Calendarul gradinarului (de daniela_b),Capitolul 2

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ramona, ce-ti face piersicul pentru care erai ingrijorata inainte de ultima furtuna? Vad ca la tine natura e inversunata rau de tot pe gradinari...Mereu esti in pericol cu cate o plantuta sau un pomisor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Olympia, buna intrebarea - nu stiu raspunsul!
Atunci a fost o furtuna de zapada si s-a lasat cam cu frig noaptea. Cei doi piersicuti aveau flori. Acum ma uit la ei si nu pricep daca sint OK. Cum imi dau seama? Florile au cam trecut.
Acum ca a inflorit parul vine furtuna si grindina!
Intre toate nenorocirile astea se face vreme buna, avem 25 de grade si peste. Nu mai stiu bietele plante incotro s-o apuce! Nici eu!
Nu-mi place nici de rasadurile de rosii. Vreo doua dintre ele au niste pete mici pe frunze. Marunte, ca si cum e decolorata sau uscata frunza. De ce oare? Nu le-am udat suficient?
Mai am o problema cu sistemul de irigatie. E peste tot si nu prea am cum sa evit sa ude frunzele, florile, rosiile... Aud ca nu e tocmai bine. Of! E primul an cind imi incerc norocul cu legume, nu cred ca iese mare lucru.
Edit sa adaug ca piersicii au supravietuit, dar nu stiu daca ne alegem cu vreo piersica. Initial aveam sperante!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Cu rosiile nici eu nu am experienta si la mine e primul an.Stiu sigur ca trebuie udat doar pamantul nu si planta.Chiar trebuie sa ai un sistem de irigatie si pentru rasaduri? Zi-mi si mie cum le-ai pus(unde si in ce)...Si cat de mari sunt acum?

Mergi la inceput

Daca nu sunt prea mari deja, la rosii cred ca ai putea folosi sistemul ala cu pet-ul taiat, chiar si cele mai inaltute cred ca incap sub unul de 5l.Asa nu le-ar atinge apa frunzele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

RamonaJ, sunt aici, am fost plecati la munte, Olympia, daca aveam adresa ta eram la tine la poarta cu tufanelele, dar am plecat fara programari dinainte, chiar te-am pomenit cand am trecut pe langa Campina.
Sa mai zic cu violetele, deci, am observat ca aburii de la mancare le incanta foarte tare si nu suporta soarele pe frunze si nici apa pe frunze. De udat le ud doar cand observ ca s-a uscat pamantul de deasupra si cand incep si-si formeaza flori, le pun ingrasamant lichid (special pt. plante cu flori). In rest nu am nici un truc, vreau sa spun ca abia le-am separat si dintr-un singur ghiveci (una cu flori albe) mi-au iesit 7 (sapte) plante noi, adica 7 ghivece. Eu inteleg ca le merge bine, dar deja s-au intrecut cu gluma, ca nu am unde sa mai pun atatea ghivece.
Mi-a inflorit o magnolie, in curand urmeaza sa infloreasca si trei visini (responsabilii cu umbra in curte la noi), dar pt. florile pe care le fac primavara (o sa vedeti) nu ma indur sa-i tai niciodata.. si chiar nu o sa-i tai (au niste visine acre, vai de lume..).
RamonaJ, Doamne dar ce ciudatenie de vreme aveti... azi a batut aici un vant de nu am putut sa stau nici 5 min. in curte. Chiar nu inteleg, parca e emisiunea aia de pe Disovery cu incalzirea globala, vreme tot mai nebuna, cu extreme, acum ninge acum e caldura de pe lume..
Noi nu ne facem probleme cu incalzirea globala, ca suntem (fata de USA) cu 200 de ani in urma..

Mergi la inceput

Martie nu stiu cum e cu tufanelele, dar crinii de care ti-am zis sunt cele mai rezistente flori din lume, au niste rizomi zdraveni , formeaza o retea pe sub pamant si se tot intind...I-am mutat si separat in toate sezoanele prin toata curtea si ei prospera bine mersi.Oricat de rea vremea si oricat de ocupat gradinarul ei se descurca.De cate ori am un loc liber pana ma decid ce sa pun mut un crin sau doi si umplu spatiul.Acum ma omor cu daliile(si astea s-u inmultit rau).Ce ma supara la ele este ca desi cresc in niste tufe viguroase tija florilor ramane scurta, adica la o tufa am 10 flori de o palma dar cu tija doar de doua palme, iar la piata aceleasi flori au cozi lungi, drepte, neramificate, numai bune de pus in vaze inalte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Azi mi-am luat seminte de flori de colt si un bulb de crin rosu in acela palnie.
Imi pare rau ca nu mi-am lat si lacramioare ca nu stiu cd imi vine comanda de la Bakker.

==========
Corina
Albumul meu

http://tt.lilypie.com/gqapp2.png

Mergi la inceput

Cum le pui? Ai un plan al gradinii?Faci un colt cu stancarie pt. floarea de colt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Vreau sa fac o stancarie intr-un colt al gradinii unde am un canal de acoperit. Momentan acolo am cateva ghivece cu conifere pitice.

==========
Corina
Albumul meu

http://tt.lilypie.com/gqapp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Fetelor, stiti cumva cand e mai potrivit sa se semene gazonul? Daca mai sunt portiuni unde este iarba de anul trecut, ar trebui sa o scoatem sau se poate pune gazonul peste ea?

Mergi la inceput