Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (45)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tiberica spune:

Vio am vrut sa-ti raspund inca de dimineata dar a trebuit sa plec urgent. Conform codului Muncii angajatorul nu are dreptul de a da afara sau sa-i cauzeze neplaceri unei femei insarcinate, decat daca da faliment sau isi schimba profilul comercial si tu nu te-ai potrivi pe postul respectiv dar si asa are obligatia de a te trece pe somaj, fiind in somaj beneficiezi de aj de 600 ron. Cred ca initial tu ai facut o cerere catre departamentul Resurse umane prin care i-ai anuntat ca esti insarcinata anexand ceva analize sau chiar o echo.Deci, ce am inteles eu ca te-a amenintat ca ai avut anterior ceva absente, dar cred ca tu te-ai acoperit aducand concedii medicale. In final, asa cum ai aflat si tu si te-au sfatuit si celelalte fete suna la ITM ca le vine controlul pe cap si nu o sa le convina, crede-ma ca e foarte gre sa concediezi sau sa-i creezi probleme unui angajat dar tie care esti si insarcinata, el are obligatia ca dupa cei 2 ani sa te reprimeasca daca postul nu a fost desfintat.Te pup, daca mai e ceva mai vb, astept vesti dar suna maine daca iti mai creeaza pr seful.

Tecky nu am stiut de hergheliu, de unde e? asa stiu ca mai e buna si Adriana Klein si Chitescu.

Ana LA Multi Ani pt maine !

Raluk vesti bune si cu dDumnezau inainte!

tiberica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sursula spune:

va pup burtici!

DMA-Felicitari pentru dansator!
CAMY-CONGRATULATIONS!
ANAXENA,TECKY-ma bucur ca totul e bine cu bebelinele!
MARYB-M-a emotionat foarte tare mesajul tau cu bebe de 1 cm!Sanatate multa!
JjOVANA-si pe mine m-a trimis dr la Giulesti din cauza problemelor mele cu spatele.Voi veni saptamana viitoare.Sunt multe fete?
MONALAC-Slava Domunului ca nu mai sangerezi!!!

of,of,of dupa ce 3 luni nu am putut manca mai nimic,acum de cand m-au lasat greturile am un apetit....mare de tot!Mi-e frica ca am sa ma fac cat casa...dar macar sa creasca bebele mare...of.

Sursula19+bebe Tudor

Mergi la inceput

Tecky scuze Herghelegiu

tiberica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Sun, nu-i nevoie sa umblii pe la reprezentante toyota si sa vorbesti cu dealeri, ca vin la intalnire oricum . Hai, ca doar am zis ca stau mai calma acuma, nu? O sa se ocupe sotul de toate, eu vin la intalnire, deci scoate semnele alea de intrebare de la numele meu cand insiri iar lista cu participante

Didi 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_m_tm spune:

La mine problema este ca nu i-am anuntat in scris, i-am anuntat decat verbal, am tot amanat de pe o zi pe alta, eu am lucrat acasa, am avut postul de administrator si aveam de umblat prin oras, la banci, etc, deci nu pot sa dovedesc ca am lucrat zi de zi, iar de la inceputul lunii martie am intrat in medical si i-am spus patronului sa puna pe altcineva pe postul respectiv pentru ca eu nu ma mai intorc, o sa stau in medical 3 luni dupa care intru in prenatal. nu m-am grabit sa-i anunt in scris pt ca lucrand acasa nu puteam sa beneficiez de nimic, iar pt prenatal oricum trebuie depuse acte.

21+ cu posibil
poze
bebele meu
vio

Mergi la inceput

ok nu i-ai anuntat in scris dar pe statul lunilor ian , febr de ex tu apari cu plata integrala, nu? asa ca nu este nici-o problema. Legal este ca societatea sa aibe o condica si dupa ea se face pontajul iar in urma acestuia se calculeaza salariul. Oricum, daca ai prezentat CO medical nu are ce sa-ti faca daca statele anterioare sunt platite integral si acum ai adus Co medical. Nu priveste pe nimeni ca ai lucrat de acasa este intre tine si angajator...nu are ce sa-ti faca . El vrea program de 4 ore ca sa nu te plateasca integral si sa plateasca taxele catre bugetul statului tot pe jumatate.

tiberica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

MADA pai da...nu am facut curat pana la urma....voi face maine. Stiu ca tre' sa profit de timp acum cat mai e loc....dar cand va veni bb stiu ca ma va ajuta si sotul ca e fain ca el lucreaza in ture si deci sunt cate 3 zile ca sta acasa dupa o tura de noapte. Deci, sunt linistita in privinta asta.

NARCISA nu, nu sunt in sapt patimilor ca eu sunt ortodoxa. Italienii sunt. Dar pe mine nu ma incalzeste prea mult ca e Pastele lor.

SUN da sunt mai bine. Sper sa ma mentin asa.

Nici eu nu voi naste cu doctorita care imi urmareste sarcina. Dar e ok. Ma duc la un spital unde sunt obisnuita cu personalul de acolo....si deci nu va fi problema.

mult asteptat

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by tiberica

ok nu i-ai anuntat in scris dar pe statul lunilor ian , febr de ex tu apari cu plata integrala, nu? asa ca nu este nici-o problema. Legal este ca societatea sa aibe o condica si dupa ea se face pontajul iar in urma acestuia se calculeaza salariul. Oricum, daca ai prezentat CO medical nu are ce sa-ti faca daca statele anterioare sunt platite integral si acum ai adus Co medical. Nu priveste pe nimeni ca ai lucrat de acasa este intre tine si angajator...nu are ce sa-ti faca . El vrea program de 4 ore ca sa nu te plateasca integral si sa plateasca taxele catre bugetul statului tot pe jumatate.

tiberica

asta era marea lui problema, cand a aflat ca am intrat in madical a vrut sa ma treaca din luna februarie la program de 4 ore ca sa nu mai plateasca el prea mult cand sunt in medical, dar trebuie sa-i semnez eu ca sunt de acord iar eu nu semnez nimic, asa ca sunt linistita ca nu are ce sa-mi faca, iar amenintarile lui ma lasa rece.

21+ cu posibil
poze
bebele meu
vio

Mergi la inceput

ce mult mi-ar placea sa vin si eu la intalnire, pacat ca eu stau asa departe si nu am cum sa ajung, mi-ar fi placut sa va cunosc

21+ cu posibil
poze
bebele meu
vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Narcisa ce se face la voi traditional (de-ale gurii ) de Paste?Aici din pacate Pastele nu este o sarbatoare la fel de frumoasa ca in Romania, Craciunul este defapt cea mai importanta sarbatoare a anului, iar Mijlocul Verii (Sinzienele) pe locul 2.

Marimar noi nu am stiut sexul primilor 2 copii (aici nu spune nimeni daca nu intrebi in mod special),dar acum parca as dori sa stiu, mai ales din cauza alegerii unui nume ...
Eu m-am apucat de spaniola toamna trecuta, ma duceam serile cind sotul venea de la serviciu si ma mai ajuta cu copilasii.Cred ca invatarea limbii germane te va ajuta foarte mult.

InaC aici cezariana electiva (programata dinainte) nu se face cu mai mult de 1 saptamina inainte,nici macar a doua oara.Doar in cazul unui perete uterin subtiat sau a altor probleme (placenta previa de ex.)se recomanda programarea ceva mai devreme.Inca ceva: aici se presupune ca majoritatea pot naste vaginal dupa cezariana,deci justificarea cu posibilul risc de ruptura uterina (si implicit programarea mai devreme pt. cezarienele consecutive)nu-si prea are locul fara dovezi concrete.

Bujo pe de alta parte mai bine ca aveti un spatiu mai restrins,fiindca eu observ ca in cele 6 camere ale noastre mereu trebuie aranjat si rearanjat cite ceva.(mai ales ca nimeni nu prea vrea sa renunte la obiectele mai vechi si putin folositoare...)

Caprioara in general companiile low cost sunt un picut mai pretentioase decit celelalte cind e vorba de gravide.(cel putin asa au fost experientele mele,atit in Europa cit si in Asia).Cu toate acestea totul va fi okay daca ai acea dovada de la doctor ca sarcina este fara probleme ,dupa implinirea celor 28 de saptamini.A, si mai trebuie sa precizeze cind este data probabila a nasterii ca la mine uitase sa o scrie si m-au intrebat la Ryanair ca sa-si dea seama cite saptamini aveam.

Boti super trusoul !! Si eu aveam putin lichid amniotic, dar asta s-a constatat de-abia in sapt.37.(insa in acea saptamina de obicei scade oricum).Eu m-as mai duce la inca o ecografie...

Mada super acel patut pt. toddlers! Noi avem gradina,dar fiindca aici e un climat rece, prefer doar plante rezistente si mai putin decorative...(avem brazi si pini, tufe de zmeura, tufe de afine, arbusti care infloresc, un liliac mov si alte citeva care nu stiu cum se numesc in lb. romana).In casa nu am decit cactusi ca sa nu fie problema cu ingrijitul...As dori sa-mi cumpar 2-3 plante bonsai pentru livingroom dar nu stiu daca necesita multa grija...

Biri felicitari pentru Ana umblatoare! A mea vad ca face doar 3-4 pasi,apoi se plictiseste si se grabeste sa se aplece si sa se orienteze din nou spre pozitia "tīrītoare"...Pina acum ,se pare ca este copilasul care va merge cel mai tirziu...
Am citit ce ai scris despre acele stem cells si aici este aceeasi parere.

Alina_Maria eu m-as duce la niste cursuri (de orice fel mi-ar place mie) de citeva ore daca as avea un singur copilas care merge la gradinita in acel interval...Aici statul subventioneaza cursurile de suedeza pentru straini,oare in Olanda face la fel?
Sa stii ca la inceput si eu ma gindeam cum m-as decurca ca mamica de baietel,mi-as fi dorit a doua fetita, insa dupa prima au venit 2 baietei!
Acum, sa fiu sincera, depinde foarte mult de personalitatea fiecarui copil,insa de-abia mai tirziu baieteii se intereseaza de lucruri la care tati se pricepe mai bine.

Mariana 24+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput