Mamici de mai-iunie 2008 (45)
Raspunsuri - Pagina 13
dordia2000 spune:
Alish...te asteptam luni cu drag si cu povesti de la curte....
Diana
33+ mamica de
Stefan-Cristian 14.11.2005www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
gabitzam spune:
Alysh, ce carte frumoasa ti-ai luat?
Eu nu ma pot abtine si mereu imi iau carti, dar nu ajung sa le citesc. Imi comand pe net de la Rao sau de la Polirom. Acum citesc una super haioasa, numa' potrivita pentru noi acum, "La cumparaturi cu bebe", de Sophie Kinsella.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Andree27 spune:
Neatza ,
Toata noaptea nu am putut dormi ca tot m-am gandit la aia 950.
Lilly aseara am povestit cu sotul meu si nici noi nu avem de unde sa dam daca e 950 de euro ,doar nu sunt picata in cap ,cum ai spus si tu mai bine ii iau la copil pat si ce mai am nevoie!!!Nu stiu cum sa facem sa aflam de fapt ce sunt lei sau euro.Tu cand mai mergi la control?Si eu ma gandeam ca ma duc sa mai ia altcineva in evindenta ,dar sa nu ma injure ca vin asa tarziu!!!VAi ca sunt disperata si ma gandesc si la tine ca tu esti mai inaintata la sarcina ca mine!!!!!!!!!!!
Poze
Andreea
29+ in asteptare de un ingeras:
Eric
Lilly79 spune:
Neatza fetelor.
Alysh spor la citit. Eu din pacate nu am mai citit o carte de ani de zile. Si mai demult asta era o bucurie imensa pt mine: sa ajung seara acasa (sau la camin) si sa reiau cartea de unde-o lasasem cu o zi inainte. Cateodata citeam de dimineata pana seara fara sa mananc, sa ma duc la baie
, ca trebuia sa vina maica-mea sa vada daca mai traiesc ![]()
Ar trebui sa ma reapuc de sportul asta. Poate dupa ce intru in concediu, si inainte de-a se naste bebelusa.
Nu fac niciun comentariu la scandalul de pe-aici, ca presupun ca s-au scris destule.
Noi mergem la socrii sa sarbatorim primul Pasti de anul asta (noi avem 2 Pasti pe an
)
O zi frumoasa fetelor, si daca nu mai intru astazi va doresc un weekend fain. 
Lilly
30+ 
socrate spune:
Magnetism, te rog sa imi spui si mie despre cursurile de la Filantropia, m-ar tenta si pe mine sa ma duc la asa ceva. Ai vreun link, numar de telefon ceva? Cat dureaza, cat costa, ce te invata...evident daca ai timp pt raspunsuri.
Saptamana viitoare ma duc la un nou control, sa vedem cat a mai crescut bb si sa discut referitor la nastere, poate ma ajuta sa ma hotarasc...desi ma indoiesc, probabil ma mai razgandesc de cateva zeci de ori. As alege cezariana cu ochii inchisi cu anestezia partiala, dar generala...parca as vrea sa fiu prezenta la venirea pe lume al copilului meu. Si cand te gandesti ca sunt o persoana care ia o decizie si se tine de ea cu dintii...nu ma recunosc.
Mai e cineva care naste la Maternitatea Bucur? Cu dna dr. Borza? Asa ca poate ne intalnim acolo![]()
Noemi, mami de Edvin Sebastian 32+
fecian spune:
Buna Cleo,
Mersi frumos de raspuns, chiar nu ma asteptam
.
As vrea insa sa iti comentez raspunsul paragraf cu paragraf ca imi e mai usor.
quote:
Originally posted by cleo78
fecian, nu stiu daca e neaparat ignorantsa. Dar uneori...citesc, ma gandesc, si nu stiu ce sa spun! De cat sa fiu pe langa, sau sa dau un sfat/raspuns prost, mai bine tac. (O,da!!! mai shi tac uneori!!!)
Stii ce e grav? ca deseori noi, ca oameni, citim/auzim numai ce vrem noi. Instinctual. Nu intentionat. Iar daca ti se pune pata (si printre hormonii de sarcina &lehuza nu e prea greu!!!), ai impresia ca TOTI au ceva, toti au chef de cearta, sau toti is aerieni sau toti o duc bine, numai noi nu etc.
Tocmai faptul ca intentionat sau neintentionat acest lucru se face creeaza aceasta frustrare. Majoritatea fetelor vin aici pe forum pentru aceleasi lucruri: suport, caldura, intelegere. De obicei la inceput toti le primesc in egala masura; atunci se leaga simpatii, afinitati si alte asemenea. Insa pe parcurs si din cauza ca grupul creste si in acelasi timp se formeaza un nucleu central (format dintr-un grup mai restrans de fete care interactioneaza mult mai des impreuna) cele noi care vin isi gasesc mult mai greu locul in "echipa" si la un moment dat stau numai in umbra. Chiar si cele care la inceput erau active pe orum, dar din diverse motive nu au mai intrat pe aici pentru o perioada se confrunta cu aceleasi probleme.
Si concluzia e aceasi: te simti la fel ca si cand nu ai intrat aici. Stim ca sunt persoane care te ignora din neatentie, asta nu neg...asta e scuzabil: si eu am facut-o de cateva ori, probabil toti am facut-o la un moment dat.
Dar mai sunt si alte persoane care aleg in mod voit sa ignore posturile altora (nu conteaza motivatia). Atunci parca ai impresia ca tu nu ai ce cauta acolo.
Pe mine nu ma deranjeaza ignoranta din neatentie(zapaciti suntem toti la un moment dat), cat cea voita...si crede-ma ca poti face diferenta intre cele doua.
quote:
Cred ca ignoranta asta e apare in 2 cazuri:
- instinctuala (pt ei s-a scris fraza "fericiti cei saraci cu duhul"), aici e veshnica... de ex. pe maica mea NU ash putea sa o aduc cu picioarele pe pamant...nici cu ajutorul tuturor psihologilor din lume
- si ca o reactie de aparare in fatsa unor probleme mari (ex: bunica mea, care dupa luni internata la oncologie, si operatie, si chimioterapie, si radioterapie, si vizite periodice...nu stie cauza care a pierdut un san- pt ca refuza sa creada ce boala e)
Acum nu cred ca persoanele de pe acest forum care ignora intentionat altele au vreo caracteristica care sa intre in cele 2 categorii. Stiu ca exista afinitati sau nu intre persoane, chiar si virtual, insa parca un gest de salut, bine ai venit, nu doare si nu strica nimanui. Din contra, face chiar bine(acest tip de raspuns face parte din necesitatile forumistelor: suport, caldura, intelegere). Daca cineva ti-a raspuns la ditamai mesajul chiar si numai cu o floricia, atunci zici: ma, macar mi-a citit cineva mesajul, problemele mele au fost vazute. Cred ca in fond, toti asteapta acelasi lucru(mia culpa, nici eu nu am facut niciodata asa ceva(am preferat sa tac daca nu stiu), insa realizez ca poate uneori ar fi trebuit sa o fi facut...sunt sigura ca persoana respectiva ar fi apreciat gestul)
quote:
Un alt caz, care l-am remarcat si in viatsa mea reala (asta e viatsa mea virtuala) Ca sunt oameni care doar se plang, care au unele probleme (minore sau majore...nu pot sa le judec eu), dar care nu fac nimic sa si le rezolve, si doar se plang, asteptand compasiune si atat! Multumesc, dar shervetsel de lacrimi nu imi MAI place sa fiu. Si in plus...viata curge, ne schimba, deseori nu ne dam seama de aceste schimbari din prima, fiecare din noi, prieteni sau nu avand cursul vietii lui.
Perfect adevarat, asa e peste tot, chiar si in viatza virtuala. Dar asa cum exista plangeri mai mult de dragul de a te plange exista si plangeri serioase...sau mai mult relatarea unor probleme serioase.
Nevoia de caldura sufleteasca e una primordiala: toti avem nevoie de ea: si cei mai slabi si cei mai tari, numai ca pentru unii e ca un drog(si atunci inventeaza probleme la greu) iar pentru altii e ca un fel de confort(nu neaparat cautat insa cu sigurantza binevenit), ca un el de unguent peste rani.
Uite sa iti dau un exemplu concret: Cazul simoneicip. Eu cred ca simona chiar are probleme, si nu asteapta de la noi sa o ridicam in slavi sau mai stiu eu ce: in primul rand prin relatarea acestei probleme isi scuza si absenta ei de pe forum, si de ce nu poate fi alaturi de noi forumistele asa cum si-ar dori, ceea ce din punctul meu de vedere e de admirat. Sunt oameni care nu fac altceva decat sa se planga toata ziua dar sunt si oameni care confrunta situatia asa cum e ea si apoi le relateaza celorlalti problema si rezolvarea gasita.Ba se mai si scuza ca nu pot fi alaturi de altii care au poate nevoie de ei
quote:
Dar caracteristica poporului roman.. bine, balcanismul romanului este sa se planga, si sa nu faca nimik. Ash putea extrapola, si sa acuz si perioada comunista, de cand ne-am invatsat "ca sa ne dea cineva ceva moka".
Cred ca, cel putin aici pe forumul asta, numarul acestui tip de specimene e prea nesemnificativ ca sa se merite acest comentariu.
quote:
Care sunt asteptarile mele de la acest forum:
-o parere realista despre ce e sarcina & viitoare mamica (e prima sarcina, la 30 de ani am MUUULTE pasarele...multsumita voua imi dau seama ca sunt normala si ca eu nu am probleme)
-un sfat
-consiliere shopping
-o consiliere in acceptarea mai usoara a schimbarilor din viata meaa
Voi judecati daca am oferit ceva din ceea ce va cer.
Cred ca majoritatea fetelor au aceleasi asteptari ca si tine
Hai ca am fugit, avem azi destule de facut. V-am pupat si va doresc o zi placuta
...la toateFelicia
31+ mamica de puiuc
Gabrielpozici cu burtic
A inceput numaratoarea inversa: AMR 9 saptamani!!! Te asteptam ursuletz
(... nu mai devreme de 9 mai)Simplicity is the key to excellency
leeloo2004 spune:
Neata!
Mai, am citit, am ras-citit unele mesaje...imi pare rau ca s-a ajuns la o astfel de situatie, dar uneori asta e, mesajele se interpreteaza in toate felurile, fiecare se gindeste la ale lui...si mi se pare normal!
Nu mai stiu cine spunea pe aici - parca fecian - ca uneori are impresia ca vorbeste in gol - pai si eu am uneori impresia asta - dar eu intru de 2-3 ori pe zi si atunci deja s-au scris 5-6-7 pagini...cum sa mai prind din urma? Dar vorba dordiei - daca e ceva important, insist pina aflu
!
Dar gata cu astfeld e comentarii, celputin din partea mea...
Elenuca si gabitzam - felicitari si la multi ani impreuna cu sotii vostri!! 
Si un gind bun pentru Simona ca vad ca e si ea mai optimista (ti-am spus eu ca o sa fie bine!
) - vad ca ai planuit o "excursie" la kidex - vezi nu te obosi prea tare - lasa-l pe tati sa care, sa alerge, etc si tu stai cumintica!!
Ma duc sa-mi schimb si eu DPN-ul ca acum tot stiu ceva mai concret...
Gabriela
30+ cu
AMR 10 sapt...
si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
elenuca spune:
andreeap, o scumpica printesuca ta,mi-au dat lacrimile, abia astept sa cotcodaceasca si bebelina mea la fel...sa o smotocesc, uf... imi e tare dor de ea, si pana la eco, mai am 3 sapt... uf.
Fetele, astazi se anunta o zi frumoasa, asa ca o sa o iau pe mami meu de brat si usor usor, o sa o scot la o plimbarica mica, sa respiram nitel aer mai mult sau mai putin curat, deh... asta e Bucurestiul... si sa ascultam pasarelele (altele decat cele de la mansarda proprie)
.
Nu uitati, de noi depinde sa ne facem fiecare clipa frumoasa si luminoasa
.
Elenuca
28 sapt in asteptarea minunii noastre
Lizuca
http://bd.lilypie.com/mlCep2.png
cleo78 spune:
fecian, sincer nici eu nu raspund. Sunt zile cand am de munca, si mai intru si nu am TIMP sa cetesc, d-apoi sa raspund. Plec la 7 de la munca, la 8 ajung acasa, abia apuc un dush, un papa, treaba acasa...0...pic de somn; e aproape regula sa adorm la 9 30, 10.
La o bucata de noapte..,ma trezesc, fac o rostogolire din pat la pishu, daca nu adorm, ajung si la calculator. S-a remarcat,da?
Adorm iar..si de la 8 dim o iau de la capat.
Deci -nu apuc sa cetesc tot. Nici sa dau replay. Cand mi s-a parut ca parerea mea ar influentsa... mi-am rupt din cascatul de la munca. Dar pana la concediu...chiar nu am cum sa acord timp mai mult- ca nu am de unde.
Pe de alta parte, asta e viatsa virtuala, mi se pare ABSURD sa rupa cineva din viatsa reala pt viata virtuala - asta nu e viatsa mea,e un surogat, zi-i cum vrei, o refulare etc.; o solutie pt lipsa de timp si imposibilitatea de deplasare, un inlocuitor pt psiholog, un zid al plangerii unde venim si dam cu capul; netul este doar un mod de conectare a unor oameni cu probleme speciale care nu isi gasesc usor similari in viatsa de zi cu zi (cel mai bun exemplu: grupul copiilor cu nevoi speciale; grupul femeilor in curs de divorts... batute, etc).
De aceea...nu am venit cu ashteptari prea mari.
P.S. pana la urma, am cashtigat ceva neashteptat: o cuminitate de burtici fantastica si bonus : o vecinica foarte simpatica!!!
34+
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 5 sapt
Luminel spune:
Salutari la toate lumea!
Nu stiu daca va mai aduceti aminte de mine: eu sunt cea care a declansat primul "scandal" de acum 2 luni...fara sa vreau asta...
ironia sortii, tocmai mesajele Dariei m-au determinat...de fapt, reactiile voastre la mesajele ei, adica faptul ca o intelegeati si fiecare se intrecea sa-i adreseze o vorba buna...si cand m-am plans si eu de ceva...pauza!
Am zis atunci ca nu o sa mai intru, dar nu m-am putu abtine sa nu citesc in fiecare zi...am si vrut sa mai postez de cateva ori dar mi-era teama de reactia voastra...ca o sa dati cu pietre!![]()
Azi mi-am luat inima in dinti....sa va spun cate ceva despre mine ... sa vedem ce o sa iasa!
Pe 7 martie am fost la eco: fetita mea avea atunci 1100 g si era bine...col inchis si lung
D-ra mi-a zis ca in principiu cezaariana o sa fie in jur de 15 mai dar eu as vrea sa reziste bebelina pana pe 21 ca sa se nasca fix de ziua de nume...nefiind un bebe mare, na gandesc ca e posibil...
Cu inima am din ce in ce mai putine probleme pentru ca ma tin de tratament...
Noi am stabilit deja botezul pe 27 iulie si am rezervat si restaurantul...ne-am gandit ca daca mai asteptam, nu mai gasim nimic liber aproape de casa. Si asa, numai duminica am mai gasit...petrecerea o s-o facem la restaurantul Paunita de la Titan, cel care s-a redeschis de curand...iar botezul porpriu-zis la biserica de lemn din parc...
Dat fiind faptul ca nu am mai scris de mult, desi am citit tot, mi-e foarte greu scriu ceva personalizat pentru fiecare.
Imi pare rau sa citesc despre problemele pe care le aveti unele dintre voi...sa aveti grija de voi, ca mai e putin....
cate un
la fiecare
Lumi
30+
Elena Cristiana