praline belgiene (24)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

ardeiash, tu ce specialitate ai?
noi am invatat olandeza la cursuri de seara insa ...sucks. lectiile sunt f lente, se repeta aceleasi chestii la infinit. spre sfarsit ne-am prins ca puteam sari nivele dand examene. eu am sarit unul insa prea tarziu. acuma pot vorbi binisor insa la servici tot in engleza vorbesc.

miri ti-am vazut pozele, super!

danyelana sa imi zici si mie cum reusesti sa nu mai mananci dulciuri ca mie nu imi iese - daca ma simt bine mananc dulciuri, daca sunt suparata ... tot dulciuri mananc!!

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

fetelooooooooooor, ce zi frumoasa am avuuuut!
eric si bruno mai au putin si devin prieteni la catarama!
au batut o dupa-amiaza gradina la picior, au facut raliu, au jucat fotbal, au halit ca spartii (multumim beatrix) ne-am minunat de ei, de gaga care dormea fara prea mare interes fata de harmalaia din jur si la final... cazura lati! dupa baie bineinteles:)))

si cel mai important: l-am lansat pe plop! un balon cu heliu! un piz dezumflat ce ni-l cumparase buni, pe care am lipit mesaj cu eric bruno si sacha si l-am lasat sa zboare! ce frumoooooooooooooos! si copiii au facut "pa-pa cu manuta":) bruno a ramas cu nostalgia balonului:)) si eu la fel. dar am filmat momentul:)))

acu ma intorc la docu meu rutier:)

ardeiash... io cand ti-am zis... n-ai ascultat. dar nu ti-am spus de rau. si oana cel putin, si madi pot sa-ti confirme:)

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

miri... mustrari de constiinta am destule.. crede-ma .. numa ca acum am nevoie de un job ca de aer... daca si tu ma mai certi.. e ca si cum mi-ai mai da un picior in burta.... cand sunt deja la pamant.. .. e .... nu e chiar asa.. insa nu ma mai certa si tu ca numa noduri in gat am...
si nu asta e problema.. problema e ca nu am inteles ca trebuia sa invat si neerlandeza.. am crezut ca 2 limbi sunt suficiente..

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Ardeiashu' doua limbi sunt suficiente daca stai ca mine in inima Waloniei dar daca esti la capitala.... atunci se schimba kalimera. Acolo trebuie sa vorbesti si neederlands.

Pupici

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinav spune:

Buna,

revin dupa w.e.;
am reeditat primul meu mesaj, ca sa facem pace. Am nevoie de prieteni printre romanii din Belgia, si nu de inamici

Ardeiash, nu sunt suparata, doar ca am avut mult de alergat in w.e. si nu am mai avut timp de forum.

Multumesc celor care mi-au urat bun venit la praline!

Si mai am intrebari: cum se calculeaza netul din brut? Cat la suta sunt impozitele? faptul ca am un copil in intretinere, conteaza, sunt niste decuceri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Melinav uite un link pt a-ti calcula sal net. Introduci datele, printre care si faptul ca esti casatorita, ai un copil in intretinere, sal brut, si el iti calculeaza net-ul.

http://www.abvv.be/code/fr/fram026.htm

Bafta

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

quote'si da ai dreptate.. nu m-am dus din cauza banilor.. si acum injur ...'
Despe, ca sa o citez pe mama 'Tu meriti o bataie'!!!!Acuml cat de poate de obiectiv cauta-ti ceva pe engleza ca olandeza ca lumea nu ai cums a o mai inveti in cateva luni!Sis a stii ca atunci cand o sa te vad si eu te cert!

Repede cu impresii despre ieri: a trecut fara incidente prea mari noroc cu Paris Rubaix si victoria lui 'Bom Toonen' cum ii zic eu, le-a placut mancarea dupa masa le-a apucat somnu deci motzaiau in canapea s-au trezit pe ultimii km ai cursei s-au bucurat si au plecat!Pa!

Bai era sa-l pierdem pe whisky azi, nu-l mai gaseam prin casa, usa din spate era intredeschisa, in curte nu era, pe strada stanga dreapta nu era.....am alergat si eu si piet de nebuni ca sa-l gasim fratele meu pe deal la naiba-n praznic, de a tr'ebuit sa ne bagam de vro 4 ori pe sub sarma ghimpata...a durat vro jumùa de ora sub o ploaie torentiala, am ajus acasa negri de namol si noi si el iar mnealui a stat inchis toata dupa-amiaza si nu mai pupa afara fara lesa, mama lui de profitor

ma duc la invatzat
moaaaaa

whisk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

oana: daca ai chef sa ma certi.. inseamna ca nu sa o ne vedem prea curand caci dupa cum am spus nu de cearta am nevoie... sunt destul de trista si-asa.. insa promit sa nu va mai plang pe umeri..

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

ardeiash... acu ca te superi ca nu... asta e. m-am luat de tine si cand ai inceput cursurile. am insistat sa dai un ban dar faceai o investitie pe care acu o rentabilizai. nu ne-ai ascultat, acu da, efoarte greu sa gasesti de lucru in bruxel. toti cer 3 limbi desi putini le vorbesc cu adevarat. si daca vreis a stii, cu un an juma d eolandeza in spate, io tot nu prea am sanse. de aia in 28 incep iar. si parca incep si sa ma satur de cursuri, dar e conditie sine-qua-non daca vrei sa supravietuiesti aici. si-apoi ma intreb, acu numa te-ai gandit sa-ti cauti d emunca? daca incepeai putinmai devreme poate relizai c eimportante sunt limbile.

acu, capul sus, se poate si mai rau. sunt oameni aici car enu vb nici franceza nici engleza. deci esti oricum in avantaj.

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Ardeiash, hai fruntea sus, ca n-aduce anu' ce-aduce clipa! Si parerea mea e sa incerci ceva cu engleza sau franceza, e mai rapid. Firme internationale, chestii, orice, cauta direct pe site-urile lor.

Am si eu o gramada de experiente negative cu nspe agentii interim care vor de la tine sa stii 10 limbi, sa fii expert in informatica si in finante si sa-ti spuna dupa aia ca au gasit pe altii mai buni. Mama lor..

Acum ca sunt in interiorul sistemului,lucrurile par altfel. De fapt marile companii doar par a fi infailibile si pline de angajati super calificati. In realitate cauta permanent oamenii si principalul obstacol in atingerea acestui obiectiv e tocmai deparamentul HR si criteriile lor de kk-t.

Noi am intrat in lumea WII si am innebunit cu aceasta ocazie! I-am luat lui Andrei de ziua lui WII sport si tot weekendul au jucat copii (si cu mine) tenis,bowling, baseball si altele!!! Acu mai vrem WII Brain si WII Fit! Practic, WII-a new world, giizaz!

Danyelana, hai fruntea sus si tu, mamica! Nu prea stiu eu de ce esti suparata dar oricum nu merita, viata e frumoasa, au inflorit copacii,cu toata ploaia lor belgiana tot putem sa vedem ca vine primavara!!!

Oana, tii ce poveste, auzi tu sa cauti catelul in ploaie si noroi, tztztz! I-ai dat una la fundulet sa nu mai faca?

Melina, bine ai revenit. Nici nu se pune problema de inamici p-aici. Oricum ,ca o precizare; dragul meu sot e crestin si roman, dar am prieteni din toata lumea (ad-literam) si poti sa-ti spun cu mana pe inima ca suntem cu totii la fel, de aici si iritarea mea cand aud astfel de idei preconcepute. Dar nu-i bai, toti invatam,eu am avut sansa ca piticii mei sa mearga la o scoala cosmopolita si sa-mi fac prieteni veniti de peste tot. Asta m-a ajutat si mi-a largit unghiul de vedere.

Pupici tuturor.

Mergi la inceput