PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (81)
Raspunsuri - Pagina 12
Cristina_Ioana spune:
Hai sa scriu si io despre ce vorbeati voi :
- cu imbracatul avem si noi pb, nu are rabdare si se rostogoleste in tot patul, ii place in fundul gol si rade si se chiraie, e o mare lupta cu nervii ca sa fie schimbat si imbracat, ba fuge doar in pampersi, ba incaltat numai cu un adidas si cu celalat in mana, fara nimic pe cap si tot asa...de multe ori iesim afara cu toate dupa noi si ne punem in lift un adidas, in fata blocului fesul si la intrarea in parc cine stie mai ce
- cu comportamentul si fitzele, avem si noi zile cu foarte multe cornite si nervi, mai aruncam jucariile si ne enervam si tipam, dam din picioare si ne tavalim daca nu ni se da pe loc ceva. Eu mereu ma uit la el calma, ii spun ca il astept sa se calmeze si apoi vorbim. De cele mai multe ori tine pt ca se calmeaza si vine sa il iau in brate, sa il pup, dar nu mereu. Atunci respir adanc, refuz sa ma enervez si il las in pace sa se linisteasca
- cu olita: il punem la olita mereu dimineata cand se scoala, inainte sa iasa afara sau dupa ce vine de afara, cand se trezeste dupa somn la amiaza si seara inainte de baie. Uneori face si pp si kk, alteori numai pp sau uneori nimic. Eu consider ca poate nu ii vine si il las in pace. Are si mom cand nu are chef sa stea pe oala si nu il fortez.
- cu degetarul nu avem pb, pentru ca noi o avem pe suzi, de care nu scapam nicicum E adevarat ca am reusit sa il dezvatam sa o tina ziua, numai la culcare are voie cu ea...dar fara ea nu adoarme, din pacate.
- cu laptele, el bea pana acum 250ml seara la culcare si 250ml dimineata. Acum ne-a chinuit un canin si nu prea mananca bine de vreo 2 sapt, timp in care a baut insa lapte mai mult. Si uite ca am ramas cu laptele in nas acum , ca bea lapte de rupe...si nu stiu daca e bine sau nu. Are zile cand mananca ok si zile cand mananca prost, nu il fortez, dar laptele e nelipsit.
michella78 spune:
mamaluidavid sunteti pe drumul cel bun cu degetelul. pare mult mai simplu decat credeai! sa o tineti tot asa!
ramona si teodora mai are tentative cu aruncatul mancarii.dar eu sau tati, care dintre noi o hraneste, ii spunem foarte , foarte hotarat ca nu se arunca pe jos mancarea. pe mine ma oftica la culme ideea de a-si bate joc de hrana, constient sau nu. de obicei, din tonul nostru sesizeaza cand a comis-o rau si nu repeta. eu ii explic de fiecare data ca nimeni nu arunca pe jos mancarea ceea ce inseamna ca nici ea nu trebuie sa faca asta.
cu plecatul de la locul de joaca sau, in cazul nostru, intratul in casa din curte si eu folosesc tactici de distragere a atentiei ca, daca ar fi dupa ea am si dormi in curte. de obicei evit protestele cand ii spun hai in casa sa vedem daca a venit tati, daca alinuta( papusica preferata) doarme, ca urmeaza sa ne uitam pe geam- o activitate preferata a ei mai nou- si ce mai imi vine si mie.
dar intotdeauna ma tin de cuvant cu ceea ce ii promit.
michella
Cristina_Ioana spune:
- cu dulciurile: ciocolata nu i-am dat si in general nu prea ii dau dulce. Biscuiti cand si cand mai mananca in parc, o napolitana asa cand si cand dar cam atat. Ii mai face bona in casa placinta cu mere sau placinta cu branza de vaci si stafide si mai mananca asa una de gustarica, dupa ce se trezeste
michella78 spune:
bine ai revenit cristina ioana!
sabina vroiam sa vorbesc cu tine despre concedii pentru anul asta, stiu ca ai ceva cunostinte in domeniu. poate ne auzim.
michella
anasia spune:
cristina ioana pup]
sabina, bravo voua, distractie placuta!
mamaluidavid, felicitari pt operatiunea "degetarul"!
ramoon, aruncatul mancarii este obiceiul Alessiei; in general vrea sa manance singura, bine ii dau si eu, dar adora sa arunce mancarea; inainte de masa ii spun de fiecare data cand nu mai vrea sa puna canuta/ farfurioara pe masa; uneori merge, de cele mai multe ori nu; de cele mai multe ori arunca pe jos intr-o fractiune de secunda , stie ca face mizerie, si spune aratand cu manuta "ti-ta-tata"; sper ca intr-o zi sa se prinda explicatiile si sa nu mai arunce mancarea (pe jos/frigider/pereti/scaunul de masa);
ralucaspm, Alessia nu face nimic la olita; a avut o perioada cand ii dadeam papmersul jos si statea doar atat;pe urma ma chinuiam sa-l pun la loc si ei ii place sa alerge in funduletul gol prin casa; acum nu vrea sa mai stea; o las o perioada si incerc din dou, poate, poate...
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
anasia spune:
spre disperarea mea, Alessiei ii plac dulciurile, ca doar are cu cine semanaeram in magazin cu ea de mana sa iau paine si la rest am luat o eugenie (pt mine), dar i-am dat-o s-o tina in mana sa nu mai strearga vitrinele din magazin; pana sa ma dezmeticesc, ea rupsese ambalajul (habar n-am cand a invatat asta) si deja mancase din ea, dar numai cremaevit sa-i dau dulciuri, dar cand mai fac in casa, ii dau si ei (aluat, nu crema);
o sansa pentru Sosonica
Cristina_Ioana spune:
Pup Michella si Anasia
Anasia iubito, si eu sunt topita dupa dulciuri, as manca in continuu camioane de dulciuri, tocmai de-asta fac eforturi sa nu tin in casa, sa nu vada nici Luca, sa nu fiu nici eu tentata. Noroc cu sotzu' care nu are astfel de inclinatii 'sanatoase'
Sabina, apropos de vacante, aveti ceva interesant Kefalonia, Mykonos (sau alte Ciclade) sau Skiathos? Imi trimiti si mie neshte oferte pe mail, pls pls? Sarna anticipat
anasia spune:
cristina ioana, partea proasta e noi amandoi suntem innebuniti dupa dulciuri si pe deasupra am prins si microbul "fabricarii" dulciurilor (de,creaza dependenta), asa ca......am niste kg in plus de toata frumusetea;
sabina, o intrebare(raspuns pe pm), la fel ca, cristina ioana, aveti ceva de Tel-Aviv, Ierusalim?
o sansa pentru Sosonica
michella78 spune:
sa va pove despre anatomia lu fi-mea.
in fiecare seara, inainte de baie eu o las in pielea goala vreo 5-10 min sa alerge prin camera. si, intre timp fata se mai studiaza pe ici pe colo. pana acum vreo 2 sapt. era preocupata exclusiv de buric dar incepuse sa ii mai coboare privirea si sub buric, stiti voi!
si aseara, pune manuta si in locul cu pricina, se uita la mine, se uita la tasu si o auzim: altu biucu ( alt buric) !
am ras sa mor cand am auzit-o!
anasia si eu ma inscriu intre dependentii de dulce.
michella
mamaluidavid spune:
Michella,Anasia,Cristina
Fetele eu ma plictisesc de moooor ,nu imi vine sa cred ca spun asa ceva ,copilasii mei dorm amandoi de 3 ore ,David a adormit jos in living,cu mine in camera deci nu pot face nika,cand l-am intrebat daca e obosit si vrea sa mearga la somn cu Nana a spus ca NU,seara fac nani
Azi am iesit si noi,dupa 2 sapt de stat in casa ,am mers intr-un parc tare fain,ne-am plimbat cu trenul,ne-am catarat pe diverse,ne-am dat pe topogan,am hranit caprele cu frunze uscate,Patricia chiuia de veselie cand lua caprita frunza cu dintii si uneori o lingea de degetele .Le striga "ham-ham" pe caprite. Faorte frumos a fost si de asta dorm copilasii mei acum atat de mult,s-au obosit dragutzii daca nu am mai iesit