Piticodromul de Sept - Oct 2005 (202)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Irina, ca sa citez din fi'miu, "ma'catziash" (asa a urlat prin casa aseara timp de vreo 20 de minute). Sa va traiasca strabunii! sa ai atatia.

Oana, ma bucur ca ai mai trecut si pe la noi.

Ioana, n-am zis ieri, dar mi se pare foarte tare Miru sa ceara ea traducerea in engleza
Eu cred ca sunt codasa trupei, nu am avut nici o tentativa de a-l invata pe Matei ceva engleza.

Duminica la iarba verde erau niste fosti colegi de liceu, cuplu, cu un baietel de 1 an si 10 luni si taica-su ii vorbea in engleza. Era destul de caraghios, dar ce a prins Matei din toata conversatia lor ... "sit!" pe care il tot exerseaza cu noi de atunci. Parca suntem la dresaj

Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Irina, oau! Ce bine de Vladut ca are parinti tineri.
Ruxandra, si eu sint codasa, ca nici eu nu am invatat-o pe Miru cuvinte in engleza.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Hop pe pagina 1!

Dinu si Sa au si ei o strabunica care e brici la minte, citeste ziare la greu, se uita la stiri si imi trimite articole de interes, subliniate cu rosu, haha.
E frumos cand ne intalnim mai multe generatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Copii care la varsta asta fac diferenta intre romana si o alta limba sunt destul de rari. Bravo !
De obicei ei raspund in romana celor ce le vorbesc in romana si in engleza (de ex.) celor ce le vorbesc in engleza,sunt incapabili sa traduca un cuvant dintr-o limba in alta.
De ex. Peter zice "look" americanilor, mie si sotului ne zice "uite". O fetita de 4 ani care m-a auzit vorbind cu el mi-a zis "nu inteleg ce vorbesti cu el", mama ei mi-a zis ca nu stie ce inseamna o alta limba, doar intelege ca nu intelege.
In schimb fetita isteata a unor prieteni la 3.5 ani dansa prin casa "shake, shake, shake your ... mama, cum se zice in engleza la funduleatza?"

Locca hmm... daca ar fi sa-mi invat copilul franceza (cu adevarat) ultimul cuvant pe care i l-as spune ar fi "merde" Adica l-as invata,ca nu strica niciodata , dar dupa ce invata cateva mii din vocabularul curent. . Exista teoria un parinte-o limba, poate e unul din adepti si atunci e normal sa vorbeasca cu el in engleza si la iarba verde, dar anumite cuvinte nu-si au locul. Zic eu...

Si mie imi place ca Peter are 2 strabunice "tinerele", in teorie ar putea sa-i vina si la nunta, candva

sanatate copilasilor bolnaviori !

Diana si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Diana, era sit nu shit . Nu stiu, mie mi s-a parut ciudat si chiar m-a zgariat la urechi ca tatal nu era native speaker si nici macar nu vorbea o engleza prea corecta. Dar atata i-a zis copilului sit! sau sit down! parca era un catel. Dincolo de vocabular, cred ca ideea de a invata de mic o limba straina e ca sa-i prinda accentul corect si asta se formeaza auzind mult in jurul tau limba respectiva vorbita bine, ori in cazul de fata nici vorba de asa ceva. Poate gresesc.
Mie mi se pare deosebit Petrut al tau ca va spune voua in romana si celorlalti in engleza. E super!

Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2

Mergi la inceput

Auu... scuze ! n-am inteles bine, scuze !! Ce sa zic, un cuvant strain ici si colo n-au ce face rau, dar cand o faci cu scopul expres de show-off, cred ca obitii efectul contrar
Subiectul "vorbire" e sensibil pentru mine, off... sa dea Domnul sa mi se ridice piatra asta de pe suflet si sa vorbeasca si el, macar jumate din ce vorbesc ai vostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Multumesc pentru urari zanelor, ma fac eu bine!
Kid, sanatate si tie, eu pun picaturi cu antibiotic in ochi.
Aseara aveam 38 tempe, minunat ma simteam, asa ca de azi stau acasica frumos vre-o 3 zile pana-n week-end.

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Ruxandra, ai dreptate cu chestia asta. Si mie mi se pare fortat sa ii vorbesti copilului o limba care nu iti este nativa...ok, daca esti in alta tara de exemplu nu este o problema, mai ales in public. Dar in Romania, sa fii roman si sa ii vorbesti in alta limba copilului, e cam fortat...
Si Alex isi exerseaza engleza de la gradinita cu Dexter motanul...ii tot zice sit si go de ne prapadim de ras. Din vocabularul ei englezesc, mai zice I love you si Bye Bye...

Anya, te rog eu sa detaliezi un pic cu excavatoarele alea...crezi ca sunt potrivite pentru doi baietei care acum implinesc 3 ani? Nu sunt cam mici? Ca ei inca nu stiu ce se poarta la Jetix si Minimax...la reclame. Am fetita unor prieteni (are 4 ani) care cere un Ponei de fiecare data cand ii face pe plac maica-sii. Ii zice, "mananc tot dar sa imi iei poneiul cutare" si tot asa. In doua ore ceruse deja 5 ponei diferiti...sa vezi ce m-asteapta, tu cu ceasurile Ben10 sau cum le zice, eu cu poneii aia odiosi si cu barbie alea aschilambrice...Doamne, sper sa scap de invazia acestor creaturi...
Fetita respectiva are deja camera plina de ponei in culori fosforescente plus unul urias de plus cu un par roz de ti se strepezesc dintii...Iar eu cu doua fete, ponei o sa diger zi de zi...

bb2

Mergi la inceput

Kid si eu zic de excavatoare ca sunt potrivite.
Vorbind de pasiuni... am acasa un fan Thomas. Si e boala grea , iar mie imi plac masinile dintotdeauna, dar de dragul lui au inceput sa-mi placa si mie.
Treaba asta cu trenurile tin minte ca o rodea pe Sofia, ca fostul sot era mare fan. Nasul lui Peter la aproape 40 ani e inca innebunit dupa ele, iar zilele trecute am intalnit un bunic de 60 de ani care de la 10 ani a inceput sa colectioneze trenuri. Basementul lui e un decor imens cu sine, gari si tot ce trebuie. Se pare ca singura cale sa ramii cu mintea ok e sa inveti sa-ti placa ce-i place copilului, nu ? !
Dar adevarul e ca nici mie nu-mi plac poneii cu par roz, am vazut si eu la Toys'R"Us

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

uau, scuze, mi-am dat seama ca am vbit doar de strabunicele lui radu din partea mea. dar mai are una din partea sotului. toate sunt agere si pe faza, nu le scapa nimic. ceea ce nu functioneaza intotdeuna in avantajul nostru . hihi.
sa ne traisca!

cristina, mama de radu (09.10.2005)

Mergi la inceput