"ma voi ocupa in mod deosebit"
Raspunsuri - Pagina 2
pisicuta si matei spune:
Este imperios necesar sa discuti cu " autoritatea"
. este vorba in primul si in primul rand de stare de bine a psihicului copilului tau...cum este posibil ca un om pedagog, culmea care se presupune ca are si experienta sa se foloseasca de o metoda de intimidare cu efecte negandit de mare asupra copilului: " ca se imbolnaveste mama" ca sa il aduca la supunere. Sunt oripilata de asa zisele educatoare, invatatoare
.
Si cum adica sa se razbune pe copil...pai in asemnea cazuri poti sa faci plangeri la minister...daca legea permite(nu cunosc exact) si se merge pana la abuzuri fizice-poti face plangeri la politie!! Este inadmisibil ca un educator sa se razbune pe un biet copil pentru lipsa lui de metoda pedagogica.
cristianamat spune:
eu cred ca sunt inapoiata, eu caut pt pitica mea gradi cu inot si dans, nu cu matematica si citire. E vb de grupa pregatitoare?
ioana_io spune:
mde, asta-i sora vitrega cu "daca nu esti cuminte, te trimit la scoala!"
cristianamat, peste tot este aceeasi programa ( sau, cum dreq ii spune acum, "arie curriculara", ca sa sune mai pompos....tot programa e ), activitatile optionale difera, pot fi inot, balet, engleza, taiwaneza, karate, etc., nu te speria, ca nu fac cine stie ce chestii complicate 
insa activitatea principala e tot jocul, sau cel putin asa ar trebui sa fie, si nu activitatea cu tenta de aritmetica arida la modul: cat fac 2 plus 3?
iar cand copilasul are probleme de atentie, sa mor de nu are doar probleme de atentie, si nu cu rezolvarea integralelor si derivatelor, sau poate educatoarea nu stie sa i-o capteze ( atentia ), caz in care ar fi indicat sa reciteasca macar cartea de pedagogie, si nu sa acorde o atentie deosebita o saptamana intreaga, unui singur pitic!
sau poate ca activitatile dumneaei dureaza nepermis de mult, timp in care copilul se apuca de ros pantofii din motiv de plictiseala ingrozitoare.
sau poate....
sau poate....
ar putea exista 1001 de motive, din care doar 10% din ele sa incrimineze cupilul, pt. ca asta e, piticii sunt bucati de plastilina usor de modelat, daca iese modelul rau, nu inseamna mereu ca nu e materialul bun.
amoga spune:
quote:
Originally posted by simali
Intrebarea mea: este bine sa desfiintam acasa ceea ce a spus autoritatea - asa cum suntem deja obisnuiti sa facem - sau este mai bine sa mergem la scoala si sa incercam sa discutam cu invatatoarea? Dar daca mergem la scoala, ce sanse or fi ca invatatoarea sa faca urgent "mea culpa"? Nu este mai degraba posibil ca ea sa se razbune pe copil ?
Cred ca e bine sa mergi pina la gradinita/scoala sa incerci sa gasesti o cale amiabila de rezolvare a diferendului. (E intotdeauna bine sa incerci o solutie pacifista mai intii.) Ma indoiesc insa ca poti sa-ti armonizezi pozitia cu cineva caruia i-a putut trece prin minte genul de metode motivatoare de care ai spus. Si in cazul in care ramineti pe pozitii diferite o sa te lovesti de o alta problema: cit control ai asupra "sistemului". Sansele sunt ca ai un control foarte limitat (cvasi-inexistent). Cum ziceam: sistemul nu se muleaza dupa cerintele copiilor/parintilor, ci invers -- ii muleaza pe acestia dupa aberatiile lui.
Mai cred ca "desfiintarea autoritatii" nu e un scop in sine. In schimb, judecata critica este. Iar asta include si rationamente de genu': "ar trebui sau nu sa ascult ceea ce-mi spune X acuma"? Iar daca raspunsul e nu, atunci luarea unei pozitii cit mai ferme e recomandabila. Chiar cu riscul de a genera frictiuni ulterioare.
A.M.
simali spune:
quote:
eu cred ca sunt inapoiata, eu caut pt pitica mea gradi cu inot si dans, nu cu matematica si citire. E vb de grupa pregatitoare?
quote:
Da, este vorba de grupa pregatitoare. Dar disciplina "activitati matematice" se face de la 3 ani si este foarte bine ca se face. Dezvolta mintea si chiar creativitatea. Dar trebuie sa se faca prin joc, fara coercitie sau manipulare psihologica.
alice
simali spune:
Am uitat sa va spun ce frumos a concluzionat copilul toata povestea.
Cand mi-a spus ca mamele se imbolnavesc daca nu invata copiii la matematica eu i-am spus sa nu creada asa ceva, ca nimeni nu este responsabil direct pentru boala cuiva.
La care el imi raspunde calm "am inteles mami; cred ca doamna s-a cam lasat dusa de val...".
alice
ni-na spune:
Sunt mamica de pitic la pregatitoare si cand d-na s-a repezit ca un hultan sa ii verifice caietul de teme intr-o zi normala ,in care n-am avut timp sa facem lectii si nu a scris decat 3-4 randuri i-am cerut politicos si raspicat sa nu-i mai dea caietul acasa.Cat scrie la camin,ajunge.Nu-l fac academiciam la gradinita.
A pretextat ca ca scoala sunt asteptarile mai mari si nu va tine ritmul..........ei si ce,prefer un copil vesel si increzator decat un robotel care scrie perfect lizibli,ale caror teme sunt motiv de mandrie pt mamici(am exemplu pe finutul meu,un an mai mare ca plodul din dotare).
M-a durut ca in drum spre gradinita copilul se chinuia sa gaseasca o minciunica sa ii spuna d-nei de ce nu a scris totul,si-mi cerea mie sa il ajut sa minta.Nu-l ajut sa minta,este mandria mea ca am incredere in cuvantul lui.Nu l-am dat la scoala anul trecut sa-i mai ofer un an de copilarie fara griji ,iar acum sa il ajut sa conceapa minciuna????
Iarta-ma simali ca mi-am varsat frustrarile proprii in subiectul tau.
anya spune:
Teme pt acasa la gradinita? Astia au innebunit de tot? Al meu e inca in grupa mijlocie, dar nu am auzit de asa ceva. Nici nu ar avea cand sa le faca , ca sta la gradi pana la 17.00 si ar fi culmea sa-i mai dea de facut ceva pt acasa!
La cursul de engleza la care merge de 2 ori/sapt le da tema sa coloreze cate ceva. Asta probabil ca sa-si mai aminteasca despre ce au discutat la ora, dar atat!
claujro spune:
Nu se dau teme in clasa I...ca unele invatatoare o fac...e alta discutie. La gradinita NU AU VOIE SA DEA TEME!!!!
maru spune:
exista un gap mare intre gradinita si scoala primara, asa cum e si intre primara si gimnaziala, sau intre gimnaziala si liceu.
educatorii vor sa impresioneze parintii si invatatorii turnand efectiv in capul copiilor notiuni in avans.
Ca invatator nu de multe ori mi s-a spus de catre parinti ca dau teme mai putine cantitativ decat primeau la gradinita! sincer, gasesc asta stupid, la gradi copilul trebuie sa invete prin joc, nu prin exercitiu, prin repetare.
Pe partea cealalta sunt si invatatori care testeaza copiii inainte de clasa I si nu accepta decat copii care stiu sa scrie si sa citeasca, sa socoteasca, si care deseneaza perfect. ce doamne iarta-ma mai fac ele in clasa I e greu de inteles!
Se editeaza la Galati o culegere de mate a invatatorilor, daca ati vedea ce se propune la clasa a 2-a v-ati ingrozi, am primit zeci de telefoane cu rugamitea sa ii ajut sa rezolve, parintii fiind ingineri, avocati, dr, profesori, oameni cu cunostinge generale solide, blocati de niste nenorocite de probleme!
ce e de facut in cazul asta? cum vad eu in calitate de mama dar si de fost cadru didactic?
mergi si discuta cu educatoarea, cineva spunea mai devreme ca probabail ca se lungeste cu activitatile mult prea mult, si de asta copilul se plictiseste. In caz ca puiul tau are o problema de atentie, sa il mute undeva mai aproape de ea, si sa ii capteze atentia, sa il intereseze cand il observa neatent.
asta e una din marile bube ale invatamantului romanesc!
ca mama, am refuzat temele la gradinita ale copilului meu, cu toate ca toata lumea ma stia ca pe un cal breaz, si am azut comentarii de genul: nu ma asteptam tocmai de la ea!
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/