Rezectie...Conizatie...placeri din astea :-(
Salutare!
Am urmatoarea problema: o mica zona alba pe col (vazuta la colposcopie, dupa ce s-a aplicat iod) in rest, colul e ok. Rezultate Papanicolau de-a lungul vremii de genul in limita varstei, fond inflamator...deci nimic grav.
Imi fac colposcopie in fiecare an la clinica dnei dr Mihaela Badea (nu mai zic numele clinicii ca cred ca stie multa lume despre ce vorbesc) si Paps de 2 ori pe an.
In urma controlulul de azi dna dr mi-a recomandat "pentru linistea mea viitoare" (urmeaza sa plec din tara pt o perioada mai lunga) sa merg sa scot acea zona de pe col prin conizatie sau rezectie (din ce am inteles eu de pe biletul de trimitere) si mi-a sugerat dinsa ca ar fi ok sa apelez la profesorul Bratila.
As vrea sa va intreb, cele care ati avut parte de asemenea "placeri" cum este interventia in sine, cum a fost dupa? Orice detaliu, ca sunt cam speriata si cu frunzele morcovului prin praful de pe trotuarele Bucurestiului....
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
Raspunsuri
Gianina21 spune:
quote:
Initial creeata de danat
Salutare!
Am urmatoarea problema: o mica zona alba pe col (vazuta la colposcopie, dupa ce s-a aplicat iod) in rest, colul e ok. Rezultate Papanicolau de-a lungul vremii de genul in limita varstei, fond inflamator...deci nimic grav.
Imi fac colposcopie in fiecare an la clinica dnei dr Mihaela Badea (nu mai zic numele clinicii ca cred ca stie multa lume despre ce vorbesc) si Paps de 2 ori pe an.
In urma controlulul de azi dna dr mi-a recomandat "pentru linistea mea viitoare" (urmeaza sa plec din tara pt o perioada mai lunga) sa merg sa scot acea zona de pe col prin conizatie sau rezectie (din ce am inteles eu de pe biletul de trimitere) si mi-a sugerat dinsa ca ar fi ok sa apelez la profesorul Bratila.
As vrea sa va intreb, cele care ati avut parte de asemenea "placeri" cum este interventia in sine, cum a fost dupa? Orice detaliu, ca sunt cam speriata si cu frunzele morcovului prin praful de pe trotuarele Bucurestiului....
Buna! Eu acum o saptamana m-am operat de o "rana pe col" cum se numeste in popor, mi s-a facut conizatie, deci era destul de profunda...ma simt f bine maine o sa merg iar la un control, eu te sfatuiesc sa mergi la un medic bun cu experienta... eu m-am operat la Dr Maior de la Polizu, e o doctorita f. buna, ti-o recomand cu cea mai mare incredere! Sanatate multa!
Ps: dupa conizatie trebuie sa: repaus sexual 2 saptamani, sa nu faci efort 2 saptamani(adica sa nu ridici nici macar o sticla de 1 litru!),
sa nu faci baie in cada decat dus zilnic si nu fierbinte, nu ai voie spalaturi vaginale doar ovule intravaginale si ce iti mai da... antibiotice si un spray Oximed, eu iti spun acum ce mi-a zis mie pe biletul de iesire din spital. Operatia asta (conizatia) se face cu anestezie generala si dureaza f putin, in jur de 20 minute.. oricum te adoarme si nu simti nimic. In general se fac rezectii, adica se razuie exact acea portiune infectata, la mine rezectia a fost degeaba facuta anul trecut de o alta doctorita, nu vreau sa-i mai dau numele...Deci parerea este ca sa mai consulti si un alt medic sa vezi ce iti recomanda si apoi iei decizia care o consideri tu ca e mai buna pt tine!
Pupici!
mocutza spune:
buna,
eu am facut in iulie 2007 conizatie la doctor Bratila dupa ce am facut colposcopia la dna doctor Mihaela Badea. De obicei pata alba indica prezenta virusului HPV si cred ca indicatia este f buna pt ca mai devreme sau mai tarziu acea pata se va transforma intro rana cu modificari celulare.
Am avut o rana f mica , ca si suprafata insa era adanca ceea ce era si mai periculos.....chiar fff.Interventia am facuto la mednewlife......a durat 20 de minute si am stat dupa interventie cca 2 ore sub supraveghere si apoi am plecat acasa.Nu am simtit nimic , nu am avut dureri dupa ......si acum sunt insarcinata cu primul copil ...luna a 5-a. Asadar iti doresc insanatosire grabnica ....si toata increderea in Mihaela Badea si doctorul Bratila.
SI ca sa te convingi de reusita medicului Bratila.....eu dupa 3 luni ar fi trebuit sa merg la consultatie dupa interventie pentru ca uneori rana poate reapare sau exista posibilitatea sa nu fi fost corect indepartata....pt ca exista erori, s epoate intampla...EU AM FACUT BEBE ....SI APOI AM MERS LA CONTROL SI TOTUL E FFF BINE.....CU COLUL MEU.
Numai bine.
danat spune:
quote:
Originally posted by mocutza
buna,
eu am facut in iulie 2007 conizatie la doctor Bratila dupa ce am facut colposcopia la dna doctor Mihaela Badea. De obicei pata alba indica prezenta virusului HPV si cred ca indicatia este f buna pt ca mai devreme sau mai tarziu acea pata se va transforma intro rana cu modificari celulare.
Am avut o rana f mica , ca si suprafata insa era adanca ceea ce era si mai periculos.....chiar fff.Interventia am facuto la mednewlife......a durat 20 de minute si am stat dupa interventie cca 2 ore sub supraveghere si apoi am plecat acasa.Nu am simtit nimic , nu am avut dureri dupa ......si acum sunt insarcinata cu primul copil ...luna a 5-a. Asadar iti doresc insanatosire grabnica ....si toata increderea in Mihaela Badea si doctorul Bratila.
SI ca sa te convingi de reusita medicului Bratila.....eu dupa 3 luni ar fi trebuit sa merg la consultatie dupa interventie pentru ca uneori rana poate reapare sau exista posibilitatea sa nu fi fost corect indepartata....pt ca exista erori, s epoate intampla...EU AM FACUT BEBE ....SI APOI AM MERS LA CONTROL SI TOTUL E FFF BINE.....CU COLUL MEU.
Numai bine.
Multumesc de raspunsuri si incurajari fetelor!
Mocutza si eu am o pata f f mica, nu stiu cat e in profunzime si sper sa fie ok ca celule, am HPV 33 care e destul de nasol, se pare ca totusi organismul ii face fatza deocamdata, dar e bine sa intervenim din timp...tie cum ti-a iesit anatomopatologicul? Adica ce gen de interpretare este, cum suna rezultatul?
Tu de ce ti-ai facut interventia? Ca zici ca era mica pata...mie de ex mi-a indicat-o fiindca voi fi plecata mult din tara, dar la tine?
Si zici ca ar trebui sa merg la un consult dupa 3 luni??? Pff e cam nasol, ca nu stiu cum am sa ajung din nou in tara...ma rog, asta o sa vedem. Sanatosi sa fim si le-om rezolva...
mocutza spune:
draga danat,
eu aveam rana de cca 3 ani si cu fff multe tratamente nu a disparut insa la colposcopie sa vazut o adancime in tesut de 3 mm si erau si 2 condiloame acolo ceea ce indica cu exactitate prezenta virusului HPV si in consecinta conizatia cea mai buna solutie....
Dupa interventie rezultatul la biopsie a fost de displazie moderata in conditiile in care eu am avut PAP II.......ca sa iti dai seama ca PAP nu este ff relevant pentru modificarile precanceroase ce au loc acolo.
Dupa interventie am facut si Genotipare HPV si nu am nici o tulpina cu risc crescut oncogen.....in schimb cu certitudine am HPV atata timp cat existau condiloame acolo.
Controlul dupa 3 luni il poti face oriunde nu neaparat in tara.........atata timp cat interventia a fost facuta poti sa nuti mai faci griji.
Numai bine.
danat spune:
Buna din nou,
AM fost la consult la dr-ul Bratila, m-a programat pt operatie si m-a incurajat spunandu-mi ca este o interventie f sigura si in aceeasi zi pot pleca acasa.
Mi s-a parut totusi cam detasat sa zic asa...parca "prea" calm, daca pot zice asta. Si inca o intrebare, daca stiti: de ce nu se face cu anestezie locala sau partiala ci se prefera cea generala prin vena?
Multumesc
mocutza spune:
buna seara,
e normal ca un medic sa fie detasat daca el ar zice VAAAAAAAAAIIIII tu ce ai face? E medic a facut zeci, sute de astfel de interventii......A fost foarte multi ani seful clinicii de ginecologie la Spitalul militar bucuresti ....a vazut cazuri din cele mai grave......asta este o interventie de 20 de minute maxim.....banala pt el. Nu stiu de ce se face cu anestezie generala si nu locala........oricum doza este f mica...pt ca stai cca 20 d eminute anesteziata ca te trezeste imediat apoi....asa ca...nuti afce probleme.....si ASTEPT VESTI......
cu bine
danat spune:
Revin din nou cu alta intrebare (probabil o sa imi mai vine tot felul de intrebari pina la data interventiei ...): prin ce procedeu se opereaza? Lase, bisturiu, adica cum se face decuparea zonei conice din col? Intreb pt ca, in fct de modalitatea operatiei stiu ca dureaza mai mult sau mai putin apoi perioada refacerii. Stiu ca, parca, la laser nu sangerezi, e mai usoara recuperarea.
Apoi, dupa interventie, se da un tratament? Cand se merge la control?
Mi-ar fi foarte de folos raspunsurile voastre si in acest sens.
Multumesc,
mocutza spune:
quote:
Originally posted by danat
Revin din nou cu alta intrebare (probabil o sa imi mai vine tot felul de intrebari pina la data interventiei ...): prin ce procedeu se opereaza? Lase, bisturiu, adica cum se face decuparea zonei conice din col? Intreb pt ca, in fct de modalitatea operatiei stiu ca dureaza mai mult sau mai putin apoi perioada refacerii. Stiu ca, parca, la laser nu sangerezi, e mai usoara recuperarea.
Apoi, dupa interventie, se da un tratament? Cand se merge la control?
Mi-ar fi foarte de folos raspunsurile voastre si in acest sens.
Multumesc,
din cate stiu eu ....cu ansa dermica nu cu laser......RECUPERAREA E RAPIDA......singura problema e ca te simti extenuata din cauza anesteziei.....pana se elimina din corp......insa in rest.......OK
danat spune:
Multumesc mult Mocutza ca imi dai toate detaliile, insa nu mi-ai spus: dupa operatie singerezi mult timp? Tratament se da ceva?
Te cheama la control?
(tu in ce spital te-ai operat cu drul Bratila?)
Si...ceea ce vroiam sa iti spun de la inceput si ma iau cu ale mele....SARCINA USOARA SI BEBE SA VINA SANATOS !!!