* Gravidute & Mamici de Iasi (39) *
Raspunsuri - Pagina 19
alynta27 spune:
Referitor la nume:
Noi ne-am gandit ca fiind primul nascut sa fie Andrei-primul apostol al romanilor sau Stefan-primul mucenic! Daca era fata avea sa o cheme Maria. Si daca voi face o fata tot Maria va ramane numele! Ne place la amandoi! Stefan a cazut pt ca asa il cheama pe baiatul finilor nostri, care e mai mare cu 10 luni ca David. Andrei vroiam si nu! Tatasau tragea mai mult! Atunci mi-a venit mie asa sa fie David! I-a placut mult si lui Bogdan! Eu am vrut si Alexandru, dar sotul nu,nu! Ca asa il cheama pe tatal meu, sora mea si ar fi prea multi!
Alina-Mirela cu
DAVID 27.06.2007
www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?id=9198" target="_blank">Votati-l pe David!
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
David
Cum a aparut Printul!
alynta27 spune:
Oana si eu am fost suplinitoare 2 ani. Am predat chimi si fizica. In primul an drept completare am avu 2 ore de franceza si o cultura civica. Mi-a placut ca profa, dar m-a dezgustat sistemul! Asa ca am plecat sa fac doctoratul la Petru Poni (Institut de Chimie Macromoleculara). Is cu contract pe 4 ani. Acum e suspendat pt cresterea copilului.
Alina-Mirela cu
DAVID 27.06.2007
www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?id=9198" target="_blank">Votati-l pe David!
David
Cum a aparut Printul!
ghinetz spune:
Asa, mai am partea a doua la povestea numelor. Poate v-am ami spus, daca nu preagtiti-va, e amuzant. Eu am 3(trei) prenume. Era ceva oarecum obisnuit in Banat. Desi am suportat destule glume proaste, gen profi care ma strigau "Oana etc etc". Asa ca atunci, in copilarie am spus: copilul meu va avea un singur nume si ala format dintr-o singura silaba. Daca Stefan ar fi fost fata, initial ma gandeam sa-i zic Ana (nu ne-am gandit mult timp ca ar putea fi si baiat). Apoi am inceput o perioada filorusa (lecturi, documentare despre Rusia). Nu stiu ce ma apucase. Si am schimbat Ana cu Anastasia. Cand am aflat ca e baiat a, cazut de acord ca e Stefan. Dar rusii? Rusii mei dragi? Asa ca am mai adaugat eu: Vladimir.
La Victor, am zis sa se asorteze cu frate-su. Sa fie si un nume de sfant, desi Sf Victor se sarbatoreste in calendarul ortodox pe 11 noiembrie (ca sa stiti
)Si am mai pus: Constantin.
Si unde ziceam ca ma casatoresc cu un chinez sa-i pun num ele Li, Po.
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan
(11.03.2003) si Victor
(12.07.2007)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
ghinetz spune:
Asa, mai am partea a doua la povestea numelor. Poate v-am mai spus, daca nu preagtiti-va, e amuzant. Eu am 3(trei) prenume. (aici ar merge de minune un bis:

) Era ceva oarecum obisnuit in Banat. Desi am suportat destule glume proaste, gen profi care ma strigau "Oana etc etc". Asa ca atunci, in copilarie am spus: copilul meu va avea un singur nume si ala format dintr-o singura silaba. Daca Stefan ar fi fost fata, initial ma gandeam sa-i zic Ana (nu ne-am gandit mult timp ca ar putea fi si baiat). Apoi am inceput o perioada filorusa (lecturi, documentare despre Rusia). Nu stiu ce ma apucase. Si am schimbat Ana cu Anastasia. Cand am aflat ca e baiat am cazut de acord ca e Stefan. Dar rusii? Rusii mei dragi? Asa ca am mai adaugat eu: Vladimir.
La Victor, am zis sa se asorteze cu frate-su. Sa fie si un nume de sfant, desi Sf Victor se sarbatoreste in calendarul ortodox pe 11 noiembrie (ca sa stiti
)Si am mai pus: Constantin.
Si unde ziceam ca ma casatoresc cu un chinez sa-i pun numele Li, Po.
(11.03.2003) si Victor
(12.07.2007)
(11.03.2003) si Victor
(12.07.2007)
ghinetz spune:
Mama, da ce-am mai editat!!! Cred ca-s obosta. Cert e ca as trage un puiosr de somn.
(11.03.2003) si Victor
(12.07.2007)
alynta27 spune:
Oana, atunci nani, nani- ca in bancul ala cu anestezia romaneasca!
Alina-Mirela cu
DAVID 27.06.2007
David
Cum a aparut Printul!
addiana spune:
quote:
Originally posted by ghinetz
Stefan avea vreo 2-3 ani si un tip ii spune sa mearga la cumatra sa ceara ceva. Si el s-a dus: "Cumatra vulpe, da-mi..."

si eu abia cand am botezat am aflat de "cumatra", dar si acum mi-e greu sa-l folosesc! nasilor de cununie le spun nasi, iar celor de botez nani...
deci filozofie!!!

cu numele si la noi a fost destul de dificil...ba sa punem nume dupa bunici, sau dupa nasi, sau dupa nu stiu cine..etc, etc si acesta fiind un motiv din cauza caruia am renuntat si la nume de sfant... pe mama a chemat-o ecaterina si mi-ar fi placut (sau un derivat) dar iar au iesit discutii... intr-un final hotarasem ca daca punem dupa numele cuiva, vom pune dupa ale noastre, adica diana sau razvan!!! s-au crucit toti si n-au mai spus nimic!
maria mi-a placut si mie foarte mult, dar in clanul adumitroaie sunt destule marii, si gabriele si mihaele, si andree...
ghinetz spune:
Monopoly mi-a trebuit, monopoly am. Nici nu a dormit azi la pranz. Si acum trage de mine, ca a pregatit jocul. Asa ca...mai vb dupa ce mai cumpar niste case, mai ipotechez ceva si poate dau faliment mai repede.
(11.03.2003) si Victor
(12.07.2007)
addiana spune:
oana care sunt celelalte nume ale tale?
eu am un singur nume, dar surorile mele au doua, respectiv: bianca mihaela, si alina alexandra, si aveau mereu prolemute la scoala cand profesori le stigau pe celalalt nume decat cele cu care erau obisnuite! la fel si cu sotul meu care nu suporta deloc sa-l strige cineva dragos!!! iar profu de istorie numai asa il striga!![]()
aa, de ce am eu un singur nume? inainte sa ma nasc tatal meu a citit "cele doua diane" si i-a placut si pt ca nu putea sa-mi puna diana diana, a ramas un singur diana!!!
oana iti doresc falimentare super sonica!!! ![]()
addiana spune:
alina n-ai de ce sa ne multumesti, de-asta suntem aici sa ne ajutam reciproc! sper ca davidutu e mai bine!
ale mele au muci de le ajung si-n gura!!!!![]()