Rezectie...Conizatie...placeri din astea :-(
Raspunsuri - Pagina 2
mocutza spune:
Nu am sangerat DELOC nici dupa nici mult mai tarziu....singura diferenta a fost ca inainte cu o saptamana ca menstruatia sa imi vina am avut o scurgere maronie si apoi menstruatia propriuzisa...atata.....asta a fost tot.....
Mam operat la clinica particulara unde medicul Bratila activeaza... Mednewlife se numeste......e in sectorul II. Am ales varianta asta pt ca in spital trebuia sa stau macar 2 zile iar eu nefiind din bucuretsi era prea dificil........Si in plus de asta mi sa dat factura pe costul interventiei ......9 milioane anul trecut in iulie....si sindicatul de la locul de munca unde eu cotizez lunar mia returnat 6 milioane..in concluzie la mine costul pret -timp a fost redus .
Tratamentul a constat in 6 pastile antibiotice care mau costat 200 de mii....mi sa parut fff mult ...pentru 6 pastile dar am rog leam luat....
Multumesc de urarile pentru sarcina .....
Numai bine.....si fii pozitiva ca lucrurile vor fi ok..ai sa vezi....
danat spune:
Multumesc s de aceasta data pt raspunsuri! Eu ma voi opera la Euroclinic, acolo e dr-ul Bratila acum, costa mult interventia, dar nici nu mai ma gandesc la asta.
Ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine si te tin la curent!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
danat spune:
Mocutza poti sa iti activezi te rog PM-ul? Sau da-mi o adresa de email, as vrea sa te mai intreb ceva mai personal...daca se poate.
Multumesc.
lavi34 spune:
Buna
Am mai postat si eu un mesaj in categoria asta, dar cred ca l-am postat gresit, asa ca imi mai expun odata problema si aici. Sunt insarcinata in 12 saptamani si in loc sa ma bucur de asta, rezultatele testului Papanicolau m-au facut sa intru in disperare. Este ASC-H (deci celule atipice cu grad mare de leziune intraepiteliala). La examenul clinic nu se vedea nimic. La colposcopie, dupa coloratia cu iod s-a vazut o mica pata alba, zona din care s-a facut biopsia. Acum astept rezultatele la biopsie...inca vreo saptamana. Dar pana atunci simt ca o iau razna. As vrea sa am mai multa speranta, dar nu ma pot opri sa ma gandesc la ce e mai rau. A maia avut cineva diagnosticul asta? Exista vreo sansa ca el sa fie dat de sarcina? (intreb si eu). EXista totusi vreo sansa sa nu fie chiar grav? Orice informatie, sfat, incurajare sunt mai mult decat binevenite. Lavi
danat spune:
Eu nu sunt de specialitate, insa daca la colposcopie s-a vazut o mica pata alba, eu nu cred ca e cazul sa iti faci chiar asa ganduri rele. In plus, gandurile bune, ca nu poti fi tu chiar bolnava, iti fac mai mult bine cu siguranta! Din cate stiu eu, asa ceva se lasa in pace in sarcina s ise intervine dupa aceea eventual.
Poate daca cineva de specialitate intra aici sper sa iti dea raspunsuri mai pertinente decat pot eu.
Insa fruntea sus, sunt sigura ca nu e nimic grav!
Nici mie nu mi-a venit inca rezultatul biopsiei si stau putin ca pe ace, dar trebuie sa ne imbarbatam singure, ca altfel cine? :-)
Si ai grija de bebe din burtica, ca el e cel mai important acum!
Sanatate si Doamne ajuta!
mocutza spune:
Buna ziua,
danat cum te simti cum a fost interventia?
Nu iti face griji pentru biopsie...mai ales ca ai indepartat problema!!!
adresa de mail nu o pot face publica insa nici nu stiu la ce te referi sami activez PM??????????????
cu bine
lavi34 spune:
Buna
Multumesc mult Danat pentru incurajari...chiar am intrat cu prima ocazie pe forum cu speranta ca imi raspunde cineva. Incerc sa-mi pastrez moralul ridicat, mai ales ca stiu ca toate starile mele il afecteaza pe bebe, dar chiar si asa este extrem de dificil. Din fericire, il am alaturi pe sotul meu care este cu mult mai optimist decat mine, atat vis a vis de rezultat, cat si vis a vis de ce putem face dupa ce vom afla ce si cum. Doctorita mea m-a lasat, totusi, sa inteleg ca poate fi orice, mai ales ca diagnosticul Pap (ASC-H) indica totusi celule modificate...ramane de vazut cat de modificate sunt. Doctoritei nu i s-a parut nici acea pata chiar atat de ingrijoratoare, dar chiar si ea este rezervata pana se primeste rezultatul biopsiei.
Ma intriga un lucru...tu ai facut intai conizatie si apoi biopsie? Pentru ca eu am facut intai biopsia si, in functie de rezultat, se stabileste ce vom face.
Sper si eu din suflet sa fie cat mai bine, atat pentru mine, dar mai ales pentru bebe.
Multumesc inca odata pentru raspuns. Sa ma tii la curent cu rezultatul tau, dar, cum spunea si Mocutza, cred ca nu mai ai de ce sa iti faci griji totusi.
Lavi
danat spune:
Lavi pai nici nu ti-ar face nimeni conizatie in sarcina! In plus, mie mi s-a facut pt ca plecand din tara pt o perioada mai lunga, doctorita mea a vrut sa inlature orice problema ulterioara pe care mi-ar fi putut-o genera pata aceea pe care o stiam de ceva timp acolo (1-2 ani). Asa ca la mine a fost clara conizatia, pata stind demult acolo, si apoi biopsia ca sa vada ce era acolo. In plus, eu am si hpv asa ca se cam intervine in aceste cazuri chirurgical.
Stai linistita, si eu zic la el, ai grija de sarcina si de bebe!
Sanatate!
matildasep spune:
[blue]mocutza[/blue], sper sa intri aici sa citesti mesajul meu.
Daca nu e cu suparare, poti sa-mi spui dupa cat timp ai avut liber de la dr. sa poti face bb, si cand s-a intamplat, adica ai ramas imediat insarcinata? sau mai tarziu? Si cum a fost sarcina?
Scuze ca te intreb atatea, dar si eu trebuie sa fac o colposcopie, o biopsie si poate chiar conizatie, care asta ma sperie cel mai mult, eu vreau sa mai fac un bb, si ma gandesc ca o conizatie ar fi mai greu. si in planurile noastre as fi vrut acum sa-l concepem pe bb2, sa nu fie diferenta prea mare de varsta intre ei, dar asta mi-a pus piedica.
Cat timp dureaza sa-mi revin dupa operatie si sa am liber la conceperea lui bb? Sper sa nu fie o perioada lunga...
A, sa-ti traiasca BB! fetita sau baietel? multa sanatate va doresc!
Fetita mea, 3 ani si doua luni:' Esti o dragoste minunata de coscolata(ciocolata)!
Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."
cin spune:
buna
cu scuzele de rigoare, postez inca o data, in speranta ca poate primesc totusi un raspuns..deci:
am un pap clasa II/III si mi-am extirpat si un polip endocervical al carui rezultat suna "inflamatie cronica hiperplazica papilara endocervicala cu zone de metaplazie scuamoasa cu caracter de CIN1-CIN 2"
ulterior mi-am facut o colposcopie in urma careia nu s-a observat absolut nici o problema pe col.
Medicul mi-a recomandat sa fac o conizatie atat in scop terapeutic cat si de diagnostic. speriata am mai consultat un alt medic caruia i s-a parut mai adecvat sa-mi recomande un chiuretaj biopsic, spunand ca in scop de diagnostic este prea incisiva conizatia...
Din diverse motive am amanat luarea unei decizii... si desi am incredere in primul medic, nu pot totusi sa nu ma gandesc daca n-ar trebui sa incep cu un chiuretaj? si functie de rezultat vad ce se poate face apoi...
din experientele voastre si nu numai, ce ar trebui sa fac?
multumesc