Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (46)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Anaxena stai linistita...am si eu la fel ca tine...si sambata m-au trimis si pe mine sa-mi fac analizele astea (glicemia) doar pt ca asa se face cica prin sapt 24 de sarcina...
Eu am si RH- si sotul RH+...si tot nu fac nimic deosebit, am vb cu dr si mi-a zis sa stau linistita...daca zice el....asa sa fie!!

Cami 23s, cu Timeea Cristina

pustai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiberica spune:

Cami si eu am Rh neg si sotul poz, azi am fost la analize, data trecuta la 14 sapt mi-au iesit bune. Cica se mai repeta prin sapt 26 dar pe mine m-a pus dr sa le repet si la 20 sapt. M-am saturat de analize...si nu am decat o vena mai buna restul sunt prea subtiri. Ma intreb, fetele de la tara fac o data analizele, daca le fac si o echo...si sunt ok.

tiberica mami de Alina 13.07.95 si mami de bebina 21+
Dai Vointa , Iei Putere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Turtu, nu stiu nimic de regim deocamdata. Sa vad cand reusesc sa am programare. Dar se pare ca e de genu : dimineata 3 biscoti cu unt si o cana de lapte .

Anaxenastiu ca in ro nu se fac aceleasi analize ca aici. Am panicat-o si pe cumnata-mea ca nici ea nu a facut mai multe ca tine. Aici in luna a 6-a este un set obligatoriu de analize, printre care si glicemia asta la 2 ore (pentru ca diabetul gestational se declansaza prin saptamanile 24-26). Iar in fiecare luna fac toxo si urina (albumina + zahar).

Vicky 26+ si Maya

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Camy, dar mie mi s epare bizar ca nu faci analiza pentru anticorpi, daca ai RH-. E prima data cand aud asta. Da lasa ca ne lamureste Biri .

Vicky 26+ si Maya

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Louana_me spune:

Buna fete dragi!
Am aparut si eu din confortul deloc dorit al patului, pentru ca de doua saptamani am citit o gramada de carti si m-am chinuit cu contractii si dureri cumplite de spate. Asa ca nici pe net n-am intrat mai deloc ca sa va mai pot scrie sau citi. Ce am recuperat acum putin imi arata ca multe sunteti in verva cu analizele. Si eu am reusit sa imi fac unele, si am un colesterol imens, 242, avand in vedere ca eu sunt ovo lacto vegetariana..dar documentandu-ma putin mi-am dat seama ca pot sta linistita. Mai rau e cu leucocitele ca si alea au sarit in aer, in schimb deocamdata nici un semn de preeclampsie...iar tensiunea e linistita in limite..aproape normale.

Cred ca din cate am inteles unele dintre voi ati facut testul pt diabet, acela cu glucoza bauta. L-ati facut la laborator sau la cabinetul medicului? Bineinteles ca dr meu de fam nici nu stia despre ce vb cand i-am cerut testul asta si mi-a dat sa fac...glicemia normala. Care a iesit la limita inferioara. Dar stiu ca nu e acelasi lucru.

Si pentru fetele care mai aveti contractii, la cat timp le aveti? Pentru ca eu atunci cand nu imi pun supozitoare (uscosin) le am cam la max fiecare 30 min . No-spa ul in cazul meu nu simt ca are vreun efect..

Multumesc mult celor care imi veti raspunde, si de acum sper sa reusesc sa nu va mai "pierd".

Louana 25+ cu iubita mica

Totul este greu pana devine usor....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

hai ca nu pot sta departe, se vede c-am lipsit ceva vreme si se vede ca mi-s acasa.
vicky, si in elvetia se face testul asta de glicemie, nu stiu exact la ce virsta a sarcinii, insa probabil ca in curind ma asteapta si pe mine asa ceva.
camy, si pe mine ma mira ca doctorita ta nu-ti face nici un fel de analize pentru rh negativ, eu credeam ca trebe facute ceva analize in cazul in care mama e cu rh negativ. Dar nu vreau sa te alarmez cu lucruri care mi-au trecut pe linga ureche, probabil ca e bine sa le mai intrebi pe fetele in situatia ta ce fel de analize fac ele.
louana, de contractii nu stiu ce sa-ti zic, ca eu deocamdata n-am asa ceva. Iar testul de glicemie eu inca nu l-am facuta, sint prea mica deocamdata. La saptamini, nu la kg

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

quote:
Originally posted by anaxena

mcoca pai eu maine implinesc 27s si am 8kg+ si nimeni nu m-a pus sa fac nicio analiza!!!mie nu mi-a zis nimeni de niciun test de glicemie
ba chiar eu nu am anticorpi la toxoplasmoza si nu m-au pus sa repet analiza,sunt anemica si tot nu m-au pus sa repet analiza
ar trebui sa intru in panica?

Ana-Maria26+
am oMARIA!!!AMR 14sapt-numaratoarea inversa a inceput
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/video/x4a86k_grigoras-ana-maria_fun" target="_blank">filmuletze bebe new!!

Si eu sunt exact in aceiasi situatie, nu am anticorpi la toxo, sunt putin anemica, am +6kg la 23 sapt, si inca nu am repetat analizele. O sa il intreb pe medic sapt viitoare.

Didi 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Fetele,

Am disparut in ceata ca am avut o sedinta lungaaaaaa.

Viky, nu stiu multe despre diabet gestational, dar parca si eu citisem ca dupa sarcina trece de la sine si ca bb in principiu nu face si el. Sa dea DD sa fie asa!

Acusi vine sotul sa ma ia de la birou, mergem sa-l luam pe Matei si dam fuga sa vedem patutul. Pozele sunt pe adresa comuna de mail de pe yahoo intr-un mesaj, ca eu nu pot incarca pe picasa .
La inceput bb mic va avea patutul la mami si la tati in dormitor, ca sa imi fie mie mai usor. Apoi, in primii 2 ani ma gandeam sa scot patul ala de jos (si sa-l depozitez in subsol, ca stam la casa) si in locul lui sa pun patutul de bb. Acum sa vedem daca merge. Daca nu, o sa ramana asa si o sa amenajez in asa fel camera incat sa incapa toate. O sa masuram, o sa facem planuri si om vedea cum se incadreaza toate. Oricum trebuie tot acum sa si punem polistiren pe unul din peretii exteriori (cel care nu are geam) ai camerei copiilor, ca sa pot pune linistita patul pe acel perete, ca doar acolo incape (patul are 3 metrii lungime si cam 1 metru latime). Deci ma apuc si eu de renovat, reamenajat .
De negociat nu mai pot negocia... Duminica l-am vazut la depozitul de mobila din Ghencea si costa 25 milioane, iar tipa care il vinde mi-l da cu 15 milioane.

Va povestesc maine ce am facut cu mobila.

pup you,

Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si in asteptare de Ilinca

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Narcisa, bebe Mihaiza e cam suparat in ultima vreme pe mine se pare si din cand in cand imi mai trage cate un sut mai tare ...Asa e cu baietii astia. Din burtica isi spun cuvantul!!!..
Spor la treaba Si Paste fericit!!!
Ana_a, bafta la doctor!!LAs ca or sa treaca si perioadele astea. Eu cred ca fiecare tatic e putin speriat cand vine vorba de ca nu cumva sa ii faca vreaun rau bebeului..Si al meu a avut momente de-astea, dar l-am linistit eu...
Locca, misto faza cu"jetu". Sa stiu ce ma asteapta, ca eu am vrut baiat...
Turtu, bine ai revenit !!! Asteptam poze...Intre sapt 24- 28 se face testul de glicemie provocata.
Vicky, ai grija!!! Cu regim si putina activitate fizica ar trebui sa reusesti sa il tii sub control. Cu tensiunea cum stai?
Camy, dozarea anticorpilor Rh, se face intre saptamanile 24- 28, asa ca mai e timp . De obicei, in prima sarcina bebele nu e afectat, abia la a doua sarcina bebeu este afectat datorita aparitiei anticorpilor Rh- in organismul maei.
Louana, la mine apar contractii dimineata si seara, nu stiu de ce apar asa, ma tin cam juma de ora, timp in care stau linistita, iua un Nospa si trec...

Cristina 18+ ,cu Mihai Daniel si www.youtube.com/watch?v=7pA5UhNaYw0&feature=related" target="_blank">Daniel

" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaco spune:

Va salut de printre perne!

Vad ca s-a cam ajuns in perioada analizelor la toate... si eu stau cu biletul de trimitere in carnetel si sper ca la sfarsitul lunii sa-mi fac curaj sa merg... iar am setul ala mare de analize, cu de toate.

Camy_pus, interesant ca la Rh- nu ai facut anticorpii. Dr a zis ca e ok poate fiindca e prima sarcina, dar vezi ca daca iti ies absenti, prin sapt 28 se face un vaccin cu Ig ceva, si un al doilea vaccin la nastere. E bine sa te pregatesti, in eventualitatea unui al doilea bebe...iar vaccinul stiu ca se gaseste mai greu.... la mine cel putin asa mi-au decurs analizele. la 12 sapt mi-au iesit absenti anticorpii, ii repet acuma pe la 23 sapt si apoi sa vad cum stau cu vaccinul. E destul de important macar aceste cateva analize...

La fetele cu probleme, sa stiti ca sunt alaturi se voi, si nu cred ca e o odisee cu probleme la nou, numai ca asa e mereu, mai intervin si probleme, peste care o sa trecem cu bine!

Am notat toate informatiile legate de hainute etc. Multumesc din suflet! Eu daca sunt la prima sarcina nici nu stiu exact ce sa intreb

Despre toxo...mie mi-a iesit ca am deja anticorpi, Igm e absent, si cu toate astea m-a mirat ca doctorita mi-a spus ca o sa imi mai dea de facut inca o data prin trim III, cred ca la mine exagereaza cu analizele....deja am facut o multime. Cat pentru toti cei 30 de ani ai mei! cat n-am facut analize deloc!!

Va las si va pup pe toate!

20+ Mara Alexandrina

Mergi la inceput