Gravidute si mamici de Constanta (20)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirela79 spune:

Roxanalucia eu iti recomand sa iti inscrii copilul la un pediatru care este si medic de familie. Pediatrul este cel mai indicat pentru copiii asa mici pentru ca medicii de familie sunt cam varza la capitolul asta. Eu am fetita la pediatra Munteanu Eugenia care are cabinetul pe Soveja. Este foarte buna, dar din aceasta cauza este si foarte aglomerata. Eu imi fac programare inainte sa ma duc la ea, dar daca am avut probleme serioase si-a facut timp sa ma vada chiar in ziua respectiva. La prima vizita poti sa o chemi si acasa, dar dupa aceea este mai bine sa mergi cu copilul la cabinetul ei. Daca vrei iti dau si telefonul de la cabinetul ei: 0241511651. Nu cred ca vine nici un doctor asa din proprie initiativa sa iti vada copilul, ca am vazut ca iti faceai probleme pentru adresa aceea.

www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604195810998/" target="_blank">Maria la restaurant
www.in-familie.ro/" target="_blank">In Familie blog-ul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

In leghatura cu medici de familie / pediatrii... si la mine e ceata. Mergi citeva pagini in nurma ca ma sfatuiau fetele... Eu pina acum sint decisa sa incerc sa-mi inscriui copilul la un medic de fam - pediatru... daca sint insa nemultumita pot merge contra-cost apoi la orice alt pediatru.,.. asa cred...
Dar inca nu am facut nimic in acest sens... e doar un plan..

Intrebare: voi pina la ce virsta a sarcinii ati condus?

Exista contraindicatii... limite?

eu - Ina

- 6 saptamani pina ne intilnim minunea

Mergi la inceput

Analiza de varicela se face la centrul Victor Babes ( e un centru smecher, chiar linga spitalul Babes). Eu am intrat in contact cu varicela in saptamina 18 de sarcina si, panicata, am cautat sa fac analiza. Se pare ca in Bucuresti doar acolo se face. Costa 400 000 IgG si 400 000 IgM. Rezultatul vine in 6 zile lucratoare (adica o eternitate).

Din fericire, analiza a scos la iveala faptul ca aveam anticorpi si acum nu m-am infectat.
Leta 32+
dr. tutunaru - elias
Mav eu asta am reusit sa gasesc aici pe forum, iar intr-o carte am gasit ca: varicela este o boala periculoasa, in special pentru gravidele aflate in ultima parte a sarcinii sau la persoanele care urmeaza un tratament steroid.

www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604195810998/" target="_blank">Maria la restaurant

Mergi la inceput

Fetelor va multumesc din suflet pentru aprecierile despre Mariuca mea. O sa mai pun si alte poze.
Vroiam sa va spun ca exista un vaccin impotriva pneumoniei si a otitei. Se numeste Prevenar si costa 290 ron o doza. Maria are nevoie de doua doze. Este un vaccin optional destul de scump si de aceea multi medici de familie nici nu se mai obosesc sa-si anunte pacientii. Din grupul meu de prietene vreau sa va spun ca nimeni nu auzise de el. Chiar priveam ieri stirile parca pe Realitatea si era un medic care vorbea despre epidemia de viroze din Bucuresti si spunea si el ca este bine sa facem copilului acest vaccin.

Mergi la inceput

Ina78 este bine sa ai pediatrul tau la care sa fii inscrisa cu copilul. Eu de multe ori doar ii dau telefon si imi dicteaza tratamentul prin telefon fara sa mai pierd timpul ducandu-ma acolo. Este bine sa ai un singur medic la copil care sa ti-l cunoasca foarte bine, iar in momentul cand suni sa-ti faci programare sau sa intrebi ceva doctorul sa stie foarte bine ce istoric al bolilor are copilul, cum arata copilul etc. De exemplu, eu de Revelion am fost la munte cu Maria. Acolo a racit si poti sa-ti imaginezi cum e sa nu gasesti un doctor. Am sunat imediat la pediatra care a vorbit chiar ea cu farmacista si i-a spus ce doze de antibiotic trebuie sa ne dea cunoscand foarte bine copilul nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Mav, imi pare rau sa aud ca nu te-ai linistit. Sincer, eu m-as duce la Bucuresti sa fac analiza. Stiu ce inseamna sa stai in stress... Of si Sebi, saracutul. Sper sa treceti cu bine peste episodul asta urat.

Am o intrebare pentru fetele care aveti patuturi pliabile. Cum doarme copilul pe salteluta care vine odata cu patutul? Cand mai creste si ii desfiintati etajul, ce faceti? Cumparati alta saltea? Am cumparat si eu unul de la Graco si mi se pare salteluta f subtire. Sunt tentata sa-l duc inapoi si sa iau de lemn cu saltea separat.

33+
http://bd.lilypie.com/32Yup3.png
http://community.webshots.com/album/561174599GagMVk?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adryana_4u spune:

Raportam si noi: control la medic - 5,160 kg,(de la 3,800 la nastere, 3,560 la iesirea din spital, 4,400 pe 1 martie) si 56 cm...a zis doc ca e un copil care creste frumos, cu toata voma si cu toate scaunele dese pe care le are...super ok...mai avem ciupercuta pe limbuta, dar tratam...si luam calciu, ca are un pic de lipsa, de tresare des in somn si-i tremura buzita de jos...in rest, chiar e o grasuna, se vede si se simte la mana....
Ne apropiem si noi cu pasi repezi de primul vaccin...mai fetelor, pe care l-ati facut voi? ala de stat sau ala platit? ca aud fel si fel de variante...
Pupici tuturor, si apoi imi cer si scuze ca nu mai reusesc sa intru asa des cum mi-as dori...

Adriana S. - mami de puiut BIANCA(02.02.2008)
Bianca creste
de toate
www.flickr.com/photos/adryana_4u/2243343089/in/photostream/" target="_blank">Eu sunt Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eris spune:

RoxanaluciaIannis merge la dna pediatru Dumbrava.Si eu ca si Angi sunt foate multumita de dansa.Intr-o saptamana puisorul meu a trecut de un nasuc infundat,un ochisor care curgea si de o dermatita atopica,si asta cu ajutorul doamnei doctor care a fost o draguta si ne-a dat sfaturi atat cand am mers la cabinet dar si prin telefon si asta mereu.
Angipana sa vad msg de la tine in legatura cu dermatita am sunat la dna Dumbava si mi-a recomandat crema STELATOPIA de la mustela.Vineri l-am dat prima data iar sambata la botez nu mai avea nimic.Poate il ajuta si pe Pupi chiar daca era de la lactoza.
Madalutatortul l-am facut la A la Francaise,si a fost de fructe,acum 5 ani la nunta an avut acelasi tort si am vrut sa fie la fel.A fost super bun.
Doc, si Iannis sapamana asta a luat doar 100 gr.Si eu imi fac griji.Dr a zis ca nu are nimic pt ca in luna a 2a a luat 1400kg si ca e normal sa mai stagneze putin.Dar Serban nu a luat aproape deloc in 2 saptamani.Oare de ce?Vezi si saptamana viitoare si apoi consulta-te cu pediatrul. Si mie imi place mult poza aia a lui Iannis. mamica si printisorul

Noi azi am facut vaccinul de 2 luni.L-am facut pe cel care se plateste,Infanrix.Acum stau cu grija sa nu apara reactii adverse,imi vine sa-i iau temperatura din 10 in 10min.A fost tare cuminte la vaccin.A plans doar pt ca dna dr i-a tinut piciorusul strans, cand i-a dat drumul a sa rada.

Mada mami de Iannis Cristian

Mada mami de Iannis Cristian(17.01.2008)
http://community.webshots.com/album/562202159zAAsCa?vhost=community&start=12
http://family.webshots.com/album/561183310PuJpdG?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Adryana, noi am facut Infanrixul mereu, cel platit, la recomandarea dr de fam. A zis ca e cel mai bun, are protectie pt o boala in plus si cele mai putine reactii adverse! in plus, poti sa-i dai sa pape imediat , nu ca la cel de stat. Filip a avut f putina febra la 4 si la 6 luni, un pic peste 38, si atat.
Yannia, eu il folosesc pe post de tarc de joaca , dar i-am pus sub saltea o pilota pt copii si inca o paturica deasupra si apoi cearceaful, ca si mie mi se pare prea subtire si nu statea dreapta cum ar trebui. Daca il folosesti permanent, sfatul meu e sa-i iei o saltea ca lumea. Filip doarme in patut de lemn , cu gratii, asa ca nu ammai dat banii si pe saltea la tarc.
Eris, ce frumos si ce buuun!!!

Si noi am avut tortul de botez tot de la A la francaise, din marzipan cu umplutura de ciocolata si fructe ...a fost super bun!

Andicu, mami deFilip Gabriel (27 iunie 2007)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=9" target="_blank">Bebe Filip Gabriel in tinuta business

La 8 luni
www.tickercentral.com/view/9fgr/2.png" target="_blank">Cum crestem noi

Mergi la inceput

Adryana, si noi am facut tot Infanrix. Am inteles ca de la anul o sa fie inclus in programul national de vaccinare si o sa fie gratuit. Pana atunci trebuie platit. Bianca este o frumoasa, dar am vazut ca o invatati leganata pe picioare

Mergi la inceput