Piticodromul de Sept - Oct 2005 (202)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Kid, am zis de escavatoarele astea ca la mine merg si la cel mare si la cel mic. Asa ca intre 2 si 7 ani - baiat - poti merge pe varianta escavatoare/betoniere/camioane/ masini de pompieri..si alte asemenea utilaje. Cele de la Bruder nu sunt f ieftine, dat sunt de calitate si rezistente. Eu cred ca voi deschide o autobaza - mai scot si eu un ban cinstit. Poti sa incerci si cu Thomas-i, dar ar trebui sa afli daca mai au deja si de la care producator. Cam dupa 4 ani incepe mania cu Ben10, transformeri si oameni paianjeni.

La papusi si ponei...nu ma bag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Doamne, papusi, ponei, rasuciti voi cutitul in rana .

Doamna, se vede ca sunteti la servici dar stiti ca va urmaresc francezii cu telefoanele mobile? Asa ca lasa forumul

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ruxandra, si eu cand avea Victor vreo 3-4 ani si eram in Ro, incercam sa ii vorbesc in franceza.
Ii ziceam " Sa vorbim in franceza putin" si incepeam, kupilul pricepuse imi zicea "Sa vorbim putin in romana" si o dadea pe romaneste.

Diana, e normal ca Petrut sa vorbeasca mai greu caci el asimileaza 2 limbi straine.
Pe mine ma omooara Anca cu culoarea 'roz', totul tb sa fie roz.
Ii zic, fara 'oz' (roz, rose in franceza) ea imi rade in fata si imi zice 'pink'.

Si a ajuns sa fie pontoasa, aseara era in cada, nu vroia sa stea jos, ii zic ca ii va fi frig.(eran pielea goala)
Si incepe:¨"Tu vois maman, j'ai des mitaines (imi arata mainile), le chapeau (arata capul) et pantaon (pantalons)".
Ea vorbeste mai mult in franceza decat in romana, cel putin seara dupa gradinita, are 2 ore cand vorbeste numai franceza.
Dar ma bucur ca vorbeste, romana bine ca o intelege.

Are momente cand daca ii vorbesc in romana, nu are nici o reactie, dar daca ii vorbesc in franceza, raspunde intr-o faza intreaga.
Asa ca recunosc noi vorbim si in franceza cu ea mai ales in locurile publice dar si acasa.
Si copiii vb intre ei la joaca in franceza.

Victor are un coleg de scoala ce sta cu noi in bloc tot roman, si cand se intalnesc vb intre ei in franceza.

In orice caz, mi se pare fortat ca un roman in Ro sa vb o limba straina cu copilul.

Kid, si niste carti sau CD/DVD-uri merg ca si cadou. Sunt universale ptr fetite, baietei.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Asa te lauzi, Jadi, crezi ca seful tau nu sta cu ochii pe tine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Haha, ce m-am distrat cu poneii si cu rozul!

Anya, Ben10 cine mai e?

Miflore si Kid, sanatate multa!

Diana, si eu zic la fel, ca e bilingv si e normal sa-i fie incomparabil mai greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Tonnia, la intrebarea cu Ben10 am un raspuns: vei afla in curand

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Nu stiu care pe unde lucrati, cu mail, cu mobile de serviciu/private, dar va confirm ca sefii stiu tot, asta daca vor, au timp, chef, si putin voyeur-ism.

Intr-o luni am primit o sarcina de serviciu ce suna foarte profesionist, eu si alte 2 colege ne-am apucat de lucru si cand a inceput sa se umple ecranul cu mesaje , 2% cu"nu uita sa iei paine" si 98% legate de "ce bine a fost aseara", ne-am inrosit la fata si n-am putut decat sa zic tare ca totusi exista iubire Ideea era sa le numaram, dar poti sa nu citesti?!

Diana si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

cu siguranta sefii stiu, chiar de curand cineva apropiat a primit de la seful lui un raport cu ce a facut in ultimele luni pe calc, inclusiv cat timp a stat de vorba pe messenger si cu cine! (eu eram cap de lista, cu id-ul meu vorbise in ultimele 2 luni 40 de ore).

eu socotesc netul ca o facilitate la serv. daca se taie, cred ca a doua zi nu mai vin la munca .

cristina, mama de radu (09.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela79 spune:

Buna ziua dragelor....
Eu imi fac timp sa citesc ce mai spuneti dar iar am o perioada plina cu tot felul de activitati si nu mai am timp pt mine.Mai am ziua de azi si apoi de vineri pana marti suntem liberi.
Cristina, cred ca Ancuta e o dulce,Iaris nu vb cu noi franceza decat atunci cand nu stie sa spuna in romana.Eu nu vb franceza cu el.Mie mi-a casunat ca el trebuie sa stie si romana si daca spune in franceza ma fac ca nu aud, ca nu inteleg tocmai pt a spune ceea ce vrea in romana.E adevarat ca sunt chestii pe care nu le intelege decat in franceza, dar eu ii repet in romana pana isi da seama ce si cum.In public ,la fel, vb cu el romana cu interlocutorul meu direct in fr sau engleza....Adevarul e ca sunt scumpi la varsta asta cum spun ei in alta limba, dar eu ma gandesc la parintii mei care vor sa se inteleaga cu el...si la el ..atunci cand va pleca in Romania...nu vreau sa aiba complexe ca nu se poate exprima.oricum nu va fi ca un nativ roman...va pierde mult din romana...dar pana va merge intr-o gradinita mare unde va fi obligat sa se exprime doar in franceza....il voi lasa sa copilareasca in limba pe care o stie cel mai bine.
Diana, eu zic ca nu are rost sa iti faci ganduri negre, sunt sigura ca Petrut va deveni un vorbaret.Atata timp cat deja spune cuvinte eu zic ca nu are rost sa te impacientezi.
Cat despre jucarii, nu stiu ce sa zic ca Iaris are perioade cand se joaca doar cu mingi, sau doar cu masini...trenulete.Acum e in perioada de dinozauri.A gasit cativa rataciti la gradi intr-o cutie si e innebunit dupa ei.Tocmai a descoperit si el Cartea junglei si ii place foarte mult.
Gata, fug la treburile mele...azi facem activitati cu oeufs la clasa a 3-a, cu jocuri de cuvinte si bricolaj.Va tzuc

Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
"La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

ce-i cu linistea asta? va e teama ca afla seful ca scrieti pe dc?

Diana, ce sa zic, ai niste colegi cu o viata amoroasa implinita

La cadouri si eu zic masina sau tren. Si stiu ca am un fix mare pe care l-am mai comunicat de cateva ori pe-aici, mie imi plac lego-urile si se pot gasi masini la ei, matei are o masina de gunoi, o betoniera, un excavator, masina de pompieri si chiar si pe gordon in varianta lego.

Barbie si poneiuri?

Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2

Mergi la inceput