Inseminare (24)
Raspunsuri - Pagina 6
lorelai_lorelai spune:
Adelina, dupa fiv apar frecvent dereglari.Asemenea am patit si eu, doar ca eu am pierdut o sarcina obtinuta prin fiv si cam 4 luni dupa aveam niste scurgeri maro in diverse zile ale cm si am mers la dr curant, mi/a dat in prima instanta clorura de calciu pt oprirea sangerarii, aveam si zile in care maroul se transforma in sange ,apoi a urmat o histeroscopie sa/mi vada utrul.Totul a fost in regula si de o luna vad ca nu mai sangerez.Deci, preventiv, poti lua de 3 ori pe zi cate 10 picaturi de clorura de calciu, pana se opreste secretia maro sau ...sange(*metroragie in termeni medicali)
quote:
dar cat de curand tr sa vorbesti cu medicul tau pt ca pot fi diverse cauze.Succes!Originally posted by adelinap
Neata fetele!
Eu am facut FIV, nereusit. Cand m-am dus sa fac testul de sarcina, din analiza de sange, imi venise deja menstruatia (la 28zile). Am facut o luna pauza si acum sunt programata la histerosalpingografie. Dar am o mare problema: am avut niste scurgeri maroni, am banuit ca e deja menstruatia (cu toate ca trecusera doar 21 de zile de la ultima menstruatie) am sunat la Giulesti pentru programare HSG si acum e deja a 3a zi de cand ceea ce eu astept sa imi curga normal si nimic...tot doar mici scurgeri maronii. Ce sa fac? Sa sun la Giulesti si sa aman programarea? Daca am in continuare zi de zi aceste scurgeri, cum imi dau seama care e prima zi a ciclului?(la mine asa incepe ciclul in mod normal, prima zi e usoara, cu mici scurgeri). N-as vrea sa mai ratez inca o luna!!! Eu stiu ca la HSG nu trebuie sa mai ai niciun fel de sangerare.In ziua cand sunt programata la HSG in mod normal trebuia sa fiu in a 2a zi de menstruatie. Ajutati-ma va rog cu aceasta mare dilema, sa stiu ce sa fac!?!?!?! Practic aceasta este prima mea inseminare si oricum nu cunosc toate detaliile.
Va rog, astept raspunsurile voastre! Poate poate cineva sa ma ajute!
lorelai_lorelai spune:
Fetle, intru si eu in cursa pt IA nr trei, dupa un Fiv cu sarcina oprita in evoutie la 5 saptamani.Fac IA pe ciclu natural(e prima data cand fac asemenea),am ovare polichistice si nu ovulam natural, se pare ca dupa Fiv am inceput sa ovulez.Pe 4 am prima ecografie la Giuli cu big.M.Va sarut pe toatele cele din cursa si va urez burtici roditoare sa aveti!
adelinap spune:
Multumesc LORELAI!
Ideea e ca prima zi de "sangerare" (scurgeri maroni) a fost la 21 de zile de la ciclul anterior. Timp de 3-4 zile tot asa am tinut-o, apoi a inceput sa zic asa menstruatia, dar nu ca de obicei, ci in cantitate mult mai redusa (deci la ~24-25 zile). Ce sa fac? Imi e teama ca pana luni nu se termina sangerarea!?!?! Este adevarat ca la HSG nu mai trebuie sa sangerezi deloc? Si totodata HSG se face intre a 7a si a 9a zi. Daca e asa, pai la mine prima zi de scurgeri eu am considerat-o ca fiind prima zi de menstruatie....si nu prea e asa. Oare daca sun din nou la Giulesti sa spun care e situatia si sa aman programarea, ma fac de ras?
Bafta la toate viitoarele burtici!
adelinap spune:
LORELAI imi pare rau de ce ti s-a intamplat! Iti doresc ca urmatoarea incercare sa fie cu succes si sa vina .
Eu, dupa ce am facut ET, in prima saptamana am avut toate simpomele unei gravide: m-au durut sanii, in special sfarcurile, aveam senzatii de ameteli, etc. Am sperat tare mult la o reusita. In saptamana a doaua incepusera sa mi se "duca" toate simptomele, deja dezamagirea mi se instala usor, usor, in suflet. Si in cele din urma s-a dovedit ca nu era sarcina. Asta-i viata! Lasa ca trecem noi si peste astea si la urmatoarea incercare vom reusi!
child spune:
Geanina multumesc pentru raspuns, mie doctorita mi-a dat 3 cutii de Cyclo, asta inseamna cam 15 zile de pastilute albe, dar nu mi-a dat si Utrogestan. Eu acum urmez exact ce mi-a dat ea, vad eu ce iese. Eu ar trebui sa fac analiza de sange in 7.04.2008. Tu cand o faci?
Am citit si eu pe prospect ca nu trebuie sa ramai insarcinata cand iei Cyclo, dar ma gandesc ca e valabil daca iei si pastilele maro. Dupa cum am vazut pastilutele albe contin estrogen, deci ar putea ingrosa endometrul (sau nu?). Cine stie sa ne spuna si noua!!!
Asta e, daca esuez luna asta, luna viitoare voi fi mai atenta si o sa o intreb pe doctorita tot ce ma intereseaza.
eu
Gianina34 spune:
Buna fetelor,
Sunt tare daramata astazi. Asta-noapte am visat de doua ori ca am fost la control si ca sunt insarcinata si am un baietel. Iar azi dimineata cand am fost la baie am vazut ca imi curge sange roziu, nu inchis la culoare cum aveam inainte ce ciclu cu cateva zile. Nu stiu ce sa fac. Am vazut ca se da utrogestan pentru asa ceva, asa ca am de gand sa iau si dimineata si seara cate 2 pastile si peste zi sa beau macar 2 ceaiuri de cretisoara.
Vaaai de sufletelul meu!
Acum, peste zi vad ca nu mai am nici un fel de sangerare iar prin burtica simt ca niste gherute!
Deabia astept week-end-ul sa ma odihnesc, am avut o saptamana groaznica. Sper sa nu mai patesc nimic. Analiza de sange ma duc sa o fac miercuri dimineata (sper sa si ajung, cu toate blocajele astea de trafic!).
pupicuri multe dragelor,
gianina
lorelai_lorelai spune:
Geanina, nu vreau sa fac pe vanzatorul de iluzii, metaforc vorbind, dar frecvent apare la data cand tr sa apara menstra un fel de sangerare rozalie , in terminologie populara se spune ca"te/a insemnat".Poate ca esti una dintre candidatele la "functia de mamica".Succes!Nu mai spune"vai de viata mea!".Gandeste pozitiv si chiar daca de data asta nu ai reusit, candva, sa stii ca vei reusi!
Fetelor, va recomand un documentar interesant.Se numeste "the secret",l/am luat de pe un hub de share si e extrem de interesant. Se refera la modalitate in care , inconstient ,atragem diverse evenimente din viata noastra doar prin puterea mintii.Se zice cum ca ar exista o forta a gravitatiei si in ceea ce priveste evenimentul, omul fiind considerart magnet.Bla bla bla...nu ma mai lungesc ...Ideea e urmatoarea :ganditi pozitiv si veti atrage lucruri pozitive!
elly_me spune:
Gianina- si eu cred ca ne vei da o veste buna luna aceasta.
Stai linistita si relaxeaza-te.
Te asteptam cu rezultate pozitive.
Elly
http://tt.lilypie.com/tppRp2.png
goggy spune:
Lorelai si eu am facut luna asta IA dupa un FIV nereusit. La mine ar fi IA nr 5.
Ma bucur ca am mai gasit pe cineva intr-o situatie asemanatoare cu a mea, poate ne vom purta noroc, ce zici?
Eu am facut IA pe 19 in Z12. De obicei ovulam in Z14 dar dr mi-a zis ca luna asta e posibil sa fiu mai 'grabita' din cauza stimularii de luna trecuta (FIV). Ma intreb daca se decaleaza si data la care ar trebui sa vina rushii.
Miercuri ma gandeam sa-mi fac un test (Z14), crezi ca e ok?
lorelai_lorelai spune:
Googy, mie dr embriolog nu/mi recomanda testul de sarcina decat la 2,3 zile de intarziere,asta daca nu/mi veneau uratii cam in 14 zile de la inseminare.Acum la fiv am facut bhcg/ul in ziua 12 de la embrio transfer si deja testul era slab pozitiv, in sensul ca nu se pozitiva imediat si nu foarte intens.Stiu ca e stresant, de fapt si tu stii.Mai degraba fa/ti un bhcg daca ai posibilitatea.Succes!