Fulguleti de nov-dec 2006 (161)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Si dupa atata chefuit (pe uscat!) sa ma plang o tzara. Am avut o noapte de cosmar, Cristi a avut gaze... da' ce gaze, atata a plans, s-a frichinit... de unde la inceput eram destul de relaxata, pe la 2 noaptea ma gandeam sa mergem la urgente... dar l-am dus mai intai la TV la desene si acolo s-a potolit, apoi am reusit sa-l adorm, dar numai pe mine... cum incercam sa imi schimb pozitia, cum incepea iar sa planga si sa de parturi... nu stiu ce-a fost. Intr-un tarziu mi-a picat fisa ca aveam ceva Simethicone in casa si poate l-a ajutat si ala, intr-un tarziu a adormit si am prins si eu vreo 2 ore de somn. Si apoi dimineata, cand era somnul mai dulce, l-am trezit sa mergem la scoala cu Roxana... dar macar era vesel, era copilul pe care-l stiam. Sunt curioasa cum si cand va fi primul caca, sa vad daca e ceva neobisnuit...
Acum astept sa adoarma si apoi ma duc si eu langa el, ca sunt terminata.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Ruxandra-Andrei-Cristian il cheama pe finut
sa folositi cu placere pasapoartele
Mamaana-asa se dau acum biletele de avion
printesele care nu au somn
Roxanica-mi-l si imaginez pe David zicand "mama"
si noi la fel patisem zicea numai "tata" toata ziua ei acum zice "mama" toata ziua chiar si cand il vede pe tati
Donia-

Bamboletta si www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">Antonia-Gabriela(1 nov 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Raportam pe ieri primul nas belit si pe azi prima barba de scari. E neastamparata si asta e doar inceputul. Azi de nervi ca o supara caninii mi-a aruncat castronul cu lapte cu paste pe toti peretii....Sunt curioasa ce mai urmeaza.

Poze Stefy
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Fetelor, creste inima-n mine cand imi laudati bursucii :). Nu ca n-as stii ca-s minunati... :)

Roxanica, povestesti asa frumos! Victorila mai nou, imi zice "mam" (diferit de "ham") :). Asta in loc de "mami", cum le aude pe fete spunand. "Mama" sunt cand e suparat, obosit, nervos. Dar "mam" imi zice cand se alinta; spre exemplu dimineata la trezire, cand se lipeste cu capul de mine si ma pupa si se suie pe mine si ma trezeste daca nu dau niciun semn :).

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Pentru fetele ai caror copii au inceput sa se loveasca: nu mai tin minte daca eu am raportat prima spartura de cap...acum 3 saptamani, s-a smicit din mana mamei, a spus "baie", a fugit, apoi s-a impiedicat si s-a dat cu fruntea de o treapta in 90 grade din gresie...si si-a spart capul. Rau. O sa-i ramana semn cred, dar sunt fericita ca nu a lesinat, nu si-a pierdut cunostinta, a plans, a stiut cum o cheama imediat dupa lovitura, nu a trebuit sa-i faca tomigrafie. Am dus-o la spital, a cusut-o, am fost la pansat, la taiat de fire, iar acum este super ok, ea oricum cred ca a uitat imediat, ca n-a avut nici o treaba cu lovitura. Doar ca acum suntem noi panicati si nu prea o lasam singura, desi copilul e disperat sa mearga...este foarte grabita si neatenta si energica si vorbeste in continuu. Este o dulceatza. O dau acum cu o crema de la Avene - Cicalfate se numeste, este cicatrizant pe baza de apa termala. Deja s-a ameliorat muult, deci o recomand cu caldura.
Ideea este ca se intampla, nu va invinuiti. Si eu si voi am cazut cand eram mici si asta nu inseamna ca n-au avut parintii grija de noi...

Va pupam si va imbratisam muuult :)

Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

am inteles. spun tot. ne trezim vesele nevoie mare si zic sa schimb lenjeria daca tot e binedispusa. o dau jos pe cea veche, o asez pe cea noua si ma duc in sufragerie sa aduc pernute. si o las in dormitor. in cateva secunde aud bufff. ma duc repede, galeria cu tot cu perdea era jos, langa Cristina, iar ea speriata putin imi arata in sus. smulsese galeria din perete. am zis doamne ajuta ca nu i-a cazut in cap. apoi, vine George de la servici, eu ma duc in bucatarie sa incalzesc ceva de mancare. vine si el dupa mine, vorbim putin si da sa plece. inchide usa si aud tipete. nu se uitase in ultima clipa inainte sa inchida usa si ii prinsese degetul mic. s-a inrosit putin, dar a plans o gramada, cred ca o durea rau...mai tarziu sa ii dau medicamentele, nu stiu cum fac si se ineaca. tuseste pana vomita tot din stomac. imi venea sa mor. abia mancase un iaurt, bineinteles ca dupa, a supt doar.
concluzia. am desfintat galeria, adica n-o mai agat, nici cu perdea nici fara, vreau niste jaluzele din alea care se prind de toc, ca stau la 1 si se vede de jos. o luam in brate cand inchidem orice usa. si de ieri nu i-am mai dat medicamente, la partea asta tre sa mai lucrez, ca mai are de luat.
, asta-i emoticonul care ma caracterizeaza.

poze concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=22" target="_blank">in iarba si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=20" target="_blank">ganditoare

Monica si www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatard20061220_-8_Maria Cristina.png[/img" target="_blank">20.12.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Vad ca povestiti de lovituri: Noi avem o multime la activ :(.
Ioana cel putin... nici nu le mai stiu sirul. A cazut si cu mine de mana, si cu mama de mana (de ambele dati a dat cu fata de asfalt, si-a spart buza, s-a zgariat la nas, barbie...). A sarit in fata leaganului, cu mama de mana, leagan in care se afla Maria, si s-a lovit destul de rau. Are semn sub nasuc. Am ajuns cu ea la doctor, ca-i curgea rau sange si ne-am speriat.
Maria, cam pe la varsta pe care-o au acum fulguletii, a primit un ursulet mare, alb. Nebunie mare, dragoste si mai si. Mergea numai cu el in brate. A intrat in fuga, cu Ursu Alb in brate (ii acoperea o parte din fata, caci e mare ursu'), in camera la mamaie, a alunecat si a dat cu fruntea de un calorifer electric (noroc ca nu era in priza, ca se mai si ardea). Are semn pe frunte.
Nu ies chiar in evidenta semnele fetelor, sunt subtirele si albe, dar sunt. Zilele trecute, cand se jucau de-a caii (ca de obicei) si erau intr-o competite, Maria a sarit peste un scaunel pe o foaie dintr-o revista. A cazut direct cu capul in bratul de la fotoliu. Si acum mai are ochiul vanat (spre exterior).
Victorila cade zilnic, dar pana acum (Doamne-ajuta!) nu s-a lovit foarte rau, cu toate ca e mult-mult mai agitat decat fetele. Lor nu trebuia sa le spun de mii de ori "nu e voie la scara!". Burusucului pot sa-i explic non-stop; degeaba! Trebuie tinut zdravan cand vede masini: "Tutu, tutu!" si sari spre ea! Si-ar mai fi...

Deci eu ce as mai putea sa zic? ? Incerc sa-i feresc cat pot, dar imposibil sa nu se loveasca! Ma rog sa nu se loveasca prea tare!

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

imi creste inima de bucurie sa vad cate fete din umbra (si nu numai) au raspuns rugamintii de a da un semn de viata. va pup cu drag pe toate!
si pe cele care inca nu au spus 'prezent'... 'catalogul' ramane deschis! poate-poate...

la multi multi ani andreea!!!

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by acs
Ma rog sa nu se loveasca prea tare!

Adevarat, adevarat, adevarat! Asta ne asteapta o viata intreaga! Si uneori nici nu prea ai ce altceva sa faci.

Scriati zilele trecute de lasat copiii la catarari... noi cu Roxana avem o regula, la fel vom face si la Cristi... sa se urce cat de sus, mult, poate singura, n-am impins-o mai mult decat avea ea forta fizica sa faca fata singura. Ca apoi se aventureaza si fara noi si accidentu-i gata. Insa pe unde putea... fara oprelisti. Si noi pe langa ea, o incurajam, atenti sa nu cada.
Pe de alta parte ma intalneam in parc cu o prietena cu care am mers pe munte pe niste trasee foarte dificile (sa-mi stiu copiii pe acolo as face pe mine de frica) si ea nu putea sa-si lase baietii sa se urce pe nicaieri, nu conta daca puteau sau nu. Si am intrebat-o, cum, de ce, da' noi n-am fost, n-am facut...? Nu putea sa explice, stia ca exagereaza, dar nu ii lasa sa se catere nicaieri, si erau mai mari decat Roxana. E drept ca primul copil ii murise de spina bifida, poate asta o facea sa fie mai super-protectoare.

Legat de asta, impartasesc cu voi ceva postat de Principesa, e psiholoaga. E raspuns la intrebarea unei mamici: "Cum cladim increderea in sine a copiilor nostri?"
Tot mamica scrie: "Eu am o gramada de complexe. Am avut-o ca exemplu pe mama, care la randul ei e foarte complexata. De la mama nu am auzit decat ca ea nu e buna de nimic, ca nu are noroc...etc. Nu stiu exact care e mecanismul, ce s-a intamplat si pe unde s-a gresit"
Si raspunsul Principesei: "O mama este "setata" asa incat sa ofere copilului ce are nevoie, cel putin la nivel intuitiv. In cazul in care mama nu a beneficiat de o parentare adecvata, aceasta intuitie se blocheaza. La fel se blocheaza si dezvoltarea unei imagini de sine si stime de sine pozitive.
In afara de ceea ce spunem sau facem cu copiii nostri, mai comunicam cu ei si la nivel inconstient. Daca nu suntem cu adevarat in acord cu mesajele pozitive, cu permisiunile si incurajarile pe care le transmitem, aceasta incongruenta va fi perceputa de copil.
Si dand si exemple, poti sa intelegi de ce aceasta intuitie este blocata la tine. Si ca probabil cel mai bine pentru fetita ta ar fi sa ajungi tu sa ai o imagine de sine buna si un acord interior cat mai mare."

Mie mi se pare ceva de temelie.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

Despre CHINICO: este bine, sanatoasa, urmeaza un tratament pentru problema ei de piele, asa ca este internata...toata ziua relax, yoga, alte si alte tehnici...trebuia sa plece maine acasa, dar mai sta 2 saptamani. Va pupa pe toate, se bucura ca va ganditi la ea, si cum ajunge acasa va va da de veste. Despre BEA: sta cu buni din Romania, si, si, si... ARE UN COLTISOR DE CANIN ...fericire maxima...in sfarsit are si ea un dintisor! in rest e bine.

O sa mai vorbesc cu ea luni, asa ca va tin la curent

7+ Flore Alessia Liane (16-12-2006)
" Cel mai frumos colier al unei femei este dat de mainile copilului sau in jurul gatului" (Natalie Portman)

Mergi la inceput