PCOS (6)
Raspunsuri - Pagina 10
raluk16 spune:
quote:
Originally posted by gudinde
raluk16,
Dupa oprirea ACO te-ai confruntat cu revenirea in forta a simptomelor PCOS. Este cazul clasic prin care am trecut si eu.
Faptul ca acum sub tratamentul naturist parul nu-ti mai creste asa de tare si acnea este sub control este un semn clar ca tratamentul la tine functioneaza. Daca functioneaza atat de bine incat sa se produca ovulatia (caci in lipsa acesteia clar apar chisturi) nu stiu si sigur, sigur nu se poate afla decat la ecograf.
La un ciclu de 43 de zile este foarte probabil ca daca ai ovulat aceasta sa se fi produs in zilele 29-30.
N-am inteles: tu acum iei si metformin sau mergi doar pe naturiste?
Daca iei si metformin as fi mai mult decat surprinsa sa ti se produca vreun chist.
Oricum exista multe fete care cu rabdare si timp au obtinut doar cu tratament naturist. Adimercedes este un astfel de exemplu.
M-ai mai linistit. Nu iau metformin. Doar naturiste. Greutatea mi-o tin mai greu sub control (decat pe AC), dar in rest totul e ok, dupa cum am descris. Voiam sa stiu daca mi-as putea face rau daca voi continua cu naturistele inca putin, fara sa ma monitorizez ecografic. Sanatate! Sper ca esti mai bine si ai prins puteri!
gudinde spune:
Raluk16,
Exista tratament alopat, naturist sau homeopat. Este alegerea fiecareia ce tratament doreste sa urmeze sau in ce masura doreste sa combine tratamentele.
Decizia depinde de cat de acute sunt simptomele PCOS-ului, de cat timp ai la dispozitie (foarte important caci tr. naturiste si homeopate sunt tratamente la care rezultatele se vad in timp) si foarte important: de cum reactioneaza organismul fiecareia la tratament.
persephonna spune:
Eu o sa incep un tratament naturist din iunie (pentru ca nu sunt in romania)si cred ca este cel mai potrivit pentru mine din moment ce nu vreau BB acum.
Cred ca exista pentru fiecare un tratament care poate sa merga sau nu.
anadomnica spune:
gudinde, spiridusule Einstein, ma ajuti si pe mine cu un raspuns, te rog|??? Vreau sa stiu daca se poate obtine si mentine o sarcina in PCOS doar cu tratament de utrogestan. M-am lamurit ca spironolactona nu e buna pt. mine daca vreau sa fiu mamica, desi pt. reducerea hirsutismului si-a facut treaba ... asa ca pana la urmatoarea vizita la doctor am ramas doar cu utrogestanul... nici nu stiu cum sa-i zic medicului ca nu mai vreau sa iau spironolactona
Multumiri anticipate
Acush vine bebe mult dorit!
http://tt.lilypie.com/MZWVm7.png
LisaLashes spune:
1.Eu as fi vrut sa stiu daca cele care sunt pe tratament cu Metformin au aceleasi rezultate bune ca si cu anticonceptionalele (disparitia chisturilor, reducerea acneei si a sebumului).
2. As fi vrut sa stiu care este tratamentul naturist pentru PCOS pentru cele care nu vrem sa fim gravidutze
gudinde spune:
quote:
Originally posted by anadomnica
gudinde, spiridusule Einstein, ma ajuti si pe mine cu un raspuns, te rog|??? Vreau sa stiu daca se poate obtine si mentine o sarcina in PCOS doar cu tratament de utrogestan. M-am lamurit ca spironolactona nu e buna pt. mine daca vreau sa fiu mamica, desi pt. reducerea hirsutismului si-a facut treaba ... asa ca pana la urmatoarea vizita la doctor am ramas doar cu utrogestanul... nici nu stiu cum sa-i zic medicului ca nu mai vreau sa iau spironolactona
Multumiri anticipate
Acush vine bebe mult dorit!
http://tt.lilypie.com/MZWVm7.png
anadomnica,
1. Utrogestanul si spironolactona sunt nu numai doua medicamente total diferite dar se iau pt lucruri diferite. Deci, nu se pot compara.
Pt hirsutism exista si alte medicamente in afara de spironolactona. Vorbeste cu medicul sa-ti recomande altceva.
Cu utrogestanul luat inainte de a ramane insarcinata mare atentie caci progesteronul luat inainte de ovulatie o inhiba! Cu alte cuvinte daca ai o ovulatie tarzie si ai luat utrogestan inainte de ovulatie iti iei adio de la aceasta.
2. Tratamentul de sustinere a sarcinii unei mamici cu PCOS este stabilit de medicul ginecolog in functie de fiecare caz in parte. Nimeni nu-ti poate spune daca iti ajunge sau nu utrogestanul. Trebuie sa vorbesti cu medicul.
gudinde spune:
quote:
Originally posted by LisaLashes
1.Eu as fi vrut sa stiu daca cele care sunt pe tratament cu Metformin au aceleasi rezultate bune ca si cu anticonceptionalele (disparitia chisturilor, reducerea acneei si a sebumului).
2. As fi vrut sa stiu care este tratamentul naturist pentru PCOS pentru cele care nu vrem sa fim gravidutze
1. Metforminul si ACO sunt fff diferite. Pur si simplu nu poti sa le compari.
2. Ca tratament naturist: vitexul este f bun in PCOS.
LisaLashes spune:
1.Eu am pricipit ca sunt diferite (ACO si Metforminul) pentru ca am facut facultatea de medicina. Stiu ca sunt clase diferite si cu actiuni la fel de diferite. Am priceput ca una din cauzele chisturilor mele ar putea fi posibila concentratia mare de insulina din corpul meu (intai o sa merg al consult la prof dumitrache si o sa vad ce analize imi da dansul sa fac). Eu doar intrebam daca pentru cele cu insulina mare tratamentul cu Metformin le-a ameliorat acneea, sebumul si greutatea.
2. Merci :)
LisaLashes spune:
Am citit un pic despre Vitex si suna foarte foarte bine. Cu siguranta o sa-l incerc dar ma gandesc sa astept intai sa fac analizele. Multumesc pentru raspunsuri si imi pare tare bine ca am gasit persoane cu care imi pot impartasi problema.
persephonna spune:
Gudinde multumim mult ca este prompta si ne raspunzi la intrebari.
PS: fetelor va rog votati subiectul nostru.