Sezatoarea canadiana (86)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

a propos de inima in gat nelia, alataieri patesc o faza cu sotul. im itrimite mesaje, doua la nr. eu nu-i raspund decat la al doilea, dar el nu primeste nimic pt ca otlookul meu nu-s de ce le stoca in lco sa le trimita. Si ma suna sotul la servici, ii spun colegei sunt ocupata acum (eram in mijlocul unei dielme cu un coleg) si-mi zice ca e sotul. Eu, strang din sprancene a nedumerire: el nu ma suna niciodata la servici cand el e la servici, comunicam doar prin emailuri (din cauza naturii muncii lui) mi-am dat seama ca e ceva imp si raspund. Ma ia repede ca de ce nu raspund la mesaje ca lui inima i-a stat cat un purice ca o mama cu-n carut si-un copil ce traversau strada au fost loviti grav de-un minibus la McCowen acolo unde ma duc eu cu autobuzul - era fleasca. Il calmez si-i i-au logica la bani marunti: pai bine mai, omule, nu plec eu inaintea ta la servici? ce sa caut eu la McCowen cu-n carut si-un copil dupa mine cand eu sunt la servici? In conditiile in care eu plec prima de acasa, ca sa fiu cu-n copil dupa mine, ar fi trebuit sa ma intorc de la servici acasa, iar asta as fi facut-o doar daca era vreo urgenta. Daca era urgenta te anuntam, nu?
Si plus, ce sa caut eu pe McCowen ca pe-acolo trec doar cu autobuzul, nu pe jos. Autobuzul ma lasa-n Go station si de acolo iau alte mijloace de transport, nu ma plimb teleleu pe strazi.
Bietu' cand a vazut femeie-copil-stroller-McCowen si cand a vazut ca nu i-am raspuns la cele doua amarate de mesaje (de parca ar fi fost prima data can nu primea raspuns rapid de la mine) deja in capul lui era macel. S-a blocat, n-a mai putut rationa nimic si nu ma vedea decat rosu-n fatza ochilor.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

tocmai am primit un mesaj de la fimea de la scoala apropo de zapada de pe acoperis.spun ei ca au chemat un tehnician care a verificat stratul de zapada care are 33 cm .zic ei ca este in norme si ca nu-i motiv de ingrijorare.Asta-i buna!iarna asta numai dureri de cap ne aduce!
Pe unde ziceati ca a venit primavara?

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Si eu m-am speriat, ca m-au sunat de la scoala lui Victor, dar nu sa ma duc sa il iau pe el, ci pe iepurii de ciocolata pe care cik i-am comandat.
Eu si uitasem de vanzarea de ciocolata.

Simonna, multi ani inainte in Ca fara ganduri de intoarcere in Ro.

Noi nu ne gandim deloc sa ne intoarcem, ci... sa ne luam casa aici.
Am primit preabrobarea de la banca, asa ca acum cautam casa.

Noi am fi vrut casa in Montreal, dar la ce bani si ce dorinte avem nu cred ca gasim nimic.
Sotul va tot avea drumuri la UDM, gradinita si scoala ptr copii avem tot lg. UDM.
Eu lucrez in centru, deci ne trebuie ceva lg. un metrou sau lg. tren.

Asa ca ne-am reorientat spre Laval, mai precis prin St-Dorothée am vazut ceva case.

Asa ca vine intrebarea: "Ce stii despre scolile in zona asta ?".

Multumesc mult de raspunsuri,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Simonna, te obisnuiesti si cu calculatorul in franceza.
Colegii astia ai mei mi-au facut o bucurie cand m-am angajat si mi-au cerut laptopul tot in franceza, asa ca la inceput am cautat o zi(exagerez, biensur) functia IIF, ea era ascunsa sub 'RECHERCHEV'.

Si Victor are pe laptop Vista in franceza, bineinteles ca ii cer consultanta cand lucrez pe laptopul lui.

Cristina,

Mergi la inceput

ange, las' ca astia de fac multe nazdravanii cand sunt mici sunt ai' mai descurcareti si dezinvolti in viatza, au mai mult curaj si hotarare. Ai' cuminti de-i pui pe post de bibelou - hhmmm, nu-s prea confortabili in viatza, ies din sabloanele normalitatii mai tarziu sau ajung cu un statul care nu-i invidiat de multi.

Si pe principiul asta, mai bine-ti mananca urechile-acum, da' scapi de stres si purtat de grija cand o fi mare si pe picioarele lui.
Ma uit la frate-miu, un simplu exemplu: a facut cele mai multe prostii si nazdravanii cand era mic dintre noi patru. Cred ca a facut cat toti ailalti 3 la un loc. Nu i-a placut scoala, maica-mea a stat mereu cu gura pe el si i-a dat de inteles ca cine stie ce-o sa se-ajunga de el in final - ai mei au crescut in mentalitatea "daca n-ai carte, n-ai parte" - comunsme), n-a vrut nici la facultate, a preferat sa pelce sa munceasca si sa aiba banul lui. Era vazut ca oaia neagra a familiei pt ca era in contrast cu noi ceilalti. Si? Cu toate astea el e cel care a ajuns cel mai bine dintre noi. Are curajul si hotararea sa faca ce a vrut in viatza, a stiut unde si cum sa tinteasca in tot ce si-a propus. Si i-au iesit, frate, toate.
Sora-mea, prin contrast, a fost genul de copil iubit de toti. De ce? Pai pt ca nu stiai ca ai bebelus/copil mic. Ea accepta orice, nu se impotrivea la nimic. Statea cuminte in casa de-o puneai, statea cuminte-afara de-o duceai. Toata lumea o lauda ce cuminte e. Mai tarziu? peste ani si ani a fost cea care s-a chinuit cu cele mai multe piedici parca in viata. A intrat de-abia din a treia la fac, desi Slava Domnului era eleva foarte buna, dar curat murdar ghinioanele se tineau scai de ea, din motive aberante nu intra. Apoi ea nu se casatoreste (in sensul de acte oficiale - dar e intr-o relatie de multi ani si e echivalenta cu o casnicie pana la urma), ea nu face copii, ea e aia care s-a chinuit mereu cu serviciul, ea e aia care nu reuseste in ruptul capului sa faca ceva sa isi cumpere macar o garsoniera. Nimic parca nu-i iese. Dar dincolo de toate e cel mai bun si altruist om pe care l-am cunoscut pana acum in viatza mea. Nu pot spune ca se simte rau in pielea ei, dar e iesita din tiparele a ceea ce numim cu totii generic o viatza reusita.
Si-ai mei parinti iti spun ca si acum tind sa-i poarte de grija (nu in sensul ca ea e incapabila, ci in sensul ca mereu se gandesc cum s-o ajute sa-i fie si ei mai bine).

Asa ca tu lasa-l pe Robert sa dea in continuare cu nazdravaniile , ba poti sa-l si incurajezi. Cand alte mamici, pe la 50-60 se vor da peste cap pt copii lor, parca te vad ca tu o sa stai cu burta la soare-n Bora Bora (vezi paote te-ntalnesti pea-colo cu Lorelaim ).

Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cge

Simonna, te obisnuiesti si cu calculatorul in franceza.
Colegii astia ai mei mi-au facut o bucurie cand m-am angajat si mi-au cerut laptopul tot in franceza, asa ca la inceput am cautat o zi(exagerez, biensur) functia IIF, ea era ascunsa sub 'RECHERCHEV'.

De ce nu schimbati atunci setarile pe engleza pe calculatorul pe care lucrati la servici? Nu mai stiu cum se face, dar e simplu, oricum. Tin minte ca si-n Ro a fost un mic val legat de folosirea limbii romane la comenzile din Microsoft si te durea capul. Plus ca anumite comenzi erau asa aiurea traduse parca era traducerea moldoveneasca The bodyguard = Strajerul.

Mergi la inceput

Try, nu se poate schimba, totul e instalat decat in franceza: Windows, Office tot.

Evident, unde am putut comuta, am comutat pe engleza.

Cristina,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

acum citesc si vad ca si luni sunt inchise scolile si parintii in cauza pot sta acasa ..oare si gradinitele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Simona, multi inainte. Cu Rom eu sunt undeva intre tine si cge, adica vreau sa luam casa si in acelasi timp vreau sa ma intorc, insa eu sunt nostalgica de felul meu... deh...

Ange, si eu ca si try, cred ca copii neastamparati reusesc mai bine in viata A mea este cuminte, prea cuminte as spune.

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cge

Try, nu se poate schimba, totul e instalat decat in franceza: Windows, Office tot.

Evident, unde am putut comuta, am comutat pe engleza.

Cristina,

Sabotori sefii astia! Li se pare ca nu munciti destul.

Mergi la inceput