Copii de 1995-1998(16)
Raspunsuri - Pagina 16
andacos spune:
Da ANDRA,numai rezultate minunate ale copilasilor!BRAVo lor si felicitari!
AGHO,draga mea,ca esti o luptatoare se stie ,tzi s-a mai spus,ma bucur pentru tine ca acum e totul bine!
MIHAELA eu nu stiu daca te-am felicitat pentru casa,daca nu o fac acum,s-o stapinitzi sanatosi!Cind incepetzi mutarea?
ALMA sa stii ca nici mie nu mi se pare normal cum procedeaza prof. de romana,in loc sa-i incurajeze si sa-i faca sa se simta mindri,ea din contra le "taie craca de sub picioare".Si eu zic sa discutzi cu "ea,sunt copii care reactzioneaza invers de cum se gindeste si asteapta ea!
FlOWER si ANa,multa sanatate si sa va revenitzi repede!Mey la noi a nins pina vineri cu zapada depusa si viscol,ceea ce foarte rar se intimpla aici,iar acum in weekend s-au anuntzat pinA LA 20^C,cum pisici sa ramii sanatos la asemenea diferentze de temperatura!Eu m-am trezit astazi de parca "m-a batut"
cineva asta noapte,si acum casca si sunt obosita de parca nici n-am dormit!
Din capitolul"fiecare cu ce-l doare"
,am reparat masina,nu mai comentez asupra pretzului ca nu mai are nici un rost,iar sotzul mi-a venit cu un precost in val. de 1000 de euro(de fapt depaseste cu putzin aceasta valoare)cu tot ceea ce trebuie facut la masina pina in noiembrie cind va avea loc inspectzia generala!

Eu personal iar trec printr-o perioada de aia "intunecata"
,iar nu sunt multzumita de mine din nici un punct de vedere,faptul ca m-am ingrasat destul de mult ma face sa ma simt aiurea rau de tot
,nu stiu inca nu sunt depresiva dar nici mult nu mai am!
Vreau sa ma apuc de alergat,poate asa imitrec gargaunii din cap
,(observatzi ca sunt constienta de existentza lor
,deci inseamna ca nu sunt chiar pierduta de tot
)!Mulzumesc lui D-zeu ca sunt totusi optimista si stiu sigur ca voi iesi din toate astea!Si "colac peste pupaza",m-a mai anuntzat fostul sotz ca va deveni inca odata tata,eu simt ca innebunesc ca nu stiu cum sa fac cu Andrei!Inca nu i-am spus si probabil ca nu o voi face destul de curind,dar sunt efectiv "la pamint"!
V-am innebunit,de fapt nu stiu ce-mi veni sa scriu despre asta,dar poate atzi trecut prin asa ceva si-mi spunetzi si mie cum sa procedez!
Un weekend minunat tutror!
Dana
flower-power spune:
In mod normal ,la halul cum inca ma simt ,nu as fi scris ,insa am citit ce-a scris Dana ,faptul ca te-ai ingrasat poate fi de la tiroida (sper ca am inteles eu bine ,inca nu mi-ai zis daca esti hipotiroidiana sau hiper ),de-asemenea si starile de sus si jos,dealtfel cred ca astea sunt valabile pt toate ,pot avea de-aface cu hormonii ,insa sunt mai pregnante la cei cu tiroida destabilizata .Destabilizarile tiroidiene pot avea ca punct de plecare stresul ridicat .Cat despre fostul tau sot , nu-i mai permite sa -ti/va tulbure atata viata .Tu impreuna cu baiatul tau aveti o noua familie ,o noua viata ,asa cum si la el viata merge inainte .Pe Andrei anunta-l ca pe ceva firesc ,puteti face chiar si-o gluma ,dar mai intai de toate convinge-te pe tine ca nu e nici o nenorocire asta ,altfel ii vei transmite si lui Andrei si nu cred ca e bine .Trebuie sa faci in asa fel incat toate tensiunile sa nu mai existe intre voi ,repeteta-ti la nesfarsit ca nu mai face parte din viata voastra ,preia controlul asupra situatiei , cu cat ai sa crezi mai mult asta , cu atat iti va fi mai usor sa discuti cu Andrei .Si nu te mai gandi ca la un esec ,nu te simti vinovata ,in mod sigur ai avut motive serioase cand te-ai hotarat ca nu se mai poate impreuna .Gandeste-te cate familii au trecut prin asta ,decat o relatie care nu mergea ,un climat nesanatos pt copil ,mai bine asa Eu ,personal ,n-am trecut prin asta ,dar am trecut ,ca fiecare ,cred , prin situatii mai mult sau mai putin dificile .O sa-mi spui ,poate ,ca nu am cum sa te inteleg .Se poate ,sunt de acord ca doar cel care trece pe acolo poate intelege cu adevarat situatia .Insa sunt la fel de convinsa ca trebuie doar sa-ti vezi de viata ta ,fara sa mai privesti inapoi .N-are rost sa lasi sa te marcheze ,cu atat mai putin pe Andrei ...Trece-o la capitolul experienta de viata si gata .Si preferabil fara resentimente (daca la un momentdat vi se pare ca am luat-o razna ,puneti-o si voi pe seama febrei)
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de
Tibi-Mares
agho spune:
Dragelor, va muuuultumesc fff muuult!
Imi sunteti fff dragi si v-am povestit nu ca sa va insapimant, ci pt. a confirma inca o data faptul ca asa cum exista atatea rele pe pamant, se intampla sa fie si lucruri bune, care isi gasesc rezolvarea. Si asa se intampla cand Cineva-sus ne iubeste!
Asa e, cuvintele prisosesc (cum spune Mihaela, cum spuneti toate), niciodata insa multumirile, recunostinta, rugaciunile...
Inca o data: Muuuultumesc ff frumos!

![]()
Mara, ma rog sa nu-i dai lui TB! Fa-te bine si tu cat mai curand! Eu chiar m-am mentinut bine la mal.
Ma bucur. Am avut energie sa fac cate ceva pe la mama, acasa. In seara aceasta ne-am intors. Drumul a fost liber, parca am zburat cu "gargaritza" noastra (matizel). Aseara mi-a fost dor de voi. Am intrat sa va dau binete si va doresc toate cele bune tuturor!
Alma, macar ai reusit s-o linistesti un pic pe Diana. Sper sa gasiti solutia cea mai buna! Spor la invatat in continuare si tie si muuult, mult succes!
Andra, mare lucru ca te-ai putut abtine de la asemenea bunatati ca sa arat bine! Dar chiar arati bine in poze.
Dana, danutza, si eu am niste kile in plus si vad ca s-au cam lipit de mine.
Dar n-am niciun chef sa alerg.
Eu n-as fi scris atat acum, ca i-am promis lui And. ca doar citesc. Dar nu ma pot abtine sa nu "vorbesc" cu voi.
Dana, fii sincera cu tine si fii sincera si cu And. al tau. Nu se poate sa nu reusesti sa comunici cu el si sa reusesti sa-i fii mama si prietena. Eu cred ca ai asemenea calitati. Poti sa-i spui cum te simti tu, asculta-l si pe el. Doar sunt atatea filme care prezinta astfel de cazuri. Sigur ca daca te-a shocat pt tine, il va afecta intr-o anumita masura si pe And. Dar discuta si cu actualul tau partener si impreuna poate gasiti o solutie, astfel incat shocul sa nu fie prea mare.
Iti tin pumnii! Nu stii cat, dar ti-i tin!
Adevarul curat e mai bun decat o minciuna frumos impachetata. Intr-o zi, ambalajul se va rupe intamplator si-ti dai seama ce va iesi la iveala. Asuma-ti "meseria" de mama acum si discuta prieteneste cu fiul tau. Poate ca pe tine te doare mai mult. Copiii detin alte puteri miraucloase cu care pot iesi din impas....
(Vorbeste numai atat cat este necesar, raspunde-i la intrebarile suplimentare, dar sa nu accentuezi partea cu viitorul copil etc).
mihaela_s spune:
Dana, situatia mea e/a fost oarecum asemanatoare cu a ta. Spun oarecum, pentru ca daca in linii mari seamana-divort, copil din prima casatorie, recasatorita si plecata in alta tara, fostul sot are un copil din a 2-a casatorie-totusi detaliile sunt altele. Eu nu mai vorbesc cu fostul sot de muuuulti ani, de cand i-a luat Dianei telefon mobil, totul se discuta numai prin intermediul ei. Tot ea a aflat prima de viitorul(care e acum actual
) frate, apoi eu de la Diana. Alt detaliu ar fi ca eu mai am un copil, Diana a avut-o prima data pe Silvia ca sora, unde mai pui ca nici nu eram casatoriti atunci cu Ovi si am primit "caracterizari" de toate felurile din partea fostei familii, dar din pacate nu direct ci prin intermediul Dianei. In fine, au fost niste momente oribile in viata mea, momente pe care le-am indurat si am reactionat cat am putut, dar eram fericita ca nu mai trebuie sa am de a face cu ei, in schimb "lucrau" cu sufletzelul nevinovat al Dianei si pentru asta imi venea sa ii
. Ei, dupa ce nu a mai trebuit sa vorbesc cu el, lucrurile s-au mai calmat, Diana a venit cu vestea anul trecut pe vremea asta, noi deja stiam ca urmeaza sa plecam din Ro si pe undeva pentru mine a fost ca o usurare, pentru ca astfel ma gandeam ca ii va fi mai usor sa ii "dea drumul" Dianei. Nu stiu daca asta a influentat sau nu hotararea lui, nu l-am intrebat...nu ma interesa decat ca a fost de acord si atat! Ca sa vezi ca undeva roata merge "roata", nici ei nu erau casatoriti la momentul vestii, au facut-o ulterior, dar inainte de nasterea copilului(spre deosebire de noi care ne-am casatorit cand Silvia avea 6 luni). Diana a fost la ei in vacanta de vara, imediat dupa nasterea fratiorului, nu stiu cat de fericita a fost actuala sotie, cu un bb mic in casa si cu un alt copil acolo, dar daca a fost dorinta tatalui ei sa mearga Diana acolo, eu n-am vurt sa ma opun, oricum nu conta parerea mea si am incetat de multa vreme sa mi-o mai spun in fata lui. Apoi l-a mai vazut o data parca, pana in septembrie cand am plecat. Cand a avut loc botezul deja eram aici, l-a mai vazut doar pe webcam de atunci. Cand va merge in Ro, in cele 6 saptamani in vara, vor fi din nou impreuna. Diana il iubeste, e fratele ei...eu ma simt putin vinovata fata de ea pentru ca nu prea sunt incantata cand povesteste de el, comentam cate ceva de fiecare data(da, stiu, sunt rea!). Dar chiar nu ma intereseaza, e un copil strain pentru mine, e fratele Dianei si e singura care trebuie sa fie mandra de el. Eu nu am motive...si mai stiu ca reactionam asa stiind cat de urat au vorbit ei de Silvia...apoi am incercat sa ma abtin pentru ca mi-am dat seama ca "lucram" exact cum facusera ei, ma jucam cu sufletul Dianei fara sa-mi dau seama. La un moment dat cand ea a inceput sa planga la un comentariu de-al meu, mi-am dat seama ca nu procedez corect si am ascultat doar ce-mi povestea fara sa mai spun nimic...
Acum, nu stiu daca eu am procedat corect, n-am intrebat pe nimeni nimic si nu am povestit cu nimeni in situatia mea. Doar mama a fost cea care ma mai "tragea de maneca"...
Nu prea inteleg ce te nelinisteste pe tine in legatura cu vestea asta, dupa mine ar trebui ca tatal sa-i spuna asta lui Andrei. Dar de ce ti-e frica, ce retineri ai sa-i spui tu? Eu ti-am spus in mare cam prin ce am trecut eu, sunt constienta ca poate ar fi trebuit sa fac altfel, dar asa am simtit in momentele acelea, eu nu pot sa fiu falsa, sa ma prefac...iar din asta am avut de multe ori de suferit, dar asta e!
agho, ma bucur ca v-ati simtit bine la mama, cum de nu ati mai stat? Sau sunt vizite doar asa scurte...
Mara, sper ca iti e mai bine...
Va las acum, va pup si va doresc o seara frumoasa!
vorbe de copil...
Hobby
flower-power spune:
Ma bucur sa vad ca e ceva mai multa animatie pe-aici ,Alma ,Andra ,Dana .Eu ,sa zicem ca sunt putin mai bine ,desi ieri am bazait numai un pic pe-aici ,prin casa , si am picat eroic in pat
Alma ,pe mine nu ma mira atat de tare ceea ce pe unii poate ii socheaza ,legat de practicile cadrelor ,probabil ati vazut de-a lungul timpului ca am un dinte impotriva celor din inv care procedeaza asa .Probabil ca la cata experienta am cu astfel de "intamplari" , ar fi trebuit sa ma resemnez de mult si sa inteleg ca la noi ,in Rom , scapa fiecare pe unde poate.De la asta practic mi-am luat si avertismentul(vad ca mi-au luat mamaliga din geam ,pacat , incepusem sa ma obisnuiesc cu ea ,unii au floricele ,inimioare ,aveam si eu un semn distinctiv -shame on me ![]()
),era o tipa care in urma experientelor ei traumatizante din invatamant ,indemna de fapt, sa intelegem ca nu este practic nimic de facut ,ca n-avem nici o sansa in fata cadrelor .Va dati seama ca am si eu ,dupa cum v-am spus, si cred ca nu numai eu, destule exp de acest gen ,socante , adica ,numai ca eu nu vi le-am spus cu mesajul "E clar ,nu mai e nimic de facut !"Trebuie sa facem ceva ca aceste doamne sa inteleaga ca daca vor sa fie respectate trb sa ofere respect chiar si unui copil desi li se poate parea de neconceput asemenea pretentii,daca ele nu se implica sa nu se mai mire de lipsa de implicare a copiilor ,ca totul de fapt e un feed-back.Va amintiti de eleva mea Adela care a fost admonestata de prof de la clasa , ca nici nu merita nota care i-a adus premiul la olimpiada pe jud (asta probabil pt ca nu se preg cu ea )de parca cei de corectasera erau o adunatura de oameni de pe strada . La o alta clasa de-a VII ,din alta scoala ,aveam 2 fetite bune (la preg).Cum olimpiada se apropia si profa n-avea nici un gand (stia f bine de cam cat lucreaza la clasa )au rugat-o ele ca vor sa participe .Fiindca nu organizase nici o faza locala le-a spus 'Vreti la oli ?Insistati ?Ei bine nota pe care o ve-ti lua acolo o sa v-o trec in catalog '. Si le-a trimis direct la faza pe jud ...Stiti ca faza pe jud nu e floare la ureche ,cine se califica acolo merge pe tara .Cum va suna asta ?
A propos de ce spunea Andra cu proasta inspiratie de a face ceva mai mult decat media .Imi amintesc clar ,cum anul trecut ,in vreo doua randuri invatatoarea a avut o atitudine nu tocmai incurajanta si fair fata de TB si asta la chestii extrascolare (concursuri).Incat ma gandeam la un momentdat ,uite dle ce linistiti sunt aia care stau in banca lor si nu ies din pluton.Numai ca eu n-o prea las si-o pun la punct cum zice chiar ea
Miha ,chiar ma asteptam sa raspunzi Danei ,si -mi pare rau sa aud ca noi parintii care ne iubim atat de mult copiii le putem in acelasi timp face si atata rau (ma refer aici la ex-ul si familia ),tine de educatie cred ,si stiu ca e usor sa vorbesti din afara ,sunt probabil momente in viata cand te simti atat de atacat incat nu te mai gandesti decat la tine .Un copil insa, nu va intelege niciodata asta ,el stie si-si doreste ca parintii sa-l iubeasca neconditionat si ca interesul sau sa fie mai presus de ...orice .Noul frate al Dianei este o particica din viata ei ,tatal ei de asemenea ,fie ca ne place sau nu ,aceste lucruri exista si nu le putem face sa dispara nici daca asa am vrea .Ea nu are nici o vina ca lucrurile stau asa .Si daca vrea sa-ti povesteasca despre fratele cel nou faci f bine c-o asculti ,altfel ea s-ar inchide daca vede ca te necajeste lucrul asta si astfel niste punti poate s-ar scurtcircuita .Nu e deloc simlu ...
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de
Tibi-Mares
andacos spune:
Salutare!
Am prins liber putzin calculatorul si am intrat repede!Voi suntetzi niste dragutze ca fiecare m-a sustzinetzi si intzelegetzi(sau incercatzi macar)prin ce trec!
Mi-a fost destul de greu (de fapt nici acum nu intzeleg de ce am facut-o)sa scriu despre asta,pentru ca se poate intzelege gresit reactzia mea!Da,vestea asta m-a cam terminat,dar nu pentru ca as avea sentimente pentru fostul sotz asa cum s-ar putea intzelege!NU,departe de mine gindul asta!Nu stiu cum va percepe Andrei o asemenea veste mai ales in conditziile actuale in care el trece printr-o perioada destul de dififcila!
Pubertatea asta nu se manifesta la fel la totzi copii,iar Andrei-spre marele nostru dezavantaj,nu o suporta destul de bine!El in momentul de fatza este atit de ..."cu capul in nori"este putzin spus,dar alta comparatzie nu-mi vine pe moment,si trece prin tot felul de stari,cu scoala este extrem de dezamagit asa ca aceasta veste este cam tot ce-i lipseste acum!
El stie foarte bine bine ca tatal lui a plecat cind ave 3 ani jumatate si chiar nu stiu cum va primi vestea ca va mai avea un frate sau o sora!Da este dreptul lui sa afle,dar nu acum!Si de ce eu trebuie sa-i dau o asemenea veste?aLta problema care nu-mi convine!De ce trebuie eu sa-i dau de fiecare data asemenea vesti copiluli?
Nu cred ca de data asta este de responsabilitatea mea s-o fac!Momentan i-am interzis sa-i spuna copilului si ii voi interzice(nu am mai vorbit de atunci)sa-i spuna telefonic sau prin internet!Astea sunt lucruri care se comunica direct,uitindu-te in ochii partenerului de conversatzie!
Eu zic ca este de datoria mea ca mama sa-mi protejez pe cit pot copilul,si in acest moment eu cred ca asta este bine pentru el!Este totusi n copil sensibil,care dintr-un anumit punct de vedere ar suferi,asa ca eu voi incerca sa amin aceasta suferintza!Macar pina se mai potoleste cu ..."pubertatea"
Noi am zis ca iesim-in trupa,sa alergam astazi,FL-Power eu m-am ingrasat ca m-am lasat de fumat,tiroida o tzin sub control(eu o am sub functziune,nu-mi vine "pe limba" acum cum se spune).
Fetelor se invirte copilul pe linga mine asa ca dau drumul la mesaj,urindu-va o duminica minunata!Sper ca atzi schimbat ora!
Dana
agho spune:
MIHAELA, dificile decizii de luat in viata! Te felicit pt. intelepciunea de care dai dovada (oricat de greu iti este) si discuti cu Diana.
La mama am stat mai putin fiindca vroiam sa fim azi in Buc. Uneori stam si duminica, dar la ora 14-16 trebuie sa plecam, fiindca vrem sa evitam aglomeratia. Ne ia cam 2 h drumul.
FL-POWER, dragutz ca nu mai ai "mamaliga"!
DANA, tu iti cunosti cel mai bn pustiul, te sustin si spor la alergat!
mihaela_s spune:
Dana, asa e cum ti-am zis, situatiile noastre seamana doar in linii mari. Fostul meu sot a anuntat-o el pe Diana si mie mi s-a parut foarte normal. Da, i-a spus fata in fata, din punctul asta a procedat corect. Dar Diana nu se afla in situatia dificila a lui Andrei.
Asa cum spui, tu iti cunosti copilul cel mai bine cu putinta, tu stii daca e pregatit sau nu sa primeasca asa o veste. Daca spui ca inca nu e momentul, mai amana, dar esti constienta ca nu poti amana mult, timpul trece si anuntul trebuie facut inainte de nasterea copilului, altfel cred ca Andrei s-ar simti tradat. Sigur ca e hotararea ta si numai a ta, noi aici ne dam cu parerile, unele mai potrivite, altele mai putin, dar toate sunt din suflet
.
Ieri n-am mai apucat sa-ti spun, multumesc pentru urarile cu casa, nici eu nu mai stiu daca le-ai mai facut
. In 15 aprilie vom lua casa in primire si in functie de cat avem de lucrat in ea(ceva zugravit, vopsit) si cat de repede ne miscam cu mobila esentiala ne vom muta. Limita este 31 mai(atunci trebuie sa eliberam apartamentul unde stam acum) dar noi speram sa nu ne tina atat.
Mara, nasol cu virusii astia, uite ce mai tragem rand pe rand...sanatate din nou!
agho, mi-ai facut pofta si mie sa merg la mama...mai la vara
.
Noi azi am avut o zi frumoasa de primavara, am colindat putin printr-o padure plina de flori:anemone, narcise...apoi am ajuns la mare si am stat vreo ora admirand lebedele si cautand pietricele fosilizate sau chiar fosile, nu stiu...cert e ca am gasit o multime care au forme de melci, scoici si vietati multipode. Eu iar cu poze...enjoy! ![]()
vorbe de copil...
Hobby
agho spune:
MIHAELA, immm, ce frumos miros florile! Din poze am inspirat aerul primaverii de la voi. Dar cel mai mult mi-au placut cele 2 "floricele" de pe pietroi!
Apoi florile, lebedele si marea! A...si-am admirat si doi tinerei prin padure!
Foarte frumosi mai sunteti! Cu totii!

ralualexandrei spune:
Multumesc Mihaela pt poze mi-au placut deosebit de mult.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3