Sezatoarea canadiana (86)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

quote:
Originally posted by try

ange, las' ca astia de fac multe nazdravanii cand sunt mici sunt ai' mai descurcareti si dezinvolti in viatza, au mai mult curaj si hotarare. Ai' cuminti de-i pui pe post de bibelou - hhmmm, nu-s prea confortabili in viatza, ies din sabloanele normalitatii mai tarziu sau ajung cu un statul care nu-i invidiat de multi.

Si pe principiul asta, mai bine-ti mananca urechile-acum, da' scapi de stres si purtat de grija cand o fi mare si pe picioarele lui.
Ma uit la frate-miu, un simplu exemplu: a facut cele mai multe prostii si nazdravanii cand era mic dintre noi patru. Cred ca a facut cat toti ailalti 3 la un loc. Nu i-a placut scoala, maica-mea a stat mereu cu gura pe el si i-a dat de inteles ca cine stie ce-o sa se-ajunga de el in final - ai mei au crescut in mentalitatea "daca n-ai carte, n-ai parte" - comunsme), n-a vrut nici la facultate, a preferat sa pelce sa munceasca si sa aiba banul lui. Era vazut ca oaia neagra a familiei pt ca era in contrast cu noi ceilalti. Si? Cu toate astea el e cel care a ajuns cel mai bine dintre noi. Are curajul si hotararea sa faca ce a vrut in viatza, a stiut unde si cum sa tinteasca in tot ce si-a propus. Si i-au iesit, frate, toate.
Sora-mea, prin contrast, a fost genul de copil iubit de toti. De ce? Pai pt ca nu stiai ca ai bebelus/copil mic. Ea accepta orice, nu se impotrivea la nimic. Statea cuminte in casa de-o puneai, statea cuminte-afara de-o duceai. Toata lumea o lauda ce cuminte e. Mai tarziu? peste ani si ani a fost cea care s-a chinuit cu cele mai multe piedici parca in viata. A intrat de-abia din a treia la fac, desi Slava Domnului era eleva foarte buna, dar curat murdar ghinioanele se tineau scai de ea, din motive aberante nu intra. Apoi ea nu se casatoreste (in sensul de acte oficiale - dar e intr-o relatie de multi ani si e echivalenta cu o casnicie pana la urma), ea nu face copii, ea e aia care s-a chinuit mereu cu serviciul, ea e aia care nu reuseste in ruptul capului sa faca ceva sa isi cumpere macar o garsoniera. Nimic parca nu-i iese. Dar dincolo de toate e cel mai bun si altruist om pe care l-am cunoscut pana acum in viatza mea. Nu pot spune ca se simte rau in pielea ei, dar e iesita din tiparele a ceea ce numim cu totii generic o viatza reusita.
Si-ai mei parinti iti spun ca si acum tind sa-i poarte de grija (nu in sensul ca ea e incapabila, ci in sensul ca mereu se gandesc cum s-o ajute sa-i fie si ei mai bine).

Asa ca tu lasa-l pe Robert sa dea in continuare cu nazdravaniile , ba poti sa-l si incurajezi. Cand alte mamici, pe la 50-60 se vor da peste cap pt copii lor, parca te vad ca tu o sa stai cu burta la soare-n Bora Bora (vezi paote te-ntalnesti pea-colo cu Lorelaim ).

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Deci sa nu-mi fac probleme daca la nici opt luni e innebunit dupa opritoarele de usa , mananca hartia igienica , se cantareste toata ziua si la cate altele ii merge mintea ?

Eu ma gandeam ca asta tine si de libertatea pe care i-o dai (eu l-am tinut mai mult pe jos nu in pat sau in tarc decat cat aveam treaba la bucatarie), dar inteleg ca tine mai mult de copil, cum e felul lui. Si daca stau bine sa ma gandesc chiar are cu cine sa semene . Dar la al doilea, parca as vrea o fetita, mai linistita (cer prea mult ?).

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Hai, mai spuneti, mai spuneti, ca poate asa ii fac si eu fata Agatei, gindindu-ma ca va reusi mai bine in viata. Tudora e mai linistita, dar ff hotarita, Lisandru e un cumintel... deocamdata. Dar nici unul dintre ei nu-s copiii care stau cumintei acolo unde-i pui!

Diana, ce scump e piticum tau, mai ales in poze unde maninca hirtie. Ia-o si incuie baia, Agata a stat jumatate de an cu ochii pe hirtie si pe wc, cum prindea usa deschisa, cum baga ceva in wc, daca nu avea nimic la indemina, il infunda cu hirtie igienica, daca nici din aia nu gasea, isi baga miinile pina la umeri si se balacea in apa din wc si ca sa ajunga mai bine, se sprijinea in limba pe capac... Pina ajungeam eu la ea, se imuniza la tot ce gasea pe acolo! Stai sa vezi cind ti-o scoate tot din frigider, ca si ala statea legat la noi, ca il deschidea si cind spargea un ou, cind varsa laptele, mai varsa si cite o oala de ciorba si apoi se balacea in ea, zicind: pina, mami, eu pina mami (adica eu sint in piscina, mami). Si sa vezi cind vei pune de trei ori pe ora rufele inapoi in dulap, chilotii si ciorapii in sertare... Odata a batut un vecin la usa, am deschis si a venit si Agata, cu o pereche de chiloti de-ai mei pe cap, cu un sutien pe umar (palarie si geanta) si cu o alta pereche de chiloti (rosiii!) in mina, pe care, generoasa cum era, ii intindea vecinului, sa-si aiba si el macar o sapca pe cap. De oalele transformate in tobe in care batea cu lingurele de lemn pina auzeau si vecinii de peste drum, cartofii, ceapa, fasolea si alte legume scoase din dulap, de faptul ca tot timpul era in cautare de comori ascunse prin gunoi... de astea nu mai spun. Si cite si mai cite, inchei capitolul daca ma apuc sa le insir. Eu ma mir ca am supravietuit! Daca nu reuseste in viata si m-am chinuit degeaba, o maninc cu tot cu fulgi!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Mey Try da' de copii care vorbesc de te ametesc si nu-ti mai auzi nici gandurile (si nu exagerez absolut deloc) ce stii? Eu sunt rapusa de vorbaria copilului (si-i baiat) si mai ales de capacitatea de argumentare pana in panzele albe. Acum ceva timp i-am zis ca ok, poate i-o folosi in viata ripostarea fara odihna, da' eu il carpesc de nu se vede ca's la limita rabdarilor.

Nelia si-al meu isi pune chilotii in cap, ai lui insa, de preferinta cand avem musafiri si se simte nebagat in seama.

Parpalak si azi a fost primavara oleaca, ai prins-o?

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Eu azi am fost evacuata de la scoala( UdeM)........Ca nici la pavilionul nostru ne era in regula cu acoperisul....Si chiar aveam de lucru!!!

Diana noua ne-a rupt deja cam toate chestiile alea de oprit usa...Si noi nu stam la casa noastra
In baie nu are voie...Ca mi-e frica sa nu se inece in WC....Si n-am fost in stare sa cumparam o protectie si pt. asta. Si oricum in cateva luni trecem la antrenamentul de WC, asa ca nu-si are rostul. Iar frigiderul e nou, si abia eu il pot deschide....Daca nu, exista blocaje de cumparat si pt. asta.
Acum tocmai am terminat de scos plastelina din gura lui marc.Ii facusem o floare frumoasa si el ce a facut, a mancat-o.... Era o incercare sa vad daca mai manaca. Concluzia. da , Inca manaca plastelinaSperam sa se fi obisnuit la gradinita cu ea.
Si cand l-am adus acasa mi-a intrat in marea balta din fata blocului, si s-a udat pana la genunchi. E hiptonitizat de apa copilul asta.....E bine ca nu a mai cazut in fund , ca saptamana trecuta, in mijlocul baltii!!!!!! Noroc ca era la 10 metri de casa. Si asa am avut revelatia ca nu are un costum impermeabil, si ca nici ghetele nu sunt. Cand l-am adus in casa avea ciorapii uzi
Asta e doar pt. ziua de azi...... Daca ce spun ce a facut in ultimul timp....pai scriu numai eu.
Dar e simpatic si ne distram. Cred ca nu mi-ar fi placut un bebe cuminte si la locul lui. Asa nu ma plictisesc niciodata

Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Doamne ce m-ati amuzat cu copilasii vostrii, in special mi-o imaginez pe Agata impodobita cu chilotii...

Ai mei parca au au fost asa nazdravani cind erau mici..Acum mari fac nazbitii. Saptamina trecuta Denisa mi-a facut o gaura in usa de la baie. S-a impiedicat de aspirator (ca facea curat)si a cazut direct in usa. Usa are ditamai gaura dar ea nu are absolut nimic la cot. Acum am cumparat usa si vopsea sa o schimbam pe aia sa nu zica prietenii ca ne-am luat noi la bataie prin casa.

ange, si eu am pastrat chitantele cind am platit fiecare sesiune de innot, dar ne-a trimis si in ianuarie chitanta oficiala ptr impozit.

Ktrinel, eu am citit mesajul tau, si m-am intristat ca speram sa vina saptamina viitoare... dar cind am mai citit si ca pleci in tari calde in curind m-am intristat si mai tare.

Apropo Denisa, daca citesti, raspunsurile tale (editate printre rinduri )imi par f greu de citit.

ma duc la culcare acum ca am avut o saptamina grea, un weekend placut la toata lumea si sa vina Dom'le primavara aia odata.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Ai dreptate Nelia, si pe mine ma dispera Corina si n-are decit 18 luni, deschide frigiderul de 1000 ori pe zi, stoarce pasta de dinti pe unde apuca, scurma pamintul la plantele din ghiveci, deseneaza cu creion sau ce prinde pe parchet, mobila, canapea de piele, pereti; izbetse cu diverse chestii in mobila de i-a facut gaurele, musca din luminarile de decor, inmoaie in WC tot ce apuca, e toata ziua ocupata, am casa vraiste...si astea doar citeva...Cica "Dar la al doilea, parca as vrea o fetita, mai linistita (cer prea mult ?)."...la mine fata e mai nebuna...plus faza cu chilotii pe cap, desigur...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Am uitat sa intreb: cind v-ati luat masina (noua), pe ce criterii ati ales, ca eu am umblat doua zile si ma doare capul ca nu stiu ce sa luam...????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Hi-Hi-Hi
Faza cu chilotzii (ei) pe cap si sutienul (meu) pus drept maieutz mi-a facut Gabisor acum vreo cateva luni cand venise profu' de sue (pe vremea aceea era Christian - americanu') la ore
Eu sincer nu m-am jenat (numai cine nu are prunci nu stie cum e!) - m-a pufnit rasul... Chris insa s-a facut tot rosu ca porodica
Gabisor - care vrea parul luuuuuuuuuung (sa-si faca coditze) - isi mai pune si ciorapeii lungi (colants) pe cap sau pantalonii de la pijama
Deschide frigi si ma "ajuta" la gatit: scoate tot ce prinde si pune pe jos, pe masa, pe bufete... Se "costumeaza" cu propriile haine... Le "probeaza" sa vada cum ii vin... La WC nu are voie ca fac ca un vulcan in plina eruptzie (Krakatau e mic copil pe langa mine!) si prefera alte distractzii atuncii... ca de ex... "spalatul" vaselor... (vasele din bufet, cat si ale ei de jucarie) in chiuveta, cu MULT detergent (sa faca spuma!)
Plastilina am scos-o complet din utilizare ca incepuse s-o guste, s-o puna pe covor, pe mobila, pe peretzi... Si cand am vazut ca nu am spor cu ea - am renuntzat. Pe mai tarziu... cand o pricepe cate ceva... poate...
Saritul in balta, rotogolitul pe mini-delusoarele din imprejurimi (i se trage de la "Go Diego Go" - zice ca e Armadillo!), tavalitul (stat pe burta si desenat cu degetul) in nisip si facu "angels" in nisip (ca nu am avut zapada anul acesta) - sunt lucruri NORMALE Noi avem cizme de cauciuc, costume cauciucate, manusi la fel... si cand ajungem acasa dezbrac copila inainte de a pasi in casa... apoi iau hainele si le dusuiesc bine sa dau noroiul si nisipul jos (avem baia exact langa usa)...
De vorbit - nu mai vorbesc! Ma seaca, ma toaca, ma termina Acum ma stradui sa o invatz ca daca vrea sa intzeleaga ceva dintr-un film (nu de Disney... ca la desene TACE!) de pe Animal Planet/Viasat Nature - sa-l lase pe reporter sa povesteasca, nu sa faca ea comentarii.... Vad ca usor-usor incepe sa taca si sa asculte si ma intreaba doar cuvintele necunoscute pe care le aude si nu le intzelege...
Un weekend fain va doresc!

Lorelai

http://home-and-garden.webshots.com/album/562645890MtEtoL

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Facandu-mi "informarea politica" am aflat ca Quebec implineste vara aceasta 400 de ani!
Tocmai am citit un articol (drept e ca e cam lung :-)) dar f interesant:
http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20080314.wchamplain0314/BNStory/National/home

Lorelai

http://home-and-garden.webshots.com/album/562645890MtEtoL

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Salutare.

Mai da-s ocupata de mor. Tot mi-am propus ca scriu de o saptamana...
Si eu am impresia ca aud vocile cand citesc. Mno Andra suntem faine.

angeeeeeeeeeeeeeeeeeemai traiesti? Va pupam pe tot familionul

Veste mare. Merg in concediu si nu mai pot de bucurie. Plecam in 29 o saptamana la caldurica. Tocmai am constatat ca nu am costum de baie si nu am un beachready body Am nevoie de fustite. Atat rau sa fie. Caraibe vin!

Va pup si revin.

P.S al meu a infundat toaleta cu un pampers si o pereche de pantaloni de pijama

Mergi la inceput