Discutii despre clasa I (partea a V-a)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

quote:
Originally posted by filofteia

Anuska sa-ti traiasca Ana si sa va bucurati de ea!

Multumesc pentru urari!
Am incercat sa aflu motivul vorbariei Anei si e asa cum intuiai tu.....
Dna explica intai toate exercitiile, nu scrie nimeni si apoi cand se termina explicatia copiii scriu.... Iar Ana e destul de intuitiva, mai mult la romana (dar si la matematica) si vrea sa lucreze (de fapt corect ar trebui, termine) mai repede.... De aici banuiesc impulsul de a vorbi....
I-am spus ca e foarte bine ca e isteata si lucreaza repede, dar daca termina repede sa srie ea pe o foita ceva, niste desene sau ce vrea, si sa nu-si mai deranjeze colegii, iar apoi sa fie atenta la dna cand mai explica ceva.... Acu' sper sa nu inteleaga altceva si sa ma aleg cu o desenatoare in loc de atentie la ore...

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

la multi ani, ana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Si mie mi-a spus doamna invatatoare ca Mihaita nu are intotdeauna rabdare la orele de Abecedar. El stie citi bine ( nu foarte bine ), dar lectiile din abecedar i se par usoare si atunci pana citesc copiii ceilalti din carte el se plictiseste si nu mai este atent.
Eu nu stiu ce ar putea face in acest timp ca sa nu se plictiseasca, dar cred(sper) ca doamna invatatoare va gasi metode sa-i capteze atentia. Oricum nu este singurul copil din clasa care deja citeste bine, dar mai sunt destui care inca silabisesc greu...

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

buna dimineata...
pt. copilasii dragalasii !

pai sa povestim
Mihnea azi e la circ cu scoala,asa ca nu fac lectii....
am inceput caiet nou la abecedar ca sa scrie frumos si sa ne laude si pe noi doamna
ainceput bine ca ne-a scris doamna pe caiet "F frumos! Bravo!"
aseara am facut propozitii(10) pe caietul de casa apoi le-am trecut pe curat....
am reusit sa scriem frumos,insa a mai gresit la cate o litera ...azi cumparam pic si corectam
ieri nu a vrut sa scrie nimic la semi,ca cica "mi-a zis mami si tati ca nu trebuie sa lucrez nimic pt ca scriu urat "
asa ca doamnele erau suparate ca nu a facut decat sa tzopaie si sa deranjeze pe ceilalti....
de azi are de facut teme si acolo insa doar la mete si pe caietele de semi .....

si sa va mai spun ce am patit a vazut scrisa o prostie pe un zid...aia cu M ...si a inceput sa zica in gura mare la banca si pe strada...degeaba ii spuneam ca e o prostie si e rusine ca el radea si mai zicea inca o data....si se uita lumea la noi
pana la urma se pare ca l-am lamurit ....ca daca Doamne-fereste zice si la scoala?!o sa zica Doamna ca noi asa vb in casa
oricum isi mai amintea si mai radea singur si cand il intrebam de ce rade cica "mi-am amintit cuvantul ala cu M pe care n-am voie sa-l zic"

o zi buna va doresc

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabib spune:

Ieri am fost convocati la o sedinta cu parintii, intrucat copiii nostrii sunt f. agresivi.
Pe scurt, iata ce s-a intamplat: luni a fost ziua unei fetite, care imediat ce a intrat in clasa, si-a anuntat colegii despre eveniment, a scos cateva invitatii ca sa-si invite unii colegi la o petrecere (cred ca nu a fost prea bine gandit momentul). O parte dintre cei neinvitati s-au suparat, i-au luat si i-au mototolit/rupt invitatiile ramase neimpartite. Apoi au tabarat pe aniversata, aproape ca i-au rasturnat bomboanele din cutie. Fata a inceput sa planga, etc.
Pentru ca nu fusese pedepsita indeajuns, 2 obraznici i-au taiat si parul (aveau prima ora abilitati practice, si foarfeca le-a fost la indemana).
Doamna invatatoare nu era in clasa in acele momente(am inteles ca era de serviciu pe scoala in acea zi). Cand a revenit in clasa, a fost informata de cele intamplate de catre copii. A calmat spiritele si i-a pedepsit pe vinovati, sa stea in picioare prima ora. Foarte suparata fiind de cele intamplate, ne-a convocat la o sedinta a doaua zi.
La sedinta ni s-au prezentat evenimentele si ni s-a cerut parerea asupra modalitatilor de schimbare a conduitei copiilor nostrii.
Mai multi parinti au adus in discutie faptul ca unul dintre "obraznici" este constant in mijlocul conflictelor aparute intre copii - pe scurt, ca acesta este un "copil problema".
Doamna invatatoare a spus ca singura modalitate de a-l pedepsii este scaderea notei la purtare.
Mama acestuia, aflata la sedinta, a avut o atitudine f. rezervata, pe scurt a spus "ca baietelul ei este f. activ, dar nu este bataus sau agresiv"
Fata mea nu a avut conflicte cu acest copil, dar sincera sa fiu mi-e teama s-o stiu in preajma acestuia, dupa cea ce am auzit ca se intampla in clasa.
Cum credeti ca-l putem potolii pe "copilul problema"? Poate ati avut cazuri similare la clasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Saptamana trecuta si Mihaita a avut unele tentative de a se raci. I-am dat vitamina C cu propolis si cate o jumatate de zinkit si si-a revenit fara altceva. Acum am cumparat doua sticlute cu sirop de spirulina cu gandul ca as putea sa i-l dau lui, dar inca nu stiu ce sa fac.
Cu scoala o ducem destul de bine. Cel mai interesant pentru el, acum, este ca au primit luni tema la cunoasterea mediului sa deseneze pentru fiecare zi a saptamanii cum este vremea, dimineata, la pranz si seara. Deja avem doua zile desenate, dar din pacate in toate cele 6 casute de pana acum a desenat doar nori in diferite forme. Isi doreste tare mult sa deseneze soare, si sper sa iasa soarele cat mai mult saptamana asta.
In rest copilul meu viseaza doar tenis, si cate un pic de fotbal. Face tenis cu un instructor de doua ori pe saptamana si fotbal de cate ori are ocazia, in parcare sau la bunici. Este greu sa gasim calea de mijloc intre scoala si activitatile sportive care il captiveaza f.tare.

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

gabi,sa-ti spun si punctul de vedere al mamei unui asa zis copil problema....

nu e prima data cand fi-meu e f afectat de faptul ca el nu e in grupul majoritatii....
cand e vb de invitatie la ziua unuia el este exclus pt faptul ca nu au fost la aceeasi gradinita...
dar cum sa-i explici unui copil de doar 7 ani ca el nu e inferior celorlalti ?!
s-a intamplat ca si el sa o faca pe o fetita "urato" sau asa ceva pt ca el nu a fost invitat...
nu a batut-o si nu i-a taiat parul...Doamne fereste....
dar nimic nu e imposibil la cata minte au!

ca sa judeci un copil e ffff simplu...e mai greu sa-l intelegi si sa actionezi in consecinta!
poate ca e bine sa-iscada nota la purtare ...poate mai vine cu picioarele pe Pamant,dar de aici si pana la a te teme ca cine stie ce orori poate face e cale lunga...
e totuis un copil!
cred ca toleranta,iubirea si intelegerea e ceea ce tb sa ne insoteasca.....
parerea mea!
eu una nu ma pot supara pe un copil...e totusi UN COPIL!
ma uit la ingerul meu si nu-mi pot imagina ca ceilalti copii nu sunt ingeri...

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput