Mamici de Martie-Aprilie 2008!! (130)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Ali tinem pumnii stransi !!!

Fetelor cu hemoroizi - voi ati avut probleme si inainte de nastere/ sarcina?
Si eu ma gandeam ca tot aia este cauza - impinsul si presiunea de la nasterea naturala. Deci la cezariana ma gandeam ca am scapat. Dar vad ca nu! E adevarat ca eu nu am avut niciodata pana acum probleme, asa ca mai sper...

Kya 36+ cu Sanziana
Pana la AMR 4

A inceput o mare dragoste

-------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Hello randunici!
Cory, multumesc mult ca ai intrebat de noi! N-am apucat sa citesc tot, am avut ieri o zi

Am plecat la 12 de acasa sa merg la Tutunaru, am ajuns la 13, inca nu venise la cabinet, erau deja 10 persoane inaintea mea . Apoi a sunat ca are o cezariana si a ajuns la ora 15 . Si abia la ora 17 am intrat la el, s-a uitat pe morfologie, a declarat ca e ok, nu mi-a facut alta eco, mi-a zis sa-mi repet analizele si sa ma duc in doua sapt. cu rezultatul. Maine ma duc sa recoltez sange si secretiile.

Sotul m-a lasat la cabinet si el a plecat singurel la Ikea si la Carefour, sa impuscam 2 iepuri de-odata. I-a luat lui Vlad masuta si scaunel de pitici pt. camera lui, a luat 4 scaune cu pernuta pt. bucatarie, niste prosoape, un covoras de cada, pt. baie n-a gasit si apoi multe cumparaturi papacioase din Carefour.

Cand a terminat el am iesit si eu din cabinet si apoi am prin ora de varf in trafic si am facut 2 ore pana acasa . Deci de la 12 la 19 am fost plecata, eram chioara, rupta de foame, mancasem doar dimineata . Apoi m-a apucat stranutul tare si mi-a curs nasul, am luat paracetamol si la nani direct.

Am citit putin, am vazut ca Laly a fost extrem de rapida, felicitari! Bine ai venit Clarinda!

Vio, felicitari si tie, chiar n-a stiut nimeni de tine! Bb Sean e un scumpic, sa fie cuminte si papacios!

Diana, condoleante...nici eu nu stiu ce sa mai spun in plus de ce au zis fetele...

Azi am sortat hainute, am facut curat la Vlad, am tone de haine pt. Stefanut, erau deja in pungi pe varste, le-am mai triat putin si pus la loc. Am bagat hainele de iarna ale lui Vlad...am spalat pe jos, am pus covorul in sufragerie...acum vine cumnatica sa ma cheleasca la fofo, am pus ceara la incalzit.

Revin putin mai tarziu, va pup!

Oana 34+ cu bb Stefan
si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Kya si toate celelalte mamici- cititi articolul asta despre hemoroizi. Se pare ca nu nasterea in sine ci sarcina este cea raspunzatoare pentru aceasta afectiune...

"Un alt mit care trebuie daramat este faptul ca hemoroizii apar la femei imediat dupa o nastere naturala, mai putin in cazul nasterii prin operatie cezariana.
De fapt, hemoroizii se dezvolta din niste mici lacuri venoase (plexurile hemoroidale) care exista la orice om sub forma unor mici pernite venoase care asigura etanseizarea fireasca a canalului anal pentru gaze. Drenajul venos se face de jos in sus, sangele trebuie sa urce, sa lupte cu gravitatia, iata de ce NU NASTEREA, CI INTREAGA PERIOADA A SARCINII, in care avem compresiune venoasa pe sistemul cav inferior, cu alte cuvinte drenaj venos deficitar, intarziat, impiedicat, face ca aceste pernite venoase sa se dilate treptat, transformandu-se in hemoroizi.
Nasterea, mai ales cea naturala, are si ea o influenta nefavorabila asupra DILATATIILOR HEMOROIDALE DEJA EXISTENTE, pentru ca, in timpul expulziei, poate provoca trombozarea hemoroizilor, ducand la crize hemoroidale interpretate de multe ori de paciente ca debut al bolii hemoroidale.
De retinut este faptul ca orice femeie, in timpul sarcinii si imediat dupa nastere, poate avea dilatatii varicoase hemoroidale interne. Unele, pot evolua favorabil doar cu tratament medicamentos, dar cand este vorba de antecedente familiale ca varice, hernii, hemoroizi, picior plat sau conditii ocupationale nefavorabile ca statul mult pe sezut – meserii ca functionar de birou, sofer etc - atunci aceste dilatatii nu mai regreseaza dupa ce trece perioada de congestie pelvina postnatala, ba dimpotriva, evolueaza nefavorabil spre complicatii.
In concluzie hemoroizii in perioada de lauzie sunt o problema foarte frecvent intalnita, iata de ce orice femeie dupa nastere, care prezinta disconfort in regiunea anala, trebuie sa faca un consult proctologic.
Pe langa impactul negativ asupra mamei, recent trecuta prin marea incercare a nasterii, acestia, in mod indirect, SE REFLECTA SI IN EVOLUTIA COPILULUI, ce poate fi pus in pericol inclusiv prin ablactare!.
AMENINTAREA ABLACTARII ESTE UN MARE STRES PENTRU MAMA, care, desi sufera de hemoroizi, nu se adreseaza medicului pentru ca isi inchipuie ca va primi un tratament medicamentos incompatibil cu continuarea alaptarii.
Nimic mai fals. Exista la ora actuala tratamente moderne, usor de suportat."

Roxana mami de Robert (18 feb 2008) si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Bubule bravo pentru vestile bune de la bebe-control! Si spor la lucru. Dar vezi sa nu te obosesti prea mult.

Roxana multumim de informatii

Kya 36+ cu Sanziana
Pana la AMR 4

A inceput o mare dragoste

-------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonic spune:

Salutari si felicitari tuturor mamicilor! Nu am mai intrat de multa vreme pe forum pt. ca am avut ceva probleme - col deschis cu vizualizarea membranelor si cerclaj de urgenta in saptamana 21- dar cu repaus total si mai ales cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns la 37 de saptamani si duminica, pe 2 MARTIE, la maternitatea Bucur s-a nascut David - Luca, 3.400g, 48 cm, Apgar 9. La nastere ne-a asistat dna dr. Constantinescu Camelia cu ajutorul careia am tinut toata sarcina si careia ii dorim tot binele din lume(prietenii stiu de ce).
Am stat putin mai mult la spital pt. ca am facut icter mai puternic - noi avem incompatibilitate de grup si Rh si ne asteptam la asta, pt. ca asa s-a intamplat si la Antonia (fetita cea mare)dar acum suntem deja de 10 zile acasa si totul merge bine. Ne descurcam cu colicile cand mai bine cand mai greu, dar in general suntem cuminti, mancam si dormim si murdarim cat de multi chilotei putem.
Numai bine si curaj le doresc tuturor mamicilor si puiutilor!

catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Apropo de henoroizi, eu stiam asa: apar in sarcina si dupa nasterea pe cale naturala este foarte posibil sa apara crizele (eu am ab´vut dupa prima nastere ...).

Ca apar crize/dureri si dupa o cezariana... uite ca si asta e posibil! Oare ce supozitoare/creme pot fi folosite in timpul sarcinii si/sau alaptarii? Am si eu un urat, care nu vrea sa se retraga, am tot folosit creme naturiste, supozitoare cu rasini si propolis... nu doare, dar e acolo si e inflamat... ce-o mai fi dupa nastere, nu ma mai gandesc. Ii voi vizita si eu pe cei de la Proctoline...

Nicoleta 35+ (cu Matei, DPN 19.04.2008) si Stefan (27.01.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

S-a trezit Rebe, am alaptat-o, am facut si o criza de colici, ne-am plimbat prin casa, am incercat sa ne linistim si in cele din urma a luat-o somnul la san... Stiu ca de-acum pana la noapte o sa fie durere...

Bubu, ce zi plina ai avut ieri! Bine ca este totul in regula. Felicitari!

Tonic, felicitari pentru bebe David-Luca, sa fie sanatos si mancacios. Bine ca ati scapat si de icter.

Roxana, abia astept sa-mi zici mai multe despre preparatul minune, am o speranta acum sa o scap pe micuta de dureri.

Kya,

Ali, stai cumintica in pat sa mai stea bebeica o saptamana in burtica. Multa sanatate tie si fetitei tale!

POZE

POVESTEA NASTERII

mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_papatot spune:

Tonic, felicitari! bebe David sa fie sanatos si papacios!

eu sunt in ordinici in camarutza bebelului....prima masina la spalat...hi hi hi

Doar 4 saptamani pana cand o vom strange in bratzuca pe
fetitza noastra iubita, Honey Ioana !

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51be13e67dfb912b27f7f1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POVESTE FARA SFARSIT
mami_papatot +36 Honey Bunny
POZICI
Sunt cucoana-n casa mea!
BEBE-N BURTICA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccris_ccris spune:

A externat-o pe soacra-mea, s-a dus randunelu' s-o ia, a zis doctorita ca mai bine sta acasa, nu prea mai are ce sa-i faca in spital. I-a dat medicatia si... cu D-zeu inainte!

Ali, stai cuminte la patuc si ai grija de bebelina sa mai stea o saptamana!
Bubu, sa stapaniti sanatosi achizitiile si spor la epilat! Eu m-am facut ultima oara total si am avut ce ma aoli! Mie Tutu mi-a zis ca nu mai fac nici o eco morfo si mi-a dat sa repet analizele din sapt. 28.
Catalina, bine ca s-a terminat cu bine. Felicitari pentru bebe David-Luca, sa creasca mare si sanatos!

Cat despre hemoroizi, va inteleg perfect fetelor, eu am probleme cu ei de dinainte de sarcina. In celelalte doua sarcini, desi eram in luna mica, am avut niste crize urate de tot, cu sangerari, dureri. Toate leacurile babesti le-am incercat, fara succes. Dupa parerea mea, cel mai bun tratament e cel cu unguent si supozitoare hemorzon, dar in sarcina e contraindicat, fiindca are tetraciclina si cred ca si la alaptare e contraindicat. Sarcina asta m-a ferit D-zeu, desi sunt acolo, dar nu ma supara, imi fac toaleta dupa fiecare scaun, ii ung cu crema de galbenele, bag supozitoare Carpicon si dau inapoi. Dar la fiecare scaun scot capu'. Nu stiu cum o sa fie dupa nastere...nici nu vreau sa ma gandesc. Oricum cei de la Proctoline ii cauterizeaza cu laserul, dar ei reapar in timp, asa ca nu m-as duce sa ma "laserizez".

Cristina34+

http://md.lilypie.com/LYuFp2.png
POZELE MELE

Mergi la inceput