crese si gradinite craiova

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nimbus spune:

O singura chestiune as vrea sa zic aici.
Deci sa inteleg ca in cazul excursiei, cei de la Joyland gasesc normal sa se intample asa. Pai sa socotim un pic.
Sa presupunem ca am copilul la program cu masa de pranz, sa zicem pana la ora 14:00. Sa presupunem ca pretul ar fi de 600 RON / luna. Asta inseamna la cca. 20-22 zile lucratoare cam 30 RON / zi. Daca intr-o zi se organizeaza o excursie (ca activitate a gradinitei) de 30 RON eu ca parinte trebuie deci sa platesc dublu acea zi ca sa nu-mi tin copilul acasa. Daca il tin acasa platesc pe acea zi doar 20 RON pt ca mi se returneaza 10 RON.
Vi se pare normal?
Dar daca s-ar face in fiecare zi o astfel de excursie? Ce ar trebui sa fac? Sa platesc 1200 RON pe luna sau sa-l tin acasa toata luna si sa platesc degeaba 400 RON?
Tot vi se mai pare normal domnilor de la Joyland?!
Daca in contractul dvs. scrie ca acest program costa 600 RON, pai atunci atat trebuie sa fie, si nu mai mult.
Daca vreti sa faceti excursii puteti sa le faceti in afara programului, sambata, duminica. Sau le faceti si in cursul saptamanii dar pastrati personal la sediu sa se ocupe de cei care nu merg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joyland spune:

Excursiile sunt activitati extracurriculare obligatorii intr-o gradinita. Se organizeaza o data, maxim de doua ori pe an, conform programei invatamantului prescolar. Noi am organizat doar una in anul scolar curent. Consideram ca nu este prea mult pentru un parinte sa suporte o excursie pe an, si luam in calcul fiecare exceptie ce ar putea aparea din motive financiare.

Pretul de 300.000 lei platit in plus fata de o zi normala, este contravaloarea transportului. Ne-ar fi placut sa putem suporta noi intregul cost al transportului, dar la ora actuala acest lucru nu este posibil.

Pentru copiii care nu pot merge in excursie le sunt returnati banii pentru mancare si consumabile, corespunzatoare zilei respective, asa cum deja am mentionat.

Nu este posibil ca unii copii sa ramana in ziua respectiva la gradinita, deoarece toate educatoarele impreuna cu asistenta medicala merg in excursie, in Craiova ramanand doar personalul pentru curatenie, in atributiile caruia nu intra supravegherea copiilor.

Activitatile extracurriculare, obligatorii, nu pot avea loc decat in timpul saptamanii, in zilele normale de program.

Multumim inca o data pentru observatiile si sugestiile facute! Ne sunt de ajutor pentru a putea imbunatatii calitatea serviciilor oferite.

JoyLand
--- Prima optiune pentru copilul tau! ---

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corsge spune:

Nu vreau sa polemizez cu nimeni, insa vreau sa ii spun proapspetei forumiste "corcor" ca eu mi-am crescut copilul ajutata fiind de mamicile de pe acest forum si mi se pare normal sa impartasesc cu ele bucuriile si necazurile mele, ca si pana acum. Nu ai tu, corcor, niciun drept sa ma judeci. Eu n-am fost platita nici sa fac reclama, nici antireclama, eu doar mi-am exprimat opinia cu privire la subiectul deschis aici. Si, dupa cum poti vedea, nu sunt de ieri, de alaltaieri pe forum, ca sa ma banuiesti de a avea intentia vreunei antireclame gradinitei mai sus amintite. Dar daca mergi la un hotel si beneficiezi, "colaborezi" cum zici tu, de serviciile oferite de acest hotel si (nu) esti multumita, oare nu ai dreptul in a le marturisi si altora experienta ta, fie ea buna sau rea?!Chiar cu ajutorul forumului am ales anul trecut hotelul la mare si am avut o buna inspiratie. Eu am discutat, aproape de fiecare data cu cei de la gradinita si am primit "scuzele" lor, insa, la un moment dat, te cam saturi de scuze.....Inca as mai avea de spus, mai ales ca m-ai provocat, referitor la transport. Noi am platit si transportul, ca sa mi se aduca fetita acasa (fiind constransa de timp si de programul de somn al copilei) si ce explicatie se poate gasi la faptul ca soferul nu avea cu el o insotitoare/ educatoare?! Cum ii putea supraveghea pe copii: el nu poate sa si conduca, sa si supravegheze copiii. Asa incat, din cauza ca nu le-a pus centura de siguranta si i-a lasat liberi, fetita mea a cazut in cap de pa bancheta din spate. Asta mi-a spus-o si soferul, dar si fetita. Doar de doua ori s-a intamplat sa mai fie insotit de cineva, adica de un adult, in fata, langa sofer, desi scaunul e liber....Si acest aspect li l-am semnalat, ca trebuie o insotitoare, dar problema nu s-a rezolvat. Si mie imi pare rau ca fetita mea se va desparti de Roxi, de Soli , de Aytanuta , de Mihnea si mai ales de Carla, dar toate au o limita. Chiar crezi ca mi-e usor sa depasesc aceasta faza si sa merg mai departe, insa nu am suportat niciodata sa persist in greseli. Sper ca gradinitei sa ii mearga bine, sa fi invatat ceva din aceasta experienta ( intotdeauna, in afaceri, exista si riscuri, caderi si ridicari. Cred ca stiau de la inceput ca vor intalni si parinti nemultumiti si nu sunt prima care isi retrage copilul de acolo, cum nici ultima care isi aduce copilul, se vor mai duce copii si de aici inainte). Chiar nu le-am vrut raul cand am povestit pe forum, dovada ca am adaugat si punctele forte ale gradinitei, dar aceste lucruri, povestite de mine, aici, pot fi constructive, nu distructive atat pentru parintii care isi duc copiii la o gradinita, cat si pentru cei care vor sa isi deschida o gradinita. Din orice experienta se poate invata ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cei2a spune:

quote:
Originally posted by nimbus

Daca vreti sa faceti excursii puteti sa le faceti in afara programului, sambata, duminica. Sau le faceti si in cursul saptamanii dar pastrati personal la sediu sa se ocupe de cei care nu merg.

Eu sunt unul dintre parintii care isi duc copiii la Joyland. Apreciez foarte mult munca si eforturile lor. Fara a intra in polemici si dorind sa raman politicos... as vrea sa imi exprim si eu punctul de vedere.

Ma intriga si ma surprind aceaste formulari "Daca vreti sa faceti excursii...". As intreba - ei vor sau noi, parintii, vrem? Nu ne interesaza sa mai vada si copii nostri cate ceva? Sa mai invete cate ceva? Sa mai iasa din iubita noastra Craiova? Cred ca raspunsul este evident, chiar daca exista uneori temeri sau mici probleme care ne retin.

Inteleg preocuparile de tipul "sa moara capra vecinului" pe care le au unii... ca altii sa nu se imbogateasca. Este tipic romanesc. Dar as propune o gandire de tip "castig - castig". Daca acesti oameni o duc bine financiar (proprietarii Joyland) nu este treaba noastra, cata vreme copiii nostri beneficiaza de un cadru sigur si valoros de ingrijire, formare si educatie. Ei obtin ce vor, noi obtinem ce vrem.

Si sincer, cred ca Joyland ofera intr-un mod onest un astfel de cadru. Poate mai mergeti si prin alte gradinite si o sa va convingeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joyland spune:

Draga Corsge,

imi permit sa scriu fara a folosi pronumele personal de politete deoarece vreau ca acest dialog sa fie mai deschis si apropiat, fara a diminua deloc respectul acordat.

In primul rand, de data aceasta nu scriu in numele echipei de conducere JoyLand, deoarece vreau sa ating si o latura un pic mai personala.

De asemenea, nu vreau sa raspund punctual ca pana acum la nici una din observatiile facute anterior, ci vreau sa vorbesc despre cum vad eu, ca tata, parte din aceste lucruri discutate pe forum, si care privesc in mod direct JoyLand.

Faptul ca se foloseste un astfel de forum pentru a dezbate diverse subiecte este benefic, eu insumi cumparand un anume produs mult mai ieftin de la un anume furnizor, doar pentru ca am apelat la un astfel de forum. Trebuie doar sa avem grija sa nu existe un dezechilibru intre timpul pe care il petrecem in lumea virtuala, si cea reala.

Ne pare bineinteles rau de decizia de a nu mai aduce fetita la gradinita, si asta nu din punct de vedere financiar, deoarece precum ai spus-o alti copii vin spre noi, dar respectam aceasta hotarare si nu incercam sa o schimbam in vreun fel.

Chiar daca vrem, stim ca nu putem multumi pe toata lumea, dar incercam pe cat posibil sa fim cat mai aproape de nevoile copiilor si ale parintilor care vin spre noi. In primul rand ale copiilor. Asa cum am mai spus-o, nu suntem perfecti, dar ne imbunatatim continuu.

Nu pot da o garantie mai mare pentru seriozitatea si calitatea pe care incercam sa o oferim, decat spunand ca peste cateva luni o vom aduce pe fetita noastra in mod regulat la JoyLand. Va invata cu una din educatoarele noastre, va manca din acceasi hrana gatita de bucatareasa noastra, va fi ingrijita de aceeasi asistenta iubitoare, iar cand eu sau sotia mea nu o vom putea duce la gradinita, va merge cu aceeasi masina si cu aceiasi soferi ca si ceilalti copii.

Scriu de asemenea de pe pozitia unui om probabil la fel de ocupat ca tine. Pe langa grija de a pune ceva pe masa acasa, am si grija a ce pun pe masa cei douazeci si ceva de angajati ai nostri (nu doar la JoyLand). Este o responsabilitate foarte mare, mai ales intr-un context in care vrei sa faci afaceri curate cand aproape toti din jurul tau platesc taxe mai mici, obtin contracte mai banoase pentru ca au grija sa dea "cadouri", etc. Si eu ajung foarte tarziu acasa, si din pacate, petrec mai putin timp decat as dori cu fetita noastra.

Dar asta nu ma impiedica sa doresc cele mai bune lucruri pentru ea, nu neaparat din punct de vedere financiar. Daca va trebui sa dorm o ora mai putin pe noapte pentru a-i oferi micutei ceva mai bun, o voi face. Daca va trebui sa merg kilometri in plus pentru ca fetita sa beneficieze de ceva de calitate, o voi face.

Imi pare rau ca o retragi pe fetita ta de la JoyLand, nu pentru ca pierdem un copil, ci pentru ca ea are de pierdut. Poate suna a lauda de sine, dar este si parerea parintilor care au trecut cu copiii pe la toate gradinitele particulare din Craiova, sau pe la unele bune de stat, (re)venind pana la urma la noi.

Vreau cu toata sinceritatea sa gasesti ceva mai bun pentru micuta si cred ca pana la urma isi va gasi locul intr-o gradinita buna. Cred, cu certitudine de data aceasta, ca in mod sigur vei gasi o gradinita mai buna pentru voi, ca parinti. Poate cu cateva sute de mii mai ieftina; poate mai aproape de casa. Exista sigur astfel de gradinite, dar oare, merita?

Programul greu, stresul zilnic, problemele care par sa nu se mai termine, toate sunt trecatoare. Peste cativa ani ne vom uita inapoi si poate vom zambi la amintirea acestor zile obositoare. Dar dupa acesti ani vom fi siguri ca am dat tot ce era mai bun in noi pentru copiii nostri?

Cea mai buna investitie pe acest pamant, singura neperisabila, este cea in sufletele copiilor nostri, iar noi, ca familie in primul rand, nu vrem sa avem regrete mai tarziu.

Inchei cu multumirea pentru increderea pe care ne-ai acordat-o pana acum, si cu parerea de rau ca am dezamagit. In mod sigur doar invatand din fiecare experienta poti deveni mai bun.

Vreau ca in momentul in care ne intalnim in parc cu fetitele, acestea sa se poata juca impreuna, iar noi sa putem discuta d'ale noastre, poate chiar despre JoyLand. :)

Va dorim sa aveti parte numai de bine, atat voi ca parinti, cat si micuta voastra minune!

Gabriel - Iulian Dumbrava
Asociat, JoyLand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nimbus spune:

Pt joyland:
Nu conteaza cate excursii organizati, atata timp cat costul lor nu e prevazut in contract. Daca sunt prevazute in contract costuri extracurriculare suportate de parinti atunci totul e in regula. Altfel, d.p.d.v. legal se cheama escrocherie. Oricum, pe baietelul nostru, sotia mea nu a fost de acord sa il lase nici in prima excursie (prin Craiova), nici in a doua (la Orsova). Si aceste 2 excursii au fost organizate din martie incoace, de cand l-am adus noi, dar cate au mai fost inainte nu stiu. Stiu doar ca mai intentionati sa organizati si altele peste vara, nu incercati acum sa negati. Si chiar puteti sa le organizati ca eu oricum l-am retras.

Pt cei2a:
Prefer ca al meu copil sa vada mai putine peisaje inconjuratoare(fara mine alaturi) decat sa se imbolnaveasca pe autocar. Nu sunt dispus sa risc pe pielea copilului meu care nu are nici 3 ani. Acum depinde de fiecare parinte ce mentalitate are si cine i-a crescut copilul pana la 3 ani. Ca daca ai fost invatat sa il lasi mereu pe mana altora, il lasi fara sa clipesti si in excursii. Cat despre "capra vecinului", asta mi se pare o stupiditate. Pai daca eram invidios pe banii altora imi mai duceam copilul la privat? Si nu cred ca s-a pus problema de "capra vecinului". Aici era vorba de "capra mea", pt ca eu ca parinte ies in pierdere la faza asta. Nu conteaza cu cat. Conteaza ca oamenii sa fie corecti. Si daca este sa socotim daune, putem spune ca nu numai contravaloarea excursiei e problema, ci si timpul meu care trebuie sa mi-l fac daca trebuie sa tin copilul acasa. Pt ca eu contez intr-un program iar ei mi-l dau peste cap. Eu poate in ziua aia aveam ceva important de facut. Poate as fi castigat niste bani in ziua aia. Deci dle cei2a, dupa cum vezi chiar asta e problema, ca nu prea e "castig-castig" este mai mult "castig-pierd" in defavoarea mea. Mi-ar placea sa fi fost "castig-castig" sau "pierd-pierd" ca pana la urma, asa cum zicea si corsge, e si asta o afacere in care suntem parteneri. Afacerea in care doar unul castiga se cheama in cel mai bun caz fraierire, iar in cel mai rau, escrocherie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cei2a spune:

Asa cum spuneam, nu-mi doresc o polemica pe acest subiect cu nimbus. Mi-ar placea sa schimbam idei pe subiecte mai bune decat cine mi-a crescut copiii si ce putea el sa faca intr-o zi de munca. Fara a supara pe nimeni, incerc o ultima replica.

Chestia cu peisajele... Eu cred ca va trebui sa colaboram cu cineva (bona, mamaia, educatoarea, invatatoare...) pentru a arata lumea copiilor nostri. Doar suntem la serviciu (cum spuneti d-voastra) si nu avem timp sa le facem singuri pe toate. Nu din aceasta cauza va duceti copilul la gradinita? Daca nu se imbolnaveste pe autobuz credeti ca nu se poate imbolnavi intr-o cladire de gradinita? Mi se pare corecta precautia, dar exagerarile cred ca dauneaza. Cat despre copiii mei, nu aveti cum sa stiti cine i-a crescut si cine ii creste. Dar putem sta de vorba si va pot da detalii.

In legatura cu capra... Mi se pare corect sa va cereti drepturile si sa faceti apel la corectitudine. Sunt convins ca aveti dreptate sa faceti asta. Doar ca mi se pare corect (concept la care tocmai ati facut apel in ceea ce-i priveste pe altii) sa rezolvati problema barbateste, fata in fata cu proprietari sau directorii gradinitei si nu facand apel la cat castiga unii sau altii. Daca este vorba de "capra d-voastra" atunci rezolvati problema personal si nu postati frustari de genul "astia se imbogatesc pe banii nostri". O formulare care pare sa apere "capra d-voastra" poate fi de genul "serviciile pe care le platesc nu sunt ok" sau "pentru serviciile pentru care ne-am inteles imi cer bani in plus". Abordarea de tip pierdere-pierdere in mod evident arata o atitudine de tip "sa moara capra vecinului". Dar si o senzatie de tip pierdere-castig nu este corecta.
Asa ca in final va felicit. Daca nu ati fost multumit, ati facut bine ca ati retras copilul de la gradinita. Cei care sunt multumiti ii vor duce in continuare acolo. Cred ca asa este bine si toata lumea este multumita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelush spune:

De ce nu recunoasteti ca aceasta gradinita JOYLAND este plina de baptisti, sunt aproape 80% copiii baptistilor. Chiar voi:corcor, adica Cornelia Badici si cei2a, adica Adrian Lauran sunteti baptisti. Era normal sa sariti in apararea gruparii voastre. Nu cumva, Adrian lauran, informatician, lucrezi chiar la firma de soft a domnului Dumbrava, sotul uneia dintre patroane de la Joyland? Zic patroanele ca au lucrat si la alte gradinite, dar in mare parte au fost la gradinita Ethos si ea tot a pocaitilor. De ce va ascundeti dupa deget? Si ca sa va conving, uite aici un link cu mai multe date despre cei2a, adica Adrian Lauran:

http://www.biserici.ro/Pastori%20si%20lucratori%20baptisti/Adrian%20Lauran.htm

Vindeti castraveti la gradinari???!!! Nu suntem atat de naivi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

quote:
Originally posted by cornelush

De ce nu recunoasteti ca aceasta gradinita JOYLAND este plina de baptisti, sunt aproape 80% copiii baptistilor. Chiar voi:corcor, adica Cornelia Badici si cei2a, adica Adrian Lauran sunteti baptisti. Era normal sa sariti in apararea gruparii voastre. Nu cumva, Adrian lauran, informatician, lucrezi chiar la firma de soft a domnului Dumbrava, sotul uneia dintre patroane de la Joyland? Zic patroanele ca au lucrat si la alte gradinite, dar in mare parte au fost la gradinita Ethos si ea tot a pocaitilor. De ce va ascundeti dupa deget? Si ca sa va conving, uite aici un link cu mai multe date despre cei2a, adica Adrian Lauran:

http://www.biserici.ro/Pastori%20si%20lucratori%20baptisti/Adrian%20Lauran.htm

Vindeti castraveti la gradinari???!!! Nu suntem atat de naivi...

Eu nu inteleg, ce te zbarlesti asa? Sa fii de alta religie decat cea ortodoxa e o crima? Sau care e problema? Chiar te rog sa fii mai explicita in ceea ce spui! Pe cine si de ce acuzi? Faptul ca cineva e de alta religie inseamna automat ca nu poate ingriji niste copii, sau ce? Te-a obligat cineva sa-ti duci copilul acolo, daca nu-ti convine?

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelush spune:

Doamne fereste, asta ar mai lipsi sa se omoare oamenii din cauza religiei! Insa nu mi se pare corect sa se imparta materiale copiilor de o alta religie si ei asta au intentionat sa faca de Craciun, apoi sa li se spuna ca Mos Craciun e o inventie, o nascocire a oamenilor etc. (nu ca ar fi adevarat Mosul, dar de ce sa nu se bucure si copiii de cadouri...). Pot fi si musulmani si evrei, orice, dar sa nu amestece religia lor in educatia copiilor nostri si apoi sa faca pe inocentii, ca nu asta au intentionat de fapt. Ma minunez numai cand vad cat de uniti sunt cei din alte culte fata de restul, adica fata de ortodocsi, cum au sarit imediat in aparare "fratii" lor. Eu am facut doar o constatare, nu voi repeta greselile altora in alegerea gradinitei copilului.

Mergi la inceput