Mamici norocoase de sept-oct2008(26)
Raspunsuri - Pagina 4
JulyMorning spune:
Multumiiiiiiim, sunt tare fericita!! Tati a fost si el cu noi, nu i-am putut vedea fata ca statea undeva mai in spatele meu, da' a lasat-o masca pe doamna doctor cand la sfarsit i-a zis ca a fost mai interesant la eco decat la un meci de champions league
Decolare de placenta nu se mai vede, in schimb a vazut lob, un fel de excrescenta pe placenta si a zis ca ea crede ca de la asta am avut sangerarile respective. Nu pare nimic grav, dar trebuie urmarit ecografic si la fel.. fara efort, fara sex... Pustnica ma fac.
_
Our future determines our past
Fasolica de S15+
JulyMorning spune:
Dyanira, se pare ca a tinut, intr-adevar... la asta ma gandeam cand am iesit la eco, ca uite ce mult mi-au facut galerie fetele, a iesit asa. Facem si tie saptamana viitoare
_
Our future determines our past
Fasolica de S15+
dyanira spune:
Am scimbat si semnatura ca nu am mai intrat saptamana asta, timpul asta ma cam omoara.
July merci pentru galerie.O sa va anunt ziua (cred ca miercuri)si poate imi faceti si mie galerie pentru un baietel frumusel.
Diana
15+ sper la un
felicic76 spune:
quote:
Originally posted by EvaF
Codruta27, felicitari pentru baby boy!! Tu ce iti doresti, de fapt?
Joy21, vazut poze cu bebe delicios, nazdravan, care face cu manutza. Scumpic!
Ankussa, tu locuiesti in orasul la care visez eu din studentzie (am facut lb straine_engleza principal). Cum e la Londra acum? Tu esti stabilita acolo?
Ca tot atzi vb de kg, doctoritza mea a zis clar: cu cat ia mai multe kg mamica, cu atat ia mai putzine bebe. O femeie care se ingrasa (si ingrasatul in 9 luni e brusc, nu e vorba de 15 kg in cinci ani), incepe sa se confrunte cu probleme de circulatzie si tensiune, si transferul de oxigen si vitamine dintre mama si fat se diminueaza. Ca atare, o mamica slabutza, care ia cel mult 12 kg in sarcina, statistic face un bebel sanatos si grasun fata de o mamica care se lauda cu multe kg acumulate in sarcina. De fapt, am vazut si eu cu ochii mei exemple de mamici marisoare cu bebei pirpirii si invers, dar nu aveam si explicatiile unui medic.
Asadar, de aceea mi-a zis: fara paine si dulciuri ca nu aduc nici o vitamina lui bebe si nu fac decat sa o ingrase aiurea pe mamica. Si eu sunt de acord.
Cam asta despre kilograme. Acum fiecare e liber sa ia 100 kg in sarcina, dar din proprie initiativa, fara pretexte de genul ma ingras ca "cere bebe" sau "am pofte de gravida", astea sunt legende, un fel de hai sa ma rasfat si sa mananc orice si peste orice limita pentru ca am o scuza -sunt gravida.
Eu asa vad lucrurile.
Cat despre post, cum sa tina gravida post? Gravida care nu mananca nici lapte, nici oua, nici carne... nici chiar asa, asta nu mai e dieta sanatoasa ci regim alimentar. Cadem in cealalta extrema si iar nu e bine!
Important e sa pastram o conduita echilibrata, un regim de viata sanatos, miscare multa, mancare cat ne trebuie cand ne este foame, fara privatiuni dar fara nici un fel de exagerari.
14+
Poze cu noi
Vine barza!
ce femeie vrea sa se ingrase pe perioada sarcinii? vb de femei care au mancat intodeauna echilibrat pentru a-si mentine silueta si acum ar manca de rasfat, nu? ce va face dupa ce va naste? se va bucura ca sotul va aduce vreo silfida in patul conjugal pentru ca ea nu mai incape in el? va fi ocupata cu bb si nu va putea tine dieta, merge la sala etc.Dar nu generaliza metabolismele, eu sunt una dintre cele care se va ingrasa pe perioada sarcinii. Nu am avut greturi si as manca non-stop! Am mai scris aici ca sunt nebuna dupa carne, ma abtin de la paine si cartofi, dar aseara am simtit ca innebunesc daca nu manan ciocolata cu paine! Dar am mancat un patratel si atat. Si totusi simt ca iau in greutate, mi s-au apropiat pulpele, s-a marit fundul,mi se pare ca ma misc mai greu, iar bebe nici nu se vede!
Cat despre post, nu "trebuie" sa tii nici in conditii normale, este optional, eu mi l-am propus in anumite zile si pentru a aduce aportul de legume necesar(in mod normal nu ma tenteaza)
fiecare cu opinia si organismul lui, toate mamicile de aici stiu ca tb o dieta echilibrata, important este sa o adaptezi corpuli tau
7+
aluna
foto
Joy21 spune:
EvaF, si de la mine si de la bebe.
Codruta, July, ma bucur foarte mult pentru voi. Cred ca sunteti super-fericite. Sa va traiasca minunile!
Claudina, felicitari pentru burtica de .
Va pe toate si va doresc seara buna.
13+
Bebe mic se face mare
Poze cu gagalicea mea
"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George
EvaF spune:
Of, of, Felicic, de ce iei tu lucrurile atat de personal? Eu nici nu stiu ce mananci tu si nu itzi tzin eu contul...
Eu vb despre ce mi-a zis medicul meu pentru a avea un bebe frumos si sanatos, si pentru a ma mentzine eu insamani sanatoasa.
Eu nu am nimic cu tine, am "pronuntzat" concluziile pe care le trag in fiecare zi de sarcina, in fiecare zi mai aflu ceva, sau mai fac un mic sacrificiu pentru gargaritza mea!
Atata tot. In rest, nu vb de metabolismele nimanui, mai ales ca nu le cunosc.
S-a batut moneda pe kilograme si pe persoane care au luat 8 kg in 3 luni. Si eu stiu femei care ies din sarcina cu 30 kg in plus. Evident ca am dreptul sa .
14+
Poze cu noi
Vine barza!
felicic76 spune:
nu iau nimik personal! nu ma deranjeaza absolut deloc concluziile tale, dar a spune ca poftele de gravida sunt "legende" mi se pare un pic "concluzie personala"?Ce om normal ar avea chef sa manace branza cu usturoi, icre de peste cu salata de varza acra sau ciocolata cu paine? mie mi s-a intamplat(si sunt sigura ca din cauza [bebe] si inteleg ca tu nu ai avut asemenea episoade.Eu nu sunt pofticiosa din fire si de asta sunt intrigata de tot ceea ce se intampla cu org. meu, fara ca eu sa pot controla. Apropo, am ajuns la 3 tigari pe zi, asta pot controla si sunt mandra!
7+
aluna
foto
MMimi spune:
quote:
Originally posted by EvaF
Codruta27, felicitari pentru baby boy!! Tu ce iti doresti, de fapt?
Joy21, vazut poze cu bebe delicios, nazdravan, care face cu manutza. Scumpic!
Ankussa, tu locuiesti in orasul la care visez eu din studentzie (am facut lb straine_engleza principal). Cum e la Londra acum? Tu esti stabilita acolo?
Ca tot atzi vb de kg, doctoritza mea a zis clar: cu cat ia mai multe kg mamica, cu atat ia mai putzine bebe. O femeie care se ingrasa (si ingrasatul in 9 luni e brusc, nu e vorba de 15 kg in cinci ani), incepe sa se confrunte cu probleme de circulatzie si tensiune, si transferul de oxigen si vitamine dintre mama si fat se diminueaza. Ca atare, o mamica slabutza, care ia cel mult 12 kg in sarcina, statistic face un bebel sanatos si grasun fata de o mamica care se lauda cu multe kg acumulate in sarcina. De fapt, am vazut si eu cu ochii mei exemple de mamici marisoare cu bebei pirpirii si invers, dar nu aveam si explicatiile unui medic.
Asadar, de aceea mi-a zis: fara paine si dulciuri ca nu aduc nici o vitamina lui bebe si nu fac decat sa o ingrase aiurea pe mamica. Si eu sunt de acord.
Cam asta despre kilograme. Acum fiecare e liber sa ia 100 kg in sarcina, dar din proprie initiativa, fara pretexte de genul ma ingras ca "cere bebe" sau "am pofte de gravida", astea sunt legende, un fel de hai sa ma rasfat si sa mananc orice si peste orice limita pentru ca am o scuza -sunt gravida.
Eu asa vad lucrurile.
Cat despre post, cum sa tina gravida post? Gravida care nu mananca nici lapte, nici oua, nici carne... nici chiar asa, asta nu mai e dieta sanatoasa ci regim alimentar. Cadem in cealalta extrema si iar nu e bine!
Important e sa pastram o conduita echilibrata, un regim de viata sanatos, miscare multa, mancare cat ne trebuie cand ne este foame, fara privatiuni dar fara nici un fel de exagerari.
14+
Poze cu noi
Vine barza!
[unde-i frate emoticonul ala cu "I agree"; m-am uitat de doua ori prin toata lista si nu l-am gasit] Anyway, sint perfect de acord, si eu am vrut sa punctez chestia asta, m-au mincat degetele de mai multe ori dupa ce citeam cite un mesaj pe aceasta tema, dar nu am facut-o tocmai pentru ca stiam ca o sa iasa ceva scintei.
Si eu cred ca exista mentalitatea asta nesanatoasa de "daca-i bal, bal sa fie." Foame - inteleg; e adevarat, nu trebuie sa stai flaminda. Dar poftele - care nu zic ca sint legende, dar, uite, eu sint pofticioasa de fel, de dinainte de a fi insarcinata - pot fi invinse cu putina vointa.
De multe ori gravidele au pofte foarte ciudate, de ex. vor sa manince var sau vopsea. Evident, nu maninca, pentru ca isi dau seama ca e nesanatos. In acelasi fel, daca imi vine sa maninc 3 Snickers in fiecare zi, nu o sa maninc, pentru ca nu este sanatos. Simplul gind ca nu este sanatos - acompaniat desigur de putina vointa - imi taie pofta. Eu am o tentatie cu piinea. Imi place piinea calda, cu coaja crocanta - gen baguette, sau ciabatta. Am luat hotarirea sa nu mai cumpar des, pentru ca astfel voi minca mai putin.
Mi-am propus sa iau cit mai putine kg. Pina acum nu am luat absolut nimic. Merg la sala de 3-4 ori pe sapt. (cu heart rate monitor ca sa nu trec peste o anumita valoare a pulsului). O invidiez mult pe Oana, care merge la bazin. Eu mai am inca doua luni de asteptat, pina se deschide piscina din cladirea mea.
Nu vreau sa adaug la faimoasa depresie postpartum depresia uitatului in oglinda. Pentru mine felul in care arat ajuta mult la self-esteem, cu toate ca am multe alte motive sa fiu mindra de mine. Nu este un atac la persoana. Este doar o alegere personala.
Pe o alta nota: ba, ce va mai invidiez ca stiti sexul bebelusilor! Astia pe-aici cred ca se tem de dat in judecata, malpraxis, alea-alea, ca nu prea zic inainte de 18 saptamini. Noi ne tot holbam la una din pozele pe care ne-au dat-o luni, cind am fost la ecograf, si dam cu ghicitul. Poate incerc s-o postez aici si fac un poll cu voi.
Va pup,
12+
Si asteptam...
bitza2008 spune:
SAlutare fetele!
Nocom, am fost doar la moasa, ea imi ia tensiunea si ma palpeaza; m-am programat pt morfofetala pe 7 aprilie. Atunci voi sti abia ce e! Eu simt ca e baietzel dar dak e fetiza e f bine si asa!!
Piloca, astazi am aflat ca moasa care vine acasa diupa nastere, in afara ca are si pregatire medicala, iti face si mancare si curatenie ca mama si tata sa se poata ocupa exclusiv de bb si nu de treburile gospodaresti. Eu platesc 3.70 euro pe ora restul il da asigurarea; din pacate e numai pt 10 zile.
Aici iti este recomandat chiar sa mananci paine, bineinteles integrala si nu ff multa; dar nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic.
Banuiesc ca in afara de mine nu mai bantuie nimeni pe forum!!!
Pupici tuturor
15+
EvaF spune:
MMimi, uite si emoticonul I agree . Cam uratzel, nu? Dar asa arata mutritza mea acum.
Ce sa zic, nu ma steptam sa iasa scantei, astea sunt spusele doctorului. Totul e in capul nostru. Si ca sa il ajutam pe bebe sa ia in greutate, trebuie sa nu luam noi f mult. Scientifically proven!! Ce sa zic, nu eu am inventat medicina!!! Nici mie nu mi-a picat bine cand l-am auzit fara paine! Eu ador painea calda si rumena!!! Dar o felie in sarcina se asimileaza cat o paine, pe cand in mod normal din o paine asimilam o felie. Sarcina predispune la ingrasare, femeia asimileaza tot ce mananca, de asta nu trebuie sa manance mult pt ca se ingrasa fara masura (si fara rost) si bebe saracul, ramane un pricajit. Deci, deja asimilam enorm, daca mai mancam si dublu fata de obicei...
Dar, never ever ca mai deschid subiectul cu "doctorul imi zice ce sa mananc". Fiecare cu doctorul lui, probabil ca sunt doctori care cand isi cantaresc lunar pacientele se uita pe fereastra.
De baby blues sau depresia postpartum nu mai zic nimic...
Va pup pe toate si nu ma luati prea in serios :)
14+
Poze cu noi
Vine barza!