Calendarul gradinarului (de daniela_b),Capitolul 2

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Martie, daca esti pe aici mai da-mi si mie o mina de ajutor cu violetele africane. Le-am adus in bucatarie si le place! Cit de des le ud? Ce le mai fac? Pentru una din ele a fost prea tirziu, mai las radacina in pamint sa vad daa apare ceva... dar nu cred.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

In legatura cu link-ul at de LiMus...evitati respectiva firma. Vorbesc din proprie experienta.

==========
Corina
Albumul meu

http://tt.lilypie.com/gqapp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Hello! Gradinaresele DC,sunteti precis prin curte si nu mai dati niciun semnal!
Mi-au inflorit narcisele din toamna si sunt superbe,ca in poze(am pastrat cartoanele cu poze ).
Deoarece am o lupta acerba cu limacsii din gradina si afland ca Isopul le stavileste avantul am scos semintele pe care le pastram pt. tara si am sa pun si aici ca sa-i termin pe inamici.Ma inebunesc inainte de ploaie cand vad darele lucioase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

B.nica si eu cred ca toata lumea e in gradina si profita de soare.Am muncit din greu in ultimele zile, atat de greu ca am amortit si fizic si psihic si am mainile glaspapier curat.Nu mai stiu nici sa vorbesc, nici sa scriu.Am sapat, am maruntit pamantul, am carat balegar, am facut brazde, salahorie in toata regula.Am pus in pamant bulbii de dalii, deocamdata doar o parte, pentru ca am mai multi saci(cu bulbi) si trebuie sa judec unde-i plantez.Parca am citit si de alte metode pentru a scapa de limacsi dar la ora asta nu mai stiu nici unde si nici care erau.
Spor la gradinarit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Buna dimineata gradinari si gradinarese! Si eu sunt tapana azi si zgarii tastatura cu raspelul de pe degete.Am greblat , am sapat, am maruntit, am plantat bulbi, am semanat flori si legume, ba am mai si carat vreo tona de pietroaie ca sa amenajez stancarie in jurul iazului.Si cand te gandesti ca am doar o palma de gradina! Daca aveam vreo 1000 de metri ce ma faceam?!
Am si eu capsunile alea minune. Le-am luat tot anul trecut dar nu am avut deloc rezultate spectaculoase cu ele. Am dat vina pe locul in care le-am plantat, nu e soare toata ziua si e cam curent. As vrea sa le mut in gradina de legume care e la adapost si in plin soare, sa vad daca rezista la mutare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Buna dimineata !

Si eu am mai lucrat in gradina ,am pus seminte de morcov , salata ,arpagic dar si butasi de trandafiri .Am 2 zambile cu bulbi primite de 8 martie pe care nu m-am indurat sa le pun in gradina .Au inflorit frumos si m-au imbatat cu mirosul lor ,dar nu stiu ce sa fac mai departe cu ele .Astept sa se usuce frunzele si apoi scot bulbii din pamint si ii pun la pastrare pina in octombrie ? Cum si unde sa ii tin ?

Au inceput sa rasara si plantutele din rasaduri :gazania,portulac,ardeii iuti,panselute

Aaa,uitasem de liliacul cumparat de sot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiMus spune:

Buna fetelor!

Greu tare sa fii "taran"!!!
De vreo 3 zile ma bat cu vreo 24 de metriu de gard viu de plantat.
Dar l-am dovedit.
Da' si el pe mine. Sunt rupt (maini, picioatre, sale, ceafa etc).
Sper acum sa se si prinda.
Nici poze nu am avut putere sa fac.

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiMus spune:

quote:
Originally posted by BraveGirl

In legatura cu link-ul at de LiMus...evitati respectiva firma. Vorbesc din proprie experienta.

==========
Corina
Albumul meu

http://tt.lilypie.com/gqapp2.png

Merci ca ne informezi BraveGirl.
Eu nu am lucrat cu ei, am vazut doar site-ul.
Dar e bine sa stim, ca sa avem un "black list" cu astia neseriosii. Sa nu mai pierdem timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abuf spune:

quote:
Originally posted by gabiarama

Astept sa se usuce frunzele si apoi scot bulbii din pamint si ii pun la pastrare pina in octombrie ? Cum si unde sa ii tin ?

GABI ,de 3 ori mama

Frunzele trebuie sa se usuce de la sine, nu se taie in niciun caz. Bulbii se tin in nisip , la racoare (cine are asa ceva!!) pana in octombrie, cand se planteaza in gradina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Mai ce harnici sinteti! Noi trebuie sa punem gazon in curte si tot tragem de timp. Nici nu vreau sa ma gindesc cit o costa!
Gabiarama, ai scris de panselute. Am si eu tare multe, citeva mai au flori dar restul sint cam amarite. Ce se intimpla cu ele mai departe, cind vine vara? Au fost frumoase, au avut flori toata iarna.
Am vazut ca ai si gazania. Am si eu citeva din seminte de anul trecut. Au avut si ele flori incepind de asta-toamna si au tinut toata iarna. Tare le mai iubesc!
Mi-a inflorit unul dintre perii plantati de curind!
In urmatoarele 48 de ore se anunta furtuni si posibil grindina. Nu stiu ce sa fac sa protejez plantutele. Macar aduc ghivecele inapoi in casa.
Martie, unde esti sa-mi mai dai sfaturi cu violetele africane?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput