Juniori de iunie-iulie 2003 (5)
Raspunsuri - Pagina 13
Magdone spune:
La multi ani Fred! si Anna Isabel! uite cum a trecut 1 an si nici nu ne-am dat seama...
Cornelia, la capitolul naivitate daca vrei ne luam la intrecere nu vreti sa stiti ce pareri aveam eu pe la 17 ani
Gio, si eu vreau sa citesc din blogul tau.
Crisa, bafta cu mutarea!
vreti sa stiti o faza dura? eu si acum mai am o valiza de cand am venit in Canada, deci de acum 2 ani, din care nu am scos tot tot mai am niste luucruri nedespachetate.
Magdone 36+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
anamaria spune:
salutare fetelor!
am intrat si ieri sa citesc, dar n-am reusit sa-mi adun gandurile sa va scriu. eram cu capul la alte chestii 'scarbicioase', de care dealtfel ar trebui sa ma ocup acum, in loc sa pierd vremea pe DC insa mi-era dor de voi rau, si cum aproape fiecare zi mi-o incep cu si 'juniori de iunie-iulie'... nu era sa sar azi rutina zilnica!
in primul rand, le zic si eu La Multi Ani! fericiti, linistiti, sanatosi si cuminti lui Fred si Annei. recunosc ca si eu ramasesem ceva in urma, poate nu chiar la varianta Fred- sugar, dar sigur pe undeva la primii pasi in 4 labe sau primele cuvintele...
ca sa ma inscriu in trend, incerc sa fac si eu comparatia copiilor mei.
cu siguranta bogdan este EMOTIVUL, sufletistul, mamosul familiei! seamana cu mine, se induioseaza la cele mai neimportante lucruri (mie de ex imi dau lacrimile cand povestesc ceva dragut sau trist despre copii, fie ei ai mei sau ai altora). cu greu accepta sa stea departe de noi, de casa; ramane peste noapte la bunici doar dupa lungi insistente si musai cu motive intemeiate (gen plecam la nunta, in alt oras cu treburi, etc).
este un copil activ, insa si destul de cuminte cand e cazul - a se citi la scoala.
si, in mare, este un copil vesel, se joaca mult, alerga mult, nu sta locului o clipa! (chiar si cand citeste, se fatzaie incolo-si-ncoace...)
tudor... intr-un cuvant daca e sa zic, i-as spune INCAPATZANATUL. face doar ce vrea el, in general cand vrea el. si pt ca este deosebit de rasfatat, ne convinge pe toti sa-i facem pe plac - desi de fiecare data imi propun sa fiu/ fim mai fermi, nu reusesc sa ma tin 'tare' in fata lacrimilor lui de crocodil!
desi bogdan cand plange o face cu convingere, se vede ca e din inima... la tudor se vede ca plange uneori doar ca sa-si sustina punctul de vedere!
desi participa la alergatura si agitatia jocurilor atunci cand e cu frete-sau, tudor este mult mai linistit, atunci cand este singur; ii place sa deseneze, sa coloreze, sa scrie (are si el caiete speciale, ca si bogdan, la romana si mate - doar ca pt varsta lui) - toate aceste 'preocupari' nu le-am intalnit la bogdan.
din punctul asta de vedere, bogdan era taifunul si tudor este briza marii intr-o zi caniculara, fara nori...
a, si ca sa inchei ca deja treburile mele nu mai suporta amanare, trebuie sa zic ca dpdv fizic toata lumea zice ca seamana ca 2 picaturi de apa, parca-ar fi gemeni! mie nu mi se pare defel adevarat, e drept ca au amandoi aceeasi forma de cap si aceeasi forma de ochi, dar asemanarea se opreste aici...
pupici cu lipici,
Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
Kehleyr spune:
Sper ca primiti felicitari si cu intarziere .
La multi ani Anna si Fred, sa fiti norocosi si sanatosi si sa cresteti mari si frumosi! (hi hi ce rime fac de dimineata...)
Chiar ca trece timpul. Eu acum realizez ca au trecut deja doi ani de cand Magdone si Madishor sunt in Canada, imi aduc aminte cum ne-am vazut ultima oara cu toatele (adica si cu ele ma refer) la restaurantul acela de la Parcul Tineretului...
Marox, voi ce mai faceti?
Ieri am avut un noroc extraordinar si nici nu am stiut ce aproape am fost de nenorocire. Mi-a povestit bona abia cand am ajuns acasa. Cand a iesit cu fetele in parc de dimineata, s-a oprit fix in holul blocului sa discute cu o vecina 30 de secunde. Chiar cand au deschis usa de la bloc le-a cazut in fata, pe alee, un geam imens de la etajul 4 (de la uscatoria blocului). A fost treaba de cateva secunde. Daca nu se oprea sa discute cu vecina, acel geam ar fi aterizat fix pe ele. Nici nu vreau sa ma gandesc, nu stiu daca scapau. Este pentru prima oara cand zic multumesc ca bona mea este o femeie care vorbeste extraordinar de mult, si ca am vecina care bantuie toata ziua pe scarile blocului sa isi verifice pisicile.
Asa ca, fetele, viata e scurta si nu stii cand te loveste nenorocirea, si de multe ori din pacate abia cand ti se intampla ceva rau ajungi sa realizezi ce bine era pana atunci.
Daca as fi acum credincioasa as zice ca cineva acolo sus le-a iubit mult pe fetele mele...
madic spune:
Buna fetele si Hristos a-nviat!
Prezent si eu la apel, mai curand la mobilizarea generala care vad ca s-a dat pe aici . LA MULTI ANI de la noi pentru 1 anisor al Annei si al lui Fred, ca si penteru Stefan al Corneliei, ca si el a fost proaspat sarbatorit!
Cat despre dilema un copil/doi, la mine e si mai clar dupa cele spuse de Madishor : Cred ca au ceva in comun copiii numarul doi, daca ma uit bine, toti sunt mai pixisti, lipiciosi si dragaliciosi si fac mai multe prostii decat fratii lor mai mari, dar scapa mai usor nepedepsiti pentru ca sunt dulcei. Pai daca bb2 ar face mai multe prostii decat Mariuca, inseamna ca pe mine m-ar duce legata la ospiciu, asa ca, decat sa ma risc, mai bine ma limitez la ce am in ograda. Desi, ori de cate ori imi amintesc cum mi-a zis Mariuca: mami, eu vreau sa va tina DD mult, pentru ca altfel o sa raman singura de tot, si asta acum cca 1 an, m-ar cam bate gandul sa mai incerc o data, dar eu n-am exclus definitiv nici varianta adoptiei, asta asa, ca sa vedeti ca sunt dusa de tot
In alta ordine de idei, noi am ajuns pana la urma la mare dupa Paste, dar asta ne-am hotarat de-abia in duminica de Paste, cand eram la mama, la Ploiesti.
Asa ca, dupa o oprire luni seara la camera de garda la Gr. Alexandrescu, deoarece pe Mariuca iar o durea o ureche, marti dimineata am plecat spre Eforie, unde aranjase sora mea cazare la o vila draguta si ieftina de tot . Am avut parte de o vacanta linistita - si asta multumita nepoatei si surorii mele, care s-au ocupat cu devotament de copil (ul meu ), asa ca am avut si noi timp sa respiram.
Martea asta Mariuca a venit la mine la servici, sa-si ia premiul la concursul de desene, la care a castigat locul 3 la categoria ei de varsta si, cel mai important, deseneaza acum intr-o veselie, macar asa sta si ea potolita nitel. Printre altele, la premiu a avut o carticica de la Teora, care are plastilina, accesorii (cutitase de plastic, ochisori) si o carticica despre cum sa fabricam diferite ganganii, care mi se pare tare interesanta, prin urmare aseara am "produs" un melc si-un viermisor - aviz amatoarelor!
Dar, pt ca exista si un dar, am si eu o mare problema: Maria mea a inceput sa-si roada rau de tot unghiile, de fapt a ajuns si la pielea din jurul lor, care e roasa cam pana la prima incheietura a degetelor, daca intelegeti la ce ma refer. Ce sa-i fac sa se opreasca? Am incercat cu vorba buna, am incercat cu amenintari, acum i-am taiat desenele, nu stiu ce sa-i mai fac. De solutii radicale gen ardei iute mi-e cam teama, ca mi-e frica sa nu dea cu mainile pe la ochi si sa urle apoi o zi intreaga. Aveti vreo solutie si pentru noi?
Si ca sa vedeti ce cresc la usa, dialog de ieri dimineata:
Eu - astazi nu ai voie la desene si am sa-i spun si Stelutei sa nu-ti dea voie la desene, pt ca ti-ai ros iar unghiile.
Maria - degeaba ai sa-i spui tu asa, pentru ca eu am sa-i spun altceva.
Eu - regulile le fac eu, asa ca o sa faceti cum am spus eu.
Maria - dar ai spus ca atunci cand sint cu Steluta regulile le face ea, asa ca am voie la desene .
(Happy) end : ieri nu s-a uitat la desene...
V-am pupat, ca m-am intins cat o placinta cu varza cu tot.
Madi si Mariuca
PS: vedeti ca de saptamana viitoare s-a anuntat incalzirea vremii...
anamaria spune:
salutare fetelor ! (din nou)
tocmai ce-am scapat de raportul care-mi manca ficatzii (l-am trimis directoarei la studiu, om vedea ce-o mai zice...) si hop sa mai bag un ochi pe aici!
LA MULTI ANI! si toate cele pt Stefan... cornelia, scuze de intarziere, m-am uitat chiar si la pozicile cu tortul aniversar ieri-alaltaieri, dar n-am apucat sa scriu imediat urarile si dupa aia m-am luat cu altele! recentul sarbatorit si pe surioara ochioasa!
(v-am admirat intr-o poza toti 4, copii la indigo: maria dupa doru si stefan dupa tine )
dana ai dreptate cu povestea ta cu talc... ca multi nu pretuim, din pacate, ceea ce avem - atat cat es, mult/ putin - la adevarat valoare, decat cand e (aprioape) prea tarziu
eu am realizat asta acum vreo luna, cand am aflat despre necazul prietenilor nostrii, al caror baietel e bolnav destul de grav... (pt curiosi, povestea e la semnatura mea - Blogul )
si partea proasta e ca medicii nu reuseasc sa afle ce anume determina boala lui, implicit nu gasesc tratament!
nici nu-mi pot imagina cat de imens te poate durea asa ceva...
madi - bun venit in clubul rozatorilor de unghii...
eu mi le-am ros pana pe la 14-15 ani, cu succes pana la sange de multe ori! in ciuda oricaror incercari de-ale mamei, de la vorba mai mult sau mai putin buna/ autoritara, pedepse, ardei iute, piper, sau mai stiu eu ce...
le-am lasat insa sa creasca pana la o lungime rezonabila, pe la vreo 13 ani, atata vreme cat sa incasez un pariu pe 300 de lei (bani multi in timpurile alea ) - dupa care m-am intors la obiceiul meu!
cu adevarat am renuntat la rosul unghiilor pe la amurgul adolescentei, cand aspectul mainilor mele devenise dintr-o data foaaarte important
chiar si dupa momentul respectiv s-a mai intamplat sa le rod, ocazional, la stress/ plictis/ oboseala.
bogdan a inceput sa le roada cand avea vreo 3 ani, si le roade constiincios de-atunci, cu exceptia uneia din unghii la care i-a aparut o micoza; asta e 'scutita medical'...
am auzit ca exista in farmacii o oja speciala cu gust amar pt copiii care au aceasta problema, insa rezultatele nu sunt spectaculoase; asa ca noi nu am incercat-o. astept sa-i vina mintea la cap, mai devreme sau mai tarziu. intre timp, ii tot explic, cu mai mult sau mai putin calm, ca e urat si nesanatos sa isi roada unghiile...
nu vreau sa apelez la ardei iute sau alte alea 'babesti' pt ca din experienta proprie stiu ca nu au (aproape) nici un efect, si in plus exista pericolul sa-si dea pe la ochi, in loc de rimel...
DECI, solutia recomandata de mine este doua (care este... )
1. lacul de unghii din comert
2. timpul
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
pufulet spune:
Am incercat sa pun cateva poze noi.
Ama - mama Marei(29.07.2003)si Sofiei(12.08.05)Poze
anamaria spune:
quote:
Originally posted by pufulet
Nu reusesc sa pun adresa pt poze in semnatura. Ma sfatuieste cineva cum sa fac?
Ama - mama Marei(29.07.2003)si Sofiei(12.08.05)
Poze
cred ca ai reusit intre timp...
daca vrei sa se delimiteze mai bine de semnatura, da un ENTER la finalul primului rand si va arata ca in mesajul meu, mai sus
frumoase fete, sa-ti traiasca si sa te bucuri de ele!
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
Maadi spune:
Buna fetele,
In primul rand "LA MULTI ANI!" sarbatoritilor de mai. Sa cresteti mari si sanatosi!
Saptamana trecuta am reusit sa mergem si noi la munte. A fost superb, o vila in mijlocul padurii, fara telefoane, televizor si alte minunatii. In rest era dotata cu de toate. Am avut noroc si de vreme buna, nu a plouat decat intr-o singura noapte. Copii (au mai fost cu noi 2 familii cu inca patru copii) s-au simtit minunat, au fost in elementul lor, s-au jucat, tipat, alergat in voie, fara sa deranjeze pe nimeni, eventual pe mos Martin si vulpita care ne dadea tarcoale noaptea.
Apopos de Mos Martin, am tras si o sperietura zdravana. Ne plimbam, noi mamele cu copii, prin padure, si la un moment dat am auzit un mormait in padure. Ne-am oprit, crezand ca nu am auzit bine, dar s-a auzit din nou. Si atunci dai si fugi, pana am ajuns mai aproape de casa. Nu stiu sigur daca a fost sau nu ursache, care oricum bantuia prin zona, sau o fi fost unul din cainii bastinasi, cert este ca ne cam dardaiau picioarele cand am ajuns la vila.
Copii insa sau amuzat copios si povesteau taticilor cu mare bucurie cum l-au auzit pe urs "ragnind".
Va pup pe toate si va doresc o saptamana frumoasa.
Maadi si Calin (19.07.2003)
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by Maadi
Nu stiu sigur daca a fost sau nu ursache, care oricum bantuia prin zona, sau o fi fost unul din cainii bastinasi, cert este ca ne cam dardaiau picioarele cand am ajuns la vila.
cainii bastinasi mormaie? Ai fost draguta... bine ca in final nu ati vazut de aproape cine era
Stefania s-a facut teribil de cocheta. De ceva vreme nu mai vrea sa se imbrace decat in rochita, chiar si in casa. Si sufera ca nu are destule rochite. Asa ca ieri mi-am calcat pe inima si am luat-o cu mine la cumparaturi la "magazinul de rochite" . Unde i-am spus ca poate sa isi aleaga una singura, dar o cumparam pe care o vrea ea. Bineinteles ca se oprea in fata fiecareia si zicea ca aia e cea mai frumoasa si mai grozava, pana o vedea pe urmatoarea . A ales, bineintlese, o rochita roz . Acasa s-a imbracat cu ea si era asa de draguta, zicea ca "sa vina tati sa o vada si sa creada ca e o printesa" .
Va pup, mai vorbim.