Gravidute si mamici de CLUJ - 66
Raspunsuri - Pagina 4
soanso spune:
Oana draga nu am vrut sa te speriu...ce sa-ti zic nici acum nu bea lapte deloc...in schimb mananca iaurt,smantana in mancare,si lape in diverse(clatite,paine in ou,prajiturici),branza de vaci.
interesante retete ...dar eu nu i-am dat ou asa devreme,doar pe la 7 luni galbenus fiert tare-10 min si nu mai mult de doua /saptamana.
nu am folosit niciodata pireuri(ex pireu de morcovi) ci doar zarzavaturi proaspete cumparate de la piata (de la femei) de gradina,
iam dat iaurt simplu in care am pus eu fructe proaspete,nu am pus sare in mancare pana dupa 1 AN ,sucuri iam dat doar proaspete (nicidecum Tedi sau alte minuni de sucuri de prin comert),supica facuta maxim doua zile ,ficat de pui dupa 7 luni cumparat proaspat (deci netinut in congelator sau cump congelat),am folosit pt mancarica ei ulei masline extravirgin si mai incolo unt).si nu iam dat carne de porc ...de fapt noi nu prea consumam c de porc.
am incercat dar fara succes sa-i dau peste care e foarte indicat de nutritionisti in alimentatie ...ar manca da cu mujdei de usturoi...
stiu ca sunt pers care nu tin cont de astea si dau la copii sa manance orice dar eu asa am procedat,acuma fiecare face cum crede...
SOSO (20 dec 2005)
mami_alexia spune:
Oana, gasesti peste tot canite cu cioc:farmacii, hypermarketuri, dar ma indoiesc ca vor avea efect.Eu am luat 2 si am dat banii degeaba.Mai degraba se joaca cu ele, le roade intre dinti.
Gabriela, m-a amuzat tare "Vaca Lola"!!!
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
8 martie 2008
balaceanu_l spune:
Buna fetelor,
Kitzi eu am nascut cu cezariana si sa sti ca am fost in travaliu 12 ore si abia pe urma mi-au facut operatia,dar eu am nascut in irlanda,la gine 1 am avut mari probleme(m-i s-a facut chiuretaj cand a putut fi salvata sarcina(am avut putina sangerare la 5 sapt.de sarcina(nici cat e intr-un absorbant))asa ca eu sunt dezgustata de situatia de acolo
Stanca e mai bn(dar fiecare cu parerea lui),La cezariana se da cam €100-€200 daca e bun doctorul.
Sa ai nastere usoara!
Loredana-Bianca mama de Alexandra (16.10.2007)
dariandra spune:
MAGDUTZA - Si eu am nascut la Stanca, acum 5 luni jumate.
Am dat medicului 500 lei si 150 lei la moasa.Sincer, asistentelor si infirmierelor nu le-am dat nimic pentru ca nu m-au ajutat cu nimic.
soanso spune:
fetelor nrl nu a mai intrat de ceva vreme ...ce face-ti sunteti bine???
Alex,ti-ai gasit cercelasul???
Dpop,cum esti ,ce ai hotarat cu tratamentul??
Victo ,tu ??harnicuta ,harnicuta???
eu iar fac mancarica,maine merg la scoala...
aaaaa si nu a mai scris Ioana (mamica de Sara) ,monica arghir helooo pe unde sunteti???
asa acum ca am dat "desteptarea" la cateva mamicisa mai vedem ce face ciorbita(de cartofi).
SOSO (20 dec 2005)
elenuta23 spune:
ciao fetelor.am inceput saptamana asta sa il intarc pe dragos si ii dau san numai seara iar vineri il duc la mama si il las pana luni , numai k nu accepta nici un fel de sticluta, i-am cumparat de toate felurile din latex sin silicon tip canuta,,,,tot ce se poate si nu le vrea , le roade atata tot. ce sa fac???atunci cum ii mai dau laptic??/ ma ingrijorez din cauza asta k poate nu o sa mai bea lapte.
Elenuta23 si Dragos Stefan
anamica spune:
Oana draga esti o scumpa, merci de incurajari si ti le intorc si eu! Eu incerc sa nu disper(inca) dar sunt suparata ca nu papa... DAR cu siguranta o sa treaca si perioada asta de tranzitie.
Interesante pireuasele, de-abia astept sa pape Ana, ca am Hotarat ca si noi vom papa ce papa ea, si ne punem apoi sare/condimente.
Supica ma gandesc sa-i fac din 1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 pastarnac, 1 cubulet telina, ce ziceti fetelor, e ok?
Diana si Ana (13.09.2007)
elenuta23 spune:
in legatura cu nasterea, eu am nascut la gine 1 si sunt fff multumita, acuma depinde de dr cu care nasti si pretul e cat te lasa buzunarul, oricum bani se dau dupa ce ai nascut asa k...nu au ce iti face. numai k in Romania asa se obisnuieste, oriunde mergi tre sa dai o mica atentie, asta e, nastere usoara tuturor
elenuta23 spune:
anamica in supika poti sa ii pui toate legumele la inceput pana ii dai supika goala, eu una asa am facut, iam pus morcovel, patrunjel sau pastanac, gulie, telina, ardei , ceapa cam atat cred, si a fost super gustoasa
OanaAlina spune:
Soanso – multumesc pentru sfaturi! Mie mi s-au parut tare utile!
Elenuta23- si noi avem EXACT aceesi problema! Nu vrem lapte cu bibe! Ufff! Si noi am schimbat tot felul de bibe si tetine si degeaba! Succes! Daca afli secretul sa ni-l spui si noua!
Anamica – ne incurajam reciproc! Ce altceva putem face... hmmm! Yammi! Suna tentant supita voastra!
Oana-Alina si Maria-Teodora
comoara din viata noastra