Discutii despre clasa I (partea a V-a)
Raspunsuri - Pagina 18
carmenp spune:
Hristos a inviat!
anuska, nici ionu` n-a lucrat nica, cica s-a "relaxat";)) azi dimi ierea mai inocent decit in prima zi de scoala:D sper sa nu-i ia prea tare din prima zi... va dorim supcese maxime si medii mari
violeta69 spune:
buna....
Adevarat a inviat!
filofteia,cand scrii de Adi parca vorbesti de Mihnea![]()
acum stie si el sa citeasca enunturile!!!
dar ....
si nici lui nu-i trebuie premiu si medii mari ![]()
asa ca....
noi am lucrat in vacanta,dar asa mai relxat....cred...ca a fost la Pitesti si a facut cu bunica-sa!![]()
avea de termint ursuletii(adica de adus la zi) nu ca le-a dat doamna tema,dar erau prin ghiozdan de mult si daca tot avea timp ,de ce nu?!![]()
a inceput si sa citeasca ca a primit de la iepuras "Vrajitorul din Oz" asa ca citeste...dar nu cu tragere de inima,doar asa ca trebuie ![]()
sper sa reusim sa ne adumnam acum pe ultima suta de metrii si sa plecam in vacanta linistiti!
oricum o fi,eu nu-l mai stresez...desi i-am spus ca daca merge bine(adica se concentreaza cand are teste,ca la el asta e buba) o sa mergem la mare
....
a trebuit sa-i promit ceva ca sa -l motivez
pt ca stiu ca asta-si doreste!!!
o saptamana frumoasa va doresc,

Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
simali spune:
quote:
A citit doar povestea "Punguta cu 2 bani"...
quote:
Se da de obicei Creanga de citit?
Mie mi se pare foarte greu pentru un copil de clasa I-a. Sunt multe regionalisme, exprimare greoaie pentru anul 2008, fara nici un castig pentru copil la varsta aceasta. Cred ca mai degraba ii pune pe fuga Creanga in loc sa-i apropie de citit... Si e pacat, ca e frumos, dar de la a-III-a, a-IV-a incolo...
Voua nu vi se pare greu? Se descurca copiii?
alice
Anuska spune:
quote:
Originally posted by simaliquote:
A citit doar povestea "Punguta cu 2 bani"...
quote:
Se da de obicei Creanga de citit?
Mie mi se pare foarte greu pentru un copil de clasa I-a. Sunt multe regionalisme, exprimare greoaie pentru anul 2008, fara nici un castig pentru copil la varsta aceasta. Cred ca mai degraba ii pune pe fuga Creanga in loc sa-i apropie de citit... Si e pacat, ca e frumos, dar de la a-III-a, a-IV-a incolo...
Voua nu vi se pare greu? Se descurca copiii?
alice
Sincer? Nici mie nu mi se pare de varsta lor.... A avut de citit in timpul scolii si "Capra cu trei iezi", care mi se pare dura "a manjit peretii cu sange si a pus capetele iezilor ranjite la ferestre" (ceva de genu....); insa cand i-am cerut dnei invatatoare recomandari ce sa citeasca, raspunsul a fost "Povesti si povestiri de Ion Creanga", am biletul scris de manuta ei....
In acest caz ce sa fac? Am lasat-o pe ea sa aleaga ce poveste vrea sa citeasca (si asta o stia deja, banuiesc ca d-aia a ales-o), ma intreaba ce nu intelege si-i explic......
In vacanta de vara o sa caut eu sa-i gasesc niste povesti mai domestice......
Desi daca dna recomanda............

Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
violeta69 spune:
filofteia,asa e si eu m-am gandit ca poate intr-un final nu o sa fie choar de FB si noi tot o sa ajungem la mare!![]()
insa nu stiu sigur daca va fi da,si nici daca el nu o sa faca de FB ....asa ca pana atunci o sa ma gandesc cum o s-o dreg![]()
deci ati citit ratusca cea urata!....noi inca n-am terminat-o....dar o s-o continuam,ca mai avea putin....
super-simpatic Adi cu intrebarile lui!
daca-si doreste sa afle va afla....sigur!
si mie mi se par grele povestile lui Creanga.....n-am citit si nici doamna nu le-a dat!![]()
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
anamaria spune:
prima zi de scoala la noua scoala... doamna si copiii l-au primit foarte bine, el a fost insa emotionat, l-am lasat cu ochisorii in lacrimi.
noroc ca maine au cerc si sta acasa, ca are destul de mult de lucru ca sa-i ajunga pe colegi din urma (adica 'X' si 'GHI'). la mate nu stiu inca daca are sau nu de recuperat, pt ca e cu totul alta carte, ramane sa studiez dupa-amiaza...
in vacanta doamna de la fosta scoala i-a zis ca el nu are teme, ca se va muta la alta scoala - asa ca nici gand sa-l conving sa lucreze ceva! unde mai pui ca nici nu prea am incercat
, am zis ca e doar 1 saptamana de vacanta, din care 3 zile de Pasti...
de citit a mai citit el, dar nu o poveste intreaga, ci doar cateva pagini.
mi-a zis de dimineata ca doamna anca (de la fosta scoala) o sa-l sune cand afla rezultatele la olimpicii cunoasterii. pe net am gasit ca etapa a II-a se deruleaza in perioada februarie - iunie 2008. sa inteleg oare ca rezultatele le primim in iunie?! om trai si om vedea...
de 1 mai am fost in excursie la pesterile m u i e r i i si polovragi, a fost o zi super, le-a placut foarte mult la copii! 
Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
simali spune:
quote:
In vacanta de vara o sa caut eu sa-i gasesc niste povesti mai domestice......
quote:
Iti recomand
- tot ce gasesti cu ursuletul Paddington (cartile rezumat cartonate, nu romanele scrise marunt) - pentru ca limbajul este politicos, frazele sunt clare si frumos formulate iar povestile sunt simpatice si te prind;
- Nazdravaniile lui Nastratin Hogea - pentru ca sunt povesti scurte si pline de talc;
- Neghinita;
- Fabule de La Fontaine - rime, simple, amuzante, scurte;
- Minienciclopediile Larousse - daca-i plac stiintele - pentru ca sunt de asemenea fraze scurte, simple, la obiect;
alice
anamaria spune:
quote:
Originally posted by filofteia
In ce priveste Olimpicii cunoasterii, rezultatele vin cam la o luna de la concurs, asa mi-a spus Adi...vor primi toti diplome cu punctajul probabil...
mercic filofteia, am sa-i spun si lui bogdan. este nerabdator sa vada ce rezultate are! (si eu dealtfel, de ce sa nu recunosc...)
Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000) si
Vineri, 13 (iunie, 2003) poze cu frumosii mei (si nu numai
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!