praline belgiene (24)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

da oana sunt. iara. am mai fost si in iarna dar mi-a trecut intre timp.
oricum vestea buna e ca raman foarte usor, chiar si dupa chiuretaj.

noi tocmai spalaram copchilu si ne uitam asa cu drag la ea cum se joaca cumintica in apa si parca ne venea sa plangem de dragu ei. pana cand fata ne arata ceva pe degetel si ne zice "kijk", tati kijkaie, ia in mana, miroase, smulge puradeaua din apa si incepe sa tipe "ai facut caca'n apa!!!"
facuse si nu e prima data. fata asta o sa aiba mult noroc in viata, cred ca pe numaratelea se apropie de 10 "scapari" in scaldatoare.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

Oana : si pe mine m-au impresionat copiii din pozelle tale. si cred ca ai petrecut grozav acasa.. numai cand am vazut poza aia cu fetita cu paine si sare.. mi-au dat lacrimile,, nu stiu cum au perceput-o belgienii. iar tu cu fularul pe cap esti bestiala! nu mai zic ca ce se vede-n spatele tau... prin alte poze iar m-a facut sa plang..
despre drob: daca mi-aduc aminte bine si naul trecut m-ai pacalit.. ca vrei si am facut in cantitat iindustriale de nu mai stia mce sa fac cu el.. aaa ..stai.. parca era acum 2 ani..
bravo pentru servciu... ma bucur ca-ti place

miri : esti bolnavioara? of.... sa te faci bine iti tin pumnishorii..

daniylana: ce-ai..? de ce esti deprimata? ca s-a terminat partyul de la miha?

alra: cred ca fetita ta se simte foarte relaxata-n scaldatoare...

melina : sper ca nu te-ai suparat pe noi..

mady: inca o data -mi cer scuze ca nu am putut aunge la tine.. sunt tare stresata cu jobu si alerg mereu pe la vreun interim sau alte alea..
acum caut cursuri de neerlandeza.. acum m-am trezit si eu>>>cata inconstienta! of of

pupici grase !

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyG spune:

Fetelor, 'neata buna,
haideti sa va spun un banc adevarat,dragelor.
In anul de gratie 2004,am mostenit de la bunicul meu cate 1 hectar jumate de pamant , eu si ceilalti membri al familiei mele.
Frate-miu si cu mine,a.k.a. Dumb & Dumber,ce ne gandim ,ce s afacem noi cu miristea?ca noi nu ne ducem la sapa, bani de utilaje agricole nu avem.Ce pamant mai avusesem ,tot din lipsa de mijloace il maritasem, ca baga maica-mea bani grei in cultivat-mana d elucru etc si nu ne alegeam cu nimic,in plus plateam si impozite pe el.Asa ca atunci cand ne-am intalnit cu tipul care ne mai cumparase pamant,repede am batut palma, pt 1800 euroi hectarul.Ne si frecam mainile, frate-miu ca isi ia comp nou, eu ,nici macar nu stiu ce fras voiam sa-mi cumpar;in plus le convingem si pe muzinicile din famelie sa dea si ele bucata lor,sa intelegem si noi ceva din banii aia;
zis si facut, actele s-au facut mult mai tarziu pt ca exista o clauza care nu permitea instrainarea un timp, omul s-a facut luntre si punte sa ne intre in gratii, ne-a adus banii fara sa aiba nimic la mana de la noi,o semnatura ceva,zicand ca ne cunoaste familia d eprea mult timp ca sa nu aiba incredere in noi, bla bla.

bun, vorba lunga,saracie, ce vreau sa va spun e ca acum zona e industriala si un hectar valoreaza 90 mii de euro.maica-mea imi spune acum ca tipul ar fi stiut mereu de viitorul de aur al zonei, dar acum,ce mai conteaza?
Morala?dupa cum am avut sansa si fericirea sa urmaresc intr-o preafrumoasa emisiune de pe TVRInterneishanal ,cand Domi plangea noaptea pe la 2 - in care invitata era marea artista a neamului Carmen Serban,care este ..., morala ,deci,suna cam asa:

"Viata este ca un joooooooooooooooooc
Trebuie sa ai norooooooooooooooooc
Numai ca norocul il gasesti cam raaaaaaaaaaaaaaaar"
etc etc etc ,ca nu mai stiu mai departe...

(scuzele de rigoare valorosului autor daca am uitat ceva,l-as nominaliza pt un Grammy,zau asa, ca cine mai imi dadea mie refren sa -mi alin jalea acuma daca nu se ezista aceasta melodie?)

Acuma, acest capitol fiind incheiat, vreau sa va spun ca noi am fost intr-un stress fantastic vreo 2 saptamani la rand,ca mai sunt cateva zile si vin nasii sa o boteze pe Dominique,si noi nu stiam ,nu gaseam cazare pt ei.Bine, cazare este pe toate gardurile,dar nu intotdeauna pt buzunarele noastre.
Din aceasta problema ne-a scos Silvian ,prilej cu care am tras concluzia ca ,in toate momentele-cheie ale vietii noatsre in Beljia, Mirika&hubby ne-au fost ca o familie.Vesnica recunostinta si acatiste de sanatate la catedrala la TM, dragilor!Stiu ca Miri va zice ca nu e mare scofala ce au facut, dar pt noi a fost exact ce trebuia ca sa scapam de stress.
De asta voiam sa-ti spun, Alra, cand spui ca e greu fara ai tai aproape, ca am ajuns la concluzia ca mai bine un prieten aproape,decat un frate departe.

Ardeiash,multam tare mult si tie pt idei si ajutor!

Stiu asa de bine ce inseamna sa nu ii ai pe ai tai langa tine, eu am nascut si nu a venit nimeni la mine sa ma ajute cu fata.Desi le am pe mama si pe matusa mea(care pt mine este a 2- mama) la o varsta care ar trebui s ale permita sa fie mai independente, sunt legate de glie ,fiecare in felul ei,si nu pot sa plece deloc. Ne-am descurcat noi doi ,insa cu sfaturi si ajutor de la prietene; am ramas singura cu ea vreo 3 saptamani,ca tati a trebuit s aplece musai , si iarasi prietenii au sarit cand am avut nevoie .Clar ca acasa nu am spus nimic, ca mi-ar fi bocit la telefon seara de seara,"vai ,fata mea, cum te descurci tu singura cu copila?"
Ca sa nu mai vorbesc ca toate informatiile despre scoli, asigurari si alte chestii vitale aici in Belgia,tot de la prieteni adevarati le-am avut, pt ca pe astea chiar nu ai de unde sa le stii, ca din pacate nu se viseaza noaptea .

Hai ca m-am intins cat China, va pupic dulce si sa aveti un wee-end superb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

lasa Mady, stii cums e zice, norocul asta e de mai multe feluri, uni au noroc la bani, alti in familie, altii cu jobul etc Norocul tau e in alta parte

ardeiash, bai acu doi ani voiai sa vii la mine sa facem toate pregatirile de Paste da cum eu nu am gasit in mine chemarea am lasat-o moarta. Da uite anul asta daca faci drob viu pe cuvant de cercetas!

Miha ce sa le dau sa manance ma, ce merita una care scoate perle de genul 'barbatii belgieni care se marita cu straine isi aleg numai femei second-hand'; 'astia din est nu sunt capabili de mai mult decat femeie de serviciu sau spalator de vase'; ce-ti trebe copil?'; 'ce va trebe caine' etc.........io i-as da prune uscate (ca tot seamana cu ele), minciunele (ca-i experta) si momitze la gratar (macar asa sa-si regleze hormonii ca alt fel...)......au noroc cu fra-su respectiv fi-su ca le-a luat foie gras , sampanie, ciuperci la 8 euro 5 bucati si alte tampenii dina stea (v-am zis ca piet mi-a venit aseara cu bucataru la usa cica sa gateasca maine..........fanatastic fratele meu, i-am zis multumesc nu-i nevoie, ce pisoii lu vecinu n-am avut bucatar la nunta nu o sa am nici cand vin reginele frunzei de brusture)
Ps. Cu maica-sa n-am nimica, pupaza aia de cumnata-mea care se crede soacra-mea aia-i beleaua..da tin minte cum ne zicea profu de igiena mintala: ca psiholog pe prosti nu trebuie sa-i ignori..;pacat pt unii ca-mi amintesc des de chestia asta
allé , uikend placut evribodi!

whisk

Mergi la inceput

mady: imi pare rau .. dar sigur Dumnezeu va va ajuta sa acoperiti gaura .. va da pe alta parte.. si cu siguranta data viitoare o sa "beliti" ochii.. cum zicea marin preda originalu'

oana: da ma.. initial ziceam sa pregatim impreuna.. dar dupa aia am zis ca fac eu si-ti dau si tie.. insa n-a fost sa fie.. cine impartea in ziua de paste surplusu' de drob, ciorba si friptura de miel.. ??ardeiashu.. n-o sa uit nicodata parintii marianei.. .daca v-aduceti aminte de ea.. imi ziceau: Doamne da ce pomana ti-ai facut cu noi!!! he he..

mei.. la mine a venit primavara... da la voi? mi-au inflorit copacii din spatele casei.. o spelndoare... iubesc bruxelul primavara.. e roz... sunt atat de multi copaci infloriti.. ! e o minunatie!

Mergi la inceput

cica:

esti curios/oasa sa vezi ce face persoana iubita? incearca acest mobile phone tracker, este usor, foloseste o harta prin satelit si poate localiza orice telefon mobil conectat la o retea, oriunde in lume! http://www.sat-gps-locate.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

MadyG, stiu despre ce vorbesti: si eu am o matusa si un unchi care au vandut un apartament cu 4 camere imediat dupa revolutie si din partea ce le revenea (1/3) si-au cumparat un video player (nici macar recoder ca ala era mai ciumeg pe vreme aia)
Noi avem prienteni aici (mai multi belgieni insa) si ne ajuta in multe situatii. Asta vara cand ne-am mutat de ex am avut 7 persoane ajutor, si printre ei nu se numara nici un prieten roman din cei la care amor de mi vida a formatat/instalat calculatoare de nenumarate ori

Da' ce sa zic, mama e mama, e altceva... Sa stii insa ca nici pe noi nu ne-a ajutat nimeni cand s-a nascut Laura ca pur si simplu nu am vrut eu. Eu nu stiam pe vremea aia ce e de facut cu un copil mic insa preferam sa ma prind singura decat sa mi se bage pe gat cu forta si sa fiu criticata din orice (cam asa face maica-mea saraca, da nu rau intentionat - pur si simplu crede ca nu sunt in stare de nimic )

acuma daca e sa vina bb2 ma gandesc serios sa o aduc aici caci am niste scenarii in cap la care nu le gasesc solutie: io cu contractii noaptea, trebuie sa plecam la spital, ce fac cu Laura??

in alta ordine de idei ma ocup terapeutic cu planificare concediului: vrem in italia, lacul como. tati a zis ca se baga la 1000km de condus daca particip si eu, cica sa conduc eu in elvetia - suna ok.
deja am gasit un apartament dragutel cu un dormitor, terasa acoperita si curte care e liber in perioada de vrem noi. si la un super pret!! abia astept, numai acolo imi e capul. va tin la curent

PS: Oana, ciupercile alea sunt cumva rosii cu bulinute albe?

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

iaca, se pusera pralinele pi treaba...

eu am iesit mai mult decat demna din vizita olandeza ce se petrecu pe mekraguri beljiene ale unei mamici de net, de la odiseea mea! fu pe cinste, fetelor! si brunozaurul, manca-l-ar mama, fu numa cu sperietura de interocolita. de fapt tac'su i-a dat lapte de bebe aproape de expirare - mnaca-l-ar mama de aiurila - si l-a borat cu bolta si retroactiv o seara intreaga. mbon, scuzati daca ereati la masa... dar am facut si poze. daca aveti chef sa le vedeti http://good-times.webshots.com/photo/2312839510101920732gzybYB, acilea.

trebuie sa ma exprim: melina... lucrurile se pot spune. toate cate sunt pe lume, dar trebuie tinut seama ca nu exista intonatie in mesajele de forum. la fel ca si nora si madi si nu mai stiu cine, am perceput mesajul tau un pic asa ca un branci. dar mi-am zis ca in fond inteleg ideea. iar tu vii cu o preconceptie frantuzeasca in concept belgian. si sa ma scuzi... cu un fond romanesc in mentalitate pe care-l avem toate dar pe care incercam sa-l shlefuim sa nu mai fie intr-atat de colturos. deci... in zonele rezidentiale cele mai sic si mai bine cotate din bruxel ai sa vezi rata cea mai mare de infractiuni. stii de ce? pt ca talharu deghizat face vizite des in acele cartiere, fura de la bogati ca pe vremea haiducilor, ca de la saraci n-are ce lua, eventual boii de la bicicleta. asa ca... vino, vezi cu ochiu, adulmeca singura, si ia o hotarare. uite: eu am stat in anderlecht. plin de arabi. 80% din populatie, natie straineza. ei si? nu m-a violat nimeni (nu ca mi-as fi dorit), nici talharit, nici agresat. in centrul bruxelului, pe stradam-au luat 2 negri in brate in aceeasi zi... cum ti-e norocu', deci.

danyelana: de la mirika citire TRECE! si nu-ti face rau nici inghetata si nici ciocolata in cantitati industriale. ba poate de depresie ai s amai pui ceva pe tine:)) da s apup fata!

mihaela, da, mama panicoasa. mai incet ca nu e plina strada de pedofili. a, maica-mea ieri in centru de granplas se agita si se burzulea in vantul de vest ca daca-mi ia cineva copilu de mana si se duce! ete! fix! nu pica mah drobu' de sare chiar asa, fara sa fie filmat:)

noriko-san, tu si wii... i-am impatratit capu' lu' barbac'miu:)))

oana... n-am vazut poze, dar as vrea sa vaz. mi le areti tu mah? si da... "regina de tufa de brusturi" fu bine servita cu ciumperci cu buline? maia vem vesti despre ea? sau s-a rezolvat simplu, amin?

ardeiash... io n-am priceput: iti cauti de munca? si cu flamanda, mai poti prinde un tren: huis van het nederlands. au cursuri de flamanda pe tot parcursul anului. aproape gratis. si sa nu ma ieie, cu da mah, da e scump ca te musc de nas. ca de faceai engleza si franceza unde te-am trimis io... doctor docent erai, si dadeai tu ore la altii acu:)

madi... mintea cea d epe urma. mai ai o lectie de invatat: fa lucrurile in asa fel incat sa nu-ti para rau cu clauza aditionala: ce ai tu conteaza, ce au altii nu e interesant. pt ca tu traiesti vita ta, ei pe a lor. ca ati vandut terenu' si se fac bani zdraveni pe el, a fost ideea cea mai buna la momentul respectiv. restul... apa de ploaie. iar cu prietenii si familia, avem sau n-avem bafta de unii sau de altii. nu le putem avea chiar pe toate pelumea asta.

alra stiu eu ce spui cu al doilea copil. pt sacha n-am adus-o pe maica-mea aici. decat cand a facut 2 luni. si ne-amdescurcat. fara nimeni! se poate. diferenta e ca am facut cezariana. dar daca vrei alternativa, sunt convinsa ca va descurcati si cu contractii si cu neprevazut. in cel mai rau caz platiti un oppas.

deci... anunt oficial: am inceput scoala de soferi. feriti de pe sosele in perioadelepe care am sa le afisez mai incolo:) nu de alta dar astia ma scot direct in drum de lma prima ora, si-am ras deja doua sensuri giratoare:)))

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Salutare,

Miri, merci. Stiu ca trece dar e tare greu pana atunci. Si daca cioco ar putea sa rezolve ar fi tare bine, dar nici macar dulciuri nu mai am chef sa mananc. De fapt nu mai am chef de nimic. Am intrat de tot in galeata nu nu prea vad in momentul asta iesirea.

Miha, si tie.

Ardeiashu, nu e ma petrecerea, e mult mai complicat.

Pupici la toate fetele.

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Mergi la inceput

miri : imi caut de munca..sa.. sunt disperata dupa un loc de munca.. ce nu stiai? pai hai sa fac anunt general" fratilor... sunt disperata.. iar..

si da ai dreptate.. nu m-am dus din cauza banilor.. si acum injur ...

Mergi la inceput