Gravidute si mamici de CLUJ - 66
Raspunsuri - Pagina 3
Ioana13 spune:
Geany il las sa faca ordine, cred ca seamana cu tata-su cu ordinea, numai ca inainte de a le "ordona" urmeaza traseul: gurita, ochi, nas.... pupam vinataia lui Alvaro
Si eu stiu ca degetul in gurita inseamna ca se linistesc ei singurei. Al meu nu a vrut nici suzeta si nici nu isi baga degetul in gurita, ca am insistat cu suzeta chiar de asta, sa nu fie cu degetul toata ziua in gura, ca eu am fost pina la 5 ani si mi s-au deformat putin dintii
Kitzy daca face icter bb e bine sa stai in spital ca mai repede le trece acolo decit acasa. Oricum daca faci cezariana trece icterul pina pleci acasa, daca face. Si al meu a facut in a 3-a zi. Cam asa se face. si am intels ca fac cei ai caror parinti au grupe de singe diferite.
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)
RAMONELLA spune:
Elena eu i-am dat suc de mar rosu,de ala mic,de la tarani am luat.Azi i-am pus de morcov in mar...Da cred ca nici 5 ml nu papa...las ca il pap eu dupa...ce bun eee.
Incerc sa nu ma stresez de pe acuma,ca nu papa...o sa vedem la pireuri cum va fii...luan asta e de acomodare cu lichidele,...
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
Poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large" target="_blank">Montaj
anca.b spune:
yeee!!! mi-am pus si eu efect glow la nume. nu e spectaculos, dar nici rau nu arata. cum fac ca sa schimb culoarea cu care e scris numele? am posibilitatea sa o aleg eu?
Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/sets/72157603860343198/" target="_blank">Bebe Stefan
anamica spune:
Salutari,
Fetelor noi stam prost cu diversificarea, n-avem cu ce sa ne laudam. Ana e bine dar nu vrea sa manance. I-am dat cateva zile suc de morcovi apoi i-am combinat cu suc de mar, nici asa nu i-a placut, apoi am incercat cu suc de mar simplu, esec din nou. Nu vrea nici cu lingurita, nici cu biberonul, am incercat cu o canita si a deschis putin gura pana a simtit ca vine suculetul. Am facut proba cu lingurita si i-am pus laptic de al meu si asa frumos a papat vreo 10 lingurite si deschidea frumos gurita. Deci nu are probleme cu acceptarea linguritei, ci cu continutul
De maine cred ca vom incepe supica, poate o va accepta, sper din tot sufletul.
Dar in schimb e asa dragalasa, ca ma prinde cu manutele de san si ma trage da bluza cand e ora de masa.
Diana si Ana (13.09.2007)
kitzy spune:
Ioana merci mult de lamuriri!!!!!
Noroc ca stateam jos, ca altfel cadeam: 7 zile la cezariana? Dar ce ce Dumnezeu te tine atata? Asteapta pana faci cicatrice la taietura?
Geany crede-ma ca nu-mi convine deloc chestia si cu travaliu si cu cezariana, in special cand se vede ca nu pot naste normal. M-am documentat un pic pe net si zicea ca si la o cezariana e bine ca nasterea sa inceapa pe cale naturala pt ca se pun laolalta mai multi hormoni care ulterior o sa ajute mama la eliminarea lohiilor si la bb ajuta sa iasa lichidul din plamani si-atunci pot aparea mai putine probleme de respiratie decat daca te taie direct fara travaliu.
Abia astept sa scap de partea asta.
Ioana inca ceva: acolo la terapie intensiva, iti schimba asistentele tampoanele? Sonda tot 3 zile trebuie s-o tii? Ca daca esti cu sonda, canci chiloti pe tine.
34+ cu Diana
AMR 6 saptamani!!!
OanaAlina spune:
Va multumesc fetelor pentru sfaturi si incurajari… sunt terminata intr-un fel… mi-as dori sa manance... cel putin lapte praf... nu vrea si gata... il scuipa de numa’
Unde gasesc canite cu cioc??? Ca ele sunt singura mea speranta...
Gabriela – oare vin dintisorii???
Ramonella – ei nah... lipsa de agectiune... asta chiar nu o mai cred.... si Maria isi suge degetul mare si asta inseamna ca nu o iubesc/iubim? Si mie mi se pare absurd!
Soanso – m-ai speriat rau de tot... cum nu a mai vrut deloc lapte sorana dupa ce ai intarcat-o??? Uffff!
Oana-Alina si Maria-Teodora
comoara din viata noastra
OanaAlina spune:
uite ce am gasit...
Pireuri pentru copii
Pireu Mimosa (dupa 8 luni)
(preparare: 10 min.)
2 pliculete de pireu de morcovi
2 linguri de branza telemea
2 galbenusuri
160 ml lapte semi-degresat
160 ml apa
Fierbeti ouale 10 minute. Curatati-le de coaja si scoateti-le galbenusul fiert tare. Striviti-l cu furculita. Preparati pireul de morcovi dupa indicatiile de pe ambalaj. Adaugati branza telemea si presarati cu galbenusul strivit.
"Veloute" de primavara - pireu de legume (dupa 5 luni)
(preparare: 15 min./fierbere: 25 min.)
50 g de mazare
50 g de morcovi
50 g de fasole verde
5 frunze de macris
1 frunza de patrunjel
un cubulet de unt
Se spala legumele. Se curata morcovul si se taie in rondele fine. Se taie frunzele de macris. Se desface fasolea verde taindu-se varfurile pastailor. Se fierbe totul in 1/3 l de apa timp de 25 de minute. Se lasa putin la racit, se pune in mixer si se adauga cubuletul de unt.
Pireu cucurigu (dupa 4 luni)
100 g de fasole verde proaspata
1 ou
1 lingura cu iaurt
putin patrunjel
o bucatica de unt de dimensiunile unei alune
Fierbeti un ou tare. Faramitati fin o treime din galbenusul oului fiert.
Fierbeti fasolea in baie de aburi (20 de minute).
Amestecati galbenusul faramitat, fasolea fiarta si 4 frunze de patrunjel, zdrobiti melanjul obtinut, apoi adaugati lingurita de iaurt.
Serviti pireul garnisit cu untul.
Pireu de spanac cu smantana (dupa 12 luni)
1 kg de spanac
4 oua
1 dl (100 ml) de smantana proaspata
100 g de unt (+20 g pentru ungerea formelor)
750 ml de lapte
50 g de faina
sare, piper
putina nucsoara (praf)
Incepeti prin a fierbe spanacul aproximativ 5 minute; apoi, spalati-l cu apa rece si scurgeti-l bine.
Intre timp, preparati sosul alb: pentru aceasta, prajiti usor 50 g de unt intr-o cratita, adaugati faina si lasati pe foc 4 minute.
Turnati, apoi, laptele, la care adaugati sarea, piperul si nucsoara (pudra, de preferinta). Lasati sa fiarba inabusit pe foc foarte mic pana da in clocot, amestecand mereu. Dupa ce sosul este gata, ocupati-va de spanac: taiati-l marunt, macinati-l si puneti-l intr-o cratita (cu toarte si capac) in care ati prajit usor restul de unt.
Condimentati dupa gust si turnati 2 linguri cu sos alb (tot in cratita, pe care o luati acum de pe foc). Este momentul sa adaugati ouale la spanac. Amestecati bine!
Incalziti in prealabil cuptorul (sa fie foarte cald) in timp ce ungeti cu unt formele si le umpleti cu acest delicios pireu de spanac.
Luati o farfurie mare adanca (care rezista la temperatura ridicata din cuptor) si aranjati in aceasta formele. Umpleti-o cu apa care clocoteste pana la jumatate din inaltimea formelor, apoi dati totul la cuptor timp de 25 de minute.
Cu 5 minute inainte ca pireul de spanac de la cuptor sa fie gata, intoarceti-va la sosul care s-a racit. Adaugati-i smantana proaspata si puneti-l la fiert 2 minute. Strecurati, apoi, sosul printr-o sita si faceti in asa fel incat sa ramana cald.
Puteti scoate pireul de spanac din cuptor, si, apoi, din forme dupa cateva minute. Daca vreti sa aiba o forma deosebita, aranjati-l pe o farfurie, acoperiti-l cu sos si este gata, puteti sa gustati! Pofta buna!!
Recomandari: Cu cat adaugati mai multe oua, cu atat pireul de spanac va fi mai putin moale… Pe de alta parte, simplificati-va viata folosind spanac congelat, taiat marunt. Rezultatul va fi la fel de bun!
Pireu de morcovi (dupa 4 luni)
1 cartof mare
2 morcovi mici
1 fir de patrunjel
putina sare
1 bucatica de unt de marimea unei alune
1/4 pahar de lapte
Se pun legumele curatate, spalate si taiate in bucati, sarea si patrunjelul intr-o craticioara cu apa rece (sau in bain-marie) si se lasa sa fiarba in clocot in jur de 30 de minute. Legumele sunt fierte cand furculita poate patrunde in ele fara dificultate. Scurgeti legumele fierte, zdrobiti-le si amestecati-le bine pe toate cu exceptia patrunjelului. Adaugati untul si un pic de lapte si amestecati totul. Pireul este gata pentru a fi servit.
Pireu de «pois cassés » (mazare uscata)
(dupa 9 luni)
o mana de pois cassés (mazare uscata)
1 morcov
1 bucatica de unt de marimea unei alune
Se pune mazarea uscata intr-o oala, se acopera cu apa rece (nu mai multa de 1/3 din inaltimea oalei). Se acopera cu capacul si se pune la foc mare, lasandu-l sa fiarba 20 de minute. Se scurge mazarea, si se pastreaza apa in care a fiert. Se striveste mazarea si se adauga, daca este nevoie, apa in care a fiert pentru a o dilua putin (nu foarte multa apa, deoarece nu se face supa). Se poate adauga si putin iaurt gros la 40% m.g. Se pune, apoi, untul si se serveste Pireul.
“Va fi excelent cu sunca presata sau afumata!”.
Pireu de dovlecei (dupa 5 luni)
1 dovlecel
1 cartof mare
Se curata legumele si se taie in bucati. Se pun toate legumele intr-o farfurie adanca cu putina apa si se acopera cu o foita de plastic (suficient de subtire pentru a lasa legumele sa fiarba), se introduce farfuria in cuptor si se lasa 15 minute. Se scoate farfuria din cuptor, se strivesc legumele si se amesteca, se adauga o picatura de ulei de masline sau de nuci, apoi se serveste.
“Reteta este delicioasa si se prepara foarte usor si rapid”.
Pireu de tapioca ( dupa 6 luni)
25 cl (250 ml) de lapte
4-5 linguri cu gris de tapioca
putina branza rasa
putina sare
1 bucatica de unt de marimea unei alune
Se fierbe laptele pana da in clocot. Se adauga grisul presarandu-l, amestecand continuu (altfel se lipeste si se fac cocoloase). Se lasa sa fiarba la foc mic 4-5 minute, amestecand mereu. Se opreste focul, se adauga sarea, untul si branza. Se lasa sa se raceasca intr-o farfurie 2 minute.
Daca vi se pare ca este prea gros adaugati 2 linguri cu lapte rece si amestecati. Pireul este gata si il puteti servi.
"Este o reteta care se prepara foarte repede, adecvata pentru masa de seara, este hranitoare si, in general, bebelusii o adora (in plus, ii obisnuieste treptat cu bucatelele mici).”
Variante:
1) Se adauga 1 galbenus de ou inainte de a opri focul (peste laptele cu gris ).
2) Se inlocuiesc cei 10 cl de lapte cu 100 g pireu sau suc de legume
3) Se inlocuieste untul cu 1 branza topita strivita.
Pireu de cartofi (dupa 5 luni)
1 cartof mare
10 cl (100 ml) de lapte
1 lingurita cu ulei de masline (sau de floarea soarelui)
foarte putina sare
foarte putina nucsoara
Se fierbe cartoful, dupa ce a fost curatat si taiat in cuburi, 20 de minute. Se incalzeste putin laptele in care se adauga sarea. Se ia laptele de pe foc si se amesteca cu cartoful zdrobit. Se adauga, apoi, uleiul si nucsoara.
Pireu de cartofi si dovleac (dupa 5 luni)
1 cartof
partea alba a unei bucati de praz
1 felie de dovleac
Se rumeneste dovleacul in putina margarina. Apoi, se acopera cu apa si se adauga cartoful, si prazul. Se sareaza. Se lasa sa fiarba 20 de minute. Se strivesc legumele pana se obtine pireul. Se serveste.
Pireu de morcovi cu miere (dupa 8 luni)
2 morcovi
1/2 lingurita cu ulei de masline
1/2 lingurita cu suc de lamaie
1/2 lingurita de miere
Se curata morcovii si se taie in bucati mici. Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa rece, se adauga mierea si uleiul, apoi se pune la fiert si se lasa sa fiarba pana da in clocot. Se micsoreaza focul, se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute. Se zdrobeste totul cu mixerul si se amesteca cu sucul de lamaie.
Pireu alb ( dupa 9 luni)
30 g de orez alb
1 lingura de smantana proaspata
1 bucatica de unt de marimea unei alune
Se pune orezul intr-o cratita cu apa sarata, in clocot si se fierbe 20 de minute. Se scurge orezul si se striveste pana devine ca un Piure, apoi se adauga smantana proaspata si untul, si se amesteca totul bine. Se poate servi.
Oana-Alina si Maria-Teodora
comoara din viata noastra
OanaAlina spune:
anamica - hai curaj mamico! va fi bine! sunt buna la incurajat, asa-i??? sincer nu trebuie sa disperam...
as vrea sa ajungem cat mai repede sa papam si noi! insa se pare ca merge mai lent in cazul nostru...
cum te-ai gandit sa ii faci supica???
Oana-Alina si Maria-Teodora
comoara din viata noastra
Gabriela77 spune:
UIte cu ce ne delectam noi:
http://www.youtube.com/watch?v=LJAEfQYUnhk
Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)
OanaAlina spune:
ce frumos gabriela! si va place, zici?
Oana-Alina si Maria-Teodora
comoara din viata noastra