Piticlontzi de iulie-august 2004 (249)
Raspunsuri - Pagina 5
Adema spune:
Am ajuns cu bine in tara, azi-noapte!
leeloo, multumesc din suflet de informatii! Nu am avut timp sa le vad, dar abia astept!
Andries, ma bucur ca a fost reusit botezul.Astept poze cu nerabdare!
Va pup pe toate si...revin!
g_ioana spune:
Ademabine ati revenit..ai uitat sa ne zici cum ii vremea la Campina..la noi este vant si ploaie...daca si acu ii soare la Carmencita in cartier,vecine ne facem
Merci pentru raspunsurile legate de atacul mucilor din gat...acu' tot io am picat de paranoica,ieri ma tinu mandra in program pana dupa amiaza cu miorlaieli,ca nu mananca,nu doarme nu nik ca-i vine sa tuseasca si nu vrea..boon ajungem la doctor,acolo trece la program distractiv,incinge cu domnu dr un alunelul..stau la cioace despre barza si calculator...cica are o rinofaringita sa-i dau niste nurofen si humex ca-i trece..de diminearza este in mare forma,mamanca non-stop...acu trebuie sa ma duc sa-i pregatesc .."mici cu scobitori" ca a vazut intr-o reclama..
Merg sa vaz toate pozele si revin...pe scurt la capitolul par is in club cu Roxi..iar la capitolul mobile pana nu ma mut la casa nu mai bag nik in aparatament,m-am hotarat...iar la casa o angajez pe Ema pentru design interior...btw arati tare bine si semeni foarte bine cu Michelle Pfeifer.
szivarvany spune:
Ioana, sanatate multa bubulinei vorbarete, o pupam cu mult drag !!!
Adema, bine ati ajuns home !!!
La noi e primavara, vreo 15 grade, super fain.
Un we frumos tuturor !
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
mitzura spune:
Buna fetelor!
N-am mai intrat de mult timp, nu mai stiu nimic de voi, initial a fost lipsa de timp, dar de cateva zile avem si probleme mai urate. Va scriu din spital, sunt internata cu Tudor care a facut o enterocolita urata de tot, si n-am putut evita spitalizarea. A inceput Mara marti cu diaree, varsaturi repetate, dar ei i-a trecut repede, cam o zi a durat. Dupa care a inceput si la Tudor (si la mine), numai ca la el a fost mult mai rau. A vomat ieri noapte de sapte ori, a avut scaun de foarte multe ori, dimineata avea o stare foarte proasta. Am mers la medic, si ne-a zis din start ca e de internare, dar am zis sa incercam intai sa incercam acasa cu tratamentul cu sarurile de rehidratare si smecta, doar doar isi revine. Dimineata nu avea nici febra. Spre seara insa, desi i-am tot dat la 5 minute lichide si saruri, era mai rau, avea si febra si era saracutul cam ca o leguma. (De dimineata i-au facut si o injectie cu fenobarbital, si l-au sedat rau de tot.
Asa ca ieri seara ne-am facut bagajele si ne-am dus la spital...nu va mai spun ce pripetii ca sa imi dea voie sa stau cu el, ca initial n-au vrut si eu simteam ca mor la gandul ca ar trebui sa stea singur cateva zile in spital.
Acum e cu perfuzii de ieri seara, azi a facut inca febra toata ziua, dar e bine ca n-a mai varsat si n-a mai avut scaun moale. Si a si papat cate ceva (morcovi, orez). Din pacate are o stare psihica foarte proasta, desi am incercat sa-i indulcim statul in spital pe cat posibil (i-am adus carti, creioane, laptopul meu cu desene si muzica). Dar inca nu e in stare sa se bucure de ele. Nu are putere sa se ridice (n-a mancat decat niste morcovi fierti de vreo 36 de ore), din cauza febrei e foarte somnolent, ma intreaba intr-una cand vine cineva sa ne duca acasa. Cea mai mare suparare e branula din manuta, el nu suporta plasturii (i-am pus o data un plasture pe o rana mica si a lesinat), iar acum e legat la toata mana,de jur imprejur cu plasturi. De cate ori se trezeste si isi vede manuta plange. Acum doarme.
De mine ce sa va spun...sunt varza, lasand la o parte oboseala groaznica (n-am mai dormit de vreo doua nopti, iar aici nu se poate dormi), altu e baiu, ma socheaza spitalul asta si oamenii din el. Printre altele, la facultate, predau si un curs de Sociologie Medicala, si sunt foarte la curent cu absolut orice legat de sistem medical, relatia medic-pacient, spitalul ca institutie, etc. Cu toate astea sunt socata. E un spital de copii curat si unele din asistente sunt ok. Problema mare e insa lipsa de spatiu si faptul ca cei mai multi copii sunt internati fara mame. Si stau saracii cateva zile aici singuri, timp in care urla incontinuu. Daca mi-ar fi povestit cineva toate astea n-as fi crezut, dar efectiv, de aseara de cand am venit, sunt copii, care plang intruna, strigand dupa mama si tata (au tacut vreo cateva ore azi noapte cat au dormit). Asistentele cred ca au devenit imune la plansul asta, pentru ca efectiv nu au nici o reactie. Probabil ca sunt si putine si n-ar face fata sa-i linisteasca pe toti, dar asta nu mi se pare o scuza totusi. Imi venea sa ma duc sa le spun eu o vorba buna. Ieri seara am zis ca plec de aici bolnava de nervi...Tudor ma tot intreaba de ce plang copiii...ce sa-i spun, ca avem un sistem medical de r...t, in care o mama nu poate sta cu copilul ei cand e bolnav? Sau ca unii parinti isi abandoneaza copii in spital ?(ca sunt cativa copii aici in situatia asta).
la un moment dat am iesit sa anunt asistentele ca are febra din nou, si am dat peste una care schimba un sugar, si atat de tare il smucea incat mi s-a parut ca visez. In fine...nu stiu daca e bine sa va povestesc chestiile astea...oricum eu am zis ca o sa-mi fac un scop in viata, din a nu-mi lasa copiii singuri in spital. Ar fi o trauma prea mare pentru ei.
In rest ma gandesc numai la Mara, nici ea nu e tocmai ok, e inca pe regim, am inteles ca nu prea mananca, sper sa nu revina problemele. E o fetita aici, cam de doi ani, blonda si cretulie ca Mara si a strigat ”mami” ”tati” toata seara si toata ziua de azi....n-am putut sa mi-o scot pe Mara din cap. In fine, acum sunt si foarte emotionala si probabil reactionez si eu mai exagerat.
Trimit mesajul, cred ca e foarte lung si mi-e teama sa nu-l pierd. Va pup, nu stiu cand mai reusesc sa intru.
g_ioana spune:
Mitzu multe si multi pupici lui Tudor si Marei,va tinem pumnii sa va insanatositi repede,repede!!!!...despre sistemul sanitar,of,of,mai,mai ...eu cand am fost cu Maria mi s-a parut incredibil sa fie atat de mizerabil si...asistentele atat de slab pregatite la un spital de copii..uitau sa vina la tratament,daca nu eram atenta ii faceau altceva decat ce era prescris pe foaie...nici nu vreau sa-mi aduc aminte!
Daria vrem si noi primavara!!!
Edit ca am vazut niste piticlonti superbi:Ricu o frumusete de baiatdoua galusti ochioase si zulufate,si doi moldoveni foarte frumosi!!!pupici pentru toti
Andries spune:
Mitzule sanatate multa!! Din ce spui bag seama ca au facut cunostinta cu un rotavirus...trece in doua, trei saptamani si la mine a fost cosmar, dar eu l-am tratat acasa cu toate riscurile de rigoare asumate prin semnatura. Hidratare cu seringa... 2 - 4 ml apa la 5 minute, timp de 48 de ore pana a trecut faza acuta, pe rand, cand eu cand husband, cumplit a fost...despre spitale... sa-ti mai spun si eu niste povesti horror?
Andries
Dorsilia spune:
hello!
vad ca discutati de maturi, freze, gresii si alte cele ...aici nu ma bag ca-s ramasa de caruta cu toate cele. freza mea e-n onduleuri naturele, idem si coloarea, vreau sa mai creasca un picut ca sa-mi pot scoate scarile ca nu le mai suporrrrrrrrrt, cine m-o fi pus sa-mi cer volum la freza asa?!
ce-am mai facut? ieri am alergat prin gradina zoologica, apoi seara la petrecere, o tinem numai in zile de nastere, am fost deja tot familionul la 2 zile de nastere ale prietenilor lui Danut, au implinit 4 anisori, a fost dragut, copiii s-au distrat, au papat, au baut sampanie de copii, si-au pus coifuri, au dansat, etc....Cu Danut am avut surpriza (neplacuta) sa reactioneze neasteptat..adica nu a vrut sa intre in local decat cu taica-su de mana, eu nu eram de ajuns. Si a fost destul de stresat la inceput desi cunostea majoritatea copiilor si pe parintii lor. Initial am crezut ca va sta stresat toata seara insa din fericire si-a revenit si s-a acomodat tare bine, s-a simtit bine si are amintiri placute de la aceste evenimente, imi povesteste zilnic cat de tare i-a placut la "petreceri" si ca isi doreste sa mai mearga. Andreea nu a avut nimic de comentat "pentru contra", ea plangea sa se infiga in mijlocul gramezii de copii, nu conta ca ei sareau de mama focului si abia reuseam s-o feresc sa n-o calce sau tranteasca, i se parea tare amuzant la ingramadeala, s-a plimbat in lung si lat pe acolo, de mancat a incercat dar n-a reusit decat sa linga niste frisca, 2-3 copilasi muceau si tuseau de mama focului si la stanga si la dreapta si-n sus si-n jos, asa ca stau cu inima mica pana saptamana viitoare sa vad daca nu cumva incubeaza si la ai mei ceva, ceea ce ar fi extrem de neplacut ca numai ce scaparam dintr-o sarja de viroza. Dar nu am avut de ales, nu-l pot tine pe Dani izolat de copii, iar pe Dea nu am avut cu cine s-o las, ca sa mergem numai noi :(
Vom vedea acum cum stam cu norocul si daca cineva acolo sus ne iubeste...
Mitzu- le dorim copilasilor tai insanatosire grabnica si tie puterea sa nu iei la rost personalul sanitar de toata jena, daca asa se comporta, e greu sa ai o parere buna. La noi e o cretineala maxima, in unele maternitati trebuie sa dai spaga ca sa poata asista si sotul la nastere, spaga ca sa poata intra zilnic sa-ti aduca cele necesare, spaga sa poti afla informatiile despre sanatatea copilului, spaga ca sa ti-l puna la UV la timp, spaga ca sa, ca sa, ca sa. Pe sotul meu l-au scos afara din sala de travaliu, desi eram singura si singura am stat acolo ore in sir, nu am avut cu cine schimba o vorba, era noapte, ma simteam tare singura si eram stresata ca nimeni nu se auzea pe holuri, mi-era frica la un moment dat ca poate o sa nasc acolo, slava Domnului ca exista mobilul. Am mai auzit ca la spitalele de pediatrie se mai da si spaga ca sa-ti externeze copilul, sau ca sa te lase sa stai cu el....e aiurea tare, dar asta avem si daca altfel nu se poate....
Dintr-ale culinarelor dulci, am avut un succes rasunator cu prozaica budinca de paste cu branza, smanatana, oua, stafide, rom, si vanilie. Au topit ai mei un vas impunator de yena. N-am facut-o de mult, probabil de aceea a fost asa savurata
De gatit am gatit ardei umpluti si spanac. Pentru Andreea sos de marar cu pui, azi tocana de cartofi noi cu brocoli si carne de curcan. Imi fac mea culpa....am fost vineri seara la o prietena si fetita ei de numai 8 luni papa doar zdrobit din furculita si tocat cu cutitul, si niciodata nu a mancat pasirat, nu are nici un dintisor si totusi mesteca foarte bine si mananca bine....de aici concluzionez ca eu am actionat gresit folosind mixerul ala, pt ca n-am scapt de el decat pana inspre 2 ani si ceva ai lui Danut, tare greu s-a invatat sa mestece si sa manance nepasirat. Si acum am luat-o da cappo cu Dea, aceeasi greseala. Nu mananca DECAT pasirat, orice simte mai mare scoate pe limba afara. Si daca ii e tare foame mananca dar doar cat sa-si astampere foamea, adica 3-4 lingurite si alea mestecate indelung, apoi isi smulge babetica si da din picioare s-o scot din scaunul de masa. Ori ea cum e cu mofturi la masa am zis ca macar sa manance oricum fie si pasirat, si uite asa nu stiu cat bine i-am facut sau cat rau pt ca parca vad ca nici ea nu va invata mai repede decat Danut sa mestece.
ma opresc din scris ca zbiara asta mica ;la usa, tre sa mergem afara
duminica linistita in continuare
roxanaz spune:
buna dimineata
hai sa-mi traiasca copilu' dimineata dupa partida de maimutareli clasice adeclarat ca va fi fericit la gradinita si sa ducem dulciuri. asa ca azi vor avea distractie.... l-am lasat cu educatoarea si cu sacoselele pe acolo, abia astept sa vad cum s-au descurcat.
Mitzu oooff ce rau imi pare sa aud asa vesti, sanatate multa lui Tudor si sper sa plecati cat de curand de acolo. ce inuman sa nu stai cu copilul!!! . multi pupici si asteptam vesti mai bune!
Andries imi pare bine ca v-ati distrat la botez, asteptam dovada
Oliv tusesc ca un magar, sambata am bolit, duminica nu prea. dar trece si asta. am hotarat suvitele, acum trebuie sa ma reprogramez la coafor. voi ce ati facut in week end?
Andreea de pupi imi place mobila aleasa pentru dormitor. sa o stapaniti sanatosi!
Anca cum e Bianca? va pregatiti de plecare deja? pentru cand ati luat bilete?
o zi frumoasa tuturor!
g_ioana spune:
LA MULTI ANI, PAT!!!!
Roxi da' pe noi cu ce ne servesti,ha???
Mandra mea este in mare forma,ieri i-am luat role si este superincantata...vrea sa faca baie cu ele
Hai pupicei ,multa sanatate si sa avem o saptamana buna tare de tot!!!