"ma voi ocupa in mod deosebit"
Raspunsuri - Pagina 4
maru spune:
din pacate, draga amoga, in Romania nu ai de ales, nici ca cadavru didactic (intentionat scris) nici ca parinte. Noua ne e usor sa scriem de pe meleaguri cu pasunea mai verde despre alternative in inatamant, dar acasa ce sa faci?
18 ani am fost invatatoare, cu toate gradele luate, cu responsabilitati, si cu articole de specialitate publicate. 3 ani am fost parinte, ba nu, 7 ca sa punem si anii de gradi.
Da, trebuie sa gasesti ceva ce capteaza atentia copiilor: obisnuiam la inceputul clasei I sa le citesc o poveste. In fiecare zi o faceam in alt mod: ca un mare secret, intre mine si ei, alta data citeam cu vocea piano si dupa ce le captam interesul reveneam la un ton normal, sa nu ii obosesc, jucam teatru...cate si mai cate
Ideea captarii atentiei are mai multe substraturi: ii atragi catre scoala, ii face sa invete cu placere, unde mai pui ca poti sa iti faci si tu treaba mai usor.
Sistemul e unul super incarcat, super stufos, super inutil. Jumate din informatie nu le trebuie, iar jumatatea care le trebuie e prezentata prost, nu din punct de vedere practic, ci aiurea, teoretic, ca parca le-ar folosi la ceva mai tarziu in vaiata sa stie cum a ajuns Pitagora la teorema lui mult cunoscuta.
On topic: dragi mamici de copii la gradi
mergeti si discutati cu educatoarea si cereti-i sa nu aiba teme. Ce se poate face in clasa, asta e, bun facut, ce nu...la anu
cat despre ce invata la gradi la matematica, daca e predat ca un joc, nu mai mult de 10 min, nu are cum sa le strice
aici incep educarea copiilor de la 1 an, pentru ca atunci majoritatea copiilor canadieni intra in "sistem"
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
anya spune:
Nu mai exista "iesit afara" la gradinita, ca nu mai au unde!!! Au fost desfiintate locurile de joaca din curtea gradinitelor!! In locul lor se construieste un bloc nou, cu celule noi unde minunatii nostri urmasi vor invata temeinic siruri crescatoare si desrescatoare, logaritmi si integrale.
pisicuta si matei spune:
Din pacate si mie mi se pare ca sunt din ce in ce mai putin scosi copii pe motiv de activitati. Si eu nu zic deloc ca ar fi rele activitatile, dar ar putea fi tinuti mai mult afara...saracutii nici nu mai au parte de cele 4 ore minime de soare. Al meu nici pe departe nu isi consuma energia cu activitatile...pe langa ce stam noi afara cand il iau de la gradi(si cat sa il tin si eu afara dupa ora 18.30 cand il iau) este super activ si abia adoarme
. Totusi sunt la gradinita si ar trebui sa se joace mai mult!!!
sorana spune:
alra - din pacate vorbim foarte serios.
Nici la noi nu ies afara. Sau ies extrem de rar.
Cica nu au timp
Dar unele dintre activitati nu se pot face afara? De exemplu stiu ca una din chestii este ca le spune o poveste si apoi copii o spun - incepe unul, continua altul si tot asa. Pai asta s-ar putea face si afara, la soare.
Si poeziile si dansul si cantatul - se pot face afara!
Si stiu ca ieri ne-a zis sa venim cu o floare - le arata petalele, frunzele, ca toate florile au una si alta. Foarte frumos. Dar nu puteau sa iasa cu ei in parc si sa le arate asta la panselutele de acolo?
Sorana si Monica (5 ani)
simali spune:
quote:
Pe bune, un copil e de o mie de ori mai cistigat sa bata coclaurile in lung si-n lat, sa se catere-n copaci, sa miroase trifoiu', sa observe un gindac, o floare, sa dea c-un bat in balta, sa dea de mincare la pasari, s.a.m.d., decit sa stea inchis intr-o clasa, fortat sa se supuna la o puzderie de reguli (multe aberante si degradante), sa se comporte dupa cum i se dicteaza, etc.
quote:
Ai dreptate. Din pacate nu se poate sa procedezi asa daca nu ai de ales si trebuie sa-l dai la scoala la 7 ani. La gradinitele astea organizate invata in timp si fara traume sa stea in banca, sa asculte cand vorbeste doamna, etc. Un copil care a hoinarit complet liber pana la 7 ani se va simti ca un canar luat din padurea tropicala si inchis intr-o colivie: daca va supravietui va tanji pe vecie dupa paradisul pirdut. Un canar nascut in colivie sau adus in colivie de mic va canta fericit cat e ziua de lunga...
Stiu ca este tragic dar asta-i situatia acum, in anul 2008. Cine stie, poate in viitor va fi alta daca punem si noi umarul... Speranta moare ultima...
alice
blackpanterro spune:
Pai asta inseamna ca nu mai exista nici un copil care sa nu mearga la gradi?!?Toti sunt institutionalizati de la 2-3 ani?
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
anya spune:
Nu chiar toti... Exceptand pe cei care probabil nici la scoala nu vor merge, cred ca mai ramane un procent de 0,0000x%. Eu nu cunosc nici-un caz de copil care sa fi mers direct la scoala. Macar 1 an de gradi a avut fiecare.
Ca sa compensez faptul ca ai mei pui sunt/vor fi la gradi cat e ziua de lunga, de la 3 ani, atat dupa gradi cat si in weekend-uri nu stam deloc acasa. Bantuim
cat putem de mult si cat mai in natura.