PCOS (6)
Raspunsuri - Pagina 9
LisaLashes spune:
Imi cer scuze ca nu am precizat: Bucuresti.
Am mai folosit forumul acestui site cu mult succes in diverse alte probleme dar in acest topic m-am regasit si eu partial si am decis sa postez. Nu am citit toate cele 6 capitole deoarece multe post-uri se refera la cele care vor sa devina mamici si isi stimuleaza ovulatia. Pe mine in acest moment ma intereseaza tratarea acneei si a grasimutei abdominale (tratament pentru ovarele micropolihistice(cauza) am inteles ca nu exista, deci ramane tratarea simptomelor). Bineineles nu exclud o sarcina intr-un viitor , dar nu acum. Ma intereseaza recomandarea unui tratament alopat (am vazut ca se ia metformin, spironolactona, androcur in functie de stare si simptomatologie), tratament homeopat (nu prea am citit in aceasta zona) si de ce nu .. daca decorticarea ovarelor este o solutie (stiu ca ovarele mele sunt acoperite de o membrana groasa. ovulele nu o pot sparge si raman in interorul ovarului transformandu-se in chisturi si producand aberant hormoni)
Ginecoloaga care mi-a pus diagnosticul mi s-a parut ok la acea vreme(repet, doar pe baza ecografiei intravaginale, acneei, durerilor premenstruale), dar apoi mi-am dat seama ca a fost destul de superficiala(am mai citit si am aflat de dozari hormonale si glicemie, coleterol care pot fi signifiante pentru SOP). De aceea ma gandesc acum sa aprofundez analizele cu un endocrinolog scolit si cu experienta in SOP.
Multumesc pentru raspunsuri si ajutorul vostru
gudinde spune:
quote:
Originally posted by LisaLashes
Imi cer scuze ca nu am precizat: Bucuresti.
Am mai folosit forumul acestui site cu mult succes in diverse alte probleme dar in acest topic m-am regasit si eu partial si am decis sa postez. Nu am citit toate cele 6 capitole deoarece multe post-uri se refera la cele care vor sa devina mamici si isi stimuleaza ovulatia. Pe mine in acest moment ma intereseaza tratarea acneei si a grasimutei abdominale (tratament pentru ovarele micropolihistice(cauza) am inteles ca nu exista, deci ramane tratarea simptomelor). Bineineles nu exclud o sarcina intr-un viitor , dar nu acum. Ma intereseaza recomandarea unui tratament alopat (am vazut ca se ia metformin, spironolactona, androcur in functie de stare si simptomatologie), tratament homeopat (nu prea am citit in aceasta zona) si de ce nu .. daca decorticarea ovarelor este o solutie (stiu ca ovarele mele sunt acoperite de o membrana groasa. ovulele nu o pot sparge si raman in interorul ovarului transformandu-se in chisturi si producand aberant hormoni)
Ginecoloaga care mi-a pus diagnosticul mi s-a parut ok la acea vreme(repet, doar pe baza ecografiei intravaginale, acneei, durerilor premenstruale), dar apoi mi-am dat seama ca a fost destul de superficiala(am mai citit si am aflat de dozari hormonale si glicemie, coleterol care pot fi signifiante pentru SOP). De aceea ma gandesc acum sa aprofundez analizele cu un endocrinolog scolit si cu experienta in SOP.
Multumesc pentru raspunsuri si ajutorul vostru
Chiar daca nu vrei acum bb ar trebui sa citesti capitolele. Sunt multe informatii care te-ar ajuta.
Multe dintre noi merg la dr. Magda Bajenaru de la Medlife. Este o minune de dr-ita si este foarte bine pusa la punct dpdv profesional.
O alta dr-ita buna este dr Corina Neamtu de la Sanador.
PCOS intradevar nu poate fi vindecat dar poate fi tinut sub control. Metforminul este tocmai pt a tine sub control rezistenta la insulina (cauza). Cand o sa citesti capitolele ai sa vezi cum fete dupa cateva luni de metformin au auvut ovarele curate la eco. Chiar daca noi nu vrem acum bb, tot trebuie sa avem grija de ovarele noastre. Sigur, asta nu inseamna ca metforminul este un panaceu universal: depinde de marimea chisturilor, de multi factori ... depinde de la caz la caz, de cum reactioneaza organismul fiecareia. Plus ca metforminul nu e o vitaminuta. E un medicament cu o serie intreaga de efecte secundare (despre care noi am tot povestit) care trebuie luat sub sticta supraveghere medicala.
Grasimea care se depunde pe abdomen este stict legata de PCOS, de insulina.
Inarmeaza-te cu rabdare si incet, incet vei acumula foarte multe cunostiinte legate de PCOS. Ai sa vezi ca o sa fie bine.
Cu decorticarea ovarelor e bine sa nu te grabesti. O faci atunci cand vrei bb si si atunci nu este primul pas.
crisaa07 spune:
salute,
gata am bagat la cap:gudinde-mercic, esti cea mai tare
ruxandradamercic si sa stii ca sfaturile tale sunt binevenite.
hai sa auzim de bine!
gudinde spune:
crisaa07,
Inca ceva: dulciurile pt diabetici mancate in cantitati mai mari dau ceva probleme gastro-intestinale. Deci, moderatie este cuvantul de ordine.
LisaLashes spune:
qudinde multumesc mult pentru sfaturi. ma gandeams a merg la prof dr Dumitrache dar acum iau in calcul si pe dr. Bajenaru. O sa erg la unul din ei la consultatie cu toate analizele si ecografiile de pana acum sa vedem ce imi spun sa fac in continuare. Inclin spre dr. Bajenaru pentru ca am vazut ca da si sfaturi de nutritie. eu am 1.74m si 72 de kg, as vrea sa slabesc vreo 10. aceste 10 kg le-am castigat usor usor in ultimii ani dar nu stiu cu siguranta ca se datoreaza anticonceptionalelor sau ritmului meu de viata si mancatului haotic. Raman in continuare pe forum pentru a ma informa sau chiar voi posta. Succes tuturor in gasirea tratamentului potrivit
elenaraluca spune:
Gudinde esti tare.Si mie mi-a fost de folos sa citesc postarile tale,dar in acelasi timp sunt putin confuza.Mie mi-au spus dr,ca am ovare micropolichistice,asta ce inseamna?PCOS?sau e o forma mai usoara a acestei boli ovariene?
Te rog din suflet sa imi spui si mie ce inseamna o prolactina de 0,52(1,39-24,20),asta dupa 2 pastile dostinex pt ca am avut-o 32,91(1,2-29.93)
raluk16 spune:
Buna, fetelor!
Fetelor noi venite, care nu isi doresc o sarcina pe moment si nici nu au simptome foarte suparatoare de obezitate si hirsutism, eu le-as recomanda o dieta pe viata low GI si remedii naturiste.
gudinde vreau sa te intreb ceva. Eu am renuntat la AC si am inceput naturistele, la inceputul lui februarie. In primele doua saptamani (probabil pana cand au inceput sa-si faca efectul naturistele, zmeur si vitex) m-am umplut de acnee si parul imi crestea foarte repede. De atunci sunt ok. De vreo 2 saptamani m-am apucat si de ceai de napraznic. Si in zilele 5-19 folosesc si carpicon. Doctorul mi-a spus clar sa revin la el dupa 2 luni de metformin si dupa ce iau clostylbegit in primele zile de ciclu. Deci nu ma pot duce la el pentru monitorizare ecografica. Doctorita endocrinoloaga mi-a spus ca ma lasa vreo 3 luni sa incerc fara metformin. Eu stau ca pe ghimpi, daca nu cumva mi se fac chisturi intre timp si eu nu stiu. Si acum, ca devin plictisitoare, vine intrebarea: faptul ca ma simt bine, cu acneea si pilozitatea ca pe AC, inseamna ca totusi ovarele mele se curata in fiecare luna? Sunt acestea semne ca foliculii mei nu devin chisturi?. Conform mucusului cervical, in ciclul meu trecut, de 43 de zile, am avut ovulatie prin ziua 30, parca... Am avut eggwhite foarte pregnant, cateva zile. M-as bucura foarte mult ca asta sa insemne ca deocamdata sunt ok, chiar daca ciclul imi e asa lung.
gudinde spune:
quote:
Originally posted by LisaLashes
qudinde multumesc mult pentru sfaturi. ma gandeams a merg la prof dr Dumitrache dar acum iau in calcul si pe dr. Bajenaru. O sa erg la unul din ei la consultatie cu toate analizele si ecografiile de pana acum sa vedem ce imi spun sa fac in continuare. Inclin spre dr. Bajenaru pentru ca am vazut ca da si sfaturi de nutritie. eu am 1.74m si 72 de kg, as vrea sa slabesc vreo 10. aceste 10 kg le-am castigat usor usor in ultimii ani dar nu stiu cu siguranta ca se datoreaza anticonceptionalelor sau ritmului meu de viata si mancatului haotic. Raman in continuare pe forum pentru a ma informa sau chiar voi posta. Succes tuturor in gasirea tratamentului potrivit
Lisa,
Si prof. Dumitrache este un medic foarte bun, dar foarte ocupat. Daca ai cum sa ajungi la dansul ... de ce nu? este o somitate in materie.
In legatura cu participarea ta pe forum, chiar te rog sa mai postezi. In fond, asa functioneaza aceasta mini-comunitate PCOS: ne impartasim experientele, cunostiintele, gandurile si incercam sa ajutam pe altii care stiu mai putin, la fel cum si noi invatam.
gudinde spune:
quote:
Originally posted by elenaraluca
Gudinde esti tare.Si mie mi-a fost de folos sa citesc postarile tale,dar in acelasi timp sunt putin confuza.Mie mi-au spus dr,ca am ovare micropolichistice,asta ce inseamna?PCOS?sau e o forma mai usoara a acestei boli ovariene?
Te rog din suflet sa imi spui si mie ce inseamna o prolactina de 0,52(1,39-24,20),asta dupa 2 pastile dostinex pt ca am avut-o 32,91(1,2-29.93)
Ovare polichistice si PCOS nu inseamna acelasi lucru.
Insa de multe ori se diagnosticheaza doar partea de ovare polichistice, cand de fapt pachientul are sindromul ovarelor polichistice.
Ov. polichistice nu reprezinta o forma mai usoara a PCOS.
Doar un medic poate pune diagnosticul clar: ovare polichistice sau PCOS
In legatura cu prolactina. Inainte era mare si asta reprezenta o problema pt ca prolactina poate singura inhiba ovulatia.
Acum evident ai trecut in polul opus. De ce a scazut asa de mult? Daca scaderea se datoreaza doar dostinex-ului sau mai sunt si alti factori? Nu as putea sa ma pronunt. Trebuie sa vorbesti cu medicul.
De asemenea, care sunt implicatiile unei prolactine mici tot cu medicul tb discutat. Eu personal nu m-am confruntat cu o PRL mica niciodata si nu as vrea sa-mi dau cu parerea doar de dragul de a scrie ceva.
gudinde spune:
raluk16,
Dupa oprirea ACO te-ai confruntat cu revenirea in forta a simptomelor PCOS. Este cazul clasic prin care am trecut si eu.
Faptul ca acum sub tratamentul naturist parul nu-ti mai creste asa de tare si acnea este sub control este un semn clar ca tratamentul la tine functioneaza. Daca functioneaza atat de bine incat sa se produca ovulatia (caci in lipsa acesteia clar apar chisturi) nu stiu si sigur, sigur nu se poate afla decat la ecograf.
La un ciclu de 43 de zile este foarte probabil ca daca ai ovulat aceasta sa se fi produs in zilele 29-30.
N-am inteles: tu acum iei si metformin sau mergi doar pe naturiste?
Daca iei si metformin as fi mai mult decat surprinsa sa ti se produca vreun chist.
Oricum exista multe fete care cu rabdare si timp au obtinut doar cu tratament naturist. Adimercedes este un astfel de exemplu.