona am si eu o nedumerire....noi avem aceeasi data la UM dar...tu vad ca calculezi altfel. Eu de ex. Sambata fac 34 sapt. Tu cum intrii in 36? CA nu pricep. Ce calculator de sarcina folosesti? CA sunt nedumerita, mai ales ca echo mi-a dat dreptate cu termenul...deci daca ai tu un alt calcul...inseamna ca bb e mai mic...si nu e ok. DAr poate....ma insel eu. DAca poti sa imi raspunzi....astept oricum ca stiu ca nu intri des. Stai cumintica...si ai grija de bblinul mic.
Dordia, da stiu ca dupa UM ar trebui ca miine sa intru abia in 35 de saptamini, dar probabil pt ca la momentul cind am ramas aveam ciclul la 24 de zile, si am ramas foarte repede (banuiesc ca in a 7-8 zi de la prima zi a ciclului, iar la 3 sapt de la UM aveam testul pozitiv) la prima eco pe care am facut-o dr mi-a pus DPNul 26-27 aprilie. Toti dr la care am fost mi-au spus ca dpnul pus la prima eco e cel care conteaza.
Altfel bb meu e mai mare cu 2 saptamini fata de UM. De ex la ultima eco facuta la 30 de sapt si 3 zile (cf UM) avea 2351 gr.(mi s-a pus DPN-ul 18 aprilie)
Eu as vrea sa nasc undeva intre 18 aprilie si 26 aprilie, asta daca totul va decurge ok. Desigur, incerc sa stau cit mai mult linistita ca bb sa stea si el cit mai mult in burtica
Tu nasti prin cezariana sau vrei tot normal?
Andreea ce poezie frumoasa....Si David e plin de poezii, de jocuri cu minutele si piciorusele...nu mai pot dupa el. Cit despre carucior vezi si la tirgurile astea ce oferte vor fi, poate gasesti un pret mai bun.
David (10 nov 2004) si
Simona
AMR 6 S 
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
Reallaura spune:
Dordia, iubita, ai dreptate.
Sa stii ca de multe ori remarc ce spune fiecare, dar nu ai atunci timp sa faci un comentariu, dar in sinea ta te distrezi de ce spune fiecare, chiar daca nu scrii nimic despre asta.
De exemplu noi doua nu am avut prea multe discutii, sa le zic asa, dar stiu ce faci, il stiu pe bb tau din poze, citesc cu interes fiecare post...etc. 
Cat despre sis, iti raspund eu in locul ei, ea a avut ovulatia foarte devreme, fiecare ecograf la care a fost i-a dat o varsta a sarcinii mai mare decat daca ar calcula dupa UM.
Bine, si zice ca stie si ea cand a ramas... ![]()
Eu, de exemplu, am avut UM 25.07.2007, as avea DPN 30 aprilie, dar am avut ovulatie mai tarziu si bb e mai micutz.
Laurita
31+,
, Mircea
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community
simonacip spune:
Sis,
ti-ai luat fructe si legume?
Mihaser, mergem inainte ce sa facem, nu stiu dar parca se pun din aer kilogramele astea, asa-i?
Luminel, stai linistita, nu are bb nici o problema, e protejata bine de lichidul amniotic, eu m-am lovit intr-o seara in catul usii d ela baie care era deschisa...A fost tare naspa..Felicitari si pt restaurant! ce usurare ca ati rezolvat deja problema asta!
Alysh, spor la citit, asta am facut si eu in saptaminile astea 2 pentruc a timpul sa-mi treaca mai repede...
Leeloo, crezi ca exagerez daca merg la kidex saptamina viitoare? Te intreb pt ca si eu imi fac ginduri daca e o prostie sau nu ca vreau sa merg...Dar ma mai gindesc, sa vedem si cum ma voi mai simti
Acina, si mie mi-a spus dr ca bb 2 e mai mare ca primul si primul a avut si la mine tot 4, sunt curioasa cum va fi acum...Dar si eu am temerea ca nu apuc sa nasc cind se programeaza inducerea, ci va fi mai inainte
David (10 nov 2004) si
Simona
AMR 6 S 
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by Luminel
Am si eu o intrebare: dimineata in drum spre birou, cand am vrut sa cobor din autobuz erau niste mosi senili in usa care nu se dadeau la o parte si atunci cei din spate m-au impins in ei cu burta...m-am speriat tare pentru ca de unde pana atunci fetita misca, dupa nu a mai miscat o perioada...acum misca din nou, din fericire...
Credeti ca o poate afecta faptul ca m-au apasat destul de tare pe burtica? Sau ea e bine protejata de lichid? Voi ati pati asa ceva?
Sincer m-am speriat rau de tot...nu ma mai urc niciodata in autobuz
Merci frumos
Lumi30+
Elena Cristiana
luminel, nu tre sa iti faci griji; cat bb e in burtica cu suficient lichid amniotic, acesta il protejeaza de shocuri, el nu simte loviturile atta de brusc, ci ca pe valuri..asha.
Sa iti mai dau un exemplu: la eco de ieri, bb avea capul intors mai spre coloana +a dus bratul la ochi si NU a mai vrut sa ne arate si celalalt cristalin (faceam poza din profil). Si ca sa il convinga, dr a incercat sa apese brusc shi tare cu aparatul, poate da mana deoparte. A fost o reactie usoara a bebelui, atat cat a prins poza la osul nasului, dar celalalt cristalin..no way. Si sa stii ca a apasat destul de tare, ca m-a durut burtica in zona aia si dupa eco.
Ce tre sa ne ferim: sunt cazaturile.
SI io circul cu autobuzul...si tot cu moshii am probleme, mai ca se bat cu mine pt un scaun
34+
soarele din viatsa noastra si o burticutsa AMR 5 sapt